19 Юли, 2024 06:34 1 458 27

Депутатите изслушват Главчев и Зафиров за т.нар. "военен Шенген"

  • парламент-
  • депутати-
  • пожари

Очаква се да бъде гласувано предложението на бюджетната комисия за осигуряване на средства за пострадалите от пожарите

Депутатите изслушват Главчев и Зафиров за т.нар. "военен Шенген" - 1
Снимка: БНТ

Парламентът ще изслуша служебния премиер Димитър Главчев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов за Споразумението, обсъждано от министрите на отбраната на България, Румъния и Гърция, наричано „военен Шенген“, за преминаване през територията на страната на натовска военна техника и въоръжение в посока към Румъния, предаде БТА.

Това предвижда първа точка от програмата за петък на Народното събрание (НС). Искането за изслушването е на ПГ на "Възраждане". Вносителите искат отговор и има ли поети ангажименти на срещата на върха на НАТО във Вашингтон от български представители.

Очаква се парламентът да разгледа приетото вчера проекторешение от бюджетната комисия, с което НС да задължи Министерския съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите хора, както и да осигури необходимите средства и да предприеме нужните действия за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нужните на МВР.. На заседанието на комисията Йордан Цонев (ДПС), който е и заместник-председател на НС, посочи, че по решение на Председателския съвет пленарната зала ще обсъди днес доклада на комисията.

На въпроси на депутати в редовния петъчен парламентарен контрол ще отговарят служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, както и служебните министри Георги Гвоздейков, Найден Тодоров, Галин Цоков, Галя Кондева, Валентин Мундров и Виолета Коритарова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не знам

    27 3 Отговор
    кой от двамата лъже повече ? Но и двамата са невероятни интересчии !
  • 2 Вашето мнение

    33 4 Отговор
    Не съществува ПВО, което да защити шенгена от хиперзвука. Натювци сме изостанали поне 20 години оот Руснаците по отношение на технологии.
  • 3 Да видим

    26 3 Отговор
    изслушването на вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова? Как насила и без Референдум ще въвеждат юрото и ще бъркат без съгласието на българите в частните им депозити. За ДПС знаем, те съществуват благодарение на евраците и атлантически океан.

    Коментиран от #15

  • 4 дддд

    27 0 Отговор
    главчо тъпото
  • 5 Жалки ненормалници

    24 1 Отговор
    Вие не знаете какво говорите и вършите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    16 3 Отговор
    Тоест изсипват в Гърция през море техника и до Украйна.
    Вместо да има референдум, да няма чужди военни бази в България. Де не сме в НАТО, който е заплаха за България. И така нататък.
  • 8 Тома

    17 2 Отговор
    Аз знам че с военния шенген пак ще трябва да даваме много пари от нашите данъци
  • 9 д-р цветеслива бухалова-злобната

    11 0 Отговор
    Главчев и ЗАФИРОВ? А то било ЗАПРЯНОВ!!!!
  • 10 Красимир Петров

    14 1 Отговор
    Най-слабото и провалено служебно правителство
  • 11 Фактор

    9 1 Отговор
    Болни амбиции. Кой ще им воюва?
  • 12 стоян георгиев

    11 1 Отговор
    Безродници и еничари - евроатлантици, на кратко!
  • 13 Демократ

    4 16 Отговор
    Партия изхождане е факела на Кремъл в България, съчетание на гръмогласен противник на нормална България и непрекъснато всяване на злоба,омраза и ненавист в обществото.Копейкин е първенец по лъжи по всички статистики и има парламентарна трибуна не само в България, но вече и в омразния му Брюксел. Това е политическата ДС-КГБ мафия,която пречи 35 години на развитието на България и краде еврофондовете,отпуснати за това развитие и сме на дъното по всички нормални показатели. Привържениците им да кажат ясно,че искат да направят България като Северна Корея и да видим тогава колко ще останат.
  • 14 мерки

    4 11 Отговор
    Първо решете проблема с нац.предатели като волгата и капейкин и тем подобни ..........

    Коментиран от #20

  • 15 ко да гледаме

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Да видим":

    Навремето имаше ли референдуми за сив варшавския договор или за "народния съд"

    Коментиран от #21

  • 16 По добре военен

    1 7 Отговор
    Шенген, отколкото сибирска окупация, като 1944 😂😂😂

    Коментиран от #22

  • 17 За съжаление

    10 1 Отговор
    Незнам какво точно "ще обсъждат" след като евроатлантиците си свалят гащите без да им каже някой, а какво остава след като им е наредено и сега проформа "ще обсъждат". Евроатлантиците в НС представляват множество плазмодии, паразириращи на гърба на българският народ. Важното е те да се нахранят(и егото си разбира се) а какви ще са последствията за хората за тях е без значение.
    С парите, които се дават на Украйна от 2 години, можехме да закупим не само хеликоптери(казват, че ще ги получим парите обратно- как от една фалирала държава, ще получим нещо?). С парите с които издържаме украинци можеше да се помогне на хиляди българи. С военната техника - подарена, "продадена" можеше също да се помогне на България.
    Евроатлантиците са българоубийци, радетели на всичко чуждо и всякакви съюзи от които могат да се обла ат лично.
  • 18 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Ето пак ни използват военен шенген това няма никакво значение за населението а за армийте които преминават през територията на БГ защото трябва да правят много документация което не е изгодно за някой но за населението което трябва да премине няма проблем със документацията срам срам въздушното пространство за това беше позволено сега искат и сухопътните да е но за военни машини да минават транзит
  • 19 Нещастник

    4 0 Отговор
    Евроатлантиците защо не казаха на своите избиратели, че искат да направят от България Хирошима и Нагасаки- никой нямаше да гласува за тях?
    Не съм от Възраждане, но слушам всички чета, анализира. Не съм чул Костадинов да е защитник на Русия-има ОГРОМНА разлика в това да искаш да си в добри отношения с всички за благото на страната ти и това да подкрепяш всячески някой в ощърб на на страната ти.
    А ти не си демократ, а българоомразократ.
  • 20 Невеж

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "мерки":

    Първо разбери значението на думата национален предател и после сам ще я използваш за евроатлантиците.
  • 21 Ххххх

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ко да гледаме":

    Именно, точно за това сега трябва да има референдуми-нали е демокрация?
    Според теб тъй като под турско робство са клани българи, сега трябва отново това да се случва. Страхотна логика имаш няма що.
  • 22 Окупиран мозък

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "По добре военен":

    Изглежда на теб главата ти е окупирана от тъпи мисли(ако изобщо могат да се нарекат мисли) и за това не виждаш по-далеч от носа си.

    Коментиран от #26

  • 23 Според мен

    0 2 Отговор
    Блядовете нема да ги бъди и нащи руски кавали тоже

    Коментиран от #24

  • 24 Според теб

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Според мен":

    къде, къде е по - престижно да прайш масурки на дедошорош.
  • 25 Ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Главчу мяза на герой, дошъл от Властелинът на пръстена. От кои, оставям на мнението на читателя.
  • 26 Това не са мисли

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Окупиран мозък":

    А исторически факти 🧐
    Рашльо да си стои в Сибир и всичко ще е точно😀
    Тия азиатски империалист нямат място в Европа, а най-малко в България 😂😂😂
  • 27 хммм

    1 0 Отговор
    Оставка от поста външен министър на Гламчев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове