19 Юли, 2024 22:30 1 750 5

Важните новини във ФАКТИ на 19.07.2024 г.

  • кабинет-
  • даниил-
  • автобус-
  • градушка-
  • доц. наталия киселова-
  • стефан янев-
  • делян пеевски-
  • своге-
  • дпс-
  • несебър-
  • летище софия-
  • калин стоянов-
  • влак-
  • ахмед доган

"Всичко е изнесено, всички кабинети са празни. Кабинетът на почетният председател д-р Ахмед Доган е буквално изтърбушен. Цялата документация я няма, не я виждаме никъде", коментира Джевдет Чакъров

Важните новини във ФАКТИ на 19.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Поглед отвътре: Ето как изглежда кабинетът на Ахмед Доган в централата на партията (СНИМКИ)

"Всичко е изнесено, всички кабинети са празни. Кабинетът на почетният председател д-р Ахмед Доган е буквално изтърбушен. Цялата документация я няма, не я виждаме никъде". Това съобщи пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров, след като беше допуснат да влезе в сградата на централата на партията, съобщават от БНТ. Множество снимки и видеа, разпространени по-рано днес, дават представа какво е състоянието не само на кабинета на Ахмед Доган, но и на останалите кабинети в централата на формацията.
По-рано днес представители на структурите на ДПС от цялата страна се събраха на среща в София. След нея Чакъров заяви, че близо 500 души от ДПС искат оставката на Делян Пеевски.

Патриарх Даниил: Църквата винаги е с народа

Новият български патриарх Даниил заяви в предаването "Панорама" по БНТ, че Българската православна църква винаги е била с народа си и го подкрепя в трудностите. По думите му, църквата свидетелства за непреходните неща.

Двуетажен автобус в София се удари в бетонен гараж

Двуетажен автобус в София се удари в бетонен гараж в кв. "Малашевци", в автобуса не е имало пътници.

Едра градушка помля Карловско

Градушка колкото орех удари карловското село Горни Домлян. Стихията унищожи реколтата и посевите на хората в селото. Няма данни за други щети, съобщи кметът на селото Тошо Томанов.

Доц. Наталия Киселова: Свидетели сме на два развода в българската политика

Не бива да се изключва възможността за правителство с третия мандат, дори шансът да е един процент. Това заяви доц. Наталия Киселова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Стефан Янев обвини властта за пожарите

Работата на политиците е да гледат напред и да вземат решения, които имат значение в бъдеще време, а не да се изненадваме от поредната стихия.

Пеевски: Новото начало е факт

Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България.

Стотици подписи против проучването и златодобива край Своге

Стотици подписи срещу проект за проучване и златодобив събраха жителите на град Своге и селата Желен, Бов, Лакатник и близките населени места. Те ще бъдат засегнати от Разрешение на Министерски съвет от 2021 г. за сондажи за добив на злато в землището на селата Бов и Лакатник. На основание това Разрешение фирмата „БЪЛГАРИЯ АЛФА“ ЕАД, дъщерна на канадската МУНДОРО КАПИТАЛ Инк., извършва геологопроучвателни работи в площ в района, която е с работно наименование „ЕЕ-1“.

Мощен призив от актива на ДПС от цялата страна: ДПС без Пеевски

На среща на Народните представители от ДПС ( без Пеевски и група) с приблизително 500 членове, активисти и симпатизанти от всички областни структури в страната беше ясно заявено, че:

Пожар избухна в района на дюните в Несебър

Пожар избухна в района на дюните в Несебър.

Глобалният срив в компютърните мрежи не е засегнал Летище София

Летище София не е засегнато от глобалния срив в компютърните мрежи, който наруши операциите на много места по света на авиокомпании, медии, банки, в здравеопазването и др. За това става ясно от съобщение на аеропорта в българската столица във "Фейсбук".

Калин Стоянов: Испания ще изпрати два самолета като помощ за гасенето на пожарите у нас

„По Механизма за гражданска защита на ЕС получихме отговор от Испания, която има възможност и ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона. Имаме потвърждение, че до края на днешния ден летателните машини ще пристигнат и вероятно ще се включат в гасенето още в утрешния ден“. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от Нова телевизия.
Той посочи, че в района на ямболските села пожарната обстановка остава динамична. „Започваме да ограничаваме един от фронтовете, но температурата остава висока, има и силен вятър. На места все още огънят се развива върхово, което ни затруднява. По тази причина днес тук работим с 4 хеликоптера – на МО и изпратените от Чехия”, каза Стоянов и потвърди, че към момента e овладяна ситуацията в района на село Голям манастир.

Хората на Доган си върнаха и сайта на ДПС

Официалният сайт на ДПС, който доскоро бе във владение на групата депутати около председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, вече е под контрола на хората на почетния председател д-р Ахмед Доган.

Влак премаза кола на жп прелез край Габрово

Влак удари автомобил, нарушил светлинна и звукова сигнализация на железопътен прелез по пътя за Боженци днес на обед, потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово (ОД на МВР -Габрово).

Верни на Доган депутати и активисти влязоха в затворената централа на ДПС. Чакъров: Всичко е изтърбушено

Депутати, обявили подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, заедно с представители на структурите на ДПС от цялата страна, влязоха в централата на Движението, съобщават от Dariknews.bg. Това стана въпреки че сградата официално е затворена за ремонтни дейности.
Те отидоха заедно с председателя на ДПС Джевдет Чакъров, който бе сред изключените депутати от парламентарната група, и скандираха "ДПС". Освен това, те носеха плакати "ДПС без Пеевски" и разлепиха на стъклата на входа на сградата, че искат достъп до централата си. Според тях, достъпът е спрян от IT специалисти, а целият архив е прехвърлен в друга фирма. Те скандираха "ДПС" и носеха плакати с надпис "ДПС без Пеевски".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЛИЧИ СИ ЧЕ ТУРЦИ

    1 1 Отговор
    ПРАВЯТ РЕМОНТА !
  • 3 Матист

    4 1 Отговор
    Ако един дръндарски Сокол от чист "италиански" произход казва право в лицето на българския народ, че той разпределя държавните средства, и този народ гледа на Сокола като теле в железница, то положението на този народ и на неговата държавностна организация да му са хак...така ги заслужава, каквито са в момента...хииич ама хииич да не се оплаква този народ....заслужава да е в това положение.

    Коментиран от #5

  • 4 Вижте

    3 0 Отговор
    Концесиите в България. Продавали са ни от 2000 за жълти стотинки, в повечето случаи без концесионни такси. Злато, студена вода, минерални води - затова престъпниците затапват крайпътните чешмички, енергодружества фото и перки, сметосъбиране, вече и ел. мрежа, ресурси. Народът плаща. В Африка са по-високи концесионните такси. 90% е вносът на храни и зеленчуци, трето качество. Това е рецепта за тотален фалит на държавата. Пожарите доказаха, че сме безконтролна територия. Такова чудо не е било. Да заробваш държавата с 55 милиарда помощи Украйна, процент от БВП. Милиарди за ф16. 120 милиарда Уестинг два реактора. А да нямаш 2 читави самолета или хеликоптера за гасене на пожари.
  • 5 Юлий Цезар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Матист":

    А Кой подготви и реализира толкова успешно Проекта Доган, Кой гръмна Андрей Луканов, Кой гръмна Илия Павлов, братя Илиеви, Емил Кюлев, Алексей Петров, защо нямаме за пореден път Правителство. Ние знаем, но какво от това. Винаги има един Брут
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол