23 Юли, 2024 07:17 1 319 14

Пети ден продължава критичната ситуацията с пожара на българо-гръцката граница

  • пожар-
  • гърция-
  • българия

Все още пламъците не са достигнали до наша територия

Пети ден критична остава ситуацията с пожара на българо-гръцката граница. Пожарникари и горски служители тази сутрин отново тръгнаха високо в Славянка, за да огледат направените просеки и районите в Гърция, където продължава да гори.

Все още пламъците не са достигнали до наша територия.

Те обаче се движат към нашата страна и са на по-малко от километър от браздата. В това увери пред БНТ вътрешният министър Калин Стоянов, който направи оглед по въздух на огнищата в гръцката част.

Днес се очаква голям брой от силите и средствата за борба с пожарите да бъдат прегрупирани и насочени към границата и ако се наложи, да се реагира навреме. В помощ на пожарникари и горски се очаква да се включат и военните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    9 3 Отговор
    В критични ситуации като тази ясно личи колко изостанала държава е България по отношение на оборудване и обучен персонал. Замръзнали сме с брички от съветско време и лопати за гасене на пожари. Най-зле сме,но това не тревожи просъветските ни ретроградни управници. Те се борят упорито срещу България и народа и отказват упорито да направят държавата съвременна и в съответствие със стандартите на времето,в което живеем. Виждаме каква техника имат съседните ни държави Турция, Гърция, Румъния,,Албания. Не се ли срамуват тези управляващи ни негодници? Изостаналостта на държавата коства огромни загуби на имущество на хората и земя. При природни бедствия изкарват едни стари фургони,в които хората загубили всичко ,живеят дълги години и управниците ни гордо се снимат със страдащите и им дават по 1,200 лв. компенсация за загубено всичко-дом, имущество, земя? Как го изчислява, а те си купуват с държавни пари непрекъснато нови коли по 300,000 лв.? Такъв цинизъм е нечуван и нетърпим в нормалния свят, но тук всичко е търпимо.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Данко Харсъзина

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    Единствено "брички" могат да излязат на този терен. Имаш ли въобще на представа какво представлява Али ботуш и околностите? Там само Зил с три задвижвани оси, бавни скорости и блокажи може да излезе. В този регион имаше три гранични застави които ползваха виетнамки и такива зилове. Тиквата купи съвременни пожарни но те нямат дори двойно камо ли бавни и блокажи. Гърците също нямат и за това се опитват да гасят от въздуха, за сега без успех. Това което си написал са пълни глупости. Тиквун купи купища нови пожарни но тяхната проходимост е много далеч от тази на джоганите. Джагана е военна машина пригодена за пожарна. Използват се масово в Укайна в момента. И от руснаци и от украинци.

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Данко Харсъзина

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    Да си чувал думата застраховка? В белите държави хората си застраховат имуществото и застрахователят плаща всичко. Ганю и Манго чакат на държавата.

    Коментиран от #13

  • 4 Данко Харсъзина

    0 0 Отговор
    Гърците нямат техника и се опитват да гасят от въздуха. За сега не им се получва. Комунягите бяха изсекли гората заради охраната на границата. Но за 40 години гората както виждам се е самовъзстановила. В този пущинак хора отдавна няма и природата си е казала думата. Дано не изгори.

    Коментиран от #9

  • 5 ужасТ ребята

    2 0 Отговор
    Мицотакис да си подава устафката. Заедно с целия Коминтерн!

    Коментиран от #7

  • 6 Данко Харсъзина

    1 0 Отговор
    Истинското име на планината не е Славянка а Али ботуш. Има и едноименен връх. Славянка стана наскоро а върхът Гоцев връх. Което е нелепо тъй като славяни в този регион не е имало никога а Гоце не е стъпвал там. Ганювска работа.
  • 7 Данко Харсъзина

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ужасТ ребята":

    На Мицотакис му дреме да меките части. В този регион няма гърци. За това не си дава зор да гаси.
  • 8 Я пак!?

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Данко Харсъзина":

    Ти Джоган/ЗиЛ157/ карал ли си? Без хидравлик дори и пет тона товароносимост. Единственото за което си прав е че е много проходим. ... Защо си "мислиш" че новите нямат двойно блокажи и т.н.? Естествено не всички за асфалта за какво са ти? Предполагам още караш Москвич 8ца? Специално гърците имат и едни верижни машини при които и ремаркето също верижно е движещо също! И не са от 1950г. А малко по–сериозно! "комунизЪма" отдавна умрЕ!

    Коментиран от #10

  • 9 "гърците нямат техника"?????

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Данко Харсъзина":

    И гасят от въздуха с магарета?! вЕрваш ли си?

    Коментиран от #12

  • 10 Данко Харсъзина

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Я пак!?":

    Пожарните са ЗИЛ 131. Зил 157 и до днес се ползва от дърводобиващите фирми защото там където той може да излезе никоя друга машина не може. Няма екстри но е безумно проходим и здрав.

    Коментиран от #11

  • 11 Е позна!

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Данко Харсъзина":

    Е и ЗиЛ 131 имал бавни и блокаж?? Смех! Виж питай преди да се излагаш.
  • 12 Данко Харсъзина

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от ""гърците нямат техника"?????":

    Да, ама от въздуха не става. За това вече 5ти ден пожарът не може да бъде локализиран. И няма да бъде локализиран. Ще гасят нашите със Зиловете.
  • 13 Демократ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данко Харсъзина":

    Ти да си чул какво плащат застрахователните ни компании? Вярно е,че всеки трябва да застрахова имуществото си по принцип, но в белите държави при бедствия и аварии държавата плаща на хората, независимо дали са застраховане или не. Всяка бяла държава има в държавния бюджет такива средства, за да помага на хората да преодолеят трагедията. Къде се намира държавата България?
  • 14 Демократ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Данко Харсъзина":

    Колко много хора защитават изостаналото неразвитие на държавата ни? Ти видя ли какви пожарни високопроходими коли с двойно по-голям обем за вода от съветските брички, ни е изпратила Турция на помощ? Нашите пожарникари ги показаха и си мечтаят някога и в България да има такива.Ама във вашите чугунени глави съветските брички на 50 години са единствените. То затова и държавата ни е на съветското дъно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове