25 Юли, 2024 07:13 1 568 18

Работодателите и енергийният министър в спор за цените на тока

  • енергиен министър-
  • работодатели-
  • спор-
  • цени-
  • ток

Според експерти причината за скока в цените са множество ремонти на електропроводи наведнъж и високото потребление заради жегите

Работодателите и енергийният министър в спор за цените на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният енергиен министър Владимир Малинов ще бъде изслушан в ресорната комисия относно искането на хотелиери и ресторантьори за финансови компенсации. Причината са посочените от бранша високи цени на електроенергията на свободната борса, информират от Нова телевизия.

Самите работодатели също ще бъдат изслушани в комисията, за да посочат какви точно сметки са плащали през последните 2 месеца. Според експерти причината за скока в цените са множество ремонти на електропроводи наведнъж и високото потребление заради жегите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    27 1 Отговор
    Друго си е да произвеждаш ток, а другите да ти казват колко да струва
  • 2 Артилерист

    36 1 Отговор
    Причини за допълнително ограбване на хората винаги ще се намерят. Нали имаше много свободен ток и с това се обоснова ненужността на АЕЦ Белене? Как пък тъй горещините глътнаха тока? А при студовете какво ще се прави?

    Коментиран от #3

  • 3 Енергото

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Ще ринеме сняг по пътищата за загрявка. Те и без това от пътното не чистят
  • 4 Солидарни сме беее,а зимата обещахме още

    26 0 Отговор
    Удобно се заобикалят многото фотоволтаици и тяхното балансиране(глоби за което в ЕС)
    и износа за Украйна в момента !
    За зимата вече обещахме пак да изнасяме за Украйна-дали на високите цени а ?
    Високите цени са за българите(дресираха ни вече да не гласуваме следователно нищо не зависи от нас!!!)
  • 5 Започнали са

    21 0 Отговор
    да им подаряват частично и части от ел. инфраструктура за фото и перки. Въпросът е, ще махнат ли от цените ЕРП-та преноси и напрежения, които формират 50% от сметка ток. Кога ще имаме истински свободен пазар, да право да купуваме евин ток от Козлодуй. Забравих, ЕС не давал. Може да го подаряваме само за Украйна. Е, уважаеми съграждани, какво е чувството да сме емигранти и втора ръка хора в собствената ни Родина. Май става като с еврозоната, някакъв човечец закрил 4 реактора и с подарен пост в Париба, просто е забравил да "уведоми българите", че членството в ЕС изисква "задължително унищожаване на лев". Къде са законите, че всеки преди да подпише договор има право на информиран избор. И че скриване на информация съзнателно е наказуемо деяние. Колко правителства трябва да бъдат съдени, като Пръмовица и Пасито са първи в списъка. Оказва се, че Пасито е подписвал договори за еврозона, какви и той не знае.
  • 6 Нафталинка

    16 0 Отговор
    Измама е увеличението на цената на тока да са ремонти защото днес прочетох че българия ще захранва Украйна с ток през зимата.Освен това румънските производители да поемат ангажимента закриляни от десетки години от идиотската Франция която толкова страда за Украйна
  • 7 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Закривай АЕЦ Козлодуй, щото е със Руски Реактори! После дуаи Перки, за да си Грета бейби! Хахахха Иначе си Плащай де. Врътката на Хамстера си е.
  • 8 пенчо

    18 0 Отговор
    Няма по заспал народ от нас българите,дерат ни отвсякъде,а ние си траем,ако някой излезе да протестира веднага другите му скачат.Как може да сме толкова разединени и страхливи,все очакваме да стане някакво чудо и всичко да се оправи от само себе си ,
  • 9 нео

    13 0 Отговор
    Всички сме абонати на крадливите политици .Те са собственици на ВЕИ
  • 10 вие си ги избрахте

    13 0 Отговор
    бизнеса знае много добре причините, те не са от днес или 5 г и са и външни, но продължават да гласуват за хората, които са му го причинили....
  • 11 вие си ги избрахте

    12 1 Отговор
    бизнеса се прави на не разбрал, че атлантизма го убива, държавата не може да смогне кого да компенсира по напред заради ценностите на брюксел и сащ, ТОВА Е ИСТИНАТА И СИ ГО НАБИИТЕ В БИЗНЕСМЕНСКИТЕ ТИКВИ
  • 12 вие си ги избрахте

    12 0 Отговор
    може да си пишете колкото искате, но докато не дойде патриотично правителство, брюксел ще ни затрива планомерно.
  • 13 Искат

    1 0 Отговор
    държавата да помага. На потребителите помага ли държавата, предстои борса ток? Да ви дам ли формулировката Василев, изпратил потребители на борса ток по ПВУ: "За средномесечен доход на член на домакинството се вземат предвид разполагаемите средства, намалени с разхода му за определеното спрямо енергийните характеристики на жилището типово потребление на енергия. Разполагаемият средномесечен доход се сравнява с официално обявената линия на бедност за целите на определяне на статут на домакинство в положение на енергийна бедност, съгласно дефиницията в допълнителните разпоредби на ЗИДЗЕ.".
  • 14 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Тези пишманексперти на заплата в енергодружествата ли са че така самоотвержено и примитивно лъжат ?
  • 15 Ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    "Служебният енергиен министър Владимир Малинов ще бъде изслушан в ресорната комисия относно искането на хотелиери и ресторантьори за финансови компенсации. Причината са посочените от бранша високи цени на електроенергията на свободната борса, информират от Нова телевизия."
    А ВЧЕРА :
    „Енергийната помощ за Украйна е от ключово значение за сигурността на региона. През наближаващите зимни месеци нападнатата от Русия страна ще има нужда от внос на електроенергия, а повишеното търсене повишава цените. В тази ситуация всяка помощ за възстановяване на енергийната инфраструктура на Украйна е от ключово значение. Затова сме обединени в подкрепата си за икономиката и населението на Украйна.“

    Това каза министърът на енергетиката Владимир Малинов по време на петата министерска среща на Партньорството за трансатлантическо сътрудничество в областта на енергетиката и климата (P-TECC), която се провежда в румънската столица Букурещ. Той открои приоритетното значение на регионалното сътрудничество и помощта от ЕС и САЩ за успешен отговор на предизвикателствата, които стоят пред Киев. „Затова България работи усилено на ниво ENTSO-E в Европейския съюз за постигане на солидарност и подкрепа не само през предстоящия зимен сезон, но и дългосрочно“, заяви министър Малинов. Той акцентира върху усилията за повишаване на капацитета на преносната система за гарантиране на енергийната сигурност."
    КОЕТО ОЗНАЧАВА - БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ. СЪЩИТЕ ТЕЯ, КОИТО НИ НАКАРАХА ДА СИ УНИЩОЖИМ ЕНЕ

    Коментиран от #17

  • 16 Паси и кривата уста Пръмова работят заЕС

    3 0 Отговор
    ДРАГИ БИЗНЕСМЕНИ, НИСКИТЕ ЦЕНИ СА ЗА УСРАЙНА А ВИСОКИТЕ И ДЕБЕЛИТЕ СА ЗА ВАС И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПРОЗРЕТЕ СЛЕД ЗАТВАРЯНЕТО НА 4 БЛОКА НА АЕЦ И УНИЩОЖЕНИЕТО НА ПАВЕЦ ЧАИРА! ВСИЧКО ОСТАНАЛО В АЛА БАЛА И МЕНТАЦИ! ЗАПАДА ВИ ИСКА ВАСАЛИ И НЕКОНКУРЕНТНИ! ИСКАТ ВИ НЕКОНКУРЕНТНИ, ФАЛИРАЛИ!
  • 17 Ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха ха":

    КОЕТО ОЗНАЧАВА - БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ. СЪЩИТЕ ТЕЯ, КОИТО НИ НАКАРАХА ДА СИ УНИЩОЖИМ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ, НИ КАРАТ ДА ХАРИЗВАМЕ НАШИЯТ И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ ДЕФИЦИТЕН ТОК НА УКРИТЕ. ТЕЗИ, КОИТО ПОДПАЛИХА ВОЙНАТА В ИЗМИСЛЕНАТА УКРИЯ, СЕ ГА НИ КАРАТ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ МАСРАФИТЕ. А ИНАК ЕДВА ЛИ СОЛИДАРНО ЩЕ СПОДЕЛЯТ С НАС "ОНЕЗИ" 13 ТРИЛИОНА ДОЛАРА, КОИТО ОБЯВИХА ЗА ЖИЗНЕНОВАЖНИ ОТ ТЕХЕН ИНТЕРЕС.
  • 18 Ненаядени алчни ХОТЕЛИЕРИ.

    1 0 Отговор
    Никъде по света усраинците не живеят безплатно по хотели както е у нас! В Израел , в Германия отдавна им спряха помощите и работят и са под наем! ЕС ЯКО ВИ КЛАТИ! ШЛАФЕН ЦУ ЗАМЕН! ВИЕ СТЕ БУЛКАТА ЩОТО СЕ ПОДЛОЖИХТЕ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове