30 Юли, 2024 10:49 2 438 29

Заради експлозии е прекратена работата по потушаването на пожара на българо-гръцката граница

  • пожар-
  • българо-гръцка граница-
  • експлозии-
  • спиране-
  • работа

Минното поле, което е по границата, е доста голямо - по права линия е около 1,5 км, а точно там има пожарни огнища

Заради експлозии е прекратена работата по потушаването на пожара на българо-гръцката граница  - 1
Снимка: БГНЕС

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района, съобщават от БНР.

Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите е преустановена.

Вчера беше преустановена работата и на гръцките им колеги - отново по същата причина - заради взривове.
Минното поле, което е по границата, е доста голямо - по права линия е около 1,5 км, а точно там има пожарни огнища.

В 9 часа сутринта в борбата с пожара трябваше да се включат и френските самолети, както и наши военни хеликоптери. Но към 10 часа машините все още не бяха задействани в потушаването на огъня.

На мястото е директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 4 Отговор
    Ние махнахме мините на границата с Гърция а те не Страхуват се от нас
  • 2 22222

    30 2 Отговор
    Нали вчера публикувахте фейсбук публикация на Богомил Бонев, че НЯМА МИНИ! Те са обезвредени като условие за членство в ЕС и НАТО. От къде са тези гърмежи и ако са мини (което е сигурно), как са излъгали тогава и ЕС и НАТО?
  • 3 Българка

    45 4 Отговор
    В цяла България гори и има взривове. А Главанака и Калин Стоянов обикалят като глухи кучета и се снимат . От десет дни ни уверяваха, че всички мерки са взети за посрещане и потушаване на огъня. А сега ситуацията е безнадежна....Огънят е преминал през просеките, които гръмко рекламираха. И нима функциите министър-председателя и вътрешния министър да са екскурзианти на държавна издръжка? Не трябва ли те да дават ясни указания на специалисти по пожарите? И защо толкова народ клеча с дни на българогръцката граница?........
    ОСТАВКИ БЕ НЕКАДЪРНИЦИ!
  • 4 странно

    31 3 Отговор
    защо нямаме мини и с границата с турция от кадето идва реалната заплаха за цяла европа??? дали не е по нечие нареждане за да може мюсюлманизирането на европа да си върви гладкоми по план?

    Коментиран от #21

  • 5 Абе

    23 1 Отговор
    Е,какво това минно поле в днешно време?

    Коментиран от #14, #22

  • 6 Боруна Лом

    14 1 Отговор
    ЯВНО,,ПЕТЛИТЕ,,ГИ Е СТРАХ ОТ ,,,КОИЛОВЦИ БРАДЪРС,,,! НЕГОДНИЦИ
  • 7 след богомил са слагали натоски

    10 5 Отговор
    мини . в украйна ги слагат . търговията върви . една гарга немогат да утрепат . но пожари правят . сама неможе да се взриви . на километър и половина може да има 200 бр. тежки и издържат 3-4 години . ръждясват и не пукат .
  • 8 Сапьор

    19 4 Отговор
    Всички мини сме ги извадили. 110 лева на парче. Няма ни една мина. Заклевам се.

    Коментиран от #11

  • 9 Ами сега

    23 1 Отговор
    Къде в България няма експлозии!? Само в парламента, за сега!
  • 10 Демократи

    23 2 Отговор
    Мърлячи-35 години минаха
  • 11 22222

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сапьор":

    Няма ги 110 лева на парче, но мините напомниха за себе си и сега ще изгубим и един от малкото си национални паркове
  • 12 Бачо

    21 2 Отговор
    От кога разправям че тази държава върви по инерция и е въпрос на време да се разпадне, нека спи народа белким един ден се събуди но ще е късно
  • 13 Всичко

    11 2 Отговор
    е минирано!
  • 14 провинциалист

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Минното поле е вътрешнонатовско. Уникат.
  • 15 СВД

    17 1 Отговор
    Удобен претекст за нищоправене и героизация! Къде по лесно е да стоиш на сянка! Дъжда ще го угаси! Ба ти издръжливите мини! Преди 30 г. уж събраха сапьорите и ги събраха! Лично ми е казвал, че е изкарал за един апартамент - полагат му се, щом в защитен костюм е разминирал!
  • 16 Боруна Лом

    12 1 Отговор
    ДАНО ИМА ТАБЕЛИ. ,,,МИНИ,,, И ДАНО ДА МИНАТ НАШИТЕ БУДИТЕЛИ!💀
  • 17 Какви взивове бе?

    14 1 Отговор
    Вчера Богомил Бонев се кълнеше, че мини по границата няма благодарение на неговото "мъдро" управление, а последната обезвредена мина красяла бюрото му! Е, на кого да вярваш?

    Коментиран от #20

  • 18 хххх

    12 2 Отговор
    И какви са тез експлозии след като там няма мини от българска страна?
  • 19 Типичният българин

    10 0 Отговор
    Нищо не е прекратено, самолетите минават два пъти на час да зареждат вода от язовир Доспат, преписвате измишльотини
  • 20 Мислител

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Какви взивове бе?":

    Може да се кълне, може всичко да каже. Може да го казва, защото знаят, че сигурно са платили за разминиране и само са прибрали парите, без да разминират. Един вид, откраднали са ги и сега трябва да се изгражда защитната теза, защото лъсна кражбата.
  • 21 Турчин

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "странно":

    Защото миграцията към Европа е одобрена отдавна. Поради тази причина преди войната в Сирия Турция прочисти минните полета със Сирия и Иран. За да може "бежанците" спокойно да преминават границите. За да замажат нещата беше построена модерна бетонна стена с картечници с камери за нощно виждане но нито камерите работят нито има войници. Три метровата ограда я прескачат със стълби и качват видеата в Тик Ток. Българската"ограда" която е мрежа вече не съществува но за сметка на това Далавери Симеонов забогатя с едни 200 милиона.
  • 22 доцент задочник

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Обясниха хората - изоставено ..........

    Коментиран от #28

  • 23 Ясно е

    3 5 Отговор
    Много на често има взривове в специфични зони,организирана диверсия от вражеска русия
  • 24 БКП - румен пилона и буда ломоносов

    3 3 Отговор
    Къде е сега cлyгата на почетния консул на РФ Богомила Бонев, прислужника на главния масон в масонската рускомафиотска ложа, в която членуват Румен Радев, Цацаров .... , все русофилски продажници ?
  • 25 То пишело "мини" и аз минах...

    7 1 Отговор
    Поне слагайте "мини" в кавички. Гаранция са пак фойерверки. Само едно ме притеснява, стандартните 120 и 152 милиметрови фойерверки ги разполагат в жилищни райони, че страшно нема, един вид. А тия фойерверки, за да са ги скрили вдън гори тилилейски, какво ли крият?
  • 26 спомням си

    2 0 Отговор
    вчера един бивш човек / по Б Рашков
    се плюнчеше че били обезвредени

    Коментиран от #29

  • 27 повтарям отново

    3 0 Отговор
    поискайте помощ от страната притежаваща специализирани самолети БЕ 200 за гасене на горски пожари

    12 тона вода на раз

    Не си играят с кофи
  • 28 Е.....

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "доцент задочник":

    Добре де и изоставено да е това не е оправдание.Не живеем по времето на Хитлер.Там има животни ,за хора изобщо да не споменавам.Отдавна е трябвало да ги обезвредят.
  • 29 Манол 24сm

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "спомням си":

    Нека полковника мини пред пожарникарите дето казва,че е разминирана и ще му повярваме…
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол