1 Август, 2024 17:05 1 021 40

Близо 50 000 лв. ще получат 13 собственици на опожарени къщи във Воден и Крайново

  • помощи-
  • пострадали-
  • пожари-
  • воден-
  • крайново

Сумите ще бъдат разпределени по равно

Близо 50 000 лв. ще получат 13 собственици на опожарени къщи във Воден и Крайново - 1

Местната управа в Ямбол подпомага финансово 13 собственици на опожарени къщи в боляровските села Воден и Крайново. Помощта е за хора, които живеят постоянно в двете села. Това реши специализираната комисия към Общински съвет - Ямбол, съобщиха от Общината.

Председателят на съветниците в Ямбол Антон Шиков и членове на комисията посетиха двете села и разговаряха с пострадалите. Дарение ще бъде отпуснато за десет опожарени къщи във Воден и три в Крайново. Очаква се в близките дни собствениците им да представят необходимите декларации, за да им бъдат приведени парите.

Сумите ще бъдат разпределени по равно, уточни Шиков, цитиран от БНТ.

На свое заседание преди седмица ямболските съветници гласуваха 45 000 лева в помощ на останалите без жилище след пожарите в Боляровско. Парите са от възнагражденията им и осигурителните вноски за август. Същият жест направи и кметът на Ямбол Валентин Ревански, с което сумата достигна близо 50 000 лв., обявиха по-рано от Общината.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    33 2 Отговор
    Уау, по две три минимални заплати значи. Ама то голяма помощ.

    Коментиран от #17, #34

  • 2 Е нема що

    32 4 Отговор
    Би трябвало да е по 50 хил. да може хората да построят поне едно етажче! Да си вземат най - нужното не говорим за лукс. Всички пари и помощи потъват в чужди джобове, а не по предназначение!

    Коментиран от #8

  • 3 факт

    27 3 Отговор
    Това е помощ от общината, а държавата ще даде ли нещо или срамежливо ще премълчи след като щедро набута хорицата в контейнери втора ръка, в които не бива дори кучета да се отглеждат? Главчев, къде си, бе?
  • 4 С тея мижави пари

    23 4 Отговор
    какво точно ще си построят ? Подигравка.
  • 5 Калитко

    23 5 Отговор
    То няма по 4000лв бе.Това е подигравка с хората.
  • 6 бялата краставица

    20 0 Отговор
    Толкова не струва ли един гараж в Софето?
  • 7 За избори

    21 4 Отговор
    Може да се дават милиони, а не може да помогнат на пострадалите хора! Тези пари са на народа и трябва да са за народа! А не за некадърните депутати, които едно правителство не могат да направят.

    Коментиран от #29

  • 8 Асдф

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Е нема що":

    Ще стигнат за летна кухня.
  • 9 Асдф

    7 12 Отговор
    Едно време Боко тиквата построи нови къщи в Мизия.

    Коментиран от #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тома

    13 2 Отговор
    От държавата толкова.Ега си държавата

    Коментиран от #38

  • 16 И какво са

    18 3 Отговор
    50 000 лв на 13 семейства? Това джобните на един депутат! Срам, голям позор! Една проститутка струва повече!

    Коментиран от #19

  • 17 Дългия

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Ами и това им е много като им се свидят 100лв на година за застраховка !

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стенли

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "И какво са":

    А защо депутатите не отделят поне по 300 лв от заплатите си ама ще получават заплати дори като в предизборна кампания
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДебелиЯ

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Дългия":

    Ти имаш, ли застраховка бе да те ................

    Коментиран от #24, #40

  • 22 Гост

    5 8 Отговор
    За съжаление, това не е първия случай на природно бедствие, и няма да е последния, ва съжаление! И как българина не разбра, че без застраховка няма нищо! Значи може на ден да се харчат пари за кафе, но за застраховка, не! При 30 дена х 50 стотинки х 12 месеца = 180 лева, което е застрахователно покритие за 100 000+ лева!!! В същия момент, данъчната оценка на тези имоти сигурно е 15 000 лева, има, няма..., е кой да вдигне нови къщи? И къщите нови ли са били като са унищожени? Хайде малко на разсъждаваме капиталистически!!!
  • 23 Дечо нереза

    6 2 Отговор
    А чувалите с парите от магистралите що не им ги дадат!!

    Коментиран от #27

  • 24 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "ДебелиЯ":

    Умните хора имат...., ама на, Таньо все си мисли че някой ще го прецака. Е, за съжаление без застраховки сега са прекарани!!!

    Коментиран от #35

  • 25 ГЕРБ=ДПС=БСП

    1 2 Отговор
    Хора на които изгорелите къщи са единствен постоянен дом. Трябва да получат държавна помощ. Въпроса е каква да е тази помощ. Преместваемите къщи са добър вариант. Но освен тях е добре да се дадат и 10-15 хиляди лева еднократна парична помощ. Защото на тези хора им е изгоряло всичко, дрехи. легло, мебели, хладилник, готварска печка, телевизор ...
    Държавата не трябва да "помага" за възстановяване на нечии вили, чиито богати собственици имат и друг имот в който живеят. Богатите са по-образовани финансово и знаят какво е застраховка на къща и за какво служи. Кото не са си застроховали втория или третия имот, да си понесат последствията.

    Засегнатите да не са нагли, не е редно държавата да възстановява къщи особено, ако са големи и луксозни. Пострадалите да бяха се застраховали, една застраховка на селска къща е около 100 лева годишно, което са 10 лева на месец.

    Коментиран от #28

  • 26 То толкова е ЕДНА

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Град Козлодуй":

    Дупетатска заплата! 50000 + бонуси, комисии и не знам какви п.остотии! И коли по 500000 за тая г.нас! А и резидентската не е по–долу! Без "ала–бала" и подкупите...............

    Коментиран от #32, #36

  • 27 Е па питай

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Дечо нереза":

    Ваш Мунчо и отрочетата му пъ.пъ. и дее.бъ.! Откак узурпира властта 4г какви магистрали? Само чували!
  • 28 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Не може да деликатни помощта на тези с една или с три къщи! Пълна глупост е, като детските по доходи! Значи моето дете пе е дете на държавата, и моята вила не е имот който е пострадал? За другото си прав, ама Ганя е стиснат философ на който другите са му длъжни!

    Коментиран от #30

  • 29 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "За избори":

    А бе вземете се образовайте, в България парите не падат от небето. Нито пък извират от земята под формата на нефт или газ, като в Катар, Русия, САЩ, Канада, Великобритания, Норвегия, Румъния ...

    В България парите идват от данъците на всички работещи, на всички пазаруващи ... За да даде пари на един българин, под формата на помощ, пенсия ... държавата трябва да вземе пари от друг българин чрез данъци. Като сте толкова ларш да раздавате държавни пари, първо вземете си вдигнете данъците и цените в магазина. Та да има повечко пари за раздаване, за подводници, за 10 лекари във всяко училище, които нищо не работят ... Когато влезете в магазина и видите цените на храните и почнете да ревете. Си спомнете, че една от причините за тези високи цени, е високото 20% ДДС. Което държавата събира за са има пари в държавния бюджет. Друг въпрос е че се краде, че се харчи популистки, че народа и политиците ни не могат да се правят сметка на парите ...
  • 30 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Ти като си образован, умен ... Застрахова ли си вилата/втория имот/, ами автомобила ... ?
    Ако си бил разумен и си се застраховал, не е редно, да певеш за пари от държаната и да вземеш двойно обезщетение, веднъж от застраховател и веднъж от държаната. Защото това е измама, купуваш си селска къща, застраховаш я за няколко стотин хиляди лева. Плащаш на някой клошар 500 лева да запали голям пожар и да ти изгори къщата. И после взимаш няколко стотин хиляди лева от застраховател и още толкова от държаната. С тях хем си възстановяват къщата и едновременно с това си и на голяма печалба.

    Заможните българи масово харчат по над 4 000 - 5 000 лева годишно за авто-КАСКО (6% от цената на нов автомобил). А "нямат" няколко стотин лева годишно да си застрохжват втория и третия имот.

    Коментиран от #39

  • 31 Винкело

    2 1 Отговор
    Близо 50 000 лв. ще получат 13 собственици.
    Eдно време и Бойко тъй плещеше - пенсионерите ще получат 30 милиона. Пък то по 10 лева, ама държавнически е някак си - 30 милиона...
  • 32 ГЕРБ=ДПС=БСП

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "То толкова е ЕДНА":

    Абе защо по време на избори не се сещате за това какви са държавните автомобили, какви са заплатите на депутати, министри, президент ...
    Защо освен депутатските заплати не коментирате и заплатите на над стотината търтеи назтачени в президинстното да си клатят кракота по цял ден. Говоря за Крум Зарков, Антон Кутев, Александър Маринов - агент "Майстора" ... назначени на държавна заплата от "годподоря" президента Радев.

    Защо не коментирате, че парламентарната република нама нужда от виципрезидент. И така е в други парламентарни държави, където няма пост вицепрезидент. От вицепрезидивт има нужда само в президентските и полупризидинските държави, като САЩ, но не и в парламентарните републики.

    Аз вече не гласувам, защото нама бг партия отстояваща моите принципи. Аз лично съм противник на държавен бюджетен дефицит, на ядрените електроцентрали(без значение дали са руски, американски или китайски) , на "плоския данък", електромобилите, налагането на хомосексуалност или слагането на силиконови сливи или чепове...

    Пливърженик съм на въглищните централи, дизелови автомобили и на прогресивен данък доход.
  • 33 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Асдф":

    "Бойко построи нови къщи в Мизия"ю

    Бойко нищо не е построил, нищо не е платил...

    Всичко изброено е платено от глупавия бай Ганьо данъкоплатец и избиратул. Хем плаща данъци, които Бойко раздава насам, натам, хем гласува за Бойко, който е необразован като Тодор Живков и е лъж... и крад... Бойко единствено може, често само след час да си смена мнението най-чисто на 180 градуса.Така си смена мнението, че напрово свят ми се завива, ако се опитам да разбера кокво стова в главата ву. Чудно ми е как на Бойко не му се завива свят от това сменяне на мнението.
  • 34 странджанец

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Ти колко даде?
  • 35 Ето че

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Таньо бяга от застраховки като дявол от тамян. После скимти някой да му плаща за тарикатлъка. Няма оправяне това дебилно племе.
  • 36 Да видим можеш ли да смяташ?

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "То толкова е ЕДНА":

    Възнаграждението за народните представители се равнява на 3 средномесечни заплати в обществения сектор, според данни, взети от Националния статистически институт. За всяко членуване в комисия към нея се добавят 15%.
    Заместник-председателите на комисии получават 25% добавка, а председателите на комисии и парламентарни групи взимат 35 на сто над основната сума.
  • 37 Компетентен

    1 1 Отговор
    Ей, тука е пълно с комуняги !!! Държавата да им дадяла на нахалните прoсяци. Много да им дадяла, да си построят нови къщи. Ами дайте им вие, бе !!! Всеки от пишещите комунета, да им подари спестяванията си, ако няма да тегли кредит и да им даде парите.
    Вие за застраховане не сте ли чували, бе? Една селска къща, далеч от София или друг голям град, може да се застрахова и срещу ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА на година !!! Точно за Воден изчислих, на база пазарните цени на къщите в селото и региона. 50 лева. За тия пари стек цигари не можеш си купи вече. 4.50 на месец. То толкова пари на пътя можеш да ги намериш !!! Ама НЕ !!! Тия пурковци винаги гледат да минат метър, а като стане беля, да просят от държавата. Да, ама аз не съм навит с моите данъци да им строят къщи. Защото ако бях отишъл при тях преди месец да им предложа застраховка срещу 50 лева, щяха да ми кажат: "Бягай от тука, бе !!!"
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дългия

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ДебелиЯ":

    Имам разбира се 150лв. На година, кражби пожари градушки всичко, и не заключвам ,! Ела и ме обири, да те .... аз !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове