3 Август, 2024 13:28 2 833 17

С ускорени темпове се изграждат участъци от първите 3 лота от АМ „Хемус“

  • 3 лота-
  • ам „хемус“-
  • изграждане-
  • строеж-
  • път

На п. в. „Мездра“ се демонтира железният път и траверсите

С ускорени темпове продължава изграждането на участъци от първите 3 лота от АМ „Хемус“. Участък 1 е с дължина близо 15 км и включва отсечката от Боаза до пресичането на пътя Луковит-Угърчин, включително п. в. „Дерманци“. Строително-монтажните дейности в отсечката са изпълнени приблизително на 68%. Завършени са подлези и надлези при 88-и км, 89-и км, 95-и км и 96-и км. В момента се работи по укрепване на откоси, по мостовете и другите големи съоръжения по трасето, на места се полага и циментова стабилизация. Изпълняват се дейности по изграждане на колекторна система, каломаслоуловители и дренажни блокове. Голяма част от инженерните мрежи са завършени, предстои завършване на каналната мрежа, външното функционално осветление на п.в. „Дерманци“ и захранването на трафопост.

Това съобщиха от АПИ.

30 на сто от дейностите в Участък 2 от магистралата са изпълнени. Отсечката, която започва от края на пътен възел „Дерманци“ (пресичане с път ІІІ-307) и достига до пресичането с път ІІІ-3005, включително пътен възел „Каленик“ е с дължина близо 19 км. Земните работи по директното трасе са изпълнени приблизително на 50%. Извършват се дейности отводняване, настилката, бетонови, кофражни и армировъчни работи.

Подготовката за строително-монтажните работи по пътните възли „Угърчин“ и „Каленик“ е изпълнена на близо 80 на сто и са почти завършени.

В участък 3 - от края на п.в. „Каленик“ до пресичането с път II-35, включително п.в. „Плевен“ напълно е завършена реконструкцията на оптични и телекомуникационни кабели, както и реконструкция на водопровод, при 138-и км, част от проекта. Масивните бетонови и стоманобетонови конструкции на съоръженията на 133-и км и 135-и км са реализирани на около 80%. Активно се изпълняват земните и асфалтовите работи по основното трасе, както и отводняването, бетонови, кофражни и армировъчни работи.

Напредва изпълнението и на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето „Ботевград-Мездра“. В подлеза на п. в. „Мездра“ /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по съоръжението са част от модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км. В края на юни бяха възобновени дейностите по доизграждането на пътните възли на две нива – „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“.

По надлеза над железопътната линия при п.в. „Мездра“ е премахнат асфалтобетона и изравнителния бетон. Новата пътна плоча е готова и се изграждат тротоарните блокове. Съществуващите 2 съоръжения са разрушени. Работи се по изкопа за фундаментите. Пътната основа е премахната и се извършват изкопни работи по директно трасе и по пътните връзки.

Долното строене на п.в. „Дърманци“ е завършено. В момента се работи по изграждането на колони и ригели, изпълняват се изкопни и насипни дейности, а съществуващият асфалтобетон е разрушен. Изгражда се пътната връзка за с. Дърманци и водостоци.

В участъка от 171-ви км до 175-и км се работи по големите съоръжения. В района на 172-ри км е предвидено изграждане на два моста, като единият е завършен, а вторият е на етап строителство на тротоарни блокове включително. Монтирани са еластични огради и парапети. Положено е защитно покритие по всички открити бетонови повърхности.

Строителните дейности в отсечката между Мездра и Новачене /от 161-ви км до 175-и км/ са изпълнени на 67%.

Дейностите по лот 1 - отсечката от 175-ти км до 194-ти км, от модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград са изпълнени на близо 73%. В момента се работи по 4-ри големи съоръжения, това са мостовете при 181-ви км, 182-ри км, 175-и км и 176-и км. Извършва се корекция на речно дере при 180-ти км, изпълняват се и редица малки съоръжения - водостоци и подпорни стени, както и дренажи и отводняване. На места се полага долна асфалтова смес.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    14 4 Отговор
    Това е европейски проект, нали?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 КОЮ

    16 12 Отговор
    Значи съвсем скоро ще имаме правителство с министър председател Бойко Борисов и ще ходи да реже лентички и да се хвали как ТОЙ го е построил. Кражбата продължава.
  • 3 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Папкането от Асфалт е полезно за Кражбията им! Хахахах
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 1 Отговор
    Е колко да са ускорени ,
    Началото е в далечната вече 1974-та година ❗
    Досега е построена ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА❗
    За над 20 км още НЯМА ТРАСЕ ❗
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Ами не точно ❗
    САЩиянците искат път да си карат техниката към МаЦква❗
  • 6 Хемус

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Не е европейски проект, както АМ Струма, а е само нашенски.
  • 7 Факти

    15 2 Отговор
    Защо спряха изграждането на магистралата Русе Търново?

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Иго

    15 3 Отговор
    Хайде ремонт на магистрали и пътища ,пълна порнография ,но пълни куфарчета с милиони за мутрите ,предстоят избори и покупко продажба на гласове върви с пълна сила от боковите мутри !!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    АМ "Хемус" е проект на КУМУНЯГИТИ и е започната от КУМУНЯГИТИ❗
    Чудно как не са и сменили името,
    както на ПАРТИЙНИЯ ДОМ НА БКП
    или на България ❗

    Коментиран от #13

  • 10 българин

    15 3 Отговор
    Стига лъжи!!!! Днес на обекта няма живо пиле!!!!Машините стоят и чакат някой даработи стях но НЯМА КОЙ!!!!
  • 11 Въпроса

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    ти към ексфин.мин.Асен Василев ли е отправен? Няма да ти отговори, докато фирма на негов човек не спечели конкурса.

    Коментиран от #14

  • 12 бандит методиев борисов-яшаров

    8 3 Отговор
    с шишиян сме супер доволни, фирмите ни бачкат на макс, очаквайте най-висшо "качество"
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Сори, ком9 беше за ком.6 👍
  • 14 Факти

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Въпроса":

    Те отдавна са избрани и фирмите и под изпълнителите,направиха първа копка и до там!
  • 15 свидетел

    3 1 Отговор
    щях да си потроша колата и себе си ! пълно е с напречни и надлъжни вълни и нищо не е маркирано или ограничена скоростта ! локалният път след Търговище за Шумен е в пъти по-добър и там почти няма движение.
  • 16 Яяяяяя

    0 1 Отговор
    Супер, тъкмо ще имат какво да ремонтират есента
  • 17 а кво става

    2 1 Отговор
    нали бяха на срутища и Бойко Рашков щеше да ги мести
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове