3 Август, 2024 19:52 1 115 27

Зафиров: Няма шанс за правителство с третия мандат

  • атанас зафиров-
  • бсп-
  • итн-
  • правителство

Не сме обсъждали смяната на председателя на парламента, допълни той

Зафиров: Няма шанс за правителство с третия мандат - 1
Снимка: Нова телевизия

След отказа на ГЕРБ-СДС и ''Възраждане" няма шанс за постигане на мнозинство с третия мандат, песимист съм. Ако партията на Костадинов промени позицията си и се съгласи да подкрепи експертен надпартиен кабинет, може и да успеем. Не сме обсъждали смяната на председателя на парламента, сега е приоритет е третият мандат. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" временно изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров.

"Разговорът за смяна на председателя на НС е вторичен и може да бъде функция на търсенето на решение за политическо мнозинство, което да излъчи работещо правителство. Ние сме гласували против кандидатурата на Рая Назарян, така че няма изненади. Не виждам да е извършила фрапиращи нарушения досега", допълни той.

По думите му БСП "по-скоро ще подкрепи правителство с третия мандат". "Все пак зависи от предложения министър-председател, формулата на сформиране кабинета, хоризонтът, програмата и решението на Националния съвет на БСП. При разговорите стана ясно, че има голяма доза покриваемост между тезите на ИТН и нашите. Сред съвпаденията са целите в здравеопазването, образованието, развитието на ядрената енергетика, борбата с корупцията и съдебната реформа. И двете партии сме "за" необлагаем минимум. Имаме добра комуникация с ИТН в рамките на реализацията на третия мандат", коментира и.ф. председател на БСП.

Зафиров сподели, че днес е разговарял с представители на "Продължаваме Промяната" заради третия мандат. "В БСП всички виждат лоялен и предсказуем партньор. Не съм разговарял с представителите на отцепилите се от ДПС", подчерта той.

Лидерът на БСП определи като нелоша идеята омбудсманът да е кандидат за премиер в служебния кабинет. "От следващата седмица започваме разговор по политики с коалиционните партньори от лявото пространство, имаме 17 работни групи. Ще има водачи на листи и от партньорите. Корнелия Нинова опитва да ни саботира чрез призивите си да не се посети ''Бузлуджа''. Партията се намира в тежко финансово и организационно състояние", сподели Зафиров.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    7 3 Отговор
    Защото Политиците не мислите за народът

    Коментиран от #9

  • 2 Русофилчо

    9 1 Отговор
    То няма шанс и БСП да е над 4% с шеф Зафиров, ама нейсе
  • 3 С Тези Политици

    7 1 Отговор
    С Тези Политици България Няма Викакъв Шанс!
  • 4 нещастна държава

    7 0 Отговор
    Барни Ръбъл управлява партия която е имала 1.5 гласоподаватели , а сега са рейс и половина !

    Коментиран от #6

  • 5 ИТН консултации за държавници

    9 1 Отговор
    Слави Трифонов е главанак с обеци.
  • 6 ИТН консултации за държавници

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "нещастна държава":

    А преди да си сменят името печелеха с 99% от имащите право на глас.
  • 7 Веселяка

    0 3 Отговор
    На изборите мисля да гласувам за Волен 🤪 естествено само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣

    Коментиран от #11

  • 8 Чингис хан

    1 8 Отговор
    В деня, когато Нинова си тръгне, БСП отива на второ място в парламента
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хахаха

    2 3 Отговор
    Бойко Борисов няма шанс, защото постъпи доно с наср следи ни разговорите и подслушва като селска клюкарка., Сега му се връща р той може да разграва народа още 5-6 пъти да ходим на избори , но Галя от послоството едва ли ще го търпи повече,л
  • 11 Само за майтапа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Веселяка":

    На баба си за хвърчилото гласувай!🪁🤪
  • 12 Град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Разкрит":

    Моля Вие мразите Хора инвалидни но си е за Вас
  • 13 Ченчев

    6 0 Отговор
    Нито парламентарната ни група знае, нито Изпълнителното бюро на партията е давало мандат на Зафиров да участва в тайни срещи и сговори. Той трябва да даде отговори на партията- какво е договарял, от чие име, защо колективните органи на партията нищо не знаят. Кой си ти, та еднолично ще решаваш?

    Този незаконен временен изпълняващ функциите председател вкарва цялата партия в задкулисието заради лични интереси. За един месец заличиха всичко, за което се борехме с Нинова. Вкарват партията в блатото на скритите договорки за постове и пари. Гуцанов, Вигенин и Москов знаят ли какво се договаря по нощите?

    Незабавно свикваме Национален съвет, който не могат да свикат вече втори месец. Само Националният съвет може да решава за третия мандат, а не шепа превратаджии в партията.

    Всички продажници и откровени предатели - да дадат обяснение за задкулисната си политика, която срива авторитета на партията!

    Коментиран от #15

  • 14 Въпрос

    3 2 Отговор
    за орг.състоянието е ясно,но защо и финансовото ви е лошо?Депутати тук и в Брюксел не отделят от възнаграждения достатъчно високи по някаква сума.Или всичко отива по банк.им сметки.Ами Първанов,дето тази партия два пъти го прави президент.Оглушки сигурно,ама иначе мн. им е мила идеята!

    Коментиран от #19

  • 15 Наблюдател

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ченчев":

    След оставката на Корнелия Нинова БСП влезе в политически и организационен погром. Но тепърва предстои и съдебен такъв, научихме от загрижени за партията социалисти. Временното ръководство не е вписано в съда. Това прави всички решения, взети от Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Владимир Москов незаконни. Но това не е нищо в сравнение с действията на превратаджиите, които се мъчат да легитимират постовете си с потресаващи решения.
    Те продължават да изнасят към частни фирми работата, извършвана досега на "Позитано". Вписването на временното ръководство в съда е предоставено на частна адвокатска кантора за пръв път в историята на партията. Досега винаги това е правено от правния отдел на партията.
    Но това не е най-лошото. На тази фирма са дадени личните данни на членовете на Националния съвет, без тяхно съгласие, подобно на предоставената на частна фирма счетоводна документация на БСП.

    Коментиран от #16

  • 16 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    На самия пленум на партията е вкарана нелегално бивша стенографка на Калоян Паргов, която е правила запис и стенограмата не е сваляна в централата на партията, както винаги, а в нечии офис. Никой не може да гарантира, че предоставената на съда стенограма е автентична и описаните решения и гласувания са верни.
    Става обаче още по-напечено като се види подадената от адвоката молба за вписване на Атанас Зафиров като изпълняващ функциите на председател. Освен, че е неграмотно написана и е пълна с правописни грешки, от нея личи, че е адресирана до Софийски градски съд, където е партидата на БСП, а молителят Зафиров се обръща към Окръжния съд. Случайно ли е това? Случайно ли е подменен съдията, който от 13 г. отговаря за вписванията в партидата на БСП ?
  • 17 Анализатор

    6 0 Отговор
    НОВА ДРАМА РАЗТЪРСИ БСП! Социалисти скочиха след срамен клип на Мая Манолова със Зафиров и Гуцанов
    Социалисти от цялата страна изригнаха в социалните мрежи и по места срещу замисленото от временните ръководители на БСП Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Владимир Москов голямо ляво обединение. Реакциите на клипа, пуснат от Мая Манолова, на който със Зафиров се пляскат с ръце варират от подигравки до яд и отвращение.
    О, “Началото на края", "отврат, срам", "предатели боклуци", "Зафирката забрави ли сестра Галева", "вън от партията, превратаджии" и други коментари заливат публичното пространство.
    "Никой не ни пита какво мислим ние, редовите членове, които постоянно работим да ги правим депутати и евродепутати.
    Тези през цялото време не спряха да ни плюят. Наричаха ни какво ли не. Прегръщаха се с Борисов, а сега дошли да се обединяваме. Няма да стане" заявяват социалисти от Шумен, Сливен, София, Благоевград, Перник, Банско, Петрич, Смолян, Плевен, Видин.

    Коментиран от #18

  • 18 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Анализатор":

    След Нинова потоп или изцеление?

    Ако първо не се отстранят незбавно самозванците и не се заздрави БСП с усилията на всички партийни членове, вместо прилив, на следващи избори ще се стигне до нов отлив на гласове...
  • 19 Това ли е

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Въпрос":

    поредната стъпка в кадрила срещу Нинова? Е, пак не улучихте, а и председателката никога не взима еднолични решения, както сега зафирчо, гуцо амебата и вагенин.
  • 20 хммм

    2 0 Отговор
    Никой да не казва НЕ, защото Буци ще ви въргаля в калта.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Дън

    1 0 Отговор
    Защо да се прави правителство като на Козяк не знаят кой ще е шефа!!!!! Докато не минат изборите в САЩ нашия глас е без значение!!!
  • 23 БСП

    3 0 Отговор
    НИНОВА ВРЪЩАЙ СЕ И ИЗХВЪРЛИ ТИЯ ПРОТИВНИ МУТРИ КОИТО УНИЩОЖАВАТ БСП. ХОРАТА СЕ ОТВРУЩАВАТ ОТ ФИЗИОНОМИИТЕ ИМ ДАЖЕ.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ОСТАВКА

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "БСП":

    на предателите Гуцанов и Зафиров!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове