7 Август, 2024 19:36 1 763 31

Президентът към НС: Елате утре в 17 часа за консултации

  • румен радев-
  • партии-
  • консултации

Румен Радев  все още води разговори с кандидатите за нов служебен премиер

"Каня утре в 17 часа парламентарните групи, за да се обсъди следващото служебно правителство". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Държавният глава подчерта, че все още води разговори с потенциалните кандидати за поста на служебния премиер. Той отказа и да назове конкретна дата за парламентарните избори.

"Всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени на Конституцията, които имат по-разрушителен ефект от процеса на тяхното приемане. Това, че тези промени се връщат като бумеранг върху техните създатели - не е най-големият проблем. Проблемът е, че те вече ерозират устоите на парламентаризма и редица важни институции - Народното събрание, БНБ, Сметната палата и Омбудсмана", подчерта пред "Нова телевизия" Румен Радев.

По думите му "след случилото се през последните няколко дни, трябва да не е ясно, че професионализмът не може повече да бъде водещ критерии при назначаването на ръководството на тези важни институции". "Всяка партия вече ще търси удобен и лоялен към нея човек, в когото ще предвижда бъдещия евентуален служебен премиер", подчерта той.

На въпрос кого ще назначи за служебен премиер президентът заяви, че "в момента водя разговори с тези хора". "Някои от тях са дори извън страната. Трябва да се отнесем изключително сериозно към всяка една опция, защото те станаха изключително малко. Това е важен въпрос. Утре, четвъртък, в 17 часа каня парламентарните групи за консултации във връзка с назначаването на служебно правителство. Когато назнача служебното правителство веднага ще обявя и датата за изборите", категоричен беше Радев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    18 9 Отговор
    Какви консултации? Имаш да избереш измежду 3-ма човека - Тъпоглавчев, Рая и Горица.

    Коментиран от #6

  • 2 Гого

    16 8 Отговор
    бъдещия евентуален служебен премиер трябва да не е Главанака, да не е ГЕРБераст, да не е ярка политическа личност и да е български патриот🇧🇬 🦁 !
  • 3 Хахаха хохохо

    7 10 Отговор
    Ушатия личен лекар ли ще става бе..в конституцията е записано кой ще е премиер
  • 4 Мда

    18 2 Отговор
    От четири месеца нямаме национален омбудсман?!
  • 5 Главанака

    6 11 Отговор
    "пращи" от акъл ! Става !
  • 6 така де

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    кой ги предложи за тия постове и кой напарви домовата книга

    Не е ГЕРБ

    Коментиран от #10, #15

  • 7 ТОЛУПА 🎃

    10 9 Отговор
    Сложи Главанака! Слуша много !
  • 8 С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

    11 3 Отговор
    Пак да припомня

    Жабета има за всички
  • 9 Радев е национален предател

    19 10 Отговор
    Боташ отхвърли иска на Булгаргаз за преразглеждане на договора и кабалните му условия. Нещо повече, заплаши с тежки последствия, като не прие промяната в пазарните условия като аргумент. 2 милиарда долара висят като Дамоклев меч над България и конкретно над Булгаргаз. Фалитът е почти неизбежен.
    А сега по ред на номерата в съда и в затвора.
    Румен Радев - вдъхновител на договора, грубо пренебрегнал вътрешни процедури и "договорил" политически тази безумна сделка.
    Росен Христов - случайно минаващ катамаранец, който и за охранител на Булгаргаз не става, камо ли за министър на енергетиката.
    Владимир Малинов, сегашен енергиен министър, в качеството му на шеф на Булгартрансгаз, ефективно договорил базата на този кабален договор - през тристранния протокол, който е подписан между Боташ, БТГ и Булгаргаз и който де факто удовлетворява главния интерес на Боташ - да получи път през България за собствения си газ.
    Деница Златева - случайно попаднал политик в енергетиката, което не е случайност, и съдействала мълчаливо за самоубийството на Булгаргаз - подписала този договор-.
    Служебният премиер - Гълъб Донев - заради покриването на персоналната отговорност на президент и министър през колективната безотговорност на решение на Министерски съвет.
    И накрая - Бойко Методиев Борисов и Делян Славчев Пеевски, които бойкотираха работата на Парламента по разследване на корупция и зависимости по сделката, през която Румен Радев стигна своя личен монетарен апогей - като се
  • 10 Как

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "така де":

    кой, тия дето ги избираме !

    Коментиран от #14

  • 11 Гунчо

    6 10 Отговор
    Какво толкова страшно има в това, да посочи конкретна дата на нови избори? Уж е бивш военен, отговорен човек, ама се върти като тия, дето днес им забраниха да провеждат пропаганда в училищата и детски градини.
  • 12 Историята помни

    10 11 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител.
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - Гоце номинира Радев. Гласуване в БСП определя ШЕСТО място на радев.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва за набиване на канчето и льотчика от шеста позиция, става първи на БСП.
    - Решетников нарежда на носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА -Борисов радев да е президент.
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева. Агент Сава и ДПС подкрепя радев за главен руски Резидент.
    ....
    Инициативен комитет, съставен от ДС-КГБ агенти го издигат за втори мандат ....
    Следва "опраскването" на ТРИ парламента от слаФчо и сценаристчетата
    Следват разрушителни за България години на еднолично управление на националния предател радев, действаш единствено за руските интереси. Смени всички шефове на службите с удобни и послушни предатели, като на практика ги подчини на кремълските бандити.
    След като закономерно слаФчо (гласуваш за слаФчо, получаваш некъпан тошко) губи подкрепа и няма как да съсипят още един парламент, инициира референдум за Президентска Република.
    Та слафчо и бойко винаги са слугували на руската мафията.
    Изтеклите документи около Пътната карта потвърждават то
  • 13 РАДЕВ, ДЕЙСТВАЙ НЕ СЕ ОФЛЯНКВАЙ !

    7 16 Отговор
    Румен Радев започва консултациите с парламентарните групи за служебен кабинет КАКВИ КОНСУЛТАЦИИ ЩЕ ПРОВЕЖДАТЕ другарю Радев? Има първа политическа сила, това е ясно! ГЕРБ-СДС са в правото си да посочат министър председател който да ви представи за подпис своя кабинет. Нещата са ясни. Действайте без шикалкаване. Основният виновник за политическата криза през последните шест правителства сте вие другарю Радев. Другарю Радев, действай, не се офлянквай!

    Коментиран от #31

  • 14 така де

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Как":

    Колко пъти ще настъпвате мотиката,

    Животът ни не е разтегателен и вече 4 години са пропиляни от неправилен избор.
  • 15 Елементарно

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "така де":

    Пеевски, съпредседателя на ГЕРБ.
  • 16 Сладък виц

    6 11 Отговор
    Радев се разхожда из София и вижда дълга опашка. Станало му интересно и се наредил в края ѝ. Човекът пред него се обърнал, разпознал го и тутакси прошепнал на чакащия пред него: "Виж кой е зад мен". След пет минути вече всички били разбрали кой се е наредил на опашката - и тя започнала бързо да се разпръсва. Радев се учудил: "Толкова дълго сте стояли, а сега се разотивате. Защо?". Отговорили му: "Чакаме за паспорти на Запад. Но ако ти решиш да заминаваш за Русия, ние може и да останем".
  • 17 Парапета

    10 2 Отговор
    Ако няма да има ала-бала, няма да дойда!
  • 18 Теджас мк2

    5 3 Отговор
    Румяна Радвва по прякор грипенката или още перката пак ръси мъдрости.
  • 19 12340

    3 0 Отговор
    ... И подмити!
  • 20 позор!

    6 5 Отговор
    Фатмакът от село Славяново да не се прави на тапа и да ни отвлича вниманието със "служебните правителства"! Е уличните псета знаят ,че началникът му - кремълското чудовище и масов убиец вече му е казал КОЙ ще бъде "служебен премиер"! Само че, Фатмако Радев, само че, лакей кремълски, червен и в червата! Отговори за огромното национално предателство, наречено "Боташ"! От турската фирма са отказали всякакви корекции на договора, подписан по твое нареждане от национални предатели и кремълски лакеи като теб! Така че, над главите на българите всят два милиарда! Два милиарда загубени, българи и подарени на Кремъл! Че затова се отива директно в затвора бе, фатмак долен и селяндур с грозната брадавица на мутрата! грозна с брадавицата! Така че, вариантите са само два: или веднага импийчмънт на националния предател, или фатмакът, ако наистина е мъж, просто да си пръсне черепа и да освободи България от кремълска зависимост!
  • 21 защо?

    3 4 Отговор
    Защо с всеки изминал ден мутрата на пРезидента на Решетников става все по-омразна и все по-противна на целокупния български народ?! И изглажда все по-грозна! Селяндур, та дрънка!
  • 22 Буден Гражданин

    3 0 Отговор
    Ной ги вика да ти разпита кой гепи чувалите с Кеша от апартаменна на тъщана!!
  • 23 !!!

    4 4 Отговор
    А ние, българският народ, те каним, лакей долен на кремълския злодей, каним те да си вдигнеш задника от президентството и да си отидеш на село да копаеш лозето на баща ит, Бог да го прости! Чудовищното ти предателство С "Боташ" няма да бъде простено, фатмок долен, червен и в червата комунизин! Ама се правеше на "натовски генерал" ,нали, измамнико?!
  • 24 Поредния клоун

    0 3 Отговор
    Безмислено същество..Възраждане не могат да поправят конституцията да е вечен президент..часовника на безполезника работи неотклонно..овладя службите все таз..тия после ще лежат в затворите като руски къртици..чакаме те да легнеш другар покажи характер и поведи революцията лично
  • 25 Малко остана

    2 1 Отговор
    Налагай байонета води партизаните
  • 26 Канят ме мамо.....

    1 2 Отговор
    Радев изглежда ес притесни , че някой поръча да ограбят апартамента на бившата му жена в Пловдив и на бързо започна да ги привиква при него
  • 27 Баба Яга

    2 0 Отговор
    Антинародното събрание да се разтури вече, партизанските сборщища да се изпратят в Белене. Да дойдат Кимон и Дамян. Тия идъйиоти разпродадоха и подариха цяла България. Няма ли кой да ги спре?!
  • 28 Приятелю Радев

    1 0 Отговор
    Ще видиш как ще стане като пратим руските къртици в затвора
  • 29 Ние тука ги уважаме такива

    0 0 Отговор
    Предателя излъга 2 милиона български граждани..сега ще лежи в затвора
  • 30 Раздаваме медали

    0 1 Отговор
    Представете си как на тоя боклук един ден ще му дадат медал че е самоубил българската държава в самоубитата руска държава..Илияна Йотова е старша там
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове