11 Август, 2024 09:45 1 997 44

Зафиров: Най-нормално е да има мярка за въздействие срещу Нинова

  • атанас зафиров-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • политика

Има хора, които не искат обединението в БСП да се случи

Зафиров: Най-нормално е да има мярка за въздействие срещу Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

"Процесът е отворен, диалогът продължава и аз се надявам да сме повече от 20 коалиции на предстоящите избори", заяви в "Денят започва в неделя" Атанас Зафиров - временен председател на БСП. Изрази надежда в тях да се включат всички разпознаваеми политически субекти от лявото пространство.

Като открита форма на саботаж определи поведението на Корнелия Нинова и част на хората около нея.

"Много ми се иска тази тема вече да е приключила в БСП. Няма проблем в БСП и няма хора, с които искаме да се разделяме. Но това медийно говорене за това как в БСП се е случил някакъв преврат, как някаква група от хора искали да обсебят партията и да я тласнат в някаква неправилна посока, показва, че има хора, които не желаят това обединение да се случи".

Уточни, визирайки Корнелия Нинова, че когато има подобно поведение "най-нормалното е да има някаква мярка за въздействие, тъй като подобни действия създават смут". Субсидията на БСП в момента е спряна заради съдебно дело, което пречи на партията да изпълнява нормалните си административни функции.

"Упорито се говореше, че БСП се разтапя, претапя, обезличава - няма такова нещо. Крайната подредба на листите ще се случи в Националния съвет на БСП, където той ще бъде финализиран".

По думите му Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради уставните ограничения, които самата Нинова наложи. Изрази желание в листите да бъдат включени нови, млади лица, които да покажат нещо ново в партията и по този начин да покажат, че разбират "повика за промяна на обществото".

За напрежението около вътрешния министър Калин Стоянов, Зафиров заяви, че по време на консултациите при президента срещу кандидатурата на вътрешния министър имаше обструкции от страна на различни политически сили.

"БСП не се меси в подредбата на служебния кабинет".

Атанас Зафиров направи и уточнение, за да стане ясно на всички, че кандидатурата на служебен премиер не идва от БСП. За предстоящите избори изрази надежда да има широк публичен дебат, в това число между политическите лидери, за да излязат да гласуват колкото се може повече хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    40 7 Отговор
    Защо никой не пише , че продажника Радан Кънев ,вчера е започнал да пише доноси срещу Българи в Брюксел заради закона срещу джендър пропагандата в училищата ??? Пишете ги тия предатели , за да ги знаят всички .... един ден ще им потърсим сметка .
  • 2 По зле сте и от ДПС

    30 6 Отговор
    До там сте се докарали че само махленски расправии , простотии , клюкарства , дебилства и членската ви маса ви бяга от вас.
  • 3 Гошо

    29 13 Отговор
    БСП не разбраха ли, че са мъртва партия вече. Щели да правят коалиция с 20 други, събрани от кол и въже, всеки с претенциите и изискванията си. Няма вече стабилна лява партия.
  • 4 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Всичкият политически матрял у Белене Еднопосочно и тва е Мярката, ако искаме да ни Има де!
  • 5 МИСЛИ ПОЗИТИВНО

    21 5 Отговор
    Зафиров карал свой приятел в колата с висока скорост. Приятелят му забелязал табела и възкликнал:

    -Зафиров! Ние пътуваме в обратна посока!

    -Защо винаги мислиш за лошото? Защо примерно не забележиш с каква скорост пътуваме! – бил отговорът.
  • 6 КОШМАР

    39 5 Отговор
    ТОЯ ГЛИГАН ЩЕ ОТВРАТИ И ПОСЛЕДНИЯ БЕ СЕ ПАР. ШОПАРИТЕ ПОДЛОГИ ВЪН ОТ БСП.

    Коментиран от #8

  • 7 Отец Чапаев

    15 2 Отговор
    Орел рак и щука не зная по каква сполука такваз им работа дошла да теглят заедно каруца.........орелът кат крилат все теглел нависоко, кир Рачо все теглел наназад а щуката в дълбоко
  • 8 Веднъж

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "КОШМАР":

    костенурката отстъпила на молбите на скорпиона да го качи на гърба си и го пренесе до другия бряг на реката. Скорпионът седял мирно през повечето път, но току пред другия бряг не се удържал и ужилил костенурката. Костенурката се възмутила:
    -Моята природа е такава, че аз се стремя да помогна на всеки. Затова помогнах и на теб. Как можа да ме ужилиш?!?
    -Приятелко-отвърнал скорпионът-твоята природа е да помагаш, а моята-да жиля. И сега какво, ти се опитваш да превърнеш твоята природа в добродетел, а моята наричаш подлост?
  • 9 3.14К

    24 4 Отговор
    "Обединението" на предателите между джендърите на Станишев, олигарсите на Кирил Добрев и Гергов, и продажниците от орбитата на Първанов. С останалите мижитурки ще са борят за 4-те%.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Първо трябва

    16 1 Отговор
    Лявата коалиция да отчете и анализира резултатите от предстоящите избори и едва след това да вземе отношение към казуса Нинова.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 00014

    19 5 Отговор
    Имаш физиономия на скитник-алкохолик, а не на лидер. Скрий се. Не ми харесват и желанията ти за обединение на всяка цена с всички либерални оттррепки. Скрий се, изчезни!
  • 15 Ако всички

    14 1 Отговор
    тези сладури от 20те партии и коалиции отидат да гасят пожарите в БЪЛГАРИЯ, със сигурност ще влязат в парламента. Хората ще гласуват за тях. Половината са на морето, другите до чевермето, после - АМА КО СТАНА?!?!?
  • 16 Поведението

    22 2 Отговор
    на тези, които ще приобщавате към БСП , преди последните избори беше саботаж, тогава ти, Зафиров ги громеше и участваше в наказанията. Сега си с тях и без срам ги прегръщаш и искаш наказание за Нинова. Що за морал, що за човек си ти?
  • 17 Само предлагам

    11 4 Отговор
    Тези 20 партии са малко , Съберете 100 за да може да минете 4 проц бариера
  • 18 Поведението

    14 3 Отговор
    на тези, които ще приобщавате към БСП , преди последните избори беше саботаж, тогава ти, Зафиров ги громеше и участваше в наказанията. Сега си с тях и без срам ги прегръщаш и искаш наказание за Нинова. Що за морал, що за човек си ти?

    Коментиран от #27

  • 19 Наско купена коза си на къс повод при

    14 3 Отговор
    Боко Тиквата! Наско вземи се избръсни приличаш на наркоман?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 коки

    11 4 Отговор
    На следващите избори, БСП ще се конкурира само с Величие!
    Корнела загроби партията, а новите мишки нямат смелост да я извадят от тинята!
    Въпроса е дали ДПС ще надмине Възраждане?
    Едва ли!
    А дали Възраждане ще надмине ППДБ?
    Много е вероятно!
    Очертава се минимална разлика между ГЕРБ и Възраждане!
    Стабилно вървим към "деАтлантизация" и "деДжендъризация" и това много ме радва!

    Коментиран от #28

  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 5 Отговор
    ТОZИ "ВОЕНЕН ШОПАР" ЩЕ РЪКОВОДИ СТОЛЕТНИЦАТА КЪМ .................. "СИЯЙНИТЕ ВЪРХОВЕ НА КОМУНИZMA" ................... ФАКТ ! .........,.... "МИСТЪР КЕШ" ВСЕ ТАКИВА ВОЕННИ СИ ИZБИРА ................ ген ЯНЕВ , полк МАРКОВ , МИТКО (SMS) , ГЪЛЪБ ДОНЕВ .........,.. ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ КАТО ............... ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП .............. ФАКТ !
  • 23 Сиси

    5 13 Отговор
    Тази Корнелия Нинова нали си подаде оставката, какво иска сега, да докаже, че не си е подала сама. Като приеха, че не може повече от два мандата, сега защо иска пак да се кандидатира. Сега кой ще й вярва, да остави хората на мира. Всички виждат, че няма разлика между леви и десни, има разлика в продължителното управление, трябва на две години да се сменят, да може милионерите да са повече.

    Коментиран от #26, #41

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 сиси-миси,

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сиси":

    не си наясно, но ти се пише. Тя подаде оставка от ШЕФ на партията от БСП, а не от самата БСП! Правиш ли разлика???? Второ, каквато и да е, Нинова е по-читава от желаещите да я свалят. Аз съм страничен наблюдател, но казвам - добре, нека зафировци и разни други с изразен диалест от Варна да се тикат. Да видим какво Ще спечелят на изборите. Аз съм за. На този тромав господин на снимката му прави впечатление, че не всички искали обединение с другите леви. Ами несъгласните да ги санкционира - да ги изключи, да ги съди, да ги закара в Белене...
  • 27 отвсякъде е противоуставно

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Поведението":

    да не слагат Нинова в листата. ОТВСЯКЪДЕ говори за политическа неграмотност и злоба на враговете на Нинова към нея. Отвсякъде работи срещу БСП!!!!
    Нека се видят и нека ги видят!
  • 28 като гледам

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "коки":

    Никога не съм гласувала за Нинова, но повече от очевАдно е, че засега тя няма алтернатива в БСП. На лична основа я заяждаха, но НИТО ЕДИН НЕ ПОКАЗА качества да я замести. Най-малко станиШЕФ Истанбулски. Нали той и бившето му гадже ЕДИНСТВЕНИ от БСП подписаха в ЕП тази тенденциозна глупост.
    Така че НЯМА да има напредък на БСП и наистина да не оправдават с Нинова. При М. Миков преди нея народните представители на БСП бяха 39, а при Нинова станаха 80 - НЯКОЙ от тях ДА ГО ЗАБЕЛЯЗА!!!

    И да ви кажа - въобще не споделязм някои от изцепките на Нинова - например борбата й срещу президента, защитата на онзи невзрачен Калоян Методиев, едното ни-що.
    Противниците на Нинова са хем некадърни, хем всеки срещу всеки. Те не подхождат конструктивно към смяната й и въздигане на партията, а се боричкат с нея. ДОБРЕ! Да ви видим!
  • 29 Зафирчо,

    14 2 Отговор
    И ти никак ,ама никак не си цвете за мерисане!!!Така,че по-кротко с очернянето на Нинова!
  • 30 Последният Хасковлия

    5 0 Отговор
    Ябааа Даба доооо
  • 31 Прав е

    2 7 Отговор
    Трябва промяна, защото тоя инат и търсене на врага с билет им изигра лоша шега, и искам добре, че се решиха на тая стъпка, все пак това е шанс за страната
  • 32 Действайте

    4 9 Отговор
    Не че Нинова няма качества, но срина партията, ако иска да помага, ако ли не, да си ходи, трябва шанс за новото
  • 33 Махай те крушовицата

    3 11 Отговор
    Нинова трябва да се изключи от бсп. На Нинова трябва да се търси отговорност защо в парламента се вкарват "нови лица" (може би срещу заплащане) като лек ето Божанков, който не само дискредитира бсп, а сега от нова партия, продължава да се гаври и подиграва с бсп.
  • 34 Алеко

    12 1 Отговор
    Какъв председател си ти бе Бурсук нейден типичен селски бек си вземи се скрий.
  • 35 страничен наблюдател

    13 0 Отговор
    Не мога да си обясня, как, в уж почтената партия БСП, се случи нещо толкова безпринципно. Случвало ми се е да гледам по новините изявления на Нинова, а край нея наредени всичките тези другари, които сега и вземат главата. Е, нали сте откровени едни с други, нали сте морални и честни. Защо, след като не ви харесваше управлението на Нинова, не си подадохте оставките или не се разграничихте от нея ? Особено Зафиров, Вигенин и др. подобни птички.....защо се лепяхте до нея и щом тя се оттегли, започнахте да я замеряте с камъни и сте на път да я доубиете.
    Как не ви е срам ! Тя ви беше лицето, закрилник защитник.
    Добре, че не харесвам тази партия, но все пак съм за справедливостта.
    Тази история е много поучителна. Трябва всеки да знае - не вярвай на онези, които са ти много приближени. Те са онези, които чакат, дишат ти във врата, и първи ще те бутнат, за да вземат кормилото. Нищо, че са те гледали смирено, право в очите. Такива чакат. Просто чакат, а после питай :
    "И ти ли Бруте" ?
    Така си е. Най-страшно е, когато сам си отгледаш враг.
  • 36 Само да не завали дъжд

    8 1 Отговор
    Съвсем ще изтекат в канала!
  • 37 Павел пенев

    3 2 Отговор
    И 30 коалиции да сте все тая. Ако обявите програма за излизане от НАТО и ЕС, ще гласуваме за вас.

    Коментиран от #38

  • 38 Кои сте вие?

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Павел пенев":

    Ти, Коцето и Митрофанова. Тя няма избирателни права, ама държи копейките.
  • 39 Както беше казал Баце

    5 2 Отговор
    На БСП им е много къса резервната скамейка.
  • 40 Ваня

    4 0 Отговор
    По -моралното е ти,Вигенин,Гуцанов да си подадете оставката,така както Нинова.Вие сте назначени, а не избрани и никой не ви е дал мандат да обединявате с хора ,които саботираха БСП.
  • 41 Таня

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Сиси":

    Тази Корнелия е избрана от членовете и оставката и трябва да бъде приета на конгрес,от който тези господа се страхуват...
  • 42 Горски

    4 0 Отговор
    Корнелия Нинова е била любимка на приватизаторка на Иван Йорданов и Иван Костов. Калоян Методиев е бил от СДС, Атанас Зафиров е бил от "Гергьовден", който сега е в ГЕРБ. Зафиров е назначил в 50-тото Народно събрание депутат от НДСВ, Панев е бил в партията на Яне Янев, Гергов - "Пътят на Копринков", Кирил Добрев превзе БСП. Мафиозото Борислав Гуцанов беше предложил Костя Копейкин за кмет на Варна, а кирил Добрев обикаляше България и агитираше да не се гласува за за БСП, Витанов обикаляше студиата да говори срещу БСП и.т.н.
  • 43 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    "КОРНИ" ДА БЪДЕ ................. ЕЛИМИНИРАНА , КАКТО НАКАЗВА ПУТЛЕР ..............,.. СТРОГ НО , ВИНАГИ СПРАВЕДЛИВ .................. ПРИМЕР: ЕЛИМИНИРАНЕТО НА ПРИГОЖИН ..........., ФАКТ !
  • 44 ГЛИГАН

    1 0 Отговор
    Хастлър !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове