12 Август, 2024 19:10 1 167 30

Българският туристически бизнес с призив: Не правете необосновани смени на министри

  • туристически бизнес-
  • смяна-
  • министри

Ние не се интересуваме от политическите игри, на когото и да било. Но сме категорични, че несигурността в държавата е пагубна за българския бизнес. Смяната на министри през 3-4 месеца съсипва българската икономика

Българският туристически бизнес с призив: Не правете необосновани смени на министри - 1

Българският туристически бизнес се обръща с призив към номинираната на служебен министър-председател Горица Грънчарова–Кожарева – не правете необосновани смени на министри! Това се посочва в официална позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България и Браншовата асоциация на ресторантьорите - София.

Ние не се интересуваме от политическите игри, на когото и да било. Но сме категорични, че несигурността в държавата е пагубна за българския бизнес. Смяната на министри през 3-4 месеца съсипва българската икономика.

Нямаме време непрекъснато да се срещаме с новоназначени на постовете си ръководители. Каквито и експерти да са те, необходими са им месеци, за да навлязат в спецификата на работата си.

Проведохме серия от срещи, за да се реши огромният проблем с издаването на визи за служители извън Европейския съюз. Срещахме се с министъра на МВР, на туризма, с представители на външно министерство, на множество агенции. Получихме подкрепа от Народното събрание и за законови промени.

За съжаление проблемът все още не е решен и множество от договорените служители все още нямат разрешение за труд.

И след сигналите от последните дни, се очертава, че в разгара на летния сезон всичко ще започне от начало.

Успяхме на договорим с министерството на енергетиката и Народното събрание компенсации за изключително високите сметки за ток. Сметките пристигат, но компенсациите все още няма.

Бизнесът няма време за експерименти и политически игри. В тази несигурна обстановка се нуждаем от елементарна предвидимост и експертиза.

Така че настоятелно молим – сменяйте министри за несправяне с работата им, а не под политически натиск. Бизнесът няма време за политически игрички!, завършва позицията на браншовите организации.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че не му знам името

    22 1 Отговор
    на тоя смешник
  • 2 евтин галошеф

    26 1 Отговор
    осигурил съм евтини медицински услуги за туристите, на златните е най тънката лайсна
  • 3 да ве да

    24 1 Отговор
    Демек не махайте Ефтимчо от хранилката 🤣Аре бегайте!
  • 4 Синдикален

    29 0 Отговор
    Тоя още като слубеше в школата в плевен беше ментарджия и връзкар с татенце партиина номенклатура. Беше писар на командира на батальона и за него не важаха правилата там.От нищо не превещ стана режисьор, строител,издател че и сега министър на туризма. Я дайте да видим какво ми е образованието...какъв му е опита в туризма и най вече кой го назначи на поста.
  • 5 Ахелой

    20 0 Отговор
    Милошев , моли на колене да
    остане на хранилката. Ми , то зависи
    от едни добре пресметливи г- да.
    Горица е една флашка с инфо.
    А...има ли нужда от такъв слагач.
  • 6 Джо

    19 0 Отговор
    Протестират само тия,които са шарили предварително на тоя палячо! Минтуризма незабавно да се закрие-само пречи!
  • 7 Сатана Z

    19 0 Отговор
    За какво имаме министерство на туризма при положение,че този бранш няма държавно участие.Една агенция е достатъчна да следи за за туристическите услуги .Този т.нр. Министерерство чии интереси защитава?Нашите или на частниците?

    Коментиран от #9, #29

  • 8 Защо да са Необосновани?

    6 2 Отговор
    Защо да са Необосновани? След като техния интерес е Нарушен!
  • 9 Нечии Частни Интереси!

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Нечии Персонализирани Частни Интереси!
  • 10 КАТО ПО СЦЕНАРИЙ

    17 0 Отговор
    Този на снимката е ПЪРВИЯ който трябва да бъде изритан.
  • 11 Тарзан Алибегов

    19 0 Отговор
    Не може да плащаме през 3 месеца рушвети на нови министри.!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Клуб НЛО

    16 0 Отговор
    Търсим министри под дърво и камък, на блага заплатка, привилегии, рушвети и подкупи.
  • 14 Анонимен

    12 1 Отговор
    Да да до живот, най добрият експерт
  • 15 хммм

    16 0 Отговор
    Всичките тия министри са капут и Горица ще си сложи цъкаща бомба, ако вземе който и да било от тях!
  • 16 То пък

    16 0 Отговор
    едни специалисти у туристическия бизнес - не ти е работа ! От мошеник нагоре ! "Куфарни бизнесмени" , яли на вестници и ср...където им падне !
  • 17 от село

    11 0 Отговор
    ДА така е защото сега се краде като за олимпийско !!!Бургас е с разорани улици на 70% , и продължават да усвояват фирмите пари със скоростта на светлината !
  • 18 ежко

    12 0 Отговор
    Айййй.Таман дадохме подкупите и сега ще сменят министъра.Вай, каква набутвация!
  • 19 Аман вече!

    9 0 Отговор
    Никой няма право нито на ПРИЗИВИ, нито на НАТИСК! Единствено Премиерката Горица Кожарева има право да си избира екипа от министри! Стига сте се месили!!!
  • 20 Вън!

    10 0 Отговор
    Махайте го това недоразумение Евтим Милушев, циркаждия!
  • 21 Мнение

    10 0 Отговор
    Българският туристически бизнес няма думата при избора на министър на туризма! Не е важно министъра да е УДОБЕН на Българският туристически бизнес, а да служи на всички българи!!
  • 22 Факти

    8 0 Отговор
    На това, аз му викам пряка намеса в политиката! Това е недопустимо в демократична държава и говори за лобизъм! И куките, нещо мрънкат за министътърчето си! Това се е направо концерт по желание! Ако, съм на мястото на Кожарката, им еб.п.а м.а на всички! Какъв мин.предцедател си, ако не можеш свободно да си избереш министри! Но, и тя е зависима женицата, ще видим кой е дърпа юздите!
  • 23 Кучето

    5 0 Отговор
    Нисой не идка да пуска кокала.!
  • 24 дом

    6 0 Отговор
    Али Бегов е много верен на ГЕРБ, а както знаем слуховете са, че е бил интимно близък с блатното чудовище от мафиотската партия. Нормално е да реват като по поръчка. А този празнодумец и нищоправец на снимката има толкова общо с туризма, колкото Тиквата и Пеевски с почтеността.
  • 25 Перо

    2 0 Отговор
    34 г. случайници и престъпници във властта!
  • 26 Порно

    1 0 Отговор
    То и при предната смяна пак имаше хотелиерски вопли да не махат министърката дето давеше костенурки, че не и помня името
  • 27 Жена ми ме уреди на работа

    2 0 Отговор
    Г-н Милошев щеше да се впише много добре като министър на Културата, защото той е сценарист и шоумен. Но от туризъм едва ли си има понятие. Той е сложен на този пост по линия на жена му , която е сестра на известен мафиот , за да спечели една заплата за семейния бюджет. За министър на туризма трябва да се избере някой хотелиер на морски или планински курорт, който има понятие от работа чуждестранни туристически агенции , той много по-добре ще знае проблемите на бранша. Но по традиция у нас не се слагат подходящи хора за това сме на този хал.
  • 28 Този

    0 0 Отговор
    Този много бързо влезе в роля, смени визията и реши, че празните му приказка показват някаква компетентност. Много му хареса тая роля, но много бързо трябва да се измете, абсолютен фалшификат.
  • 29 Джо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Грешиш! Защитава единствено интересите на политиците! Нищо че няма политики в туризма.
  • 30 Перо

    1 0 Отговор
    Тоя е другия най-некадърен министър на туризма за всички времена, след бившия вътрешен министър, селския адвокат Дерменджиев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове