13 Август, 2024 07:40 1 787 25

Полицията погва нощните гонки

  • гонки-
  • коли

Кампанията „Дни на безопасността“ се организира от 2019 г. в страните членки на ROADPOL. Целта ѝ е да се популяризира т.нар. „Визия Нула“ – стремежът загиналите на пътя в Европа да бъдат намалени до нула

Полицията погва нощните гонки - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Нощните гонки с автомобили и мотори ще бъдат сред целите на предстоящите Дни на безопасността на движението през септември, пише „Телеграф“.

Кампанията, която тече в цяла Европа всяка година от 16 до 22 септември, се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), член на която е и родната Пътна полиция.

През тази година кампанията ще премине под генералната превантивна цел за борба с агресията на пътя. „Става дума за всички форми на агресия, основно от страна на водачите, но не само, а и от други участници в движението“, издадоха за „Телеграф“ от КАТ. Сред темите на превантивната кампания ще са агресивното шофиране, пиленето на гуми, форсирането на мотори, шофирането под въздействието на наркотици, неспазването на ограничението на скоростта в населени места и жилищни райони, както и нерегламентираните състезания по пътищата, отворени за обществено ползване. В рамките на подготовката за кампанията от КАТ са информирали европейските си партньори за мерките, които вземат срещу агресивното шофиране и как го санкционират. Цел на кампанията ще са младите водачи (18-30 г.), които най-често практикуват опасните каскади.

Кампанията „Дни на безопасността“ се организира от 2019 г. в страните членки на ROADPOL. Целта ѝ е да се популяризира т.нар. „Визия Нула“ – стремежът загиналите на пътя в Европа да бъдат намалени до нула. В момента Европейският съюз е заложил годината 2050 за краен срок, в който жертвите на катастрофи трябва да останат в историята. 2030 пък е срокът, в който страните членки трябва да намалят жертвите наполовина спрямо 2019 г. В рамките на кампанията се определя един конкретен ден, в който усилията на власти и общество трябва да се насочат към постигането на нулата. През тази година на европейско ниво избран за целта е 18 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Шприца

    9 9 Отговор
    Оставете гонките важно е лгбт.
  • 2 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    С новите БМВ та.
  • 3 Ахаа,

    33 1 Отговор
    От 16 до 22, а през останалата част от годината да продължават да си се гонят!
  • 4 Селянин с Волво

    22 6 Отговор
    1. Нека спрем да използваме чуждата дума "гонка" и да я заменим с българската дума надбягване. Самите автори на статии трябва да бдят за чистотата и опазването на българския език.
    2. Борбата с нелегалните надбягвания, както и с всички нарушения на правилника, трябва да е постоянна, а не кампанийна.
    3. След като се знаят местата, където стават тези надбягвания, защо не се взимат мерки - конструктивни, технически и други и не се изпращат там полицейски патрули.
    4. Колите на такива състезатели могат временно да се "вдигат на трупчета" и дори конфискуват. и това, заедно със солени глоби значително ще помогне.
  • 5 Гост

    17 4 Отговор
    Пунта Мара, това и всичкото друго напънане на МВР! Абсолютни търтей, само различават народната пара! Смех, Баце!
  • 6 АХА...

    22 3 Отговор
    А ПОЛИЦИЯТА КОЙ ДА ДА Я ПОГНЕ ???
  • 7 Баба Яга

    32 2 Отговор
    В Пловдив няма полиция. В Каршияка всяка нощ от 23 до 2 ч. по В. Априлов и България бръмчат мотори и коли без аспуси, все едно има оръдейна канонада, каквато само гробарската полиция не чува и спи спокойно вечния си сън. Поздрави за тях редовно се пускат с канонади от фойерверки от парк-хотела на Гергов. Ами ще се трепят и полицаите от собствените им отрочета. Щото е така с това поколение - безумци и самовлюбени комплексари.
  • 8 ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ

    20 2 Отговор
    Бреййй, от две години по щариградско по цяла вечер са гонки с мотори и кварталите не могат да спят, а полицаите най-после го разбраха.
  • 9 Бензин

    4 9 Отговор
    Защо си купих БМВ 500 кс ако няма да го пришпорвам
  • 10 Копейкин

    6 8 Отговор
    Като стана министър и вкарам само Москвичи и Лади няма да има превишаване на скоростна. Тези Сладоледи ни продават качествени и бързи коли да се трепе . Поредната евро провокация

    Коментиран от #11

  • 11 ОТВОРКО

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Копейкин":

    Що не идеш да правиш гонки в Берлин да видиш какво ще ти се случи.
  • 12 пфуу

    4 1 Отговор
    От сутринта ме облъчват с милиционерски тегоби.
  • 13 00001

    10 0 Отговор
    Откога хадбягванията станаха нощни, те са дневни не само нощни, трабва само да има полиция в трафика на магистралите, Там са надбягванията, освен това са и във всички градове след 10 часа вечерта, катосе напият отиват да се надбягават до 2 часа след полуннощ.
  • 14 Дааа

    10 0 Отговор
    Погването ще трае 2ч. Сега се обмисля датата, после гонките си продължават по план!😂😂😂
  • 15 замислен

    6 1 Отговор
    Гонки, алкохол и наркотици, форсиране на мотори и пилене на гуми... Хайде сега да видим направен ли е анализ колко от ПТП-тата са в следствие на тези причини? Все пак нали ще се борим за „Визия Нула“ – стремежът загиналите на пътя в Европа да бъдат намалени до нула. Или правим си акцийки пък те там се избиват ама не е наш проблем?
  • 16 Оператор на права лопата

    8 0 Отговор
    Дръжки погва. Познавам поне двама полицейски служители, които организират и са част от гонки и дрифтове!
  • 17 Емили тротинетката

    6 0 Отговор
    На "младите водачи" кой им дава книжки и кой им регистрира колите и моторите?
  • 18 Почти всички тези нарушения

    4 1 Отговор
    Могат да се приложат от фирмите производителки на МПС като се програмира бордовия компютър на МПС електронни тахографи доплери на всеки автомобил и други електронни джаджи
  • 19 Един

    8 1 Отговор
    Заповядайте на Г.М.Димитров след 22 часа вечер посока Студентски.То е рев ,то е чудо.Лежащите полицаи не пречат,когато си настъпил до мукета педала.Цяло чудо е,че няма прегазен некой окъснял човечец.А в Студентски е зоопарк.Особенно двата 90градусови завоя при парка.Задължително се взимат с вратите напред.И няма нито един правилно паркирал.Спират на метър от бордюра.Карат в затворени улици.Мучат и ръмжат на всеки погледнал ги в очите.Абе дивия запад ряпа да яде.Пазете си децата от студентски.
  • 20 Безумията са отдавна

    1 0 Отговор
    Всички отговорни институции и работещите в тях знаят местата, даже и кои са, това е факт от много години. Но нищо не се прави.И всички знаят защо.Залагания ,печалби,чадъри. Така че нищо няма да стане, не се хабете.Дори и за пиар не става.
  • 21 Това е грозната истината

    2 0 Отговор
    Нищо не се споменава за психическият тормоз от нарушена изпускателна система и големия шум който създават!
    Кой трябва да ги спре от движение до възстановяване на изпускателната система като изискванията на завода производител?!
    Това е КАТ а не неговите хора да се ослушват и да ги виждаме само по кафенетата!

    Коментиран от #23

  • 22 Мухаа ха!

    2 0 Отговор
    Идеална кампания.Да бяхте взели и по един тъпан.Във всеки квартал биете тъпана и на висок глас.. Започва кампания против нощните гонки! Цялата ви работа е всичката пара ,във свирката!За да има реален ефект се провежда на тихо и тъмно.Блокират се възловите места двупосочно.Пропускаш дисциплинирани те,останалото под ножа! Акт,сваляне на ДК номер,и конфискация на мотора,със останалите атрибути - алкохол, наркотици.Сега направо ще ги стреснете! Няма да излизат,докато ви тече" Кампанията" ,за която и сроковете посочвате.В квартала,едни и същи , двуколесни примати,всяка нощ- терор! Трима са.Задължително след 23 часа,по трасето- Бул.Сливница.От мост" Захарна фабрика "до кръстовището Сливница- Опълченска.Всяка нощ съсипват нервите на хиляди живущи.Толкова ли е трудно? Пълен блокаж, със автомобили,мотористи от СИГМА.И дране до кокал- по закона!
  • 23 Селянин с Волво

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Това е грозната истината":

    Ако имаш гости и вдигаш шум, ще ти изпратят полиция, но коли и мотори могат да трещят цяла нощ и това не е нарушаване на обществения ред.
    Смешници!
    Дайте нареждане на депутатите си да променят закона и да се забраняват шумните мотори и МПС-та.
  • 24 гост

    1 0 Отговор
    До сега, защо не ги санкционираха, тези откачалки за опасни на пътя..., иначе за забравени светлини веднага ще те спрат и глобят...
  • 25 Бай Киро

    0 0 Отговор
    В болярския град,се гонят пред КАТ.Няма денем, няма нощем.Гавзите ги гледат отвътре,че да не станат зян от някой мотор,без да иска да ги повози малко.Хайде управата да се размърда малко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове