13 Август, 2024 09:01 2 533 49

Росен Йорданов: И ако остане, и ако бъде махнат Калин Стоянов, ще стане скандал

  • росен йорданов-
  • калин стоянов

Сериозно се забавлявам с поредния Гешев, Борисов или Пеевски, какъвто е Калин Стоянов в момента. Винаги трябва да има чудовище, с което да се борим

Росен Йорданов: И ако остане, и ако бъде махнат Калин Стоянов, ще стане скандал - 1

Сериозно се забавлявам с поредния Гешев, Борисов или Пеевски, какъвто е Калин Стоянов в момента. Винаги трябва да има чудовище, с което да се борим. Стоянов не е външен човек за системата, затова работещите в МВР го чувстват като свой човек. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов в ефира на Нова телевизия.

Според медийния експерт доц. Георги Лозанов няма съмнение, че това е типичен ведомствен протест, който трябва да защити началника, защото той може да продължи да бъде на тази позиция: „Този министър се оказа най-яркият политически маркер в служебното правителство, защото се оказа разделението между Делян Пеевски и ПП-ДБ. Доколко това е обективно, доколко изразява нещо извън него.”

„Вдигнаха се заплатите в сектора и това даде своето отражение. Не защитавам Стоянов, но причините, поради които му се искаше оставката, бяха изсмукани от пръстите. Сигурно Горица Грънчарова-Кожарева е в много неудобна ситуация. И ако остане, и ако бъде махнат, ще стане скандал”, смята Йорданов.

Според него не бива МВР да се обвързва с печеленето на избори: „Влиянието на Пеевски е силно преувеличено – в момента, в който той стъпи на сцената, това влияние е различно и много по-слабо от преди.”

„Явно Стоянов е зависим от някой политик, щом остана на поста си въпреки че е ябълката на раздора. Има една доста неразбираема упоритост. Още повече – ПП-ДБ застават срещу него, а той бе част от тяхно правителство”, коментира Лозанов.

„Законът за т.нар. "ЛГБТ пропаганда" в училищата демонстрира едно русофилско мнозинство – показва симптом за нещо, което може да се случи в следващия парламент”, подчерта още той.

По думите на Йорданов Кожарева е един тесен специалист, който си върши работата: „Този човек бе поставен в неудобна ситуация, в която трябва хем да поеме държавническо поведение, хем да кадрува и да набира персонал – така бяха и Главчев, и Тодоров.”

„В случая с Кожарева въпросът е защо изборът не е Димитър Главчев. Очевидно някой дава сигнали и тези фигури се движат. В политиката персоните са страшно важни. Три личности събориха комунизма навремето, така че историята се води от личности”, смята още доц. Лозанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военизирани и 1-ва категория труд

    40 4 Отговор
    Нямат право на протести и стачки - ЗМВР. Системата е силно политизирана от 2015 г.
  • 2 няма да стане скандал

    34 2 Отговор
    Всички служебни министри са временни.
  • 3 гражданин

    40 7 Отговор
    А ти защото си много кадърен психолог те изгониха от МВР , сега те канят във всички мизерни ТВ.
  • 4 С действие и или бездействие

    24 2 Отговор
    Все ще е скандал
  • 5 сьдза

    36 5 Отговор
    Заради ГЕРБ негодниците които се оказаха разбойници, България е пред разпад. От 2009 г. най големия бандит яхна държавата и вече 2024 г. всичко е пред разпад. А за калинката на ГЕРБ и ДПС може да се определи по резултата от работата му. България изгоря, дави се и се взриви, докато тоя некадърник се разхожда да дава интервюта. Така е работил, че им изгоряха на хората и къщите и животните, а хиляди декари гори вече ги няма. За какво изобщо говорим? Пълен некадърник и негодник, дето трябваше да го изгонят още вчера. И спрете с интригите. Като не става да върши работа да се маха, и да се назначи човек дето може да върши работа. Полицията не е на ГЕРБ и ДПС а трябва да служи на България. Като е негоден министъра,един ритник и да се маха. Дано ако иска Господ да ни пази от некадърници и политици разбойници.
  • 6 Ханку Брат

    35 2 Отговор
    Вчера на протеста имаше около 30% полицаи с видимо наднормено тегло. Това е смешно и жалко. Каква тежест и уважение може да има полицай, който изпитва затруднения при бягане и бързи физически намеси, когато изпълнява задълженията си.
  • 7 електрошок

    16 3 Отговор
    По-добре скендъл,отколкото МВР-то да остане без контрол.
  • 8 мъкаааа

    14 2 Отговор
    Тежест и уважение към седалката може да има полицай, който постоянно се вози в патрулна кола.
  • 9 киноманът

    21 4 Отговор
    трябва да си ходи не се избира министър така с протести и то на милиционерите
    видяхме ги по протестите кви мъже са в мвр витае корупция безхаберие и некадърност
    и това е удобно за много а този освен с гледането на филми с друго няма да го запомним
  • 10 Сульо Пулев

    23 2 Отговор
    Този партиен боклук се изказа.
  • 11 Кой какво

    19 2 Отговор
    Един ден ченге,цял живот ченге,тия са по нагли от мафията....
  • 12 друго си е

    15 5 Отговор
    Криминален психолог да анализира главния секретар на МВР.
  • 13 Николай Колев

    11 1 Отговор
    Подобни екземпляри с ограничен речник, бавно мислене и физиономия на ученик с ненаучен урок на изпит, са класически избор на милиционерската шайка!
  • 14 Накокорен

    11 3 Отговор
    Тоя защо си мисли, че трябва да е вечно вътрешен министър? Да го махат и да ходи да става част от охраната на шефа си - Шиши.
  • 15 Мдаа

    10 4 Отговор
    На Калин му хареса да е министър, да го показват по телевизии и да не върши работа.
  • 16 Лалугшр

    10 4 Отговор
    Калинке, отлитай. Няма да липсваш на никого освен на ОПГ-то буци-шишко.
  • 17 Каква наглост

    11 3 Отговор
    Обвинението на К. Стоянов, че ПП/ДБ желаели смяната му, защото били искали да си върнат загубените гласове е толкова глупаво, че няма до къде повече.
    Защо този некадърник не доразвие обвинението си и да обясни като как ПП/ДБ са смятали да си върнат гласовете?
    Ще си купуват избиратели ли?
    Че това да не са ДПС или ГЕРБ, които редовно си купуват гласове измежду ромското население.
    А не е ли точно страхът, че ПП/ДБ ще си върнат гласовете, та затова К. Стоянов толкова драпа да остане министър, за да попречи хората нормално да гласуват за ПП/ДБ?
    Връщането на гласовете за ПП/ДБ би бил един естествен процес. Особено след като комбината ГЕРБ/ДПС загуби толкова много от влиянието си сред обществото.
  • 18 Противоконституционно е!

    13 2 Отговор
    Калин Стоянов и ДПС-ГЕРБ използваха полицаи за упражняване на натиск върху новия служебен премиер Горица Кожарева!!!
  • 19 Даниел

    7 2 Отговор
    Главната причина такива “герой” да бъдат управленци се крие в това,че в България на практика няма общество.
    Никой не се интересува от проблемите на човека до него и като цяло никой не се интересува от общите проблеми,защото е голям общ проблем ширещата се курупция,която пряко се отразява на живота в обществото и колкото по-бързо го осъзнаем ,толкова по-бързо ще настъпи просперитета!

    Коментиран от #21

  • 20 Обективен

    10 3 Отговор
    Самият факт, че Калин Стоянов раздава политически оценки и се явява на организиран за него милиционерски "политически" митинг е грубо погазване не демократичния конституционен ред и изключва работата му изобщо в системата на МВР !
  • 21 Така е! Прав си!

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Даниел":

    И колкото повече хора гласуват, толкова по-бързо ще бъде изхвърлена Мафията от политиката!!!

    Коментиран от #41

  • 22 Брюксел

    9 2 Отговор
    Калинката на Шиши трябва сам да се откаже, но къде толкова акъл и доблест в пъпешовидната му глава.
  • 23 6нтщ5ж

    11 2 Отговор
    калинчо си мисли че МВР му принадлежи
  • 24 Стенли

    7 1 Отговор
    Калинчо да върви на кино
  • 25 Гост

    6 2 Отговор
    Все пак е служебен министър. Така здраво е захапал кокала и не иска да го пусне. До сега не е имало толкова зависим служебен министър. Да отива на кино и да си гледа филмите, както направи на протеста на футболните фенове. Неадекватен човек! Позволява си да употребява подчинените си като ги кара да протестират. Да се маха колкото може по-скоро!
  • 26 Реалист

    8 1 Отговор
    МВР си има професионалист/главен секретар/. Този е политическо назначение и не може да се жали, че ще бъде сменен. А синдикатите в МВР не са политически орган и да казват кой да е министър. Тези от синдиката и присъствалите на протеста аут от МВР.
  • 27 Геро

    6 0 Отговор
    Този министър не става за нищо. Пълно безхаберие и некадърност. По телевизиите показваха пожара в онова село на границата, изгорелите къщи, паниката. Но нашите пожарникари са чакали заповед за гасене, докато не изгорели поне 5 къщи. Да не говорим за "организацията" и че са отказали помощ от съседите, които им я предложили веднага. Да не говорим изобщо какво е състоянието на МВР в момента и огромния брой излишни полицаи и администрация.
  • 28 Джордж Оруел

    7 0 Отговор
    Тези преминават всякакви граници. Който е чел Фермата на животните на Джордж Оруел знае как прасето Наполеон отгледа кучетата от малки и превзе фермата със сила и лъжи. Същото става и в България. Даже и на външен вид го докарват
  • 29 Един от онези

    7 0 Отговор
    Защо един провален министър организира протест и ходи да говори като политик??? Защо полицаи проестират - нали нямат право по закоН???
    Диващина - сега ПИК, МИк трУД и другите да го защитят и по медиите!
  • 30 Стеф

    7 0 Отговор
    Тази демонстрация на сила, въоръжени хора, с политически искания и изказвания( при условие, че по конституция са деполитизирани), сирени в центъра на София може да се окачестви, като грубо закононарушение. Би следвало, ако имаше държавност, да сме свидетели на активни действия от правоприлагащите и задържани длъжностни лица. Тези хора ни създават имидж, пред света на държава от Латинска Америка!
  • 31 разбирач

    6 1 Отговор
    Калинката ако беше достоен за министър щеше да забрани незаконния протест на подчинените си!
  • 32 Тома

    6 1 Отговор
    Тези куки ги пратете да гасят пожари а не да ми правят четки на един зависим от мафията министър
  • 33 Запознат

    7 1 Отговор
    Всички полицейски управления в Ловеч в 12.00 часа, по заповед “от горе”, са излезли да изразят подкрепа за министъра на Пеевски. В МВР никога не е имало чак такъв натиск над служителите. Десетки полицаи ме алармираха, че са били притискани да излязат на протест под страх от разправа.
  • 34 Данъкоплатец

    7 1 Отговор
    Ама много нахален тоя вътрешен министър бе, все едно дедо му му е завещал това министерство. Факт е че на последните избори имаше много контролиран вот.
  • 35 Докога?

    6 1 Отговор
    шиши и хората му ще имат последната дума? Явно милицията, прокуратурата и съда са толкова тежко оплетени от корпулентния, че дори след спора му с доганя не могат да се разделят от зависимостите. Буцко също. ШОПарска държава, шопарски служби, шопарски министър, шопарска работа.
  • 36 Май е време

    6 1 Отговор
    този господин да се отдаде на основната си работа последната година, а именно гледането на филмови прожекции, а това, че няколко униформени послушковци са излязли уж за подкрепа, говори колко дълбоко мафията се е срастнала с държавата. Защо не викате жандармерията и водни оръдия,
    жалки смешници! Биячи, не полицаи!
  • 37 десфр

    7 1 Отговор
    А бе некадърнк с некадърник, назначен от ГЕРБ и ДПС, твоя успех какъв е точно??? Само си разхождаш гащите пред камерите и даваш интервюта, докато България изгоря, дави се и се взриви. Какво си постигнал пък точно ти? Некадърник, не можа да хванеш един купен глас в махалите за ГЕРБ и ДПС. Не можа да хванеш никои дилър дето продава на децата наркотици. Ти какво си постигнал? Да се махаш час по скоро. Търтей некадърен.
  • 38 Срам и позор!

    6 1 Отговор
    Срам! Срам! По този начин един
    Министър да си защитава поста?!
  • 39 Ха ха

    3 1 Отговор
    Няма край на тези мизе н
    Ици от ПП ДБ.Само постове и служби ги вълнуват.Като копои се държат.След изборите пак ще започнат с правосъдната систеба и овладяване на регулаторите.Това е една некадърна пасмина,която трябва да бъде изрината.Все някой им е виновен за нещо.Пак няма да има правителство,ако тези не са под 10 процента

    Коментиран от #43

  • 40 Радев и Борисив са руски еничари

    4 1 Отговор
    Пеевски и неговия служител Борисов, спъват развитието на България.
  • 41 Даниел

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Така е! Прав си!":

    Необходимо е всеки гражданин да упражнява непрекъснат натиск върху управляващите ,когато не се защитава масовия интерес!
    Тогава няма и да си помислят такива като калинката да ги инсталират и пазят незнайно защо все едно им е първороден син!
    Избирателна активност от над 65% ще консолидира обществото дълготрайно
  • 42 КОЙ

    4 1 Отговор
    Калинката на Пеевски.
  • 43 Лемънс

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ха ха":

    Единствените които фалшифицират изборите са печелившите на последните избори ГЕРБ-ДПС!! ГЕРБ-ДПС направиха Ала-Бала с машините и моя вот за ПП-ДБ не се отчете, защото машините бяха саботирани от ГЕРБ-ДПС и не ми пусна разписка, а също и на други мои познати! ГЕРБ-ДПС са измамници и фалшификатори на избори!!!
  • 44 Мнение

    3 1 Отговор
    Кики с опулените кървясали очи, който умира да се снима като говорител на мвр, е човек на един спящ с пачки и кюлчета и на г-н магнитски санкциониран за корупция и пране на пари от сащ и великобритания!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Крумов

    2 0 Отговор
    Ох, само експерти и тесни специалисти - един държи крушката, двама въртят масата.

    Да се махат по-бързо, никой не се занимава със служебни министри. Не е нещо особено Калин Стоянов, казали са му - ако стане полицай - няма да работи особено и това-онова. Не че е така - но относително.

    Сега - има дойде в повече с пожарите - но защо не се взимат мерки предварително.

    То критики и мнения ще има вечно.
  • 47 Иван

    2 1 Отговор
    А този доцент от къде си е купил дипломата?
  • 48 Фактъ

    5 1 Отговор
    Калин Стоянов може да се запомни само с едно : По време на протестите срещу БФС беше на кино . Пълен бездарник и безхаберник . А и няма визия , прилича на селски пъдар .
  • 49 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    сеноР -САМОХВАЛКО - ХВАЛИПРЪЦКО - ПЛЯМПАТОРО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове