14 Август, 2024 22:10 40 352 45

Адв. Димитър Марковски за разследването на Румен Гайтански: Първо бием, после питаме

  • адв. димитър марковски-
  • румен гайтански-
  • разследване

Според адвоката има един огромен обем документация по казуса, която трябва да бъде проверена по разследването

Адв. Димитър Марковски за разследването на Румен Гайтански: Първо бием, после питаме - 1

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), прокурори и полиция обискираха имоти и офиси на Румен Гайтански - Вълка и Стоян Мавродиев.

"Това са действия, които са доста закъснели във времето. Тази европейска заповед за разследване, която е била издадена, е на база конкретно получена информация във времето. Големият въпрос е кое е наложило забавянето на тази информация и как се е стигнало до късната реакция на Европрокуратурата. След като там са се снабдили с някакви данни, тяхната реакция е била бърза. Начинът, по който се извършват тези процесуално-следствени действия са професионални на пръв поглед, непредварително оповестени с идеята да не изтече информация по определени канали", заяви адвокат Димитър Марковски в "Денят ON AIR".

По думите му големият въпрос е защо толкова късно идват фактите по дадения случай.

"Всички политици търсят някакви политически паралели, за да насочат общественото мнение в своя посока. Но съществуващите факти за отпускането на този кредит са много назад във времето и са съществували. Големият професионален въпрос е какво свърши прокуратурата, че толкова се закъсня с определено установяване на факти по този казус", допълни Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Според адвоката има един огромен обем документация по казуса, която трябва да бъде проверена по разследването.

"Очевидно не сега се открива топлата вода по казуса. Определените факти не са кой знае колко сложни и трудни. Отпуска се конкретен кредит, той е строго целеви - това е едното нещо да се провери. Другото нещо, което има юридическо значение, е обезпечението на този финансов ресурс. Отпускането на такива значителни кредити минава и през колективни органи на управление на банката. Прокуратурата работи ли по тези две направления, ще отговори на въпроса има ли престъпление или няма", коментира гостът.

Този доклад няма правна стойност, смята Марковски.

"Прокуратурата самостоятелно трябва да си извърши действия по разследването, да бъдат назначени съответните експертизи, да бъдат изследвани данните и доказателствата. Тези факти се вадят 4 години след като са били известни. Очевидно този момент е използван и употребен в някаква посока. Разследването и прокуратурата често като установят един човек, че не живее на адреса си или не вдига телефона си, хукват да издават бюлетини за издирване, като изпадаме в положението "първо бием, после питаме". Това са известни хора, не са анонимни лица", поясни адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поръчкова

    96 4 Отговор
    е работата и на децата е ясно! Но нека се хапят лешоядите и кръв да пускат !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 007 /агент/

    95 13 Отговор
    И ти си като баща си - АДВОКАТ НА МАФИЯТА !!!

    Коментиран от #9, #21, #23, #43

  • 5 а трябва

    64 2 Отговор
    първо да убием, после всичко е платено
  • 6 Хе хе

    89 6 Отговор
    Как защо бе Марковски, трябва време Гайтански да си изпере парите, и да ги скрие, иска ли питане хе хе хе.
  • 7 Хохо Бохо

    53 3 Отговор
    А къде е Румен Гайтански?...
  • 8 Питайте народа, дали е така

    74 4 Отговор
    Самото появяване на някой с тази фамилия, като адвокат, е пълно самопризнание за вина.
  • 9 Нури

    61 4 Отговор

    До коментар #4 от "007 /агент/":

    адвокати
    банкери
    СА адвокати
    На Дяволът и на Мафията
  • 10 Бесен

    76 3 Отговор
    Дори няма ,какво толкова да се коментира.Това е безумие,безочие и т.н. Ние народа си мислим,че все някой ще ни оправи а ,те бацилите така си цедят и разпределят всичко.Трябва ,да се скарат помежду си,че ние простосмъртните да разберем ,в какви свински черва са всичките.
  • 11 Продажно тъпо парче

    69 9 Отговор
    Тоя е същия боклук като баща си. За пари е готов да защитава всеки, без значение мафиот, убиец или крадец.

    Коментиран от #12

  • 12 Директора

    66 31 Отговор

    До коментар #11 от "Продажно тъпо парче":

    И защо да е боклук? Това е работата на адвоката. Той за това учи и това прави. Трябва да си много спрял, за да направиш такова смешно изказване. И естествено, че работи за пари. Ти да не работиш за слава?!?
    Не бъркай адвоката със съдията. Присъдата идва от съдията, не от адвоката.
    Аман от невежи

    Коментиран от #15, #39

  • 13 5756

    51 5 Отговор
    Само яко къртене, конфускация на къпалнята в борисовата градина и всичко което се води на негови име и фирми, тоя айдук Софиянски го направи касичка на сдс на времето
  • 14 Психото

    41 9 Отговор
    Само да взема властта първата работа са ми адвокатите;)
  • 15 Възраженията отхвърлени

    29 11 Отговор

    До коментар #12 от "Директора":

    Неандерталците не са чели и ред от конституцията и законите! Все философстват кое е правилно и кое не. Във всички страни всеки има право на защита независимо каква е тя. Дори най големия престъпник има право на защита, а дали ще го оправдаят или осъдят това е отделен въпрос! Всичко зависи от съдебните заседатели да вземат решение. А какво ще е то не се знае. Съдебните заседатели не са юристи, а са от всички слоеве на обществото. Но все пак имат някакво образование и могат да мислят, а не каквото им наредят въпреки че го има и това.
  • 16 сплок

    67 5 Отговор
    Как се отпускат 150 милиона лева бре Митко???? Какво се правиш на тъп? Става само като се обади някои по телефона и каже да се дадат парите. Кой е този някой??? Ами през 2019 г. на власт беше айдука от Банкя. Досещаш ли се как е даден кредита? А знаеш ли че за такава услуга се плаща рекет на този дето се е обадил? Знаеш ли какво чекмедже има този разбойник? Сега парите ги намя апък този толуп вече не се сещакак е станала работата. А иначе вика че няма пари за пенсии, заплати и за социални. Ако имаш някакви въпроси питай. Слава Богу има кои да ти помогне да се ориентираш в кражбата, мИрси

    Коментиран от #19, #44

  • 17 добре че тати му се казваше Марин

    19 2 Отговор
    и не стана ясно какво правеше Стойчо рано сутрин на детското земно кълбо

    За който разбира
  • 18 Кои са с него

    25 4 Отговор
    Алексей лапа от неплащане и други, а какво стана с нотариуса . Измама . Вълкът с Очите и Баретата , крие яхтата, а Брендо не порти канали и ндрагети .право е адвокат често. Неговото е на масата. 90 кредити и нови милионери и убийствата. Да.
  • 19 Коментар до #16

    41 3 Отговор

    До коментар #16 от "сплок":

    както се отпуска 1 млн лева преди четверть век за да купиш гаража на ЦК на БКП
    Тогава всички бяхме занулени , но някой имаше рода министера
    и лапна ............

    Коментиран от #20

  • 20 ьдкма

    53 3 Отговор

    До коментар #19 от "Коментар до #16":

    И това какво означава бре? Какво искаш да кажеш? Тя тогава крантата Надка, тя уреди мъжа си да лапне парите, а пък сега е първа евро атлантичка. А можеше да е в сливенския затвор и да си излежава присъдата. Милиарди окрадоха тези свини, а българина свива ушите и вика ами те и другите са така. Прости че прости.
  • 21 Щъркел

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "007 /агент/":

    И като него ще ритне менчето.
  • 22 Казуар

    41 1 Отговор
    Някой виждал ли е изложени цени на адвокатските услуги.
  • 23 Този специално

    53 2 Отговор

    До коментар #4 от "007 /агент/":

    е адвокат на дявола!!! Адски противен човек. Гледах му интервюта как защитава убийци на деца на пътя. По-долу от това няма накъде. И всичките пари на света не си заслужават.
  • 24 Яхтсмен

    32 2 Отговор
    Порто Карас или Сани Марина ,по интересно е кво прави там финансови министър Чобанов на лодката на един руснак с украински паспорт,това да коментира псевдоадвоката на библиотеката,даже не плащат осигуровки на персонала на яхтите
  • 25 Българин

    39 0 Отговор
    Такива като Гайтански, Гр. Ганчев, Божков и т.н. даже няма и какво да ги питаш - направо бой, бой, бой...

    Коментиран от #27

  • 26 Иван

    30 0 Отговор
    С баща си са известни шарлатани, хората много се лъжеха по тях, а - те не се явяват на дела, не пътуват, не спазват ангажименти - иначе парите - се броят - в брой и на ръка.

    Не знам какво да се каже, въпросът е да не се пречи на реално на нещата. Иначе - да си лъжат клиентите - колкото искат, не са мои парите.
  • 27 Измамата ДС слугата на кгб

    35 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Гр.Ганчев е агентурно име от ДС на ЦК на БКП,иначе е роден в село микре като гюнер гюнеров,шеф му беше острието на ДПС и кдс Хасан Юмеров,който в медиите пишеха че е Алекс Петров трактор
  • 28 0909

    23 2 Отговор
    Няма нужда от доказателствата,справка Волен Сидеров,просто пращаш пияната и дрогирана министърка със синджирчето на на глезена и няколко татуировки и всичко е тип топ
  • 29 Възраженията отхвърлени

    22 2 Отговор
    Адвокатската професия е свободна, тя няма точно определени цени. Всичко зависи от конкретния казус! Едно дело може да се проточи с години в зависимост от случая. А знакови дела се проточват с години умишлено за да изтече давността и да отпаднат обвиненията. Ако адвокат внесе възражения всичко започва отново, а през това време има вероятност обвиняемия да изчезне някъде. Знаковите дела са най сладки за адвокатите защото печелят най много, а данъците и патентите които плащат за да изпълняват тази професия не са толкова големи. Другите дела които са сладки за адвокатите са нарушаване на човешките права. Тогава се намесва и Женевската конвенция за защита на правата на личността и печалбата в някои случаи е по сладка от тези на определени личности от ъндърграунда. Познай кои прослойки от населението се възползва най много от тях.
  • 30 Този

    22 2 Отговор
    е по голям изМ@мник и от баща си!
  • 31 ежко

    34 2 Отговор
    За Гайтански е ясно -той не е бизнесмен, той е схемаджия!Не върти бизнес ,а схеми.Него я го опоскат,я не.Ами Мавродиев,дето му е отпуснал кредите защо не е арестуван?Работата и без документи е от ясна по-ясна.Същото го правиха 90-те години.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Боклуците на Боклука

    27 3 Отговор
    Същия боклук, като баща си....
  • 34 Газдоф

    13 0 Отговор
    Само да взема власта ще си лфкаджия в ТО Кремиковци, 2 за 1 ако ги учиш на "Право"
  • 35 ксжтн

    17 1 Отговор
    Къв адвокат е тоа,мафиот нйеден
  • 36 агоп

    16 1 Отговор

    До коментар #32 от "РАЯТА":

    Тиквата забрави да спомене селски и тогава доган
  • 37 Име

    15 1 Отговор
    Много хора си мислят - ей, този познава съдиите, учудващо е - че държат връзки със съдиите - подобни адвокати - да, истина е и това, но действат избирателно - може и пари да имаш - той си има собствен критерий и - както д джунглата - трябва да имаш "мафиотски" нрав и ти.

    Поне - да не ни засипват с нравоучения.
  • 38 Без име

    21 0 Отговор
    Скрий се бе крадец на пари!Заради такива като теб адвокати,е пълно с престъпници на свобода!
  • 39 Без име

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Директора":

    Учат право,за да мерят криво!То днешното право е как да се ихитриш и тарикатлъци,да отървем кожата!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ПЕНКО

    13 0 Отговор
    ШИ ШО ТЛ ЪСТ ПО НАСЛЕДСТВО -ГН УС НО ---НЕ Е ЯЛ Б ОЙ -КАКТО ТРЯБВА - А ТРЯБВА !?!?!?!? И НЕ Е
    САМО ТОЗИ АДБЮКАТ - МАСОВ Б ОЙ И ТЕ П АНЬЕ НА АБЮКАТИ - СЪДЛЯРИ / ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ / - И НАЗНАЧЕНИ ПРОКИТА --- ДА ПРИЕМЕМ СИСТЕМАТА В САЩ --КАТО РУСНАЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 42 Господ бави, но не забравя.

    19 1 Отговор
    Ами, отлагани са делата, както самият Димитър Марковски най-добре знае, да отлага, докато източи парите на клиентите си, на макс.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Аноним

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "сплок":

    Вълка си бил купил яхта за 1 милион евро пък заема му е 150 милиона,как стават тези игри,не можах да разбера.
  • 45 Аноним

    1 0 Отговор
    Вълка си бил купил яхта за 1 милион евро пък заема му е 150 милиона,как стават тези игри,не можах да разбера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове