20 Август, 2024 08:00 2 097 23

Между 3 и 6 катастрофи на ден: Кръгово кръстовище в столичния "Люлин" e рекордьор по ПТП-та

  • кръгово кръстовище-
  • люлин-
  • катастрофи-
  • рекордьор

Мястото вече е популярно като „Разрушителя”, казва Надежда Дойчева, администратор на фейсбук групата „Катастрофи в София"

Между 3 и 6 катастрофи на ден: Кръгово кръстовище в столичния "Люлин" e рекордьор по ПТП-та  - 1
Снимка: Нова телевизия

Кръгово кръстовище в квартал „Люлин” в София се превърна в рекордьор по катастрофи. Инцидентите са почти ежедневни. Такива имаше и през вчерашния ден, разказват от Нова телевизия.

„На ден има между 3 и 6 катастрофи в това кръгово”, заяви Надежда Дойчева, администратор на фейсбук групата „Катастрофи в София”. По думите ѝ мястото вече е популярно като „Разрушителя”.
Влизащите от разклонението от „Филиповци”, в повечето случаи идват с доста висока скорост, не пропускат тези с предимство в кръга. Това е една от предпоставките за по-тежките катастрофи тук. Класическата е от всичките входове на кръговото първият спира рязко и задният спира в него”, обясни Дойчева.

„За тези, които идват от Банкя, най-често е класическият удар – втората кола, която навлиза в кръговото, не спазва дистанция от първия, оглежда се за идващи коли. Случват се най-често леки удари”, заяви Иван Недялков. Само вчера е имало четири такива катастрофи, за които знае. А може да са били и повече, коментира той.

„Хората се движат с висока скорост, кръгът е с обратен вираж. Когато е мокър асфалта наистина има предпоставки”, заяви Надежда Дойчева.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АПИ

    26 3 Отговор
    Пътищата в бг са като лунапарк, затова и винетките са скъпи.
  • 2 Мдааа

    19 16 Отговор
    Трудно е да накараш обитателите на люлянската менажерия, да спазват правила! Първо е необходимо опитомяване и после да им се дават свидетелства за правоуправление!
  • 3 Коментиращ

    0 2 Отговор
    Коментар
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 3 Отговор
    кв. Филиповци .... ГОСПОДА 🤔
  • 5 Къ па така?

    8 1 Отговор
    Къ па така този път без перничани?
  • 6 маро

    27 1 Отговор
    това кръгово е на околовръстното, а не в Люлин.

    Коментиран от #8

  • 7 Брюксел

    30 1 Отговор
    Това е резултатът от строителството на турската фирма КОЧ.
    Не е кръгово а е крива елипса с голяма денивилация.
    Неправилна маркиравка: Външното платно трябва да е за включване в кръговото, а там се движат почти всичсси включително автобуси и камиони, а средното и вътрешното платно стоят празни.
    И за капак неграмотност на шофоршьорите тип Бай Ганьо.
    Всеки ден минавам от там!

    Коментиран от #18

  • 8 Буха ха

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "маро":

    Мара е от Чукурово и все още не познава добре Софив
  • 9 разбирач

    17 2 Отговор
    има решение
    Знаци 40 км/ч за кръговото и две триноги под моста.
    Бай Ганя само глобите го лекуват от простутия и наглост

    Коментиран от #15, #17

  • 10 КАТ аванта

    19 1 Отговор
    Да така е там, като добавим и идиотите, които вместо да се "плъзнат" леко по периферията на кръга и после да се наместват в него те решават, че ще влизат почти перпендикулярно, защото са решили, че ще карат веднага в най-вътрешната му част и веселбата става пълна! Същото важи и за решилите да излизат рязко от най-вътрешната част, към изходите!
    Любимо кръгово на КАТ аванта!
  • 11 Директора

    10 0 Отговор
    Слаби шофьори
  • 12 Бльона

    6 4 Отговор
    Покрай безкрайните кражби на герб/дпс , започнахме да свикваме с една мисъл - калпаво строителство.
    Да, това е безспорен факт.
    Но, защо винаги трябва да търсим проблема само там - нима ние-шофьорите сме безгрешни?
    Нека да започнем да спазваме правилата за движение по пътищата, и после да кълнем мафиотската герб/дпс.
    За КАТ да не говорим - една напълно излишна структура -с неясни права и задължения!
  • 13 Перо

    10 4 Отговор
    Осеяха БГ с кръгови движения! Най-лесно и евтино е, няма мостове, подлези, детелини като в развитите страни, но нали оценката е за пътните работи, не за живота и щетите на хората!
  • 14 Да,да

    5 0 Отговор
    ... космоса пречи.
  • 15 Перо

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    А тези мерки предотвратяват ли най-честата форма на олигофрения, засичането? Новите шофьори не могат да преценяват разстоянията и възможностите на автомобила и уменията си и масово засичат, изпреварват много рисково!
  • 16 Слави

    8 3 Отговор
    Там минава цялата провинция, която не е виждала кръгово на село и не знае правилата.
  • 17 Миризлив пор

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    И как ще помогнат тези триноги? Не четеш ли, че проблема не е в скоростта а в това че идиотите не знаят как се минава през кръгово, други не знаят кой е с предимство и когато предния спре и го удрят отзад.
  • 18 Отговор

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Брюксел":

    Ами най-лесно то решение е да сложат светофари, като на кръговото на Сливница.
  • 19 така е

    11 2 Отговор
    Абсолютно некадърно направено кръгово кръстовище. На всичкото от горе не е и кръг, ами е овал, където под моста трябва рязко да завъртиш волана, за да останеш на пътя. Мантинелите са на нивото на очите на водачите в леките автомобили и трябва да навлезнат в кръговото, за да имат видимост. Отврат.

    А КАТ отново се измъква с "несъобразена скорост" и "несъобразяване с пътните условия", а стопанина на пътя нехае.
  • 20 нека страдат бедните

    0 1 Отговор
    3 на ден е с тези дето викат КАТ или пишат протокол . А другите не ги броят . 3 най-важни неща са : увеличаване на търговията - коли, части , сервизи кат в ФРГ 10 проценти от заетостта . 20 ранени на ден , средно-добра инфраструктура и и немного полисмани . Хубав материал . Семейство Адамс имат черен хумор .
  • 21 666666

    5 1 Отговор
    Не е виновно кръговото ,а нефелните шофьори с платени книжки.

    Коментиран от #22

  • 22 кат С

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "666666":

    Аз не съм с платена книжка и мен също кръговото се опитва да ме изхвърли от пътя идвайки от Овча купел и отивайки към Банкя.

    Коментиран от #23

  • 23 Бльона

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "кат С":

    Ах какво лошо "кръгово" - лошо ,лошо кръгово.
    Ма как си позволява, точно теб- с категория "Ц" да те изхвърля бе?
    Я му шибни два шамара на това лошо кръгово!
    А ти случайно да караше с малко по-висока скорост,а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол