21 Август, 2024 12:19 2 625 54

Деян Николов: Натискаме в Европа България да не приема еврото

  • деян николов-
  • евро-
  • еврозона-
  • възраждане

Ще прехвърлим битката за еврото на европейско ниво, защото влезем ли в еврозоната, ще е пагубно за бъдещите поколения

Деян Николов: Натискаме в Европа България да не приема еврото - 1
Снимка: Архив

„Една неприятна новина доближи България по-близо до еврозоната.“, каза във видео обръщение общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов във връзка с това, че в Държавен вестник беше обнародван Законът за еврото.

Припомняме, че волята на 604 хиляди българи, които се подписаха да има референдум по темата, беше потъпкана от Конституционния съд, абсолютно незаконно.

„Нашата битка вече ще е до голяма степен на европейско ниво. През последните месеци водим интензивна комуникация с Европейска централна банка, както и с различни държави в Европа, търсейки възможности за подкрепа, така че да блокираме влизането на България в еврозоната. И до някаква степен успяхме, защото това, което е записано в конвергентния доклад на Европейска централна банка само от преди месец, е и благодарение на факта, че ние успяхме да изсветлим опитите за манипулация на статистиката, чрез, така да ги наречем, сенчести практики на хора, които се опитаха да наложат еврото в България, така че да влезе от 1 януари 2025 година. За щастие, това няма да се случи, благодарение на целия обществен натиск.“, коментира още Деян Николов.

Според него българското правителство, по-скоро евроатлантиците, тикат България към пропастта по отношение на финансовата ни система - приеха Закона за еврото, макар че ние нямаме дата и не знаем кога България ще може да стане част от еврозоната.

„Въпросът е следният - ние като държава защо приемаме закон, при положение че нямаме зелена светлина, включително от европейските институции, и докога ще продължаваме да се правим, че 604 хиляди българи не са заявили ясно, че искат референдум по темата. Тук отварям една скоба, че президентът Радев също носи своята отговорност. Най-малкото можеше да наложи вето. Аз нямам съмнение, че щеше да мине законът след това при едно прегласуване, но президентът можеше поне символично да наложи вето на закона и така да покаже поне малко отношение към волята на 604 хиляди българи, които желаят да бъдат питани какво мислят за най-важния финансов въпрос, свързан с бъдещето на нашите деца.“, изрази мнение по темата Николов.

През последните няколко седмици една от най-коментираните теми е законът, изготвен от "Възраждане", който забрани джендър-пропагандата в българските училища.

„Тук аз искам да попитам кога Европейската комисия ще излезе с позиция и ще каже: правото на 604 хиляди българи беше нарушено, както излезе и го направи по отношение на закон, забраняващ ЛГБТ пропагандата в българските училища. Това е двойният стандарт. Позорно е. Ние продължаваме нашата битка на европейско ниво. Ще направим абсолютно всичко необходимо, за да спрем влизането на еврото в България, защото това ще бъде пагубно за бъдещите ни поколения. Ще организираме петиция на европейско ниво, така че да блокираме еврозоната и влизането на България в еврозоната и да запазим българския лев и българския финансов суверенитет.“, каза в заключение Деян Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    56 60 Отговор
    Подкрепям с две ръце !!!

    Коментиран от #5, #52

  • 2 Демократ

    70 49 Отговор
    Нали затова копейките най-безпардонно заминахте за Европа да работите срещу България и срещу ЕС като троянски коне на Кремъл.заплатите ви обаче са в Евро, а не в рубли. Наглеци отвсякъде.

    Коментиран от #51

  • 3 Мдааа

    56 21 Отговор
    А вие ваксинираните с банкови сметки в Эвро!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    20 24 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Да го държиш здраво с двете ръце!
  • 6 Свирено

    44 35 Отговор
    Плачете копейки
  • 7 Майора

    63 46 Отговор
    Ало предатели , вие българи ли сте или не? За какво сте в парламента след като защитавате Путин и Русия и нарушавате санкциите срещу Русия като отивате на техни срещи! Засрамете сте , позор сте за страната!
  • 8 Оли.гуф.рен

    27 18 Отговор
    1 брой
  • 9 Рашисткиоръфляк

    49 43 Отговор
    Какво търсиш в Европа, отивай си в любимата Рашистан и бачкай за рублички. Пък и на фронта ще те чакат с отворени обятия.

    Коментиран от #18

  • 10 Просто човек

    42 29 Отговор
    Отивайте си в Блатото и НЕ се връщайте...
  • 11 Бай Ставри

    36 24 Отговор
    Този защо е още на свобода?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 4000 долара нацяло

    25 19 Отговор
    Я виж ти копейката се окопава край Курск
  • 15 Али салам

    24 17 Отговор
    Да отбележа - в Москва отказаха да ми обменят левове, само евро искат, толкова по вьпроса. До преди време им вярвах, ама това са голи популисти, даже са вредни за БГ , евро зоната иска само да ни цоца , а не и ние да се вьзползваме , тези де-факто работят за антибьлгарският интерес. По сути. Сори но е истина
  • 16 22222

    22 22 Отговор
    И тези са горди и парадират със сътворения си "Резил" за България. Това не са само предатели и родо отстъпници, а Нацисти.
    Какво ми е за повтарял 603 хиляди България?
    Какво значи тяхната воля на фона на 4 милиона избиратели.
    Айде да си сметни това колко процента са, а колко са ЗА еврото! (проценти по негово време се учеха в 5-ти клас.)
    Само влизайки е Гръцкия "Лидъл" и след това в Българския всеки може да види разликата в цените. В гърция стек минерална вода е под 1 евро, а в България бутилка е толкова. "Много им е лошо". За останалите стоки изобщо няма да коментирам. В пъти са по-ниски.

    Коментиран от #43

  • 17 няокй

    31 17 Отговор
    Защо тогава заплатите са ви в евро, внесете искане да си ги получавате в лв или рубли.
  • 18 Мнение

    18 20 Отговор

    До коментар #9 от "Рашисткиоръфляк":

    Каза робът посолствен, който ползва ток от руско ядрено гориво, кара немски автомобил, построен БЛАГОДАРЕНИЕ на евтин руски газ, зареждан с евтини горива, благодарение на евтиния руски петрол, яде тестени изделия благодарение на бг почва, торена с амониева селитра, получена в торовите заводи, БЛАГОДАРЕНИЕ на руски природен газ!!!

    Знаеш ли ако изведнъж всичко това секне, какъв ще е резултатът???
    Задокеанската зелена тоалетна хартия, принтирана от въздуха, която така лековато приемате вие слугите на посолството (работейки срещу интересите на страната ви), ще бъде по-безполезна и от речите на Бай Дън и Камала Харис!

    Коментиран от #20

  • 19 Димо

    26 19 Отговор
    Червените подлоги от Възраждане в действие,само беля от тези национални предатели! Белята за България е най вече от невежите избиратели на тази комунистическа шайка!
  • 20 драскач

    13 14 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Посоля, виза, Мацква, рай и евтиния. Аз не искам да ми е евтино и наблягам на агнешкото и сьомгата.

    Коментиран от #23

  • 21 Кирпич

    15 16 Отговор
    Да много хора не искали еврото . Ами че за какво му е на дядо и баба на село евро Те едва свързват двата края с пенсиите и като им кажеш че всичко ще поскъпне двойно като дойде еврото какво да очакваме Но така е бедна държавица с простичък народ управлявана от МАЛОУМНИЦИ
  • 22 6666

    18 17 Отговор
    Вие от възраждане сте лъжепатриоти българоизменници.Това си го знаете много добре,но се бутате за облаги.......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 краси

    19 17 Отговор
    Обаче тая руска подлога от Израждане на баба си кенефа на село продава в евро!Не в рубли или левове!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ако България приеме €,

    16 15 Отговор
    по договор, приема всички позитиви и негативи след подписването!! И тъй като, всичко е оглозгано от “богатите” държави, които 30 години играха сиртаки и си живуркаха със милиарди € заеми, за България остават само негативите, като си намалят дълговете, като ги разделят със нас и да връщаме и ние техните заеми и да изгубим единственото, което ни е останало, финансовия суверенитет, когато БВП на България расте да може БНБ да вкарва нови левове в оборот, без да има инфлация!! С две думи, ако България приеме €, ни чака финансов ТЕРОР и пълно ЗАНУЛЯВАНИ на депозитите на българите!!!!

    Коментиран от #44, #47

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 6666

    3 9 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    Това не е вярно.Много си заблуден.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ракия Папи

    18 13 Отговор
    Всеки който не вижда позитивите от преминаването към евро (което ние така или иначе ползваме, но без позитивите) има една мозъчна клетка!
  • 31 мдаа

    13 12 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    Вярно ли, вие вече на седми избори сте все първа сила. Вашия народ може да го определя като какъвто си иска. Аз с бла тниц ите не се братосвам. 45 години са ми достатъчни с тези "братя".
  • 32 Крах на образователната система

    15 10 Отговор
    Възходът на Израждане е ясен признак за дълбоките проблеми на образователната система у нас - няма друго обяснение за подкрепата на немалка част от обществото ни за откровените лъжи и манипулации, целящи едиствено всяването на страх у невежия българин.
  • 33 българин

    15 10 Отговор
    честно казано не знам кое е по-добре. и макар да съм фен на еврото, ми се струва, че за да има такова бързане и натиск за приемане, значи има нещо нередно. Отдавна съм изгубил вяра на политиците.
  • 34 Друго мнение

    14 12 Отговор
    За нас не искат да сме с евро копейките, а у тях всичко е в евро, а не в рубли! Кукумицини.
  • 35 Айде бе..

    6 15 Отговор
    Еврото е фалшива валута.Точка. Кеша си е кеш...Виждаш го, пипаш го и като го наредиш в шкафчето до кюлчетата си щастлив за векове напред. Само треа се опази от женский поглед лош!
  • 36 Благой от СОФстрой

    14 11 Отговор
    Пoредния варненски лилавочо това ли ще докладва на Путлера?
  • 37 Българин

    17 11 Отговор
    Националните предатели от Израждане са за затвора!
  • 38 Работещ в Германия

    9 15 Отговор
    Значи чета много от горе пишещите коментари и си мисля че има много хора които не са в час .Пьрво работя сьс Гьрци и тяхното мнение за Еврото не е никак добро и често пьти са ми казвали че приемем ли еврото сьс вас е свьршено.Какво повече да кажа дано не влезнем .

    Коментиран от #39, #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Никой

    12 7 Отговор
    " Възраждане " да организират референдум за приемане на рублата и юана .
  • 41 Глупости

    11 7 Отговор
    Банковите им сметки на всички от Израждане в евро, обаче те против еврото. Приказки разказват за наивници.
  • 42 От вас

    11 7 Отговор
    Нищо не зависи руски подлоги
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 22222

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "Работещ в Германия":

    За тях може и да не е добро, но с нашите мизерни заплати аз пазарувам хранителни стоки от Гърция, защото ми излиза по евтино с все транспорта до там и обратно
  • 46 За протокола

    11 6 Отговор
    Накратко, това, което слугите на Кремъл в България правят, е осуетяване на европейския ни път.
    Нека кажем, че част от пълната ни интеграция в Европа е и приемането на еврото и тук не стои въпросът дали, а кога.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Стоянчо

    8 2 Отговор
    Това "възрожденско "леке Деян Николов,не знае кой свят е,та ни просвещава кое щяло да бъде пагубно за идните поколения!
  • 49 Стоянчо

    6 2 Отговор
    Това "възрожденско "леке Деян Николов,не знае кой свят е,та ни просвещава кое щяло да бъде пагубно за идните поколения!
  • 50 Развитие

    5 1 Отговор
    ТАЯ КОПЕЙКА КАК ТАКА ЩЕ ГОВОРИ ОТ МОЕ ИМЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ТЕБ БЕ ЗАЩО ЩЕ ЛЪЖЕШ НЕВЕЖИТЕ БЕ ЗАЩО ГИ ПЛАШИШ БЕ КОЙ СИ ТИ БЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАШ БЪЛГАРИЯ БЕ
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Манчо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Леле колко си неумен
  • 53 Българин

    1 0 Отговор
    БОКЛ.УК !!!
    ТОЧКА!!!
  • 54 123

    0 0 Отговор
    Ако 604 хил. са против еврото, колко са ЗА еврото? Можеш ли да смяташ, кирпич? Според аритметиката - разликата е в милиони, които са ЗА. Значи чии права са нарушават, на мнозинството.
    Докога прокуратури, ДАНС-ове, Ман-ове и подобни ще подават салфетките на тези национални предатели. При всяко подобно действие трябва да се подвеждат под отговорност за действия срещу националната сигурност и предателство, да се санкционират финансово и да видим дали ще им стиска да се ерчат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове