24 Август, 2024 06:10 1 747 31

Александър Сиди: НПО-тата нямат място в училище

  • александър сиди-
  • ева борисова-
  • лгбт-
  • закон-
  • училища

Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си, каза Ева Борисова от Асоциация "Родители"

Александър Сиди: НПО-тата нямат място в училище - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър"=

Това каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    75 1 Отговор
    В една държава влязат ли НПОтата, държавата я пиши умряла.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мтрополията

    15 0 Отговор
    Знаеш ли кой командвапарада...., сега?
  • 5 Чичо Хам

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Екзактли, трябва ни територия!
  • 6 ха ха

    6 56 Отговор
    Я, па тоа! Ние сме били държава, дето купува кувьози чрез капачки... Ние сме държава, която има за национален празник победата на друга държава над трета. Ние сме държава, в която паметник окупационен войник надзирава вторият по-големина град... ние сме държава... ама, това не го казвате, нали?
  • 7 Подкрепям Възраждане

    65 2 Отговор
    Родителите имат право да знаят кои учители подкрепят НПО пропагандата. А тези след като са се подписали в списъка, защо сега се крият? Хем били против закона, хем искали анонимни да бъдат???
  • 8 Механик

    54 2 Отговор
    Заглавието е непълно. НПО-тата нямат място в суверенна държава.
    п.п.
    Ние каква държав сме?
  • 9 Какво мисли Женя Минчев

    2 20 Отговор
    по въпроса?

    Коментиран от #16, #28

  • 10 Учителите

    31 1 Отговор
    трябва и са длъжни да спазват законите на България.
  • 11 Верно ли

    30 2 Отговор
    Я сега да уточним - либералите правят "списъци", единият беше протов волята на участващите в него, а този - въпросните "учители" сами са си се подписали и са се сложили там! За първият - прокуратурата не гъкна, а за втория ще се самосезира. Там е работата, че "Възраждане" не са го "правили" този "черен списък", ами либералчетата сами са си го направили. Друг е въпросът, че Възраждане се .... на метеното и ако заради тази простотия, дето я спретнаха, отменят закона, направо ще се окаже, че и те наистина са контролирана опозиция.

    Коментиран от #13

  • 12 Минувач

    30 1 Отговор
    Първо - Възраждане НЕ са правили списъка, а са го открили вече направен!
    Второ - Възраждане, няма как да са предполагали, че ще се прави списък, за да го ползват после за политическа дъвка. Не, те просто са вносители на закона, който мина на косъм, защото беше подценен от ПП/ГЕРБ/ДПС и те сега дълбоко съжаляват, защото им набиха шушоните от посолството. Възраждане, като вносители на закона, след като видяха този списък, просто се борят за своя си закон срещу заплахи, които ще се появят от нахоканите евроатлантици.
    Трето - този списък е публикуван ПУБЛИЧНО! Значи всеки е можел да го види, Възраждане само са му придали допълнителна гласност. Не е било посочено никъде, че се търси анонимност, не е обявено, като анонимна анкета, а след като онези се разпищяха, Възраждане махна списъка от страницата си.
    Четвърто - абсолютно умишлено евроатлантиците веднага направиха някакси мнението на тези 887 учителя, като мнение на всички учители, а онези са само към 1%.
    Пето - появиха се информации, че освен над 500-те имена в списъка пряко свързани с НПО на АзБ, то има и имена на учители, които са били вписани БЕЗ тяхното знание. Може би затова е шумотевицата, за да не лъсне, че има добавяне на имена за по-голяма масовост, а съответно и бъдещи съдебни дела срещу използването на имена на хора без тяхното одобрение.
    Шесто - тези учители май са се подписали, но явно ги е срам и гузно да се разбере, искали са да ударят подписче, но ако може всичко да е някакси анонимно, п
  • 13 Минувач

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    Възраждане не са се о.рали на метенето. Този закон мина на косъм, защото ПП/ГЕРБ/ДПС знаят нагласите на народа по темата, не искаха да берат негативи преди изборите. Но подцениха отговора на посолството и на ЕС, и сега чупят пръсти. Онези са им по-важни началници, отколкото българския народ. Те вече се готвеха да правят поправки или направо да отменят закона. Те не могат да го направят сега, има служебно правителство, но поне дано им се отрази зле за изборите.
  • 14 Орел

    22 0 Отговор
    Защо има асоциация "Родители"? С какво се занимава?

    Коментиран от #17

  • 15 Кобус

    12 0 Отговор
    Случайно гледах предаването снощи. Статията няма нищо общо с истината, йезуитски написана с цел да скрие истинските акценти. Срам.
  • 16 Какво мисли

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Какво мисли Женя Минчев":

    Евг. Минчев вече го раза в студиото на БТВ. Каза, че е гей от 1978 г. и никой не го е преследвал за това. Но тогава подобните като него се занимаваха с професионалните си интереси и не досаждаха на останалите, нито им натрапваха своята ориентация. Сега, когато живеем във време на демокрация, "различните" решиха, че трябва шумно да натрапват своите разбирания, макар, че никой и по никакъв начин не ги преследва. И немогат да разберат, че реакцията на обществото е заради шумното крякане за някакви права, които всъщност никой не им отнема. Та това и казва Евг. Минчев, защото е интелигентен и се е развивал в друга среда. Може би защото много от хората с различна ортентация показват със своите прояви ниско ниво на интелект и култура. И струва ми се, това го обижда.
  • 17 И още

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Орел":

    как се финансира Асоциация "Родители"? Колко пъти досега взеха отношение към насилието в училище и срамните побоища между момичета. Защото все пак да се сбият момчета е някак по- разбираемо и не е от вчера
  • 18 цербер

    16 0 Отговор
    Ние сме държава, в която купуваме кувьози чрез капачки.
  • 19 шири

    11 0 Отговор
    Прав е Александър СD ,който е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми. Децата не трябва да бъдат разконцентрирани с полови въпроси в училищата. Не е мястото на това там. Ако се интересуват,трябва родителите им да им обяснят нещата,свързани с двата пола и половото развитие. Но не вярвам,че малките деца ще се интересуват от това.
  • 20 Уууууууууууууу

    15 0 Отговор
    Вие видяхте ли програмата,която искаха да въведат шарените в предучилищната и училищната?Имаше една точка,в която пишеше,че по програма щели да обясняват на възраст между 4г. и 8 г. за (извинявам се предварително,но така е обяснено) удоволствието от половите органи.Това какво общо има с обратните?!Това си е п.е.д.о.ф.и.л.и.я,която се крие под шареното знаме и чрез пропаганда искат млади любовници.
    Да не ни правят на балъци!След като пропагандата е насочена към онези под 18 г. значи това са п.е.д.о.ф.и.л.и!Също така да попитам ако под 18 г. имат право да си избират пола тогава защо нямат право да гласуват?!
  • 21 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    10 0 Отговор
    Предлагам да напрамим десетина НПО за свобода ,компенсация и връщане земите на индиянците и а не ни пуснат в САЩ вън САЩ ОТ БГ
  • 22 освен в училище

    6 0 Отговор
    те нямат място и в медиите и в правителството!!!
  • 23 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    10 0 Отговор
    Предлагам да направим десетина НПО за свобода ,компенсация на рабството и връщане земите на индиянците и а не ни пуснат в САЩ вън САЩ ОТ БГ
  • 24 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    12 0 Отговор
    Ние роби не сме имали тия що ни заробват 21 век свобода вън САЩ от Бг че то по зле от турско в пъти
  • 25 Мухаа ха!

    16 0 Отговор
    За пореден път задавам простичък въпрос: Ако спазваш гласуван закон от Висш орган на законодателна власт,и просто си вършиш служебните задължения,по длъжностна характеристика къде е конфликта? Закона остава просто думи и изречения ,написани на хартия.Явно Истанбулците използват преподавателското съсловие,за натиск закона не да бъде коригиран,а буквално премахнат.Цяла поредица поколения( още от царско време,до неотдавна) са обучавани по една и съща методика.Учител- материал който той преподава- ученик.И нищо друго.Е,нещо да се е случило с тези поколения? Милиони са завършили според интелекта си,воля или интереси.От шлосер,тракторист до професор и академик.Българина винаги е приемал " другите" нормално.Без ексцесии, без брутални сцени.Но сега ,съвсем инстинктивно реагира на все по наглото налагане на " права" и закони" който са в тотален разрез с консерватизма на цялата нация.Защо поляци и унгарци имат същия закон- дори по категоричен,но там никой не използва учителите,или да се манипулира,че е Путински модел
  • 26 фактите

    12 0 Отговор
    Ирина Недева от БНТ /!/, получаваща пари от НПО, прави ежеседмична пропаганда на джендърството по националното радио. Само интервюта с разни извратеняци. В национален ефир. И НИЩО, НАЛИ. Айде уволнете я най-накрая тая нахална краварска пропагандаторка.

    Коментиран от #27

  • 27 фактите

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "фактите":

    имах предвид БНР БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО.
  • 28 Баце

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Какво мисли Женя Минчев":

    Евгени Минчев има много, ама много хубав, смислен и съдържателен коментар по въпроса, относно този "закон", не се шегувам. Намери го и ще видиш.
    И още нещо сега ти от каква позиция публикуваш тази снимка?
  • 29 Бас държа,

    4 7 Отговор
    че тази асоциация “Родители” също е на хранилка на чужда държава и че в нея участват шепа измекяри, които кряскат по даден знак от командирите си,
  • 30 Чужди агенти, сър!!!!

    4 0 Отговор
    Тази, антибългарска Асоциация “Родители” е НПО и се финансира от “Отворено общество” на либерала Сорос!!!!
  • 31 Направете още списъци!!!!

    5 0 Отговор
    На всички НПО в България да се направят списъци и родителите да им прочетат програмите срещу децата им!!! Когато родителите прочетат инсе информират за тези програми, със всички НПО в България е свършено!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове