24 Август, 2024 07:01 1 578 86

България отбелязва 147 години от Шипченската епопея

  • шипка-
  • епопея-
  • боеве-
  • чествания-
  • годишнина

Кулминацията на честванията ще бъде на историческия връх

България отбелязва 147 години от Шипченската епопея  - 1
Снимка: Община Габрово

Отбелязваме 147 години от Шипченската епопея. На връх Шипка ще се състои кулминацията на националните чествания, които започнаха на 19 август, съобщават от Община Габрово на страницата си, където е публикувана програмата за честванията, предаде БТА.

Пред Паметника на свободата вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията на 147-годишнината на Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на президента. Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев също ще участва в националното честване, съобщиха от Министерството на отбраната.

Програмата ще започне в Соколския манастир от 7:45 часа, където ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите в шипченските боеве, допълват от Община Габрово. От манастира в 8:45 ще тръгне туристически поход към върха. Туристически поход ще тръгне и от Узана в 8:00 часа и от 9:00 часа от храм-паметник „Рождество Христово” в град Шипка. След края на официалната церемония, от 12:00 часа ще се състои и театрална възстановка, чрез която ще бъдат пресъздадени бойните действия от епопеята.

Тази година тържествата ще преминат под знака на 90-годишнината от освещаването на Паметника на Свободата.

Безплатни автобуси за тържествата на 24 август са осигурени от организаторите от Габрово към Шипка. Автобусите ще тръгват в 9:00 часа от пл.„Възраждане” и ще извозват граждани докато има желаещи. След приключване на възстановката автобусите ще извозват желаещите обратно към Габрово в 14:00 часа. Безплатен транспорт е осигурен и за туристическите походи. Изложба „Последното сражение” на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ и Исторически музей – Дряново ще бъде открита на 26 август в Националния музей на образованието в Габрово. На 27 август предстои и представяне на книгата „Опълченците от Габровския край“ на Ангел Ангелов, става ясно от програмата на честванията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    24 9 Отговор
    От османският гнет ни е освободил трети хамбурикански флот на Кравария.

    Коментиран от #6, #82

  • 2 дебела кратуна

    35 5 Отговор
    Всеки оставил живота си на заветния връх заслужава дълбоко уважение. В този ред на мисли призовавам всички коментиращи, поне днес да забравят, че са "фили" и "фоби" и да отдадат заслуженото на героите.

    Поклон и вечна Ви памет!
  • 3 ХарварТа

    17 1 Отговор
    Я нема ода, оти сеги нема снег и мое летат "камане и дръве" като едно време, а не снежни топки.
  • 4 Артилерист

    7 30 Отговор
    Години наред се омаловажава украинското участие в битката при Шипченския проход. В отбраната там участват легендарните 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк. На 9 август 1877 г. войниците от брянския полк начело с полковник С. И. Липински, заедно с българските опълченци, отблъскват цели десет атаки на предвожданата от Сюлейман паша войска. На 11 август, когато свършват патроните, именно украинците участват заедно с българските опълченци в превърналото се след това в легенда хвърляне на камъни срещу настъпващия противник.

    В боевете участва и Йосиф Шевченко, племенник на видния украински поет и основоположник на украинския език Тарас Шевченко. Йосиф е ранен на Шипка, а музея на върха още се пази негова снимка. В края на войната той е назначен за окръжен управител на Горна Джумая (Благоевград). На тази длъжност остава до подписването на Берлинския договор.

    Коментиран от #7, #10, #11, #12

  • 5 О, щипка

    13 3 Отговор
    Третата българска държава няма нищо общо с този паметник, хората са събирали капачки, за да го построят. Демократична преходна държава дори не беше отделила средства за подръжка, само разни политици ходят да се снимат там.
  • 6 Българин

    12 27 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Никой не може да освободи доброволният руски роб.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Софиянец

    20 6 Отговор
    🇧🇬❤️🇷🇺 Благодарим освободители! Поклон!
  • 10 Седемте козякливи джуджета:

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Артилерист":

    И самурая Танака Муро се е бил на Шипка!
  • 11 !!!?

    25 8 Отговор

    До коментар #4 от "Артилерист":

    Тия дето си ги изброил никога не са се определяли за укри, защото по онова време не са били измислени още!
    Панимаеш?

    Коментиран от #18

  • 12 Тогава

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "Артилерист":

    На Шипка са се сражавали нашите опълченци наред с руските войници сред които има такива от Украйна те тогава пак са били руснаци това не бива да се забравя никога

    Коментиран от #80

  • 13 Редно беше

    19 4 Отговор
    Да се спомене в тази статия че тези боеве са били срещу войските на турския поробител
  • 14 Предполагам

    3 11 Отговор
    Че на Шипка е имало доброволци от Англия Германия Франция и особено от съединените щати
  • 15 Тези чествания

    11 7 Отговор
    Трябва да се забранят защото няма как да не се споменава и Русия в тях
  • 16 Васил Левски

    5 16 Отговор
    Е казал че който ни освободи той ще ни пороби
    Колко прав е бил
    Сега от руско робство ни освободи братският американски народ и съответно ни пороби
  • 17 Ний ша Ва упрайм

    12 5 Отговор
    тази битка, какво е ставало там и кой ни освободи нито времето нито джендърухите ще изтрият от народната памет. Слава на геройте и освободителите
  • 18 Факти

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Украинският и руският език са толкова различни, че руснаците не разбират украински. Украинците знаят руски само защото го учат от първи клас. Според лингвистите двата езика са започнали да се отделят един от друг преди поне хиляда години. Името Украйна за пръв път е споменато в Киевска хроника от 12-ти век, а на карта за пръв път е отбелязано през 16-ти век. Това да не ти е България и Македония където се говорят два диалекта на един език и всичко се разбира без обучение? Дори генетичните проучвания доказват че украинците и руснаците са различни народи. Украинците са от понтийски тип, руснаците са фини с монголски примеси.

    Коментиран от #25, #26, #29, #33, #37, #61

  • 19 СЛАВА УКРАЙНА

    7 14 Отговор
    И нашите украински братя които загинаха за освобождението на България.
  • 20 Артилерист

    10 12 Отговор
    Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в гр. Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #23, #27, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чума

    6 7 Отговор
    Те паднаха, за да живеем ние! Русофилите са паднали на върха, през което време агентите на Австрия, Германия, Франция, Англия и Италия са заемали длъжностите от новосъздадената държава, като по образовани, умни и подли, със европейски протекции! Управляват ви и до днес, като през десетилетията са претърпели малки трансформации като консерватори, либерали, патриоти, царисти, германофили, комунисти, демократи и евро атлантични личности и образувания! Тези, които не са успели да загинат, след това са убити от Стамболов, както Петко пишман войводата и съпруга на Райна Княгиня! ,,Бедни, бедни Македонски, защо не загина и ти при Гредетин..."
  • 23 БгТопИдиот🇧🇬

    9 6 Отговор

    До коментар #20 от "Артилерист":

    УКратЪ и МакедонияТъ са нй древните държави на всичките земни кълбета.

    Палячовци ,съррр !
  • 24 БгТопИдиот🇧🇬

    8 6 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    По добре от колкото краваро-османска подлога титуловаща се бъгарин !!

    Коментиран от #36

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чума

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "Артилерист":

    ,,Есента на 1876 г. Губерния в Русия! Мелница, народ! ,,Всички обсъждат предстоящата война с турците! Само два хохала стоят настрана и гледат намусено..." - Б. Алмазов, казак - ,,Преломът" .По записки на казашкия ефрейтор Осип Зеленов, прадядо вероятно на някой Зеленский днес!
  • 28 Гост

    11 6 Отговор
    Вечна слава на Героите - български опълченци и руски воини, бранили върха! Преди 2 месеца бях там, а малкия ми син за пръв път качи върха по всички стълби! Считам, че всеки истински българин трябва да го направи - дължим поне това на Героите! Паметникът не се поддържа и е за ремонт, но явно управляващите имат други "приоритети"!

    Коментиран от #31

  • 29 Ботев и Вазов

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    По различно време и по различни причини се емигрирали в Русия
    Сега измислиха украинците
    И фактически би трябвало в техните биографии да се пише че са емигрирали не в Русия а в Украйна
    След време когато в тези райони се измисли друг народ и друга държава ще трябва пак да изменяме техните биографии
  • 30 Трябва да се добави

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "Артилерист":

    Че тогавашните украинци не се знаели че са украинци а сс си мислили че са руснаци и не само са си го мислили Ами и са били убедени че са такива И наистина са били такива

    Коментиран от #35, #40, #53

  • 31 Предлагам

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Да събираме капачки за да можем да ремонтираме паметника
  • 32 Чума

    10 1 Отговор
    Всички са били руски воини! След преминаването на Дунав, подполковник Калитин се изразява за българите с неприязън, за което му дават повод първите впечатления, а всички участвали в сръбско - турската война предното лято казват, че сърбите са много по братя! Стефан Кисьов, бесарабски българин му заявява, че и той е българин, на което Калитин строго сочи с пръст и му казва, че той е руски офицер!
  • 33 Гьорин Г Фелдмаршалов

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Наш човек. Разбира от генетика.
  • 34 Дали някой

    2 3 Отговор
    Няма да се сети
    Да предложи да се събуди и този паметник няма защо да стои там и да не дразни за да ни напомня за Русия

    Коментиран от #47

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ти си пример за истински русофил!
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Укрите са прокопали Черно море❗
    Укрите от Галисия са създали племето гали и Франция ❗
    Дори Адам е бил украиняга ❗
  • 38 1111

    4 7 Отговор
    Българите отбелязваме 147 години от Шипченската епопея, евроатлантиците - рождения ден на Кончита Вурст.

    Коментиран от #44, #46, #48

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 5 Отговор
    Тогава Столетов, наший генерал,
    ревна гороломно: „Млади опълченци,
    венчайте България с лаврови венци!
    на вашата сила царят повери
    прохода, войната и себе дори!“
    При тез думи силни дружините горди
    очакват геройски душманските орди
    бесни и шумещи! О, геройски час!
    Вълните намират канари тогаз,
    патроните липсват, но волите траят,
    щикът се пречупва – гърдите остаят
    и сладката радост до крак да измрът
    пред цяла вселена, на тоз славен рът,
    с една смърт юнашка и с една победа.
    „България цяла сега нази гледа,
    тоя връх висок е: тя ще ни съзре,
    ако би бегали: да мрем по-добре!“
    Няма веч оръжье! Има хекатомба!
    Всяко дърво меч е, всякой камък – бомба,
    всяко нещо – удар, всяка душа – плам.
    Камъне и дървье изчезнаха там.
    „Грабайте телата!“ някой си изкряска
    и трупове мъртви фръкнаха завчаска
    кат демони черни над черний рояк,
    катурят, струпалят като живи пак!
    И турците тръпнат, друг път не видели
    ведно да се бият живи и умрели,
    и въздуха цепят със демонский вик.
    Боят се обръща на смърт и на щик,
    героите наши като скали твърди
    желязото срещат с железни си гърди
    и фърлят се с песни в свирепата сеч,
    като виждат харно, че умират веч…
    Но вълни по-нови от орди дивашки
    гълтат, потопяват орляка юнашки…
    Йоще миг – ще падне заветният хълм.
    Изведнъж Радецки пристигна със гръм

    Коментиран от #43

  • 40 Айде,бе?

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "Трябва да се добави":

    Българите в османската империя не са знаели,че са българи викаш.?!!И са се приемали за турци викаш??Откъде ви копаят бе?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Доротея

    6 4 Отговор
    Много коментирате! Но, да ви запитам, колко от вас са прочели спомените на опълченците в оригинал, детската книжка на Дора Габе за Шипка и най вече Яна Язова, която вашето общество уби преди 50 години!?
  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За келешата- Радецки не е кораба ❗
    Ботев не се е качил с него на Шипка ❗

    Коментиран от #50, #51

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    И нито дума за "Бомбето" , построил паметника 😒😒‼️
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аааааа,нема, нема.

    8 7 Отговор

    До коментар #34 от "Дали някой":

    Шипка е строен от признателна царска България.Моча от червените русороби.Има разлика
  • 48 Реалност

    7 7 Отговор

    До коментар #38 от "1111":

    След рождения ден на Кончита Вурст евро гейовете ще отбележат американските и британските бомбардировки над София.

    Коментиран от #52

  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор
    Пеньо Бомбето, строителят на паметника, дори не е поканен за откриването 🥸🥸🥸
  • 50 Хари

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Язова я убиха комунистите.

    Коментиран от #78

  • 51 😎😎😎😎😎

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ботев се качвал на Шипка?????
    😂😂😂😂😂😆😆😆😆😆😆😆

    Коментиран от #79

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хахахаха

    7 9 Отговор

    До коментар #30 от "Трябва да се добави":

    Тогава да. Само, че сега са си украинци и воюват срещу руския диктатор! За освобождението на България са воювали бригади и отряди от Мариупол, Харков, Херсон, Запорожие, Киев, Николаев, Одеса, Бердянск и т. н. градове от днешна Украйна, които сега водят Отечествена война и на които копейките желаят смъртта! Поне имайте уважение към вашите освободители, защото в днешна Украйна живеят техните наследници.

    Коментиран от #60

  • 54 Доротея

    6 8 Отговор
    От нас много методично и последователно е скриван историческият факт, че ходът на войната е обърнат не от могъщата руска армия, а от шепата опълченци и украинските части, които са се били заедно с тях. Опълченците обръщат хода на войната, защото оттатък Черно море той вече е обърнат - турската армия вече гони руската обратно нагоре.
    Ако беше минал Сюлейман пеша през този проход, да се съедини с други турски армии в Северна България, абсолютно различен щеше да бъде ходът на войната - руската армия щеше да бъде обратно изтласкана по своя път.

    Коментиран от #56

  • 55 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "Само питам":

    П.....ст продажен, много нервен ми се струваш след като със закон ти забраниха да опипваш малките момченца в детските градини:) А на днешния ден направо се пръскаш от яд, че руснаците, а не краварите са ни освободили от турско робство!
    Слава на Русия!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Хахаха

    7 7 Отговор

    До коментар #54 от "Доротея":

    Украйна за пръв път се появява на картата през 1917г., но щом казваш сигурно украинци са ни освободили и не по заповед на руския император Александър II, а на Байдън:))) Даже си мисля, че не е имало български опълченци, а американски пехотинци:)))

    Коментиран от #57, #75

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Механик

    8 9 Отговор
    Робството е така жизнено важно за русофила, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. То е оправдание за сервилната им, патологична и противоестествена любов към Русия, която през годините се е проявявало най-вече като национално предателство и българофобия.
  • 60 Те сега воюва

    3 8 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Защото са яхнати от фашистката хунта на
    Зеленски
  • 61 украйниците

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Наричат своя език деревянной
    Което ще рече диалект който се говори по селата и сега вече той е наложен като официален визит най-измидлената държава Украйна
  • 62 Очаквам

    6 5 Отговор
    Скоро в учебниците на децата да пишат че краварите са ни освободили от турско робство и по-скоро са наложили не турско присъствие американско у нас
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мишел

    7 3 Отговор
    Чета русофилските коментари и пореден път се уверявам, че русофилията е форма на патологична ОМРАЗА. Русофилите мразят свободата и всеки, който се стреми към нея, мразят ЕС, колективния Запад, САЩ и "краварите", мразят евреите, мразят украинците, мразят евроатлантиците, мразят турците (когато Ердоган прави реверанс към Путин омразата намалява), мразят арменците и грузинците защото не искат да са руски васали. И най-вече изпитват омраза към собствената си държава и сънародниците си, които не желаят да бъдат руски роби! И изпитват чувства на изпълнен дълг и задоволство от демонстрирането на омразата си.

    Коментиран от #65, #66, #70, #71

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 С две думи

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мишел":

    Големи .еееласи! Тъмно червени с два грама мозъче общо.................
  • 67 Русофилска свиня 🚾🇷🇺🚾

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Изтрий пяната от зурлата е се успокой, че ще намалиш броя на руските роби.

    Коментиран от #69

  • 68 България 🇧🇬

    3 6 Отговор
    На подл.огата мръ.сна са и забранили да пише, че на връх Шипка се решила съдбата преди 147 години на българския народ да бъде свободен благодарение на Руската армия!

    Коментиран от #73, #83

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хахаха хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #64 от "Мишел":

    Уууумри в кооооофите бооо.клyк третополов
  • 72 Защо ни е Турския Феодализъм!

    1 0 Отговор
    Защо ни е Турския Феодализъм !

    След като Можем Да си Имаме Български !
  • 73 Истината

    6 3 Отговор

    До коментар #68 от "България 🇧🇬":

    Решили са я българските опълченци и украинците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове.
  • 74 Кочо

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Гост 2":

    Руската курва , най-долната курва на света!
  • 75 Доротея

    6 5 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    Никой не може да освободи доброволният руски роб!

    Коментиран от #77

  • 76 🕯🕯🕯

    2 4 Отговор
    Слава на велика Турция!
  • 77 Стига бе

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Доротея":

    А кой може да освободи насиленият американски роб? ))
  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хари":

    За Язова писа Доротея, не аз ❗
  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "😎😎😎😎😎":

    Така е преАтелю❗
    Доста тийнчовчета, като стане дума за това стихотворение и ме питат:
    "Ама как "Радецки" е отишъл да гърми на Стара планина?"🤔🤔🥸
  • 80 Не са били

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тогава":

    руснаци, първата украинска държава е през девети век, и се казва Киевска рус; след това през 12 век е княжество Галиция, по- късно Хаганат, а донските казаци са украинци. Официален език винаги е бил украинският, а по време на СССР и руският.

    Коментиран от #81

  • 81 Изтрепа рибата

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Не са били":

    първата украинска държава е през девети век, и се казва "рус" )))
  • 82 ПЛАГИЯТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки... КOПИ-ПEЙCТ: ......C. И. Киcoв пишe зa пушкитe „Шacпo” „тe мoжeхa дa cлужaт caмo зa ръкoпaшeн бoй”. В cъщия дух Aтaнac Бeндeрeв oтбeлязвa в cвoитe cпoмeни, чe „пушкaтa „Шacпo” лecнo ce рaзвaляшe и нeйнитe мукaвяни oтвлъгвaщи пaтрoни въoбщe рaбoтa нe вършaт”.
    Но най- голям проблем е въоръжението на бълг.опълченци с морално остарелите пушки. Финансовите средства потъват в джобовете на няколко висши офицери от руската армия. Те са изпратени в Германия и закупуват на безценица пушки за претопяване с остарял иглен механизъм, който след няколко изстрела се чупи, гуменият кръг изгаря, а барутните газове опалват очите на опълченците. След няколко изстрела затворите им вече не действат. За сметка на това българското опълчение действа в основното направление към Одрин и Цариград, където ще се реши войната Още в първите боеве при Стара Загора иглените пушки цъкат, но не произвеждат изстрели. А когато стрелят, след третия изстрел отказват.Най-невралгичното място – отбраната на Стара Загора, е оставена само на опълченските дружини(РУСИЯ ИМА ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ С АВСТРОУНГАРИЯ И СУЛТАНА ЗА ВОЙНА ДО СТАРА ПЛАНИНА ЗА ДА НЕ ПОДПИШАТ РЕШЕНИЕТО ЗА АВТОНОМИЯ НА БЪЛГАРИЯ НА ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ)Опълченците разбират, че са сами срещу настъпващите пълчища,но път за отстъпление няма.
  • 83 Така е нее имало Руснаци

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "България 🇧🇬":

    Малко румънци и българи
    САЩ са долетели на балони и са ни освободи ли
  • 84 Батман ичовека паяк освободиха България

    0 0 Отговор
    Жената котка отначало е била кам турците но впоследствие преминава към коалиционните сили.
  • 85 Шести американски флот под командването

    1 0 Отговор
    то на Генерал Батман преминава през Хималаите и се спуска по река Дунав от към Германия !
    Влиза в устието на Черно море и акостира на пясъка в Сахара.
    Виждаики това Капитан Планета се спуска от луната със совалката Атлантис.
    Започват боеве ......
    Следва продължение
  • 86 Име

    0 0 Отговор
    Свято място!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове