28 Август, 2024 13:10 5 601 25

Илхан Андай: Доган едва днес разбира какво значи безпаричието. В последните седмици той направи няколко фалстарта

  • илхан андай-
  • ахмед доган-
  • безпаричие-
  • фалстарт

„Доган казва „Тези не са ДПС“. Това не е юридическа заявка, а политически ход. Другите казват, че законът е на тяхна страна. Въпросът е на кого ще повярват избирателите“, смята социологът Кольо Колев

Илхан Андай: Доган едва днес разбира какво значи безпаричието. В последните седмици той направи няколко фалстарта - 1
Снимка: Нова телевизия

Илхан Кючюк не познава в детайли устава на ДПС и не е юрист. Че има новини от сарая има, но трябва да изхвърлим категорично определението „заседание на Централното оперативно бюро“ на ДПС, защото такова не е проведено в смисъла на уставна логика, на демократични ценности. Заседанието на ЦОБ е фейк новина. Вчера се е състояла поредната сбирка, седянка, съвещание. Този път това събиране е облечено с решение само на 11 души от 24-членния ЦОБ, 20-ина изключени депутати от ПГ на ДПС, начело с почетния председател на движението. Това каза журналистът Илхан Андай в „Твоят ден“ по Nova News.
„Оттук-нататък има серия от декларации и вдигане на предизборния адреналин и в двата лагера. Те трябва да излязат на терен, но не подозират какви шамари ще отнесат от избирателите за това, което сътвориха. Хората на Доган получават повече симпатии в периферията, малките населени места, в Кърджали ситуацията е различна. Другите партии вече могат да стъпят в тези региони със свои кандидати. Много късно дойде демокрацията за този етнос, но дойде“, каза още той.

Андай каза, че времево няма как ДПС да се яви на избори в ново актуално състояние. „ДПС има двама председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, а Ахмед Доган от 11 години не присъства в регистрите“, посочи журналистът. И допълни, че решенията от вторник нямат никаква стойност, докато не бъдат вписани някъде.

Политологът Ирена Тодорова каза, че се вижда класическа политическа битка дори и за символите на ДПС. „Това, което направи Доган, е ясен знак, че той се връща в оперативната политика. Това е и ясен знак към вътрешнопартийния актив, че Доган официално обявява война на Пеевски и се включва в битката за овладяване на ДПС“, каза още тя.

Социологът Кольо Колев каза, че няма юридически казус в решението на ЦОБ, тъй като няма юридическо действие. По негови думи има политическо действие и няма какво да се оборва. „Доган казва „Тези не са ДПС“. Това не е юридическа заявка, а политически ход. Другите казват, че законът е на тяхна страна. Въпросът е на кого ще повярват избирателите“, смята той.
Андай се съгласи, че почетният председател на ДПС официално е решил да обяви война на Пеевски. „Доган едва днес разбира какво означава безпаричието. В последните седмици той направи няколко фалстарта, опита да покаже, че все още е лидерът“, каза още журналистът.

Андай допълни: „Делян Пеевски реди едни листи на следващите избори, Ахмед Доган реди други листи. Започва състезание пред ЦИК, което ще се пренесе в съда и той ще произнесе кой е повече лидер.“


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    35 3 Отговор
    Още много работи ще разбере този измамник

    Коментиран от #7

  • 2 ДСагента

    37 7 Отговор
    доган да отива в затвора, да реди листи в килията...

    Коментиран от #13

  • 3 Град Козлодуй

    35 2 Отговор
    Алчността погубва Човекът
  • 4 Град Козлодуй

    27 2 Отговор
    Има Видов Ден
    Пред Съдбата Метър не можеш да Минеш

    Коментиран от #12

  • 5 БгРеалност

    20 4 Отговор
    ква стана тя, десантчика от Росенец се извъртя и брани престъпника Доган ..............
  • 6 Директора

    7 0 Отговор
    Да направим веднага DMS-Dogan
  • 7 Българин

    37 3 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Най-вече Доган не е разбрал, че μία χελιδὼν ἔαρ οὐ ποιεῖ (на старогръцки: "една лястовица пролет не прави"). Той се мисли за самодостатъчен, което е груба грешка в политиката му. Опитва се да се представя и като философ, оратор и политически мислител, но всеки образован човек знае, че това е преувеличение и лъжа.

    Коментиран от #20

  • 8 Доганът

    37 3 Отговор
    няма как да се върне в оперативната политика. Където и да се появи ще го гледат с насмешка и недоверие. Пътят му свърши. Алкохолът не прощава. Главозамайването още повече.
  • 9 дон Вито

    26 2 Отговор
    Т.нар. актив пи места масово се ослушва и не смее да вземе категорично страна.
    Мижитурки с мижитурки.
    Хайде решете кой ви е шеф или се разцепете.
    Зайци, мишки, пудели.....
  • 10 обективен

    32 2 Отговор
    ДПС е в умрела кома !! Сега да се намеси прокуратурата и да разследва Доган от къде са му парите за сараите , и колко с милиона е завлякъл Пеевски КТБ !!
  • 11 Този "независим" журналист

    29 4 Отговор
    как не го чух в последните месеци да каже и една критична дума за Пеевски. Който има 2% рейтинг в обществото. Не знам някой с такова високо положение да е имал толкова нищожен рейтинг. Но за сметка на това разполага с достатъчно пари, за да купува на килограм всякакви анализатори и журналисти, които сега са мобилизирани да плюят Доган /не че няма защо/, но не отронват и гък против корпулентния си работодател. Дано и двамата си получат заслуженото, но след толкова плюнки по него от страна на Шиши Доган ще вземе да ми стане симпатичен. Няма да коментирам как подобни хора като горния се гледат в огледалото сутрин.
  • 12 Така е

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    Я инсулт ще ти прати, и даже няма дач го чуеш

    Коментиран от #22

  • 13 С мамин

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДСагента":

    Шиши прегърнати, нали? Не може слабушко да излезе сух от бъркотията...
  • 14 хитър

    16 6 Отговор
    Вече ми омръзна да го слушам този платен говорител на Шиши
  • 15 Ачик, ачик

    8 6 Отговор
    Ами тоя мазник Алтай ачик,ачик казва , че за Доган парите не са най-важното. А Шешмето продължава да си мисли,че с пари може да купи всичко , даже и да ограби КТБ.
  • 16 В затвора

    10 0 Отговор
    пари не му трябват !

    Коментиран от #24

  • 17 Тома

    13 4 Отговор
    Избирателите ще повярват на този който има пари а сава е вече фукария и скоро ще го разследват за кражби на милиони от данъците на народа.
  • 18 кой по гнусен

    10 3 Отговор
    Избирателя ще избира кой е по гнусен...Шиши няма шанс!
  • 19 Николов

    8 2 Отговор
    Доган е холям късметлия🤪не случи и на коментатори…Някакъв Алтай или нещо подобно обикаля,като цветарка не,като Киселова по телевизиите и говори от последна инстанция за ДПС.Понеже мисирките са гола вода няма кой да му припомни,какво говореше за Шиши преди време,а за Доган да не говорим….Сега Шиши плаща повече и е супер,а Доган е на улицата и не е интересе за сега,но нищо не се знае.Да не стане играка-плачка😩
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ти ти ти

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    ДА ти се Връща психопат садистичен Ломски
  • 23 Война на миндери

    1 0 Отговор
    Само дано не свърши, като последния сезон на "Домът на дракона" 🤣
  • 24 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "В затвора":

    Точно там ще му трябват ..и то много..
  • 25 Подигравка с българския народ!

    5 0 Отговор
    . . . едва днес разбира какво значи безпаричието . . . След лоботомия е нормално такова твърдение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол