29 Август, 2024 08:47 2 625 37

Валентин Тончев: Господин Доган се връща с пълни сили в оперативната политика на България

  • валентин тончев-
  • ахмед доган-
  • връщане-
  • оперативна политика

"Всички се надяваме, че той ще бъде част от листите на предстоящите избори. Тепърва ще правим консултации и ще обсъждаме кандидатските листи", коментира независимият депутат

Валентин Тончев: Господин Доган се връща с пълни сили в оперативната политика на България - 1
Снимка: Нова телевизия

"Господин Доган се връща с пълни сили в оперативната политика на България. Всички се надяваме, че той ще бъде част от листите на предстоящите избори. Тепърва ще правим консултации и ще обсъждаме кандидатските листи". Това заяви в „Здравей, България” независимият депутат Валентин Тончев в отговор на въпроса ще се кандидатира ли почетният председател на ДПС за депутат на предстоящите избори.
Попитан дали, ако Делян Пеевски направи своя листа за вота, какъв ще е изходът, той отговори: "Пеевски е свободен да поеме своя политически път. Неговото време в ДПС е приключено. Ние няма да се съобразяваме с неговите щения, решения или налагането му на аватарите. ДПС е ясно разписана организация, която си има Устав, която си има почетен председател и ние ще наредим листите спрямо Устава, спрямо консултациите, които ще направим с всички области".

Той коментира и въпроса с разцеплението в редиците на ДПС и легитимността на изключването на Делян Пеевски и част от приближените му от партийните редици. „Уставът на ДПС е много ясно разписан в член 9, където е посочено, че доктор Доган е носител на непреходните ценности и стратегически цели пред ДПС. А каква по-стратегическа цел за една партия от това дали определена група от хора да бъде изключена от ръководните функции, които заема. Разбира се, че г-н Доган е по-висшестоящ орган. И всички тези жълти медии и бухалки, които г-н Пеевски се опита да излее върху ДПС и Устава на партията през последните седмици показаха, че всъщност техните тези са напълно несъстоятелни. Г-н Доган неслучайно цитира член 6. Там са разписани причините поради които всеки един член на Движението може да бъде изключен. И с изненада установих, че изключените отговарят на всички условия”.
По думите му "този устав на ДПС е валиден отпреди 10 години, когато партията изживяла подобна криза с тогавашния председател". "Нещата са много ясно поставени. Проблемът тук не е в това, че тези хора са изключени. Реално те са освободени от ДПС още на 10 юли с призива на господин Доган и той много ясно го казва в своето послание. Проблемът е друг. А именно, че тези хора и до ден днешен продължават да не спазват Устава на ДПС", категоричен е той.

На въпрос защо, ако изключването от ДПС е толкова лесно и може да бъде направено по волята на почетния председател, това не беше направено преди седмица, когато имаше събиране на ЦОБ, Тончев подчерта, че "преди седмица не е имало заседание на Централното оперативно бюро на партията". "Това беше поредната дезинформация. Това беше регулярна среща, която провеждаме с доктор Ахмед Доган от вече 40 дни. Изобщо не е ставало въпрос за това нещо. За 40 дни доктор Доган извади нравствените и морални качества на тези хора, които вече са освободени от ДПС. Той им даде възможност да изчистят името си, като сами подадат оставки. Цяла България ги видя колко морал имат в душите си", заяви Тончев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    22 3 Отговор
    Господин Доган направи като чичовото със супата ! Повече никога няма да е това , което беше !!!

    Коментиран от #7

  • 2 тоя ром

    13 3 Отговор
    е тръгнал за другия свят
  • 3 Българин

    16 7 Отговор
    Това интервю беше много добро. Журналистката го закопа, казвайки в края на изложението му: Разбрах, за вас няма кворум. Това беше насмешливо, но той явно не го разбра. Цитират член 9а, в който по никакъв начин не се предвижда, че Доган самовластно може да уволнява председатели и членове. Но те имали друго тълкувание, което било разширително, а който схваща текста според естествения му смисъл, той четял като дявола Евангелието. Същите изрази използва и Кючюк в участието си по БНТ преди малко. И той каза, че волята на Доган е над органите. И двамата започнаха да говорят за нов член 6, който давал право на Доган да действа без кворум. Вчера не говореха за този член, а днес го добавиха, за да мамят глупаците. Тези повтарят като папагали лъжите си.

    Коментиран от #8

  • 4 Хито

    7 8 Отговор
    Ром е завършил убразувании и разира от
    външни точауалетни.
  • 5 Перо

    15 2 Отговор
    След разцепването на ДПС ще се формира партия със 100% етнически турци или ще вкарат някой БГ за цвят, еничар или мюре, на третостепенна позиция, да избегнат ударите на закона! Еврейна Луканов направи тази антизаконна гадост с етническата партия за да спаси номенклатурната си същност от червената буржоазия и нанесе дълголетни щети на нацията, защото тя не го интересуваше! За съжаление си е получил заслуженото /един от малкото виновници за прехода/, твърде късно! Още се пържим на бавен огън от сбърканата демокрация с неработещо държавно устройство и политическа система! Маса депутати станаха щатни в НС с десетилетни мандати и се “очаква” същите, които ни забатлачиха, сега да ни извадят от кризата!!! И новата номенклатура очаква гласуване! Радев проведе за 8-ми път предизборни консултации с едни и същи хора от партиите!!! Промяна, ама през крив макарон!
  • 6 хе хе

    12 9 Отговор
    Последните години ДПС е било на издръжката на Делян Пеевски. Кой ще издържа Доган сега? Да не е получил нова финансова инжекция от Москва, че отдавна го бяха забравили?

    Коментиран от #12

  • 7 Европеец

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Доган не е никакъв господин бе Тончев, що не сложи и една титла доктор... Той е един политически мафиот.... Но неговото време вече мина и той е към своя заник..... По нареждане на господарите журналистите направиха от тоя мафиот , агент Сава политическо величие.... Но всъщност той е един както каза бившият главен прокурор Иван Гешев политически боклук, Не че той самия не е....
    .
  • 8 Перо

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Тази партия ДПС, ако това е истина, че Доган е всевластен, явно е султанат, а не партия!
  • 9 ЧОЧО

    18 2 Отговор
    Много вожд, малко индианци. Никой не говори за обикновените хора в БГ, партите та партиите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Перо

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "хе хе":

    Вторият спонсор, след Пеевски беше сегашния арестант и цар на боклука! Имам чувството, че случайното и едновременното отстраняване на двамата донори, съвсем не е случайно и конците не се дърпат от БГ! Без пари партията върви към закриване! Много персони са свикнали на добър стандарт и не знам какво ще се случи, освен драпането със зъби и нокти за запазване на статуквото!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дали

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Перо":

    Дали е свързано случайно с боя от руснаците който яде Пеевски в Абу Даби? Стопи се на половина горкия. А после намрази всичко руско.
  • 15 така е

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "🍊🍋🇧🇬":

    Пеевски е Доган, ама с пари.

    Коментиран от #16

  • 16 🍊🍋🇧🇬

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "така е":

    И Пеевски и Доган са Дерибеи за “парата” в политиката но докато Пеевски без парите си е гн. никой, на Доган “пари” не му трябват и тук е разликата?
    Иначе са “един дол дренки”.

    Коментиран от #20

  • 17 🍊🍋🇧🇬

    4 2 Отговор
    Българите не трябва да гласуват за Държавно Учредена Политическа Корупция.
  • 18 Да бе да

    6 4 Отговор
    Не разбрах само това, че Доган се връща трябва да ни радва или да ни натъжава?! На мен ми е все едно. Поредната партия , която си отива. А това вече ме радва.
  • 19 мДААА

    7 5 Отговор
    Кремъл активира и най-ценния си агент на влияние "господин" Доган - безскрупулен клептократ и безродник, експлоататор на етническите турци в полза на руzzia.

    Коментиран от #22

  • 20 Ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "🍊🍋🇧🇬":

    че на Доган друго освен пари не му трябва ха ха ха !!!!
  • 21 Браво

    5 3 Отговор
    На Пеевски ,на път е да унищожи ДъПъСъ
  • 22 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "мДААА":

    Я ми кажи нещо с което ДПС е свързано с Русия ??!

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Завръщащият се

    5 3 Отговор
    Сдухан е бита карта ,няма парични потоци и порции за раздаване ,сега дерибеите ще трябва да делят с него ,а на тях едвали ще им хареса
  • 24 Иване

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Мина ли Дунава или още си на Днепър
  • 25 Хасковски каунь

    2 5 Отговор
    И д-р Доган, и ьорист Пеевски ли дядо попееее ?
    И двамата и двамата бай Ставриии
    Българи,сега е момента да се отървем от двамата и ДПС.
  • 26 Грегорий

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    КОЙ има силата през далечната 1989 година да регистрира етническа противоконституционна партия и никой в държавата да не може да му се противопостави? Аз се сещам само за българския клон на КГБ. А ти?

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Грегорий":

    Кой реши за една вечер да се смени Тодор Живков ?!? Дълбоката българска държава ..за държавата идеологии , личности ,институции не са важни ..по важно са запазването на целостта на територията,мира и стабилността ..ако държавата реши за една нощ ТЕЦ Варна , Лукойл може да стане държавна собственост ...

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Верно ли бе

    6 5 Отговор
    Господин доган , като чул тоя какви ги говори, останал много доволен и го назначил за главен чистач на кенефите в имението си.
  • 30 За Доган

    3 5 Отговор
    Нито България е това, което беше през 1991-2000 години, нито народът е това, което беше тогава, нито политическата платформа и обстановката е такава.
    Не Ахмед Доган, ДПС ако ще и Свети Петър да сложи начело на партията си с тази партия, с тези кадри е свършено.
    Няма да получат и подкрепата на Анкара, защото Пеевски е близо до ГЕРБ и Бойко Борисов, А ГЕРБ и АКП на Турция, членуват в една и съща Европейска партия-Европейска Народна партия.
    Ердоган и Бойко Борисов са стари приятели, и това е голям фактор за 27.10.2024 година. Това ще е последния резил за Ахмед.

    Коментиран от #33

  • 31 Хидроинжа

    6 3 Отговор
    Се е спиртосАл съвсем. За какво завръщане говорят тези. Пусна им две три щамповани и засукани фрази, и лизачите му изпаднаха в нирвана. А, той си е вече едно безпарично нищо.
  • 32 Съветския посланик в София

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Тодор Живков е "пенсиониран" още на 7ми ноември по времето на срещата си със съветския Посланик в съветското посолство. Веднага след като Петър Младенов се връща от спешна секретна командировка в Москва. Какво ли е било толкова спешното?
  • 33 хе хе

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "За Доган":

    Случайно ли е, че Ахмед Доган е Персона Нонграта в Турция? За каква подкрепа говорите?
  • 34 хе хе

    2 2 Отговор
    По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец".

    От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти"
  • 35 Дика

    5 3 Отговор
    Направо Доган да гласува от името на всички депесари на изборите, какво ще разкарвате хората.
  • 36 ДРТ ПРЧ

    5 1 Отговор
    "УМРЯЛ КОН НЕ РИТА" . САМО ДЕТО НЯКОИ ХОРА НЕ ВЯРВАТ ЧЕ КОНЯ Е УМРЯЛ.
  • 37 Човек

    0 0 Отговор
    Към тези, които викате “браво на Пеевски”- и за Хутлер немците викали така и после си ало мата
    И двамата са пипала на един октопод, но старият е все пак от поколение, което има някаква човечност и уважение към правила. Другият е изверг, за когото няма нищо свято. Внимавай какво си пожелаваш, народе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол