29 Август, 2024 08:50 4 196 17

Адв. Петър Славов: Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС

  • адвокат петър славов-
  • почетен председател-
  • фигура-
  • устав-
  • дпс

ПГ на ДПС обаче вече еднолично се представлява от Пеевски, това е вписано в регистрите на Народното събрание, поясни юристът 

Адв. Петър Славов: Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС. Тезата, че той е нещо едва ли не като едноличен собственик и монарх и може да прави всичко, не издържа.
Това каза пред БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат и граждански активист

"Битката очевидно ще се пренесе в съдебните зали", отбеляза той за процесите в ДПС.
"Ще имаме две спорещи страни – коя коя е изключила и коя е легитимната."
Меродавно за държавните органи е вписаното в съдебния регистър – там действат последните вписани промени. В момента те казват, че има двама председатели, всеки от които може самостоятелно да представлява ДПС. Регистрацията в ЦИК в момента е най-важна за двете спорещи страни. ПГ на ДПС обаче вече еднолично се представлява от Пеевски, това е вписано в регистрите на Народното събрание, поясни Петър Славов.

Не може да имате регистрирани за изборите еднакви абревиатури с продължение, например ДПС – Доган, подчерта той.
Нещо подобно вероятно ще наблюдаваме и при БСП – проблеми при регистрацията на политически партии, които не са от вчера, коментира Славов.

Със злоупотреба на право на границата на позволеното различни фракции се домогват да овладеят съответната партия, посочи в заключение той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    8 14 Отговор
    Ние от ДПС не ядеме свинско но ще гласуваме за Пеевски.

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    18 9 Отговор
    "Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС. Тезата, че той е нещо едва ли не като едноличен собственик и монарх и може да прави всичко, не издържа." Кючюк каза преди малко по БНТ, че партията ДПС не може да се управлява еднолично. А Доган я управлява по този начин. Изреченията на Кючюк бяха пълни със софизми, лъжи, еклектични по същността си и смехотворни. Но Доган имал право на еднолично управление, защото е над органите. Още Кючюк каза, че те защитавали ценностите си и демокрацията... Това дори няма смисъл да се коментира...

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Ха ха ха

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не взимам страна защото всички са вредни, но това келеменце Кючук е смешно но вече ошлайфано случайниче.
  • 4 Очевдидно

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Очевидн се изпълняват нечии заповеди отвън. Имаме реално разбиване на партии. Всеки сам да се сети кой издава заповедите и кои са внедрените слуги на външни служби.
  • 5 Иван

    8 2 Отговор
    Това е негово мнение и не значи че е вярно ..
  • 6 Иван

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Пеевски беше назначен след това и уволнен от Доган ..всичко друго са празни думи

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ами като всичко друго са празни думи, мой човек, тогава Доган да обяви, че ДПС не е партия, а той решава еднолично какво ще се случва. Също и да изясни, че няма смисъл от органи, ЦОБ и така нататък; че самият факт, че иска оставката на определени членове на партията, е достатъчен, за да се считат вече за изключени, което той казва в обръщението си. А и не знаех, че Доган и обкръжението му имат право да лъжат непрекъснато и да говорят с диаметрално противоположни изрази.

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Доган искаше от етническа партия да я направи българска либерална партия потомък на Либералната партия от Княжество България ,но не се получи ..Пеевски нямаше нито интелектуалния ,нито политическия потенциал за такава роля ....ДПС пак ще бъде турска етническа партия с някой и друг еничарин на витрината ..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    18 6 Отговор
    Преди Пеевски да си чул от някой депесар арогантни изрази срещу Президентската институция , срещу Премиер или министри ..Депесарите винаги уважават Българските държавни институции
  • 11 Някой

    9 2 Отговор
    Ега ти юриста - бил вписан в Народното събрание
  • 12 Стършел

    9 2 Отговор
    Няма добро дпс, нито на единия, нито на другия мушмороци. Този тумор в българската политика бе изкуствено създаден и сега берем горчивите плодове от него. На всички е ясно, че единствения гарант за етническия мир е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, а не някакъв си агент на злокобните дс-кгб сили! Темата е много дълга за коментиране, но истината е една и тя е ясна за всеки трезво мислещ.

    Коментиран от #14

  • 13 юрист

    7 4 Отговор
    "ПГ на ДПС обаче вече еднолично се представлява от Пеевски, това е вписано в регистрите на Народното събрание." Славов, не те знам какъв юрист си, но кой е вписан като председател на парламентарната група на ДПС няма никакво значение. Важно е кой или кои са вписани като председател/и на партия ДПС в регистър на ПП в СГС. Парламентарната група на ДПС не е разнозначно на партия ДПС. Решението на СОБ трябва да бъде вписано в СГС и ако вписването бъде направено, Пеевски няма да може да внесе в ЦИК регистрацията на ПП ДПС за изборите.
  • 14 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Стършел":

    Слушай Иван по-горе, който ти обяснява, че уж Доган искал да превърне партията в българска либерна, че депесарите уважавали институциите (е, обичат да крадат по съвсем малко, но ги уважават) и че ДПС щяло да бъде капсулирана партия отново. Всъщност щом волята на почетния им председател (когото те боготворят) е такава, защо да не е капсулиран тип партия? Хората обаче слабо се интересуват лъжецът Доган как ще си устройва "партията".
  • 15 Доган бей.

    3 4 Отговор
    Аз раздавам порциите
  • 16 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    7 0 Отговор
    Най ме кефи как се гърчи тoлyпа Бойко Борисов, разкрачен между Пеевски и Доган-Радев.
    Пеевски го е хванал за мандаринките и няма мърдане, половината от ГЕРБ вече са на Пеевски, начело с Делян Добрев
  • 17 Оракула от Делфи

    0 4 Отговор
    Прогнозирам две партий със сходни имена, които след изборите,
    ще се слеят в един ДПС ,..."Тюрлю- гьовеч"!!
    И тогава , ще трябва да стискаме задните части , против проникване на
    гладни " Пеевски джуджета" във фирмите , удобни за тараш на пари !

    Както казваше ,един Апелативен Прокурор, да се разберат, иначе ще гори всичко наред!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол