29 Август, 2024 10:40 2 739 32

Ирландски вълкодав без повод и намордник нападна мъж и кучето му на Витоша

  • нападение-
  • ирландски вълкодав

От Столичната община съобщиха, че ежедневно се извършват проверки по сигнали за разходки на кучета без повод

Ирландски вълкодав без повод и намордник нападна мъж и кучето му на Витоша - 1
Снимка: shutterstock

Ирландски вълкодав нападна по-малко куче и собственика му в кв. "Симеоново" в София. За инцидента разказа съпругата на потърпевшия. По думите ѝ ирландският вълкодав е бил без повод и без намордник и се разхождал свободно. Огромното куче се нахвърлило върху домашния им любимец от порода Джак Ръсел териер и върху приятеля ѝ. Мъжът го вдигнал в опит да го предпази и така малкото куче не е пострадало сериозно.

„Инцидентът се случи преди два дни на алеята за Витошките езера в квартал „Симеоново”. Прибирайки се с нашето куче от ежедневната си вечерна разходка на средата на алеята срещнахме един господин с две кучета. Те бяха по-големи. И двете бяха видимо агресивни, но само едното от тях беше на повод. Именно ирландският вълкодав се нахвърли върху нашето кученце да го хапе. Другото голямо животно започна да скача върху нас, когато гушнах домашния си любимец”. Това разказа потърпевшият Явор в ефира на Нова телевизия.

По думите му стопанинът на агресивното куче „само викаше по него”. „Държеше другото куче на повод, защото то беше видимо афектирано. Мъжът говореше на развален руско-украински. не сме го засичали друг път в квартала”, подчерта потърпевшият. И допълни, че не е подал жалба, а само „съпругата му е написала пост в социалните мрежи, за да предупреди хората в квартала”.

Съпругата му заяви, че в семейството има тийнейджър, който също разхожда домашния любимец в района. „Тримата разхождаме кучето си сутрин и вечер. Можеше да бъдем нападнати дори аз или сина ми. От 12 години имаме домашен любимец, но от последната година и половина е някакъв страх и ужас. Доскоро имаше една госпожа, която разхождаше две немски овчарки. Дори направихме групов сигнал, за да ѝ се дадат някакви предписания, за да прекрати разходката на кучетата си без повод”, посочи жената.

От Столичната община съобщиха, че ежедневно се извършват проверки по сигнали за разходки на кучета без повод. За последните два месеца са проверени над 450 стопанина и са съставени над 30 акта. От СО обаче посочват, че няма как да реагират, ако няма никакви данни за агресивното куче и трябва да се посочи поне адрес, за да се отиде на място и да се вземат мерки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веднага!

    29 3 Отговор
    Да се разстреля собственика му!
  • 2 Крайно време

    33 9 Отговор
    Е България без руски и украински боклуци!
  • 3 Еее...

    50 2 Отговор
    Животните стават тъпи , защото копират тъпите си стопани ! А стопаните им са верно много тъпи !

    Коментиран от #8

  • 4 Който

    42 0 Отговор
    няма контрол над самия себе си , как да има над кучето ?
  • 5 Мдаааа

    35 2 Отговор
    За такова нещо на запад се правят две неща. Незабавна автаназия за кучето и яка глоба за собственика. А тук може да убиеш човек, но куче не! Най добрия приятел на човека, но ако не напада хора и си го дуржиш на каишката. Но както казва Дългия, нема такава държава!
  • 6 Трол

    17 4 Отговор
    Вълкодавът е овчарско куче и се полага като за овце.

    Коментиран от #24

  • 7 Дедо

    13 5 Отговор
    Застреляйте го
  • 8 Сила

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "Еее...":

    Има хора , които и гупи не трябва да гледат , камо ли кучета ..... Преди кучкарите бяха готини хора , сега секви селяндури и комплексари си взеха кучета , щото е модерно може би .....!?
  • 9 бесно куче

    10 9 Отговор
    А, дали тяхното куче е било на каишка и с намордник?
    И тези правола важат ли за кучета, разхождани по улиците или в градския транспорт?
  • 10 Седящия бик

    29 10 Отговор
    Кучетата нямат място по градовете.Пълна олигофрения е това с кучетата , котетата.Правете деца и разхождайте децата бе олигофрени. Кучетата и котетата с какво Ви помагат , могат ли да станат лекари , медицински сестри, шофьори , миньори , полицай и т.н. Животните станаха по-важни от хората, малоумна работа

    Коментиран от #15, #19, #25

  • 11 Механик

    27 2 Отговор
    За всичко е виновен единствено собственика/стопанина. Кучето си е куче. Има агресивни, има и такива които са кротки. НО намордника и повода са задължителни.
    Имах питбул. Беше едно голямо дете. Всички го обичаха и галеха, ОБАЧЕ аз горазхождах само и изключително с намордник и повод. А когато хората от квартала, които познаваха куето ме питха "защо го мъча в тая жега с тоя намордник" аз има оговарях, че това го правя за спокойствие на хората. За да не се страхуват и да можем да се разминаваме без на някой да му се свива душата.
    Има правила, които трябва да се спазват.
    Та в случая за "еФтансия"(както се е изразил един тука) е собственика на кучето.

    Коментиран от #26

  • 12 Мунчо

    16 7 Отговор
    Нема по-голем простак от българския кучкар.

    Коментиран от #27

  • 13 Нова

    12 7 Отговор
    Всички кучета на собственици без собствен или нает двор за кучето, на кучешко варено износ за Виетнам. Няма не искам, няма недей. Какво правят с тези кучета навсякъде? Кучетата са селектирани за работа. Ако ги ползват за работа, да им се позволи да ги имат, ако са за миниране на улици, паркове, градинки, да ги няма. Аз не им се изкенззвам на входната врата на стопаните им. Защо те позволяват кучето им да го прави пред моята врата?

    Коментиран от #17

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    Какъв по добър адрес от СИМЕОНОВО Езерата.Отидете и си размърдайте задниците,може и без автомобил да се качите,и ще ги видите!
  • 15 Сила

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "Седящия бик":

    Ама те точно олигофрените правят олигофренчета и ги разхождат ... София се напълни с провинциални олигофрени и потомството им !!!!! Чифтосват се и се размножават на воля откакто премахнаха софийското жителство !!!!!

    Коментиран от #23

  • 16 Тома

    19 0 Отговор
    Ами кучето е вълкодав каква причина търсите като природата му е такава.Виж за собственика че е селяндур кучето не е виновно
  • 17 Сила

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Нова":

    Подозирам , че нямаш врата .....по съжденията ти заключавам , че живееш в землянка и запушваш входа с тръни !!!!!
  • 18 Факти

    14 6 Отговор
    Кучкарите са психично болни. Уж обичат кучетата, а ги затварят в апартаменти и ги разхождат да каишка. Просто им е кеф да си имат роби. Това е извратено. Недей да храниш кучето си няколко дена и ще видиш колко те обича. Ако е по-голямо направо ще те изяде.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не може да вменяваме вина

    9 0 Отговор
    на кучетата. Виновни са единствено и само стопаните им. Ако въпросните имат акъл за 5 стотинки, или ако имахме държава, която да си върши работата и да е гарантира, че правилата ще се спазват от всички, нямаше да има проблеми.
  • 21 Край

    8 2 Отговор
    Е за какво му е да търси повод - куче - просто си хапе и без причина. Може да е било гладно или пък нещо да го е издразнило.
  • 22 Никой

    3 2 Отговор
    Да се забрани големи и опасни породи да се отглеждат в рамките на града. Да се наказват повсеместно граждани които не водят домашния си любимец на повод независимо от породата. Големите породи задължително с намордник. И най вече, защо хрантутим общинска охрана и другите институции след като не вършат нищо ? Нима служителите им не ходят по земята, че чакали сигнали от гражданите ?
  • 23 Айде поне да не помним

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сила":

    То при софийското жителство само граждани висшисти приемаха, мдаааа. Само бараби и разни полуграмотни черноработници нахлуваха в София, па сега потомците им вече "ентелегентни възпитане софиенци".
  • 24 Ха ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Ирландският вълкодав не е овчарско куче, а ловно, селектирано за вълци. Но поради отдавнашното изтребление на вълците, на британските острови, имат представителна функция, като кортеж на тогавашната аристокрация. В днешни дни е само домашен любимец, макар и едър. Всяко куче може да стане опасно и агресивноако стопанинът му не го възпитава правилно, независимо от породата си и големината. Много тъпанари си очовечават кучетата и те стават господари на господарите си. Пълно е с такива психари. От там и проблемите. Голям фен съм на алабаите, но нито едно мое куче не е създавало проблеми на разходка и ги водя в парка пуснти. И деца, и кучета им се увират, но винаги са се държали спокойно, без нито един инцидент. Дори другото куче да го предизвиква. Въпрос на обучение. Имам и померан, женски, 3 кг. Но жена ми я разглези и все се забърква в някакви приключения. След няколко "масажа", се отучи от лошите си изпълнения. Винаги Е ВИНОВЕН СТОПАНИНЪТ ЗА ЛОШОТО ПОВЕДЕНИЕ НА КУЧЕТО СИ. А ти, драги като си нямаш понятие от нещо, не взимай отношение по темата.
  • 25 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Седящия бик":

    Стой си на село тогава, не си за града. Знам ги такива гражданье как "разсъждават". Щом не снася яйца и не дава мляко, да седи вързано на синджир , на двора, малко хляб за ядене и по някоя сопа. Примитивна работа.
  • 26 Аре и ти

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    специалист се изкара. Гледал едно куче и велик експерт се изписа. Намордникът е задължителен само за агресивни кучета. Другото е плод на болни фантазии. Добре възпитаното куче не създава проблеми при всякакви ситуации.
  • 27 Нали?!

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мунчо":

    Нема по - голям простак от новоизлюпеният гражданин, на който от най - ранна възраст му е втълпявано, че кучето е гадно, страшно жуотно и апе. Такъв като види куче, изпада в дива паника и се океква от челна стойка. Не е лошо да посети специалист, който да му помогне, да се освободи от фобиите си.

    Коментиран от #30

  • 28 Дааааааам

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    И ти си от новите, натурализирани "граждани". И по всичко си личи, че нямаш и грам понятие по темата, но бърза да пробута коплексите си от село като мярка за цивилизовано "мислене".
  • 29 Тервел

    0 1 Отговор
    Всеки ирландски вълкодав , най накрая попада на питбул и става на ирландска луканка .
  • 30 Сила

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Нали?!":

    Просто им е необяснимо и непонятно как може едно животно да не е затворено в обор , вързано на верига в края на двора или не може да им служи за храна .......
  • 31 ?.....

    0 1 Отговор
    В тревните площи зад св.София, срещу Столична община, под незаинтересованите погледи на множество полицаи се разхождат и на воля лаят, и нападат малки кучета и стопани, едри и много едри породи.
    Полицаите дори не правят забележка на стопаните, за неизпълнение на Наредба на СО и ЗВД, когато кучета без повод минават покрай тях, докато си пият кафето на на пейките срещу СО.
  • 32 Българин

    1 0 Отговор
    Няма адреси,няма СО,целия пълнител при самоотбрана,няма руснаци,няма украинци,всяка жаба да си знае гьола!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове