29 Август, 2024 10:36 1 897 15

Крум Дончев скочи срещу Зафиров заради опити за политическо въздействие върху Върховния касационен съд

  • крум дончев-
  • атанас зафиров-
  • опити-
  • политическо въздействие

Никой няма право да тъпче Конституцията и разделението на властите, заяви в своя позиция Дончев

Крум Дончев скочи срещу Зафиров заради опити за политическо въздействие върху Върховния касационен съд - 1
Снимка: БСП

За опити да се упражни политическо въздействие върху Върховния касационен съд от страна на и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров чрез различни подходи като молба за пренасочване на делото и предложение за отвод на съдебния състав съобщи в своя позиция в социалните мрежи Крум Дончев.
Дончев оспори като член на Националния съвет на Българската социалистическа партия неправомерното заличаване на Корнелия Нинова като председател и вписването на Атанас Зафиров като представляващ БСП.
„Никой няма правото да нарушава и потъпква Конституцията на Република България, още повече когато говорим за принципа на разделение на властите“, заяви социалистът и добави: „Уважаеми представители на българските институции, всички ние, гражданите на държавата, бихме желали да вярваме във Вашия професионализъм, компетентност и обективност. Не се поддавайте на никакви шантажи или репресии“.

Ето и пълния текст на позицията на Крум Дончев, която той публикува в профила си в социалните мрежи:
„Не ви ли омръзна да понасяте обидното отношение на властолюбците?! На мен ми омръзна! По цял ден ставаме свидетели на безплодни политически разпри, на компроматни войни, на недопустим натиск спрямо институциите в държавата и на унижение на служителите им.
Време е да покажем, че на всяко подобно действие има и противодействие. Да игнорираме манипулациите на политическия елит, който отдавна не произвежда никакви конструктивни решения. Да изобличим инструментите, подбудите и лицата на онези, които дръзват да ни въвличат в евтините си компроматни свади.
Решително да се противопоставим на всякакви опити за външен натиск спрямо кадрите в институциите ни, целящ контролирано деформиране на административните процеси и последващо политическо печалбарство.
С последното визирам опитите да се упражни политическо въздействие върху Върховен касационен съд от страна на и.ф. на председател на Българската Социалистическа Партия Атанас Зафиров, посредством молба за пренасочване на делото и предложение за отвод на съдебния състав, относно жалбата ми в съда.
Цялата тази политическа пародия в България трябва да бъде преустановена веднъж завинаги. Никой няма правото да нарушава и потъпква Конституцията на Република България, още повече когато говорим за принципа на разделение на властите.
Уважаеми представители на българските институции, всички ние, гражданите на държавата, бихме желали да вярваме във Вашия професионализъм, компетентност и обективност. Не се поддавайте на никакви шантажи или репресии“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А КОЙ БЕШЕ ТОЗИ

    11 11 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ПАЖ НА НИНОВИЦА ЛИ

    Коментиран от #4

  • 2 Сега БСП зависима от селските номера

    9 11 Отговор
    На Курнела.

    Коментиран от #5

  • 3 Айде

    9 0 Отговор
    Абе, така, ама и разделението на властите го ползвате само за лична употреба! Иначе, вие от парламента определяте и контролирате всички държавни власти и институции! Само в личен интерес и за запазване на безотговорна власт!
  • 4 Сила

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "А КОЙ БЕШЕ ТОЗИ":

    Любовник .....вече бивш , Калоянчо го измести !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 псб

    14 0 Отговор
    Зафиров е шльокавица на гергов и киро добрев
  • 7 Минка

    6 2 Отговор
    Този ли набедиха за любовник на др.Нинова?Че,той не и е в категорията бе.Не ми фаща окото.
  • 8 Филю

    2 2 Отговор
    Гледам,че кака пак тръска перчем пред камерите.Кака е юрист,и е от стара коза яре.Сигурен съм,че няма да си остави каруцата на андрешковците.Ще им грабне и субсидията.Не,не съм от тях.Следя сеира.Как затриват една партия.
  • 9 Споко!

    4 0 Отговор
    Чрез Стойнев Пеедевски ще успокои и регулира нещата чрез контролираната съдебна система!
  • 10 Рачо Ковача

    2 2 Отговор
    Само да попитам - какво общо има крумчо с Габрово, че ни го натресоха за депутат от нашия град?

    Коментиран от #11

  • 11 Сила

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рачо Ковача":

    Виж 4 ....
  • 12 Ваня

    5 0 Отговор
    Крайно време е да се озъпти така наречения председател /от никого избран /и да престане да всява разделение .Свикайте конгрес!
  • 13 Рангел

    4 4 Отговор
    Тя половината БСП е от любовници на Нинова.

    Да не си на мястото на мъжа и..напълнена с отпадъци
  • 14 така така

    1 3 Отговор
    Мая Манолова трябва да наследи Нинова.
  • 15 А така

    3 1 Отговор
    От години съм гласувала само за БСП, независимо грешките, въпреки отричането от много хора. Виждала съм в лицето на лидера Нинова човек, който е принципен, застава зад хората и защитава интересите им. Особено когато по време на управлението на ГЕРБ се демонстрираше наглост, пренебрежение към другите партии, разделението на обществото, корупцията...Единствено Нинова се противопоставяше, отхвърли опитите да я зарибят с постове. Най- много допадна на честните хора, че думите й се изпълваха със съдържание и дела. Без колебание тя и хората от ръководството й отстраниха, отблъснаха червените капиталисти, предатели, продажници, скандалджии, послушковците на чужди интереси. Упреците към нея, че и на президента се била противопоставяла не са удачни, защото той пък ги приюти такива в служебно правителство и им осигури възможност да си отмъщават не само на Нинова, а и на партията. Те са виновниците за разпада на партията. И сега щели да се обединяват , точно те , с подлизуркото Зафиров. И като външност, и като нескопосано поведение този е неприемлив. Кого обслужва, как се е прикривал ...хамелеон. Ако представителите на лявата идея ще се представляват от Зафиров ( дето едва влезе в парламента, че хората го избраха заради уважение към Нинова), от Манолова или Първанов и разните компрометирани като Добрев, Станишев и дружките им...наистина няма да влезат в НС. Аз няма да гласувам за тях. И няма да е виновна Нинова. Отсега да се знае!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол