3 Септември, 2024 05:36 1 160 22

Д-р Александър Симидчиев: Електоратът на "Да, България" е с висок морал и разбирания

  • д-р александър симидчиев-
  • да българия

Лее се език на омразата и избирателите се отдръпват, заяви членът на Изпълнителното бюро на партията

Д-р Александър Симидчиев: Електоратът на "Да, България" е с висок морал и разбирания  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нашите избиратели, от които една значителна част се разочарова на последните избори и не гласува за нас, но и не гласува за никого, трябва да бъдат върнати. Лидерите на партиите трябва да поемат своята отговорност, както направи нашият лидер.

Това каза д-р Александър Симидчиев от Изпълнителното бюро на "Да, България" в предаването "Денят ON AIR".

Всяка формация в парламента представлява своя електорат, а електоратът на "Да, България" е чувствителен, с висок морал и разбирания, подчерта той.

"Те искат, хората, които го представляват, да имат поведение. Това можем да го гарантираме като дадем максимална възможност хората да си кажат думата. Всички тези неща ще бъдат лечебни за връщането на хората", заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Симидчиев.

Истински голямата нестабилност е нестабилността на ориентацията на държавата, смята той.

"Приемат се в рамките на ден и ангажират тъканта на демокрацията. В следващите дни ще има такъв втори опит с друг такъв закон. Това е истинската опасност. Визирам закона за т.нар. чужди агенти, защото това е едно към едно копие на закони, които се приемат в Руската федерация - целят ограничаване на политическите права и свободи. Ние не клатим лодката, опитваме се да я стабилизираме. Голяма част от моите колеги - Мартин Димитров, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Антоанета Цонева, са хора, които имат десетилетия зад гърба си в ситуации, близки до тези в момента. Те са хора с опит", изтъкна д-р Симидчиев.

"От три години съм в политиката. Виждам какво се случва. Има език на омразата, който се лее, включително и от трибуната на парламента. Хората, които гласуват в демократичния спектър, гласуват, за да може да се чувстват добре представени. Ако имаме ясни критерии, по които подбираме нашите кандидати, това е най-голямата гаранция, че демократично мислещите хора ще се върнат обратно и ще започнат да подкрепят този тип представителство", обясни д-р Симидчиев.

За да има силно общество, трябва да се стремим към това, настоя той.

"В България жените живеят средно 72 години, а мъжете 69 години. Ние живеем повече от 10 години по-малко, отколкото хората, към които искаме да се причислим. България има много какво да даде, но и да вземе. Виждам сериозно политическо лъкатушене при хората от ГЕРБ. Трябва да мислим дългосрочно", обобщи д-р Симидчиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    3 6 Отговор
    Украйна ще получи 36 сръбски МиГ-29 през Франция, съобщават различни източници.
    Сърбия подписа договор с Франция за закупуване на 12 изтребителя Rafale за 3 милиарда евро. Част от сумата - 390 милиона долара - ще бъде покрита от доставката на 36 МиГ-29 в Париж. Изтребителите ще пристигнат във Франция през декември, след което вероятно ще бъдат предадени на Украйна. Твърди се, че Москва е била информирана за този план.

    Коментиран от #22

  • 2 Професор

    26 0 Отговор
    Симидчиев, щом в глобал-социалистическата партия "Дай, България" хората са с висок морал, значи ти си я напуснал, защото нямаш такъв... Средната продължителност на живота в Бг е 75 години, Симидчиев. 78 години за жените и 71 години за мъжете. Защо трябва да заблуждаваш хората?
  • 3 име

    34 3 Отговор
    Първо, езика на омразата го налагат неолибералните "комуняги" от псевдодесните пратии ПП и ДБ. Те смятат че щом нещо им пречи на тях, всички трябва да се съобразяват с тях и който не го прави, веднага бива обявяван за крайнодесен, руски агент или поне популист.

    А псевдодесните ни политици реално са едни редови некадърници от народа, които не са успели в нищо и за по-лесно паразитират на гърба на народа - я общински съветник, я дупeтат, членове на разни комисийки, държавни или общински дружества. Дори си прокараха конституционни промени да са постоянно депутати и да лапан нон-стоп заплати, без значение могат ли да съставят правителство или не.

    Колкото до "разбиранията", човекоподобни, които така и не разбраха, че христо иванов осигури на боко и шиши нон-стоп имунитет и служебно управление, няма какво да ги хвалим. Разбиранията им се свеждат до това кой да обвинят за нещо - ако не е Путин, значи ще са комунистите и ДС (нищо че лидерите им са точно от там), копейкин, Митрофанова, важното е някой друг да им е виновен че са некадърни и нищо не става от тях.

    Коментиран от #18

  • 4 Лъжец!

    22 0 Отговор
    Вече знаем, че са долни педофили, не са обикновени трансджендъри!
  • 5 Боруна Лом

    26 0 Отговор
    ДАНО ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ний ша Ва упрайм

    14 0 Отговор
    тоя сай напушил и гледа през розуви учила
  • 8 За протокола

    20 0 Отговор
    Ялови сте, бе!
    Просто не ставате! И вие и всички останали от политическата фауна.
    Скандали, интриги, компромати, хитрувания, тънки сметки, договорки...
    Вие не сте никакви партии и това не е политика!
  • 9 нннн

    16 0 Отговор
    Домораслите ни неолиберални недоразумения не само няма да си върнат избиратели, но ще загубят и другата половина от тях. Лъснаха като тиган на месечина.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фен

    4 0 Отговор
    За морал, да. Повечето. Но с доста посредствено мислене, и лесно манипулируеми. Продукт на съвременната образователна система на промиване на мозъци. Ама и те взеха да проглеждат вече.
  • 12 Някой

    13 0 Отговор
    Хм, доста претенциозна оценка. Моите наблюдения са различни - обикновено поддръжниците на тази партия са арогантни, кресливи, само мислещи се за интелигенти, смятащи всички останали за идиоти, и са много нетолерантни. По принцип такива хора не харесвам и не търпя.

    Коментиран от #19

  • 13 ГОЛЯМ РЕЗИЛ

    9 0 Отговор
    По-голяма смешка не бях чел скоро.
  • 14 Аман

    11 0 Отговор
    от моралисти.
  • 15 айде

    0 0 Отговор
    пак изпълзяха ненаялите се ковидерастски маскадьорски лапачи в престилки
  • 16 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    .... " ВЕКИ СЪС МУСТАК --- СИ Е СЕЛЯНИН П РО СТА К "!!!!!!??????!!!!!
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Заглавието - виц на годината.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Доста подробна и правдива оценка си им направил. Браво!
  • 19 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    Водил съм няколко спора с представители на посоченото съсловие. Те говорят с твърдения за времена, за които са чували само по филмите, като спорят с някой, който реално е преживял него време. Фактите им обикновено са от съмнителни интернет източници, като пренебрегват авторитетните такива. Те, не изграждат теория по правдивите факти, а фактите им са нагодени по предварителноскалъпена теория. Имат солиден арсенал от кирливи ризи на ответната страна, които започват да развяват бурно, като се видят натясно и привършат мунициите си с достоверни твърдения. Обичат гръмко да изтъкват незаслужената си слава, покрита с маловажни успехи, чиято полза е доста съмнителна. Не могат да обяснят, защо мразят ответната страна, но пък я мразят ожесточено. При спор, разчитат твърде много на ефектът на Дънинг-Крюгер, но като бъдат хванати в крачка и разобличени от някой, на когото не му минават подобни номера, започва едно циклене и оправдаване, типично по детински. Лоялността им към дадена идея се крепи единствено на основите на меркантилността - да има повече печалби, по-ниски разходи, повече приходи.... Та.... толкова, за високият морал и разбиранията на тази групичка.
  • 20 Русенец

    0 0 Отговор
    Всеки политик е абсолютно наясно, че при демократичен вот изборите не се печелят с електорат с висок морал и разбирания, а се печелят с електорат, който е податлив на манипулации и убеждаване. Затова, никой политик не се стреми да омайва умните, а се стреми да привлече неумните. И в последните 35 г политиците ни се стараят всячески, да увеличат процентът на неумните си избиратели. Така че, този смехуран да не ми оцветява разни картинки в розово, докато се подхилква под мустак със завидна сдържаност.
  • 21 време е да изхвърлим боклука

    1 0 Отговор
    Ама разбира се, единствено хора с висок морал могат седнат в скута на Пеевски и да сключат сглобка с Борисов!
  • 22 минаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дам":

    Ти предполагам си от тези с висок морал и разбирания?
    Сърбия никога не е притежавала 36 самолета миг-29!
    Още по-малко пък има намерение да ги праща в Украйна, дори и през Франция.
    И единствения източник на тази партенка е небезизвестният с подобни партенки "Бесарабски фронт".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове