4 Септември, 2024 06:22 959 23

Народните представители се връщат на работа след лятната ваканция

  • парламент-
  • депутати-
  • сесия

Новата сесия на 50-ия парламент се открива в 9:00 часа

Народните представители се връщат на работа след лятната ваканция - 1
Снимка: БНР
От 9:00 часа се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание, съобщават на сайта на парламента, предаде dariknews.bg.

Депутатите бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., като на 27 август се събраха на извънредно заседание за полагане на клетва на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

Това е и първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред.

По предложение на парламентарната група (ПГ) на „Възраждане“ Народното събрание ще обсъди утре предложение от народни представители за произвеждане на национален референдум с въпрос:

„Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“. Под проекторешението са се подписали депутати от „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

След това по искане на ПГ на „БСП За България“ парламентът ще изслуша служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов, на енергетиката Владимир Малинов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната.

По предложение на „Има такъв народ“ проектопрограмата за утре е включен проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ „Белене“, което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“ .

От ПГ на ГЕРБ-СДС предлагат в първата сряда от месеца парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.

Проектопрограмата на НС за 4 и 5 септември т.г. включва общо 15 точки, сред които проекторешение за избиране на Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    18 0 Отговор
    звучи само "на работа".........
  • 2 кабел

    2 0 Отговор
    Зейни ма, Джурова!
  • 3 щок

    10 0 Отговор
    Ей,това е шок! Депутатите да са цур арбайтен! Все едно на житото да му казваме ориз.
  • 4 герап

    13 0 Отговор
    Депутатщина:На работа само в сряда и дебели пачки в джоба.
  • 5 Какви

    8 4 Отговор
    ли още мръсотии са подготвили на българите ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ, СДС след гаврата с Конституцията, НЕЗАКОННА, защото нямаше ВНС. След решението на Банкянския да ни вкара 2020 в ERM2, с което зароби Територията към ЕЦБ и унищожи българския лев и кеш. Имаше слухове, че си е изнесъл чувалите с кеша в БИ с правителствен самолет. След това Радев не инициира референдум за отлагане евро, и обнародваха в ДВ на 20 август решението. На първо и второ ченете жълтопаветниците приеха Закона за въвеждане на евро ПП, ДБ, СДС, ДПС, ГЕРБ, а БСП и ИТН се въздържаха. Калинките на ДПС и ГЕРБ в КС отмениха Референдум. Кой зароби България? ГЕРБ. Освен цифровото евро, жълтопаветниците изпратиха българите на борса ток. След като Банкянския ги изпрати на борса газ. Подариха 2 нови реактора и оборудване на Украйна. Евтиният ток на Козлодуй го подариха на Украйна. Евтиният ток беше забранен за българите.. А скъпият ток на Банкянския от фото, перки, частни ВЕЦове, задължително го купуваха българите. 5 милиарда подарени на Украйна безвъзмездно. 50 милиарда лева жълтопаветниците са обещали в дългосрочен план.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петър

    11 4 Отговор
    Заглавие:
    "Народните представители се връщат на работа след лятната ваканция"
    Сто пъти ви казах, че в България само учениците излизат във ваканция, хората които са на трудов договор не излизат във ваканция, те излизат в платен или неплатен отпуск.
  • 9 лоза

    6 0 Отговор
    Заплатите и пенсиите на българите също излязоха във ваканция.
  • 10 Един

    1 2 Отговор
    А, дано да е работа.
  • 11 сикоа

    9 0 Отговор
    Тия повече не бива да припарват до парламента. Нямат и 2 м да си разхождат гащите пред камерите и излязоха в отпуска. И не е никаква ваканция а е отпуск. Не стига че от данъците ни по 20 хиляди лева на месец вземат ами и на работа ги мързи да ходят и се измарят още преди да са работили нещо. Отделно че в седмицата ходят само 2 дни да пърдят в парламента, само сряда и четвъртък, в петък изслушват министрите ако изобщо отидат. Така че сме длъжни да ги пратим за винаги в отпуск(ваканция) и повече никога да не влизат да ни крадат парите. Да назначим хора дето ще ходят със желание за работа и ще си изкарват заплатите с труд. Тези особенно от ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и БСП доказаха че за нищо не стават и са непотребни. Да ги гоним. Стига сме ги хрантутили тези паразити.
  • 12 Георги v.

    9 0 Отговор
    Държавата се тресе, а те си излезнаха във ваканция без да им мигне окото. Свикаха НС след изборите около 20 юни, а август вече са в отпуска. Ако това не е цинично, здраве му кажи. И на никого не му пука. Важното са салатката и ракийката. Прав е Славейков за народа.
  • 13 Айде

    5 0 Отговор
    Не са народни представители, а представители на партийните вождове! Калинки са! А ИТН нямат понятие от енергетика! Нищо от оборудването за Белене не може да се ползва!
  • 14 ха ха

    1 0 Отговор
    е нали трябва да си починат от летните купони и дълги бели линии , а и в никакъв случей не са народни представители , а сбирщина бандити
  • 15 Демократ

    2 1 Отговор
    Докога партийния дом на БКП ще се счита за Народно събрание? Нищо не се споменава за истинската сграда на Народното събрание? България отдавна е превърната в партийна собственост, но всеки ден да ни натрапват тази сталиниска сграда с комунистическите символи сърпове и чукове ни идва в повече. Тези символи определят и живота ни, вътре в сградата все се размахват и все се заплашват хората.
  • 16 Дали звездичките ще са

    0 0 Отговор
    на СССР или ЕС (СР) 2. Символиката е една и съща . Няма никакво значение, откакто Банкянския унищожи лева, вкарвайки ни без референдум ERM2, изпрати ни на борса газ. Банкянският с ДПС, СДС, ПП и ДБ се изгавриха с Конституцията, приеха двойно гражданство, осъдени мигранти и ни изпратиха на борса ток. По-зависими, по-вредни, по-алчни, по некомпетентни от сглобката ДПС, СДС, ДБ, ГЕРБ, не е имало. Превърнаха държавата България в Територия. Това е омразно правителство, дошло на власт с фашификации на избори, фалшификация Конституция, фалшив КС. фалшив премиер. Избрано с 20% от имащи право на глас, нелегитимно. Като "омразно правителство", всичките му решения местни и Международни трябва да бъдат НИЩОЖНИ, както "омразните дългове". Всеки депутат, евродепутат, министри, премиери трябва да бъдат подведени под Наказателна отговорност, като се започне с премахване на политически квоти в КС, и премахване на Закон, че Колективни органи не носят вина.
  • 17 факуса

    1 0 Отговор
    миленчо,тез пладнешки крадци на безродното сборище нема как да представляват народа,той не ги е избирал,30% не са народа а и тоз процент е съмнителен,народа не ги иска,ама са удобни за западните баш крадци
  • 18 Дано

    0 0 Отговор
    са си отпочинали добре лятото, че тяхната е тежка и отговорна работа
  • 19 Предатели Продажни! Не Продавайте двата

    1 0 Отговор
    Реактора от Белене на Укрите!! Те са платени от Българския Народ! Не са, Ви Бащиния! След някоя, година на ваше място ще застанат други, Които ще Гласуват да се Завърши строежа на АЕЦ Бекене!! А вас щеви Анатемосат като Кунева!! Като Предатели и Продажници на Българския Народ! Клетвите ще ви Стигнат!
  • 20 До 19 АЕЦ БЕЛЕНЕ

    1 0 Отговор
    АЕЦ БЕЛЕНЕ
  • 21 Избирателите

    1 0 Отговор
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
  • 22 За това правим нови избори

    1 0 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК след промяна в изборния кодекс да направи така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    Тези работят не учат значи са били в отпуска не ваканция . Не че работят много . Само се правят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове