5 Септември, 2024 20:08 1 167 24

Транспортният министър: Проблемите в БДЖ не могат да се решат с вълшебна пръчица. Трупани са през годините

  • транспортен министър-
  • проблеми-
  • бдж-
  • трупани-
  • вълшебна пръчица

Красимира Стоянова посочи, че най-добрият вариант за развитието на БДЖ е инвестицията в нов подвижен състав и подписването вчера на договора за доставка на 20 нови мотрисни влакове е стъпка в тази посока

 Транспортният министър: Проблемите в БДЖ не могат да се решат с вълшебна пръчица. Трупани са през годините - 1
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията с БДЖ не е добра, проблемите са натрупвани с течение на годините и те не могат да се решат с вълшебна пръчица". Това заяви в Девня министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, където се отбеляза 50-годишнината от откриването на пристанище Варна - Запад, съобщават от БНТ.
Стоянова посочи, че най-добрият вариант за развитието на БДЖ е инвестицията в нов подвижен състав и подписването вчера на договора за доставка на 20 нови мотрисни влакове е стъпка в тази посока. Министър Стоянова изрази увереност, че производителят ще спази срока за доставка на новите машини, който е две години
Красимира Стоянова допълни още, че министерството на транспорта и съобщенията ще търси най-добрия вариант за развитие на пристанище Варна, като идеята за отдаването му на концесия все още не е отпаднала, а това е свързано на първо място с комуникация с местната власт и работниците и служителите на порта.

По отношение на генералния план за развитието на пристанището, министър Стоянова посочи, че той вече е приет от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" и е подаден в Министерството на околната среда и водите, където трябва да получи оценка за въздействие върху околната среда.

След одобрение от страна на министерството, планът подлежи на обществено обсъждане. Наличието на генералния план е ключово за развитието на държавните терминали на Пристанище Варна, подчерта Красимира Стоянова, като изказа увереност, че административните срокове за приемането на генералния план ще бъдат спазени.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    Ужастдано се оправят проблемите за да мога да дойда да видя София
  • 2 Гост

    30 2 Отговор
    Проблемите в БДЖ се трупат от ден първи на новото ви време. Общественият транспорт беше съсипан, за да се принуди българинът да купува нов внос стари трошки от Германистан, да плаща скъпи горива, винетки, ГО, прегледи и ремонти. Бизнеси за милиарди се изхранват благодарение на това, че нямаме нормален обществен транспорт. А, колко депутатски синчета и зетчета захлебват от тези бизнеси?

    Коментиран от #7

  • 3 Боруна Лом

    25 0 Отговор
    ДА СЕ ВКАРАТ ПРЕДНИТЕ МИНИСТРИ В ЗАНДАНА! А ФАМИЛИЯ КРАУС ОЩЕ ЛИ ИЗТОЧВАТ БДЖ?
  • 4 Астор

    24 0 Отговор
    Не вълшебна пръчица, а вълшебна гьостерица е нужна за БДЖ и най-вече за тези, които го разсипаха
  • 5 Гост

    9 2 Отговор
    Виж персонала! Махни половината, и ти свършила работа!!!
  • 6 кУмУнист

    10 8 Отговор
    Проблема се решава много лесно, приватизация или рязане и във вторични суровини. Тази глупост струва милиарди на данъкоплатците.
  • 7 Работодател

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ще плащаш ! Къде ще ходиш?!

    Коментиран от #15

  • 8 тва

    16 3 Отговор
    го слушам от всеки министър и шеф на бдж откак падна тошо. Бе как той можеше, вие не.

    Коментиран от #24

  • 9 След

    15 1 Отговор
    като знаеш, че проблемите са натрупани с годините, защо не каза по-рано, че не можеш да се справиш. Така губиш времето на българския народ, твоето време можеш да си го губиш на друго място, а не в министерсвото льохман.
  • 10 Мда

    6 0 Отговор
    Гвоздейков не е виновен, разбира се.
  • 11 какво?

    13 1 Отговор
    Това БДЖ е приключение в България. Дали ще стигне не е важно, след като се друсаш с 2 до 5 часа в музейни експонати. Това си е, като да посетиш пирамидите, но само състоянието е по-лошо.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор
    Защо компанията БДЖ не си решава сама проблемите, а занимава цялата държава с тях? Да не би ръководителите на БДЖ да са "БАВНО РАЗВИВАЩИ СЕ" ???
  • 13 Ненене

    9 3 Отговор
    Не пипайте БДЖ! Глътка въздух за бедния българин. Нека е държавна. Частниците ще ни съдерат по три ризи! Не петнете имиджа на БДЖ! Държавата да субсидира с данъците на частните товарни влакове!
  • 14 Ясно

    11 1 Отговор
    Плюят БДЖ, за да я съсипят и да вкарат частници. С частници билетите ще стигнат автобусните и гарантирано ще има 20% увеличение всяка година. Оставете БДЖ на мира! Видя се, че частните фирми само ни крадат!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    9 0 Отговор
    Да, умишлено, без транспорт няма икономика, без икономика бананова република, колко трябва да мразиш държавата и народа на предците си, за да го докара до това, мизерни градове, природа и население, къде ще харчат завладяно то,!?
  • 17 така ли

    4 1 Отговор
    Една мисирка ще кара влака-стрела....
  • 18 Хей

    5 0 Отговор
    Значи ви трябва дряновица, или кожената....
  • 19 Бес

    6 0 Отговор
    Тези мотриси са на министерството. После ще ги даде на частна фирма. Нямат нищо общо с БДЖ-Пътнически превози. Вижте какво ще стане.
  • 20 Мда

    5 0 Отговор
    Така е, всичко за почна от частника с автобусната фирма Вилхелм Краус....
  • 21 Троян

    3 1 Отговор
    Във софия само тебе те няма талибан такъв. Любемото ми дестинация е на кучкаря от банкя, околовстното шосе.
  • 22 ДемокраД

    4 1 Отговор
    Тая повече става за друго май с тази визия, но едва ли за министър
  • 23 Ами

    5 0 Отговор
    Как да се решат проблемите,като краденето беше голямо.
  • 24 Ехбе

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "тва":

    Човече на Тошо снимаха скъсаните чорапи,пък им остави сгради като перлата в приморско в която се подвизават мафиотите от съвременното БГ.Ти да видиш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол