7 Септември, 2024 17:14 2 403 32

Даниел Смилов: Ако още един парламент не успее да състави правителство, големи партии ще си отидат

  • даниел смилов-
  • парламент-
  • правителство-
  • големи партии-
  • отпадане

"В една организация, когато нещата дълго време са застинали, се натрупва вътрешно напрежение, което избива нанякъде. Такова напрежение е имало в ДПС и то намери път през последните няколко месеца”, каза Стойчо Стойчев

Даниел Смилов: Ако още един парламент не успее да състави правителство, големи партии ще си отидат - 1
Снимка: NovaNews

Разцеплението в партиите, които доскоро бяха считани за непробиваеми, и политическите престрелки коментираха политолозите доц. Стойчо Стойчев и доц. Даниел Смилов в „Офанзива с Любо Огнянов” по Nova News.
"В една организация, когато нещата дълго време са застинали, се натрупва вътрешно напрежение, което избива нанякъде. Такова напрежение е имало в ДПС и то намери път през последните няколко месеца”, каза Стойчев.
ДПС ще има по-ниско представителство на тези избори, това е най-вероятният сценарий. ГЕРБ и ДПС имаха заедно около 30-35% от електората и бяха незаобиколим фактор. При това разцепление нещата малко се променят. Не е ясно какъв ще бъде ефектът върху това ядро”, каза Смилов.

Стойчев смята, че в следващия парламент най-вероятно ще се сформира мнозинство от четири партии.

Смилов смята, че ще е трудно да се създаде евроатлантическо правителство. „Вариантът за технократично управление може да се окаже единствен”, допълни той.
Стойчев смята, че е рано да се каже дали тези избори ще доведат до сформиране на редовен кабинет.

Смилов е на мнение, че ако още един парламент не успее да състави правителство, „големи партии ще си отидат”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТИ

    0 0 Отговор
    Да си заминават, ако трябва по два пъти в годината избори, ще ги сменяме като носни кърпички докато не се появи и задържи някой дето му пука за тая пробита държава.
  • 2 Защо да чакаме?

    0 0 Отговор
    Да си отиват още сега! Неможачи!
  • 3 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    При избирателна Реална Активност около 3 процента е много интересно за кви Уж Партийки иде реч! Квото ни Монтира Галя от Посолството тва ще врътка останалите шаващи някак на територийката и тва е! ХАХАХАХАХ
  • 4 Дупничанин

    0 0 Отговор
    От твоите уста - в божиите уши.
  • 5 Големи

    0 0 Отговор
    партии ? Големи мошеници , десетки години !
  • 6 Нашийник

    0 0 Отговор
    Забелязвате ли как Министерството на Истината маха вотването на коментарите? Или росто некадърна поддръжка?

    Коментиран от #7

  • 7 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нашийник":

    Не вотвайте коментари, а отивайте да вотвате на изборите!
  • 8 Айде

    0 0 Отговор
    Първо, процентите три пъти по ниски! Второ, тази политическа система не работи! Вождистки партии с несменяеми диктатори демагози! Псевдо демокрация! Задължително трябва да се разпаднат и в България да постигнем истинска демокрация! Без това сме загубени!
  • 9 морски

    0 0 Отговор
    Тези жадни политици за власт не вярвам да оставят нещо за другите !!!!!!!
  • 10 Ами

    0 0 Отговор
    Кой се страхува от критики и минуси!? А, Факти!?
  • 11 Нека си кажем истината

    0 0 Отговор
    До като не се направят промени в изборния кодекс като:
    1, При регистрация на партия да се представят 100 000 подписа вместо сегашните 2 500 подписа.
    2, Мажоритарни избори.
    В противен случай ще се получава както досега пак същото!
  • 12 ха ха

    0 0 Отговор
    къде вижда тия партии незнам , аз виждам само мафиотски кръгове от фирми
  • 13 Точен

    0 0 Отговор
    Гласувам си за Възраждане, една от причините е, че платените социолози и Иксперти /не/скрито подкрепят тези, които им плащата - ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС. Отвратителни са.
  • 14 Стойко

    0 0 Отговор
    В момента Делян Славчев Пеевски провежда операция "Чисти ръце" в България! Идва времето грабители и олигарси да си платят за 34 години кражби в страната! Къде е главния дерибей и крадец в България със стотиците обръчи от фирми които му пълнеха палати и сараи? " МЕСТЯТ ГО КАТО ЧУВАЛ С КАРТОФИ. ДОГАН ВЪВ ВИЛА НА ЮЛИЯН ИНДЖОВ НА БРЕГА НА ЯЗОВИР „ДОСПАТ“.
    Кой е Юлиян Инджов? Бивш ортак на Гриша Ганчев във ПФК ЦСКА-София! Един от перачите на милиардите на Доган чрез няколко строителни фирми. Не случайно и Гриша Ганчев преди месец избяга от футболния клуб ей така на пожар! Като го остави в окаяно състояние! Бивш близък на избягалия повече от 10 години бивш банкер Цветан Василев! Василев който според Пеевски е ощетил народа на България с 5 милиарда. Василев който с държавните пари и парите на вложителите създаде партия ( ББЦ на Бареков) и наливаше в нея нашите пари безотчетно! Къде в света има случай директор на банка да създава партия с народни пари? Самия Василев призна че е наел пиар агенция според която за най подходящ лидер на неговата партия е бил Бареков. Наливаше в чували дори без да ги броят милиони за партията му. Според Пеевски са установени 126 млн.
  • 15 Стойко

    0 0 Отговор
    Продължавам..Приятеля на Цветан Василев ,Гриша Ганчев има да връща над 1 млрд.лоши кредити на КТБ да приватизира "Петрол" и след фалита на банката не ги върна на държавата! Но Делян подкарва и него! Медиите му от няколко дни информират че лицето Гриша Данаилов Ганчев е поръчител на няколко убийства като се цитират имена. Затова Ганчев толкова скоропостижно и ненадейно избяга от ФК ЦСКА -София. Давай Деляне ...Народа на България е с теб и подкрепя операция "Чисти ръце"
  • 16 ина

    0 0 Отговор
    обиколете софия с мрежа и ги оставете
  • 17 ТОВА Е

    0 0 Отговор
    целта на занятието ! Дай Боже !
  • 18 АГАТа Кристи

    0 0 Отговор
    А никой не споменава, че първото нещо което трябва да се направи, дори и много късно вече е - ЛУСТРАЦИЯ !!!
    Едва след нея - изчистили се от многото бурени и плевели, може да поемем в правилния път, изостанали с десетки години от всички останали, при които този процес се състоя...
  • 19 Наистина

    0 0 Отговор
    е крайно време, ти и женати да изчезнете от всякакви медийни изяви, задължително нетърпими сте.
  • 20 Не съм фен на

    0 0 Отговор
    Б. Борисов но е учудващо за мен че той ви прави на маймуни.
    Не се ли сещате че тук целта е да изчезнат Пепе да е расте и всякакви такива. И Борисов показва че може да премахне тези ненужни израстъци.
    Колкото и жалко да е за тях аз съм съгласен с него защото нищо не показаха. Какво се получи с тяхното появяване... Нищо едно голямо нищо.
  • 21 Личната врачка на Иво Прокопиев

    0 0 Отговор
    Хич не му се сбъдват прогнозите на несретника Смилов.
  • 22 Трандафор

    0 0 Отговор
    Можете ли да си представите един ден, една седмица, месец без политолози, социолози, медийни експерти, инфлуенсъри и обикновени политдизайнери, м? И аз не мога! А иначе, двама от най-свирепите мафиоти от Коза Ностра са казвали, че от нищо друго не ги е страх, само техен вътрешен човек да не се разприказва и да не им разкрие схемите! Е това се случва в момента и историческа справедливост е да се започне с Доган, просто защото Луканов е покойник! И да не се заблуждаваме - Пеевски и да слезе от сцената ще повлече и актьори, и декори! В момента само лекичко е открехнал завесата.....
  • 23 Някой

    0 0 Отговор
    ДПС била незаобиколим фактор, това не е партия в истинския смисъл на думата партия, а това е етническа организация, и това е незаконно по конституция . Турците които гласуваха за тази организация не гласуваха за даден вид политика лява или дясна а си гласуваха за техния си етнос , и на това нещо трябва да се сложи край !!!!!?
  • 24 М3 голд

    0 0 Отговор
    Браво, Факти! Блокирахте ми мнението. Какъв е проблема? Аз съм аналитик и спазвам правилата ви.
    Бъдете здрави!

    Коментиран от #25

  • 25 Тая фльор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "М3 голд":

    Се чеша, където не я сърби!
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Големите партии още сега трябва да си отидат защото те не мислят за хората а чакат само избори защото това им е Бизнеса
  • 27 Анонимен

    0 0 Отговор
    Големите партии още сега трябва да си отидат защото те не мислят за хората а чакат само избори защото това им е Бизнеса
  • 28 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    0 0 Отговор
    Много ви благодаря за това признание. Ще се постараем да стане точно така. Писна ни от крадци руски турски и американски подлоги. Заминавате на бунището
  • 29 Крайно Време ......

    0 0 Отговор
    Крайно Време ...... Е !
  • 30 Напротив

    0 0 Отговор
    ако продължава тъй ще остане само една от "големите" партии, чиито избиратели - държавните служители, около 500 хил., ще ни осигурят Ювиги доживот!!! Нали ни тегли към авторитарност? Е...
  • 31 Диляна Иванова-Станчева

    0 0 Отговор
    Крайно време е да кажете, че за нищо е ставате смешници.
  • 32 Още не е момента

    0 0 Отговор
    Смилов, смили се! Българските "политици" има три основни качества -алчност, невежество и наглост! Те ще си отидат когато народът ги погне с камъни, но моментът още не е назрял! Ще трябват още няколко безрезултатни избора, за да се набере критична маса!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол