8 Септември, 2024 09:38 1 144 26

Румен Христов: Нещата след изборите ще бъдат трудни. Вероятно двупартийна коалиция няма да е достатъчна

  • румен христов-
  • избори-
  • трудности-
  • двупартийна коалиция-
  • преговори

Случващото се в ДПС е един много неприятен момент за демократичните сили. Когато се стигне до такова разделение, формацията, която го изпита, не става по-силна. Най-вероятно в следващия парламент ще видим две формации, уточни лидерът на СДС

Румен Христов: Нещата след изборите ще бъдат трудни. Вероятно двупартийна коалиция няма да е достатъчна - 1
Снимка: Нова телевизия

Има ли вече отговор на въпроса „кое е истинското ДПС”? Кой от двата лагера избират от ГЕРБ-СДС? Възможно ли е кметове на ГЕРБ да станат министри в редовен кабинет? Тези въпроси коментира в ефира на "Здравей, България" Румен Христов от ГЕРБ-СДС.
Нещата след изборите ще бъдат трудни, очаква се да има повече политически формации в парламента. Вероятно двупартийна коалиция няма да е достатъчна. Много трудни ще бъдат преговорите, но редовното правителство ще е много важно. Това заяви Румен Христов.
От името на СДС мога да кажа, че случващото се в ДПС е един много неприятен момент за демократичните сили. Когато се стигне до такова разделение, формацията, която го изпита, не става по-силна. Най-вероятно в следващия парламент ще видим две формации, уточни той.
„Не се чувствам близо нито до едните, нито от другите идеологически. Това, което имах възможност да коментирам е, че това, което направи ДПС-Доган през годините за демокрацията и отношението му към съюза на демократичните сили – свалянето на първото правителство на СДС, подкрепата към Георги Първанов, близостта с БСП и неподкрепата на Росен Желязков, давам коментар на тези, които са били по-дълго в политиката. Но не се месим сега”, допълни той.

Относно избора на нов главен прокурор. „Не знам защо не беше сменен състава на ВСС, при положение, че колегите от „Продължаваме Промяната-Демократична България” имаха правителства. Ако го бяха предложили, щяхме да го свършим”, твърди Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 смок

    0 0 Отговор
    Пажъйвьом,увидимъ.
  • 3 Перо

    1 0 Отговор
    И тоя изкара две пенсии в парламента от 1992 г., до сега! СДС отдавна няма, но депутата Румен Христов пак го има! Остава да чакаме да ни “оправи”, като до сега! Радев 7-8 пъти прави предизборни консултации с едни и същи хора!
  • 4 Доротея

    0 1 Отговор
    За Бог и България, милички, НЕ им гласувайте! Ще се намъкнат разни недисциплинирани елементи с вашите гласове в праламента и ще вършат същите и по големи безобразия! 1 % активност им е предостатъчен! Кой може да гарантира, че ще изберете лицето Х и то няма да се сглоби с лицето Игрек или Z, след като в предизборната реч ви е убеждавало, че това няма да бъде НИКОГА!
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Българите се делят на два политичдски тима: леви и десни. Защо са ни тогава сто партии и коалиции? За да ни разединяват и да нямаме мнозинство, за която и партия да гласуваме. Така си седим като къща с вечни дразги и размирици. Така по-лесно ни управляват отвън, че дори ни подстрекават да се караме. Докато има много партии, няма да има единност!
  • 6 Kaлпазанин

    0 0 Отговор
    Ааяаа не се хабете ,те от посолството знаят най добре
  • 7 Милен

    0 0 Отговор
    И всички партии да се обедините, пак няма да представлявате народа, а избора на около 800 000 хил., като част от тях са взели пари за да гласуват! Ако всички в парламента се подменят, може и да се получи. Странно е, че не разбрахте защо избирателите спряха да гласуват - не ви харесват като политици.
  • 8 Стенли

    0 0 Отговор
    Върви да спиш и ти не са наеди къв политик си ти колкото аз съм космонавт
  • 9 ккк

    0 0 Отговор
    тези избори няма да гласувам , няма да съм съпричастен на управление и сглобка с Пеевски
  • 10 Ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    Коя е Мата Хари
  • 11 Серп

    0 0 Отговор
    Ако вземете да изчезнете завинаги всичките на куп ще сме най-щастливи.
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Хампарцуняка ви го каза: - За какво ви е мнението на някакви си 80% функционално неграмотни?
  • 13 Град Козлодуй

    0 0 Отговор
    от Вас СДС започна съсипването на България
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Оракула от Делфи

    0 0 Отговор
    Загрижил се Румен Христов, "човека- партия",
    коя половина от " ДПС" щяла да хареса "ГЕРБ"???
    Тръгнал за риба с" въдицата" на Бойко Борисов, а за стръв сложил , Пеевски на кукичката!
  • 16 Стенли

    0 0 Отговор
    Има някакъв проблем със сайта не може да се гласува

    Коментиран от #18

  • 17 бягай бе

    0 0 Отговор
    дърт морук....
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стенли":

    Не е проблем. Сега, броячът на лайкове няма да показва, че жълтопаветниците са 20% от обществото.
  • 19 Българка

    0 0 Отговор
    Този хлъзгав продажник на каквато и да е демократична политика през цялото интервю с отговорите си по заобиколен начин потвърди ,че ГЕРБ-СДС имат тясна връзка и подкрепа за Делян Пеевски. Явно в момента ГЕРБ е зависима от емблемата за корупция, санкционирания за корупция, пране на пари ,рекет и какво ли още не от САЩ и Великобритания. Само българската прокуратура и съд са слепи и глухи. А имаме знакови ичастия на дебели в погрома на КТБ, Булгартабак, Лафка,опита за рекетиране на Дунарит и т.н.
  • 20 инж. Ганчо Илков

    0 1 Отговор
    Румен Христов споменава за сваляне Правителството на СДС, но не обръща особено Вниманието, че Това Правителство бе свалено от внедрените Агенти на ДС псевдо Дисидентите: Жельо Желев ("Боянските Ливади"), Иван Костов (препоръчан за Депутат на СДС от Андрей Луканов), Доктор Петър Берон, Петко Симеонов и много други. Правителството (на Филип Димитров) бе силно Разклатено след внасяне в Парламента на Проекто Закона за Лустрацията.
  • 21 инж. Ганчо Илков

    0 1 Отговор
    Румен Христов споменава за сваляне Правителството на СДС, но не обръща особено Вниманието, че Това Правителство бе свалено от внедрените Агенти на ДС псевдо Дисидентите: Жельо Желев ("Боянските Ливади"), Иван Костов (препоръчан за Депутат на СДС от Андрей Луканов), Доктор Петър Берон, Петко Симеонов и много други. Правителството (на Филип Димитров) бе силно Разклатено след внасяне в Парламента на Проекто Закона за Лустрацията.
  • 22 Абе,

    1 0 Отговор
    за този псевдо демократ ,гласува ли друг освен родата му ?!
  • 23 Тия се уредиха

    1 0 Отговор
    И той, и Ал Йорданов, така че поне сега да имат малко срам
  • 24 Демократ

    2 0 Отговор
    Няма как да се оправи държава с предатели във властта, които отдавна трябваше да са изхвърлени на политическото бунище. Те са безсрамни, нагли, безсъвестни и с много дебела кожа.
  • 25 ха ха

    1 0 Отговор
    нема по лъжливо и по крадливо същество от български политик
  • 26 М3 голд

    0 0 Отговор
    Този ограничен човек не разбра ли, че ББ направи коалицията заради трите букви: СДС, които да са до неговите. Така изглежда по-така, нали? И като награда, този Румен е депутат. Ако може, и министър става. А той наистина е ограничен. Мила майко България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол