8 Септември, 2024 13:51 1 629 26

Кристиан Вигенин: Не ние сме се отрекли от Нинова, тя се обърна срещу нас. Подала е оставка. Темата е затворена

  • кристиан вигенин-
  • корнелия нинова-
  • отричане-
  • подаване на оставка-
  • тема

Имаме причини да не поканим господин Кадиев в обединението. Бил е в нашите листи, правили сме коалиции с неговата формация. Той не разбира смисъла на това, което правим, коментира още Вигенин 

Кристиан Вигенин: Не ние сме се отрекли от Нинова, тя се обърна срещу нас. Подала е оставка. Темата е затворена - 1
Снимка: Нова телевизия

Бих предложил да спрем да коментираме госпожа Нинова. Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин, евродепутат от БСП.

"Пътят е ясен. Тя е подала оставка. Националният съвет е избрал изпълняващ функциите. След това започнаха съдебни обжалвания. Тя, заедно с още трима човека, бяха изключени от БСП по устава и правилата. Темата е затворена.

Ситуацията в БСП е много различна от тази в ДПС. Остава единствено да се финализира тази съдебна сага, която започна през юли и нещата да продължат по устава и по закона.

Към този момент Атанас Зафиров представлява БСП за България пред ЦИК. Предстои регистриране на нашата нова коалиция БСП - Обединена Левица. Съдът се произнесе още в началото на юли, че Зафиров представлява партията, но това решение беше обжалвано, умишлено забавено, за да се постави под риск регистрацията на БСП. Абсурдно е да бъде поставено под риск участието на най–голямата лява партия от човек, който дори не е неин член!

Не ние сме се отрекли от Нинова, тя се обърна срещу нас, защото решихме, че няма да позволим еднолично да се насрочват заседания на Националния съвет, да се пререшават решения на Изпълнителното бюро. Това не е няколко човека срещу Корнелия Нинова. Националният съвет определи Зафиров за изпълняващ функциите на председател".

Той разясни в предаването "Неделя 150" какви са целите, довели до създаването на ляво обединение.
"Всички сме заедно и гледаме напред. В момента левите сили се опитваме да стъпим на здрава почва. Работим по нашата платформа. Променя се и настроението и вътре в БСП. Лявото се превръща във фактор.
Имаме причини да не поканим господин Кадиев в обединението. Бил е в нашите листи, правили сме коалиции с неговата формация. Той не разбира смисъла на това, което правим. Естествено е, че най-голямата лява партия ще има водеща роля в тази коалиция. Няма как БСП да бъде поставена в подчинено положение. Но ние работим абсолютно открито. Сигурен съм, че няма да стигнем до положение, в което да диктуваме някаква политика. Само заедно може да представляваме алтернатива за управлението на България. Винаги ще има опити да се връщаме в миналото, да търсим минали конфликти. С днешна дата тези конфликти са затворени.

Направихме сериозно усилие да обединим и вътрешно партията. Стъпка по стъпка и вътрешните пукнатини се затварят".

Вигенин е категоричен, че сред целите на новата лява коалиция ще остане разграждането на модела, изграден от ГЕРБ.

"Няма да видите отстъпление от нас в това отношение. Всеки, който олицетворява този модел в страната, няма как да бъде наш приятел".

Той посочи, че все още не е ясна подредбата на листите.

Нашето намерение е това да бъде проект, който да продължим да развиваме в следващите години, обясни Вигенин.

Имаме намерение да върнем старите текстове на Конституцията. Ще работим за това, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нинова vs Всички

    9 0 Отговор
    Това което може да направи Нинова е нов политически проект!
  • 2 Град Симитли

    6 1 Отговор
    ".... 48Този, който щеше да го предаде, се беше уговорил с тях да им даде знак: „Когото целуна, той е. Него хванете!“ 49Юда се приближи до Исус и му каза: „Здравей, Учителю!“ И го целуна.
    50Исус отговори: „Приятелю, направи това, за което си дошъл.“..."
  • 3 лек въпрос

    8 1 Отговор
    Вигенин, като чуеш името Нинова трябва да застанеш мирно и да и отдадеш чест.....Къде щеше да бъдеш ти ако тя се беше кандидатирала за евроизборите- много лек отговор - щеше да драпаш и агитираш по ямболските села за изборите????

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Васил

    8 1 Отговор
    Ама докато седяхте на нейната маса и взимахте кинти ви беше добре????
  • 6 Всички сте един дол дренки

    2 6 Отговор
    Жалко, ако беше останала Нинова начело, щеше да затрие съвсем БКП/БСП!,А ако реши да прави нов проект, как е най-подходящо да го нарече-Партия на червените милионери!😂
  • 7 Хари

    6 1 Отговор
    Предатели, продадохте се за жълти стотинки!
  • 8 БСП в Бунището

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "лек въпрос":

    Вигенин е втори мандат Евродепутат..От първия се върна милионер...Обаче БСП изпратиха делегация в Русия на Икономическия форум,начело с депутата Иван Петков...И както седят на два стола ,та направо в Бунището на Историята вкупом всички " леви" русофили и държавни Изменници!!!
  • 9 Абсолютен

    7 1 Отговор
    Самозабравил се нарцис
  • 10 Стенли

    8 1 Отговор
    Мълчи бе предател храни куче да те лае
  • 11 Не си

    5 1 Отговор
    Това, което мислиш, че си…
  • 12 Морал на кумунист

    4 3 Отговор
    Това са Кумунистите създадени от Русия
    Пълни Боклуци
  • 13 БСП умре

    2 2 Отговор
    До всички симпатизанти и членове-гласувайте за Възраждане!

    Коментиран от #21

  • 14 Тома

    6 1 Отговор
    Парата разваля и хората със социалистическите идеи.
  • 15 ФАКТИ

    7 1 Отговор
    НИНОВА, СРЕЩУ ДЖЕНДЪРСТВОТО СЕ БОРИ.А ДЖЕНДЪРИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ ОТГЛЕДА.
  • 16 БСП АКТИВИСТИ

    4 2 Отговор
    НИНОВА ДА ПРАВИ ПРОЕКТ БЕЗ ПОДЛОГИ.
  • 17 Галя от ПосолствоТО

    4 1 Отговор
    Ама по бързо бе момче, откога само обещавате за тая Истамбулска конвенция? Да е ратифицирана до Нова година, или няма кинти
  • 18 Прав е

    1 3 Отговор
    Успех и напред!
  • 19 Защо Всичко в България! Мирише на Лошо!

    2 0 Отговор
    Защо Всичко в България! Мирише на Лошо!
  • 20 А вие

    7 2 Отговор
    БЕЗ НЕЯ ОТИВАТЕ НА КИНО.
  • 21 Стенли

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "БСП умре":

    За сега те ми се виждат най читави
  • 22 Скоро ще се разбере

    2 1 Отговор
    Хехехе малкия партизанин сега ще трябва да обясни на широката публика как ще разделят "традиционните ценности" с руската партия
  • 23 колко жалко

    9 1 Отговор
    Защо този човек се изложи
    така ? Поне да беше запазил неутралитет. Сега вече е в образа на предател. Разбирам Мая Манолова и другите, които са изключени по една или друга причина. Но един човек, който постоянно беше лансиран от Нинова да се обърне срещу нея в мига, в който тя "падна", просто е грозно, противно и недостойно. Нищо ново. Така постъпват кариеристите. Няма никакъв морал в действията им.
  • 24 Нено

    10 1 Отговор
    Поредният червен сбърканяк. "Пътят бил ясен! С Манолова, Ал. Томов. С. Станишев ли ще вървите по него? Психо леви джендъри.
  • 25 Хахаха

    9 1 Отговор
    На Нинова не и простиха от Партията на Европейските Социалисти /ПЕС/, че се обяви категорично срещу ЛГБТИ джендър педофилията.

    БСП я чакат нови още по-големи падения.
  • 26 Гнусен

    6 1 Отговор
    И гаден Амбриаж!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол