10 Септември, 2024 06:08 1 617 19

Бойко Найденов: Голяма част от населението не иска да спазва закони и правила

  • бойко найденов-
  • правосъдие-
  • прокуратура

Всички главни прокурори са избирани политически, заяви бившият директор на НСлС

Бойко Найденов: Голяма част от населението не иска да спазва закони и правила - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

16 януари 2025 г. е евентуалната дата, на която ще се избере нов главен прокурор. Това стана ясно от заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) тази сутрин.

"Самият Висш съдебен съвет е с изтекъл мандат. Той избра предишния главен прокурор, след това съвсем внезапно го освободи. Хубаво е членовете публично да обяснят своите мотиви. Обществото трябва да получи отговори, преди да се влезе в нов кръг. Ако пак бъде сервирано от същото - какво печели страната и правосъдието? Вървим на едно място, ако не и назад".

Това коментира бившият директор на Националната следствена служба (НСлС) и бивш зам.-главен прокурор Бойко Найденов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му прокуратурата е твърде важна обществено-политически, за бъде оставена на избора. Той подчерта, че всички главни прокурори са избирани политически.

"В началото политически означаваше да бъдат направени промени, да бъдат сменени посткомунистическите навици. След това нещата се измениха", каза Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Конституционният съд е политически назначен и не би могъл да бъде независим.

"Важното е да се надскочат обвързаностите, но това не се случва", уточни той и призова членовете на ВСС да обмислят с изтеклия си мандат дали имат моралното право да назначават следващ главен прокурор.

"Политическите партии не можаха да се разберат за това кои хора да бъдат поставени във ВСС. Ставаме заложници на липсата на политическо решение какво бъдеще да има България, което трябва да бъде зависимо само от закона. Трябва да се търсят нови решения, нови подходи, да гледаме какво се случва в другите страни и да знаем какво искаме", добави бившият зам.-главен прокурор.

Найденов е на мнение, че голяма част от населението не иска да спазва закони и правила.

"Много по-удобно се живее в общество на правен нихилизъм. Спазването на законите е гаранция за просперитет", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    22 0 Отговор
    живее в Територията !

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Европеец

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защото":

    Не само че живеем в територията, ама населението да взема пример от 240 политически боклуци, както се изрази бившия главен прокурор Иван Гешев, е че той самия не е такъв де.... А стига, че един час виж сега тука да чета глупости на мисирки мислищи се за журналисти.... А трябва да тръгвам на работа.....

    Коментиран от #9

  • 4 а ла хулю фишер

    21 0 Отговор
    като гледам елита гъмжи от светци -кокошкари , а кой дава пример на туй покварено население
  • 5 Дупничанин

    27 0 Отговор
    Ми нормално, гледат от 240-те паразита. Нали са "цвета на нацията" тия бандити гнусни...
  • 6 И к'во ?

    22 0 Отговор
    " Голяма част от населението не иска да спазва закони и правила " Но пък са любимци на евроатлантическите ни партньори ! И много хубаво танцуват кючек .
  • 7 Бойко Найденов!! Политиците не спазват,

    26 0 Отговор
    Нито Закони, нито Правила, а само Крадът и лъжат!! Част от народа им Подражава!! Нормално е да се Случва! "Елита" "Богоизбраните" са Примера!!
  • 8 Перука

    14 0 Отговор
    Много поччна да разбираш. Манекенка
  • 9 Тръгвай на работа....

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Работи съвестно и бъди истински европеец, аз ще поспя още малко.
  • 10 Коко

    17 0 Отговор
    Законите се потъпкват от овластени подставени лица и естествено всички надолу гледат какво става и също не ги спазват.Но има едно нещо което се нарича народен съд.И то е жизнено необходимо за прочистване на нацията от паразити предатели и всякакъв вид боклук.
  • 11 Гражданин

    14 0 Отговор
    Този беше в прокуратурата Момче за поръчки. Кариерата му е започнала от школата в Симеоново, военен прокурор, слугинаж на Филчев. Заигра се после и с Пеевски, стана му “юридически съветник” и сега се прави на юрист. Два пъти се кандидатираше за Главен прокурор. Сега пак да опита…ха-ха-ха
  • 12 Тити

    14 0 Отговор
    Тази част от населението е е парламента мафиота на държавата.
  • 13 Артилерист

    17 1 Отговор
    Прав е г-н Найденов. Политическите назначения, не само в съдебната система, разбирай назначаването на атлантически угодни/удобни, са престъпления срещу България. Едни от най-ярките примери са Гешев, Тагарев, Шаламанов и тн. Гешев е върха на антиправото в България. Той прикри злоупотребите, кражбите, безобразията на гербаджийската шайка, вкл. и кражбата на 4 млрд от КТБ от Пеевски, ортака на Борисов. Гешев за малко не арестува президента Радев, единственият, който се противопоставяше на золумите на крадливите гербаджии. България е практически блокирана отгоре във всички области на своето развитие, защото тя трябва да съгласува решенията си не със своите интереси, а с посолствоТО. Например, програмите за българското училище се пишели от "експерти" на американския Международен валутен фонд!?!? Затова в управата на българската държава се избират не годни, а угодни. В редките случаи, когато начело са били годните, например г-н Пламен Орешарски, американците веднага организират протести, бунтове, цветна революция и ги сменят. България затова влезе в безкрайна спирала от избори. Българите не желаят натрапените, но не им разрешават желаните...
  • 14 ха ха

    11 0 Отговор
    "законите" ви ни ограбват и убиват , буквално
  • 15 един

    11 0 Отговор
    Спазването на закони и правила се налагат чрез държавния репресивния апарат,"няма не искам няма недей",но пък щом рибата се умирисва от главата нищо не помага,тогава "цялата риба се разваля"!
  • 16 Така Така

    9 0 Отговор
    Е неможе за едни всичко да е позволено а другите да спазваме закона. Така че у лево моля. А и законите ги съчинявате на комяно взависимост на кой олигарх какво му трябва. Това са смотани закони
  • 17 Без име

    6 0 Отговор
    Така е,тук е като в "дивия запад"-всеки има собствени правила,дори и децата!Пълен хаос,защото няма държава!!
  • 18 За протокола

    1 0 Отговор
    Законността започва с всички нас. Всички искат ред и законност, но мнозина се възползват от всяка възможност да заобиколят закона и да придобият нещо, което на им се полага, да избягнат глоба или наказание, да се отърват от съдебно преследване.
    Защото корупцията има две страни - взимащ и даващ. Ако някой отърве наказание, то той ще продължи да гази законите. И т.н.
    Така, че ако всички започнем да спазваме законите и нещата със сигурност ще се подобрят.
  • 19 Тодор

    2 0 Отговор
    Тоз Бойко и той като оня съвсем е изплискал легена, а тука вече кърти и мивки. Да си припомним кой започна да не спазва законите преди 35 г. - ами именно държавните институции и държавните органи. Да си примопним, че имахме и главен прокурор - поръчител на убийства. Да си приморним оня - "За Бога братя не купувайте" - е може ли това да се случи в нормална държава? не, неможе и трябваше да търпим и да си траем. Но преди всичко имам един главен въпрос - един от основните исконни "закони" е "не прави на другите оново, което не искаш да се случи на теб". Е, а сега имаме писани закони с безброй правила - а тогава защо нарушенията се увеличават - ами защото правилата, забраните са абсурдни. Имаме НК, преписан от съветския през 50-те години на 20 век. А сега събедната, правораздавателната система, вместо на помагат на хората, съществуват само за да изкарват пари от обикновения човек. В момента държавата, вместо да подпомага хората да живеят по-добре, прави обратното - спомага за демографската криза, за бедността и неравенството. Помага на олигарсите само - 10-на души в БГ изкарват чрез контрабанда, неплращане на акцизи надз 600 млн. лв. като ощетяват държавата - Г. Самуилов, домусчиеви, Шиши, производителите на алхохол и цигари. Същевременно дали прокурорите разследват едрата икономическа престъпност или се занимават с кокошкарски кражби за под 1000 лв? реторичен е въпроса, погледнете ккави дела се водят в съдилищата и ще разберете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове