11 Септември, 2024 19:39 2 094 17

Иван Ченчев: Изпълняващият функциите си изпълни функциите – Зафиров, заедно с Манолова, заличи БСП в ЦИК

  • иван ченчев-
  • изпълняващ функции-
  • атанас зафиров-
  • мая манолова-
  • заличаване-
  • бсп-
  • цик

За съжаление, социалистите вече ще бъдат водени от удобно на ГЕРБ и олигархията ръководство

Иван Ченчев: Изпълняващият функциите си изпълни функциите – Зафиров, заедно с Манолова, заличи БСП в ЦИК - 1
Снимка: Евроком

„Изпълняващият функциите си изпълни функциите - това за което беше поставен. Както и цялото самонастанило се ръководство“. Така Иван Ченчев отговори на въпроса в студиото на „Делници“ как ще коментира това, че Атанас Зафиров и Мая Манолова са дерегистрирали БСП в Централната избирателна комисия.
„Някой беше казал - за да имаш врагове не ти трябва война, трябва ти да казваш истината. А истината в БСП е, че през последните осем години натискът отвсякъде за различни коалиции, най-много, разбира се с Борисов, беше отказан. Това явно е „грехът“ на Корнелия Нинова, че отказа каквато и да е колаборация с ГЕРБ. За да стигнем до това вчера изпълняващият функциите да дерегистрира БСП. Даже, видях в интернет публикации заглавие: „Доживяхме Мая Манолова и изпълняващият функциите председател да заличат БСП“, каза още пред телевизия Евроком Иван Ченчев.
По думите му социалисти от цялата страна реагират масово на това, което се случва. „За съжаление, след вчера те ще бъдат управлявани от удобно ръководство, удобно на олигархията, удобно на ГЕРБ, удобно на Борисов. Преди месец от трибуната на парламента говорих точно за това и се обърнах към хората – да не подкрепят удобните политици, да подкрепят неудобните. Те ще им свършат работата.“, подчерта той.
Попитан дали са имали правото да регистрират в ЦИК БСП, Ченчев отговори: : „Към момента на внасянето ва документите на БСП в ЦИК ние бяхме пълномощници на тогава все още действащия председател Корнелия Нинова. Ние обещахме на социалистите, че ще регистрираме БСП, че няма да оставим партията да бъде подложена на риска да не се яви на изборите. И си изпълнихме обещанието“.
По повод решението на ВКС и Иван Ченчев припомни: „Имаше казус от 2022 година По същия казус – оставка и конгрес, през 2022 г. съдът казва: оставката трябва да бъде констатирана на конгрес. Цитирам решение 100 от 27.07.2022 г. Сега – оставката не трябва да бъде констатирана. И прокуратурата в съдебно заседание казва, че е незаконосъобразно вписването в СГС – когато има подадена оставка и когато тя не е констатирана от конгреса“, подчерта Ченчев.
„Социалистите имат съвест. Те ще вземат своето решение. Защото те са в БСП заради убежденията си“. Така Иван Ченчев отговори на въпрос на водещия какво ще се случи в БСП, тъй като в Евроком са излъчвали мнения на зрителите за предстоящите избори и в едно от тях зрителка от Казанлък е казала, че те няма да гласуват след като тези имена ще бъдат водачи на листи, визирайки новина, че Сергей Станишев, Кирил Добрев, Калоян Паргов ще са начело.
„За редовите социалисти е очевидно съглашателството на сегашното ръководство. Не Нинова отиде по късни доби в НДК, за да се договарят постове и позиции, и сваляне на председател на Народното събрание. Когато се преговаряше за правителство с Кирил Петков и Асен Василев, те идваха на „Позитано“. Това е позицията на достойния политик, на политика, който няма от какво да се крие“, каза още Иван Ченчев.
„Ако направите един стоп кадър аз мога поименно да ви кажа хората – нови лица не виждам, но виждам такива, които са изоставили един председател и са прегръщали друг председател на секундата, след като предишният си е отишъл. Виждам и няколко млади лица, пожелавам им успех да намерят място за реализация, но познавайки манталитета на другите, се съмнявам“, коментира Ченчев.
„Бях на отбелязването на 9 септември в село Литаково, община Ботевград, Там има издигната Братска могила, в която са положени костите на български герои, на двама канадски офицери, американски офицери, там е гробът на майор Томсън, на сръбски партизани, много силно място. Е, кажете ми, като видиш хората, които са там, като видиш как отстояват своите виждания - как да ги предадеш, как да кажеш – за да се уреди сегашното ръководство, дайте да се прегърнем с ГЕРБ“, коментира социалистът и в отговор на въпрос в студиото заключи:
„Мен ме интересува съдбата на редовите социалисти, те да имат посока, отстоявайки своите убеждения. Заставам на тяхната страна“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    10 10 Отговор
    какво повикало се обадило

    Коментиран от #3

  • 2 Мераклия

    8 7 Отговор
    След изборите се надявам, към Малдивите с Мая да плавам, на държавна издръжка, и Ваня с нас да дойде да кръшка. И тримата в една вила, да летим под държавната закрила, и поцял ден да ме кърмят, додето ме ощърбят. Искам да ме кърмят мамо двете комунистки, шепите ми да са пълни с техните Сиски. Амин.

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Аталай от Шан Хай

    9 9 Отговор
    Най неудобния политик е Делян Пеевски. Пеевски обеща да разплете Копринения Чорап на мистър КЕШ.
  • 5 За БСП е валидно само едно:

    4 7 Отговор
    и едните и другите лъжат, защото ВСИЧКИ крепостници лъжат.
    Закривай!
  • 6 Анджо

    5 13 Отговор
    Да изчезват и вече никога да не се въстановят, това е най проклетата партия, даже аз не знам защо и викате партия, това е терористичната организация БКП.
  • 7 оня с коня

    6 10 Отговор
    ЗветеДПС-та се избиват кое първо да се регистрира,тия ненормалници пък отишли специално да си ДЕрегистрират Партията което си е чисто самоубийство!Ами на Хаирлия да е - Имаше "Столетница",вече няма.Което пък значи че и "Широка коалиция" под Егидата на БСП няма да има.
  • 8 Зафиров е временно ръководство

    13 6 Отговор
    На конгреса ще се избира. А ти заедно с Курнела си изключен от БСП за погроми и използване на социалистите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 М3 голд

    7 5 Отговор
    Нинова вкара двама от НСА в ИБ и ги направи депутати. Е, до тук сте. Този да се храни с дописки. Другият как ще си обслужва скъпия автомобил? Скоро не са публикувани плювни и от Методиев. И той захлеби покрай Нинова. А бе защо се говори за придошлите милионери в БСП, след обединението? Нинова къде се слага? Зам. министър на Овчаров, министър и търговец на военна продукция до неотдавна. Да си събира парапанките и да си ходи при комисионните. Каквото можа, направи. И посолствоТО беше до тук с нея.
  • 11 Коалиция с ГЕРБ?

    4 2 Отговор
    Към този момент това е невъзможно. ГЕРБ има решение на конгрес да не се коалира с БСП. Ако си направят нов конгрес и вземат ново решение ще може да се спекулира с това предположение.
  • 12 Има някаква надежда за теб

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мераклия":

    Ако платиш масрафа на Мая може да я вземеш на Малдивите. Ванчето е много по-хитра и няма да ти върже.
  • 13 Шест

    4 2 Отговор
    Изпълняващия функциите нищо не може да изпълни защото е калъф,заедно с Добри имаше един аколкохолик със същото име ако се сещате, който ни спаси ама надали от гражданска война Птууу мазни курбани.
  • 14 Сириние и кашкавалъ

    3 1 Отговор
    Не може да разделят Мандрата на кой сиренето на кой кашкавала на кой на мандраджията "бииип" цензура
  • 15 Златен скункс

    2 1 Отговор
    Тъп съм и не разбирам-какво е това ченчев
  • 16 Дрън- дрън

    1 1 Отговор
    Или ви боли, че може и да не сте депутати, зер друго и не можете да правите
  • 17 Иванов

    1 1 Отговор
    Момче,потърси си друга работа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол