12 Септември, 2024 09:34 42 872 26

Преди крайния срок за регистрация: Чакъров е подал заявление за оттегляне на ДПС от коалицията около Пеевски

  • срок за регистрация-
  • джевдет чакъров-
  • заявление-
  • дпс-
  • оттегляне-
  • делян пеевски

„Движение за права и свободи – Ново начало” е подала онлайн само 1 от 9 нужни документа за регистрация, допълни зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов

Преди крайния срок за регистрация: Чакъров е подал заявление за оттегляне на ДПС от коалицията около Пеевски - 1
Снимка: Нова телевизия

Има заявления за оттегляне на ДПС от коалицията „ДПС- Ново начало”. То е подадено от другото ръководство на Движението, представлявано от Чакъров. Това се е случило минута преди изтичане на крайния срок за регистрация, каза в студиото на "Здравей, България" Цветозар Томов, зам.-председател на Централната избирателна комисия.
"При наличието на двама представляващи с противоположни искания е възможно искането на Чакъров да бъде уважено. Вече дори имаме и възражение срещу това заявление. Кризата, която е свързана с конфликта в ръководството на ДПС, е в ущърб на избирателите му. Всяка формация може да иска промяна в състава на коалицията, в която участва, но всичко зависи от коалиционното споразумение", посочи още той.

Той коментира и решението на ВАС да разреши регистрацията на „Движение за права и свободи – Ново начало”. "Не приемам всички аргументи на ВАС. Ще видим какви ще са последиците от това решение. Може би трябва при регистрация да работим от 00.00 ч. Подадени по дистанционен път документи са валидни, стига да се е случило в упоменатия срок. В случая на коалицията на Пеевски е подаден само 1 от 9 документа, които трябва да придружават едно заявление. Другите бяха внесени на хартия по-късно", обясни той.
Според него технически невъзможно е всички документи да се подадат по електронен път. Пример за това са списъците. "Има изисквания, които налагат хартиен носител. Кой се е регистрирал първи не бива никога да бъде решаващо при един вътрешнополитически конфликт. Нямаме коалиция, представлявана от Пеевски, други лица я представляват - упълномощени от него депутати от ДПС. 10 дни след последния срок за регистрация се допускат промени в наименованията на коалициите", посочи Томов.

По думите му партиите и коалициите могат да използват илюстративни материали с лица, дали съгласието си да са на тях. "В този смисъл ДПС има право на членове в СИК, като парламентарно представена партия. Коалиция „Алианс за права и свободи” няма как да има такива, тъй като сред двете формации, които я съставят, няма ДПС'', коментира зам.-председателят на ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    59 14 Отговор
    Стига сте ни занимавали с дрязгите между крилата на ДПС. Кажете какво става с "премъдраго" "доктора" Ахмеда Догана. Той е единственият лидер на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, КОМУТО СА ВЗЕЛИ ВСИЧКО И НЕ ИЗЛИЗА ОТ ВКЪЩИ. ДРУГ ТАКЪВ НЯМА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Корупция!!!

    87 13 Отговор
    Коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" е подала онлайн само 1 от 9-те нужни документа за регистрация електронно!!!!
    Това е НЕЛИГИТИМНО!!!.
    Как тогава ВАС отсъди, че "Движение за права и свободи - Ново начало" на Пеевски била първа регистрирана????
  • 6 Чудя се...

    77 18 Отговор
    Защо ЦИК изпълнява това безумно решение ва ВАС?!
    ЦИК си имат Правилник и трябва да го спазват!
    Те утре ВАС могат някакво друго безумно решение да ги задължат и ЦИК като марионетки ли изпълняват?

    Коментиран от #16, #17

  • 7 Естета

    65 12 Отговор
    Цветозар Томов е един от малкото принципни и честни хора, влизали в политиката. Може би затова не го назначиха в някое министерство като министър или зам.министър.

    Коментиран от #18

  • 8 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 25 Отговор

    До коментар #4 от "Абе,факти":

    КОГАТО КАЗВАШ ИСТИНА , НЕ Е ОМАЗА .....,...... КОГАТО КАЗВАШ ЧЕ ЕДНО ВЕЩЕСТВО Е РЕZИДЕНТ (ШПИОНИН) И ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ .......... НЕ Е ЛЪЖА ............. ФАКТ !
  • 9 Мъдрият

    52 8 Отговор
    Умен ход!

    Но ще видим дали обаче дали това ще даде резултат, защото при тези нечестни и неправедни съдии и в КС и във ВАС, всичко може да се очаква!

    Коментиран от #10

  • 10 Мъдрият

    25 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мъдрият":

    Копирало се е неправилно, да се чете:

    Но ще видим дали това ще даде резултат, защото при тези нечестни и неправедни съдии и в КС и във ВАС, всичко може да се очаква!
  • 11 Точен

    40 8 Отговор
    ВАС са за килията на бай Ставри. Никак на харесвам ДБ, но Христо Иванов е прав за необходимостта от КРАЙНО сериозно промени в тази част от елементите на властта - съдебната.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бай хасан

    16 16 Отговор
    стига сте ни занимавали с двете депесета а кажете какно стана с почетния преседател доктор меди доганов къде се из покри взън земяна

    Коментиран от #19

  • 14 От чужбина

    41 6 Отговор
    Реално погледнато и двамата - и Доган и Пеевски не са харесвани от народа. Не коментирам кой крив кой прав. Информацията достигаща до народа чрез медиите е твърде разнообразна и объркваща. Непрекъснато се появяват статии от типа - Някой си казал еди какво си за Пеевски или за Доган или за ДПС и т.н. В крайна сметка както е казано и в Библията - По делата им съдете! Е, преценете какво са направили и двамата за България? Като гледам и двамата нямат никакви явни заслуги за нещо положително, полезно за хората. НЕ знам ЗАЩО на последък в много от новините по всякакви поводи - Пеевски каза...! Абе ЗАЩО все ни го набутвате този Пеевски? Някакъв голям акъл ли е или какво? ДПС до сега имаха в парламента по около 10-15%. Т.е те не са партията която изобщо някога да е управлявала ОФИЦИАЛНО. В същото време е много важно какво казват от ДПС, а на последък от Пеевски. Това малко ми прилича като в Америка от преди години да е важно какво е казал Ал Капоне. Най-добре ще е ДПС-тата, колкото и да са на брой да изчезнат от парламента.
  • 15 Много

    20 4 Отговор
    коментари търкате ,защо ?
    Така се къса нишката .
    Човек не може да изрази мнение .
    Оставяте на вас както ви харесва .
    Мненията на всички не може да са еднакви .
    Ще има и различия .
  • 16 Край

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Чудя се...":

    Съдебно решение не се коментира - изпълнява се.

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 17 Не е хич за чудене.

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чудя се...":

    И ВАС, и ЦИК, и прокуратури, и полиция, и НАП, както и всичко гнило и съмнително в тази държава, е от другата страна на бариерата. Всички ТЕ са в един кюп, заедно организират кражбите, присвояванията, а разните единици на съда само узаконяват делата им. И така ще е, докато не назрее истинска революционна обстановка и се вдигнат барикадите! Така е, защото когато падна комунизмът, НЕ се прие закон за лустрация, НЕ се изчистихме от старитеб кадри по висшите ешалони на ком партията, да не говорим, че някои от тях трябваше да носят отдавна раирани пижами. Тези кадри се пръснаха из всички партии, из висшата администрация, из едрия и корпоративен бизнес и сеят ли сеят вече 35 години ЗАРАЗАТА на корупцията, мафиотизираните похвати, организираната престъпност, краденето на бизнеси, отвличания (Наглите), изнудване!!! Всеки сам за себе си да помисли дали си заслужава да си пилее живота в най-пропадналата държава в Европа! Дали иска децата му един ден да изживеят всичко това, както и децата на техните деца! Защото, видно е по мирен път (избори, протести, цивилизована съпротива) желания ефект НЕ се постига и потъваме все по-дълбоко в калното блато! А дъното още не се вижда...

    Коментиран от #24

  • 18 Да НЕ са луди да назначават

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Естета":

    свестни хора? Свестните НЕ се вписват в игрите и далаверите. И само ще пречат на активните в далаверите и корумпираните!
  • 19 И Доган е любопитна тема.

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "бай хасан":

    Но в същност раздора между 2-те крила на ДПС е генезиса на всичко, което ЩЕ ПОСЛЕДВА в малка корумпирана и мафиотизирана България! Предстоящите избори, реално могат да взривят държавата! Резултатите от тях може да ни върнат 40-50 години назад и да осъмнем като република-васал на нечий напорист милиардер. Така че, важно е да се знае ЩО точно се случва между крилата на доганЯ и здравото момче. Не е без значение изходът на борбата между Давид и Голиат.
  • 20 Не се коментира, но ако народът избираше

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "Край":

    съдии и прокурори, такива безмозъчни решения, щяха да оставят доста съдии извън... съда!
  • 21 От чужбина

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Край":

    По принцип е така, ама какво да кажем ако самите съдии са зависими?
  • 22 Кирливите ризи

    8 0 Отговор
    като са на показ , ще решат резултатите на изборите .

    Така ,че нека да се показват !
  • 23 Янко

    6 0 Отговор
    Доган защо не излиза да говори а мълчи.тежко на избиратели те им.полицията трябва има най много в техните райони.тези хора няма да могат да спят спокойно до изборите.съжалявам ги
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ивендър

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Край":

    Така ли и като съда отсъди че Кирчо е нелигитимен министър председател и е нарушил закона...... като как се изпълни това съдебно решение ???? Ако ти излъжеш документално и в резултат на това заемеш най-високият пост в държавата..... каква отговорност се носи??? В България политиците които управляват масово не изпълняват решения на съда
  • 26 Баба

    4 1 Отговор
    Гледайте и чуите истината от Осман Октаи за ДПС Благодаря Ви
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол