14 Септември, 2024 07:06 1 149 10

Димитър Манолов: Ръстът на осигурителния доход е достатъчен при актуализиране на пенсиите

  • димитър манолов-
  • пенсии-
  • кт подкрепа

Диалогът за минималната работна заплата се нуждае от силно лидерство, смята президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Ръстът на осигурителния доход е достатъчен при актуализиране на пенсиите - 1
Снимка: Евронюз България

Цената на живота и възнагражденията по време на криза коментира в ефира на "Euronews Primetime" президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов.

„2007 беше годината, в която обявихме за цел, която тогава ни се струваше невъзможно, заплата от 400 лева за учителите. Днес нещата се различават в пъти. И тенденцията е към увеличение. Дефицитът на кадри в образованието може да бъде лекуван по този начин, но не само по него. Защото срещу каквато и заплата да сложите един човек в тази среда, е твърде възможно той да издържи много дълго“, отбеляза Манолов.

Димитър Манолов посочи, че диалогът за минималната работна заплата има нужда от силно лидерство.

„Не е редно да считаме, че заплата трябва да се увеличава само с инфлацията. Има и други фактори, които би следвало да влияят на ръста на заплатите. И ще бъде глупаво да се опитаме да ги обобщим и да ги съберем в два-три универсални фактори, защото това не е вярно“, уточни той.

"Няколко пъти се правеха така наречени "осъвременяване на пенсии", които въобще нямаше да се налагат да се правят, ако формулата беше друга. Тя е много проста. Ръстът на осигурителния доход е достатъчен елемент, защото той съдържа в себе с инфлацията", коментира Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трайно незработен

    7 1 Отговор
    До кога ще растът Здравните осигуровки за нас!? Нашия доход остаеа непроменен ⁿ0ⁿ0ⁿ000
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО ВКЛЮЧВА И ИнФЛацията и ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход?Какво иска да кажа този..........???Вероятно иска да пре....бе пенсионерите като премахне Швейцарското правило!!!
  • 3 Като вдигате

    11 0 Отговор
    данъчната тежест на хората с ниски и средни доходи, не е похвално, а срамно. Много малки и средни фирми ще обявят фалит. Много безработни ще откажат да плащат здравни. Много хора осигурявали се в чужбина, на които не се зачитат осигуровките, например в САЩ и се самоосигуряват, също ще прекъснат да плащат. Не може 20 -30-40 да плащаш, и да не ти се отчита, че на пенсионна възраст вече не дължиш здравни осигуровки. Какво значи майка ми, осигурявала се в държава извън ЕС, плащала сама осигуровките в България, вече на пенсионна възраст, да продължава да си плаща осигуровките. Вие нормални ли сте. Че и се хвалите с това законово БЕЗОБРАЗИЕ. Цялата ви система е направена така, че да ограбвате среден и малък бизнес, хора със средни и ниски доходи.

    Коментиран от #4

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Като вдигате":

    Аз съм пенсионер иплащам,защото имам фирма и съм задължен да плащам,но другите пенсионери не!Има друга игра и ще прецакат много хора с плащания по ДОО в евросъюза!Тези бг-власти също не признават плащания по ЗОО в ЕС и искат и тук,което би трябвало да не е редно.при положение ,че имат система ,която им дава инфо кога съмкарал със 70 вместо с 50...да кажат ,че нямат инфо за лицето Х някъде в ЕС,какво е плащал!Държавната просия става глоби към изрядните.Десетки хиляди няма да им платят ,но коректните като мен им дадоха 72,5 лева с таксата!А,за
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Аз съм пенсионер иплащам,защото имам фирма и съм задължен да плащам,но другите пенсионери не!Има друга игра и ще прецакат много хора с плащания по ДОО в евросъюза!Тези бг-власти също не признават плащания по ЗОО в ЕС и искат и тук,което би трябвало да не е редно.при положение ,че имат система ,която им дава инфо кога съмкарал със 70 вместо с 50...да кажат ,че нямат инфо за лицето Х някъде в ЕС,какво е плащал!Държавната просия става глоби към изрядните.Десетки хиляди няма да им платят ,но коректните като мен им дадоха 72,5 лева с таксата!А,за здравно....74,64 лева всеки месец....
  • 6 Политиците крадат с г ъ з ъ си

    3 1 Отговор
    пенсионерите им виновни с жалките си подаяния
  • 7 Философ

    4 0 Отговор
    Всичко е една стъкмистика да обират стотинките на хората, за да има държава да преразпределя на техните хора ... Пенсионната система е изцяло сбъркана... Здравната система е разруха ...
  • 8 Пример

    4 0 Отговор
    родителите ми са се осигурявали 40 г. в САЩ, живеят в България 25 години, като се самоосигуряват здравни вноски. Стигат пенсионна възраст. България не признава здравните, защото не се осигурявали, и нямали двустранно споразумение със САЩ да се признават осигуровки. А какво е самоосигуряването 20 г. в България, а, данък триене на зъби какво е, нефелници???? Още повече, че не са ползвали един лев от системата. Всичко по частни лаборатории и лекари, без направления. Спирам да им плащам осигуровките. В същото време държавните паразити и определени етноси, точат НЗОК. НЗОК е каца без дъно. Милиарди се източват оттам.
  • 9 ЧОЧО

    6 0 Отговор
    Само говорят ,колко на месец изплащат за пенсии.Кажете колко се изплаща на месец за раздутия щат по общините,ами пенсионерите,които са в МВР!Нека да има разлика,но един пенсионер с минимална пенсия взима за цяла година ,месечната заплата на някои търтеи.А стоките в магазините са с една цена за всички.
  • 10 Дика

    3 0 Отговор
    Ръст на осигурителния доход има само за тия дето не са на заплата на държавната хранилка и доходите не им се увеличават, увеличават им осигуровките, а тия на заплата даже и не плащат осигуровки, а им се плащат от държавата и после що пенсиите се плащали от бюджета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове