14 Септември, 2024 11:08 1 348 25

Председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов поиска преходно правителство

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • правителство-
  • избори

Това са приоритетите, които ни събират с всички леви партии, заяви лидерът на социалистите

Председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов поиска преходно правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Имаме много ясна разделителна линия с ГЕРБ, включително и решение на Конгреса. Това е едната от линиите, които не виждаме как може да бъде преодоляна. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в интервю за News.bg.

Според него изходът от политическата криза е експертен кабинет и в него да бъдат заложени няколко основни приоритета за развитите на България.

"Трябва да има равноотдалечен от всички партии премиер и да се намерят тези точки на пресичане, които могат да ни обединят, а не да ни разединят, за да се излезе от тази криза, в която сме изпаднали в последните няколко години", смята той.

По негови думи е нужно правителство, което да е преходно, за да се нормализира ситуациата в страната.

"Мисля, че обединението, което направихме БСП - Обединена левица и събиране на всички леви партии на едно място, е нещо, което дава светлина в тунела и друга възможност за развитието на страната ни", каза още Гуцанов. Той смята, че смисълът на това обединение е алтернативата, която могат да дадат левите сили.

"След промяната вътре в БСП имаме три точки, които следваме безусловно. Първото е обединение вътре в БСП. Второто е обединение на всички леви партии, третото е край на войната с институциите и най-вече с президентската институция", изтъкна социалистът.

Диалог била ключовата дума вътре в БСП и с политическите партии, диалог с обществото, за да може да има управление, което да даде на хората по-добър живот, сигурност и перспектива. "Трябва да се търси това, което ни събира и обединява", смята той. Социалистите ще се борят и в следващия парламент за справедливост.

Неотклонната ценност на БСП била социалната сфера. "БСП винаги сме били за социална справедливост, поносимост на живота, каквито в момента липсват. Трябва да има осигурен достоен минимум за живот на семействата, а не живот на оцеляването. Това са приоритетите, които ни събират с всички леви партии. Това са приоритетите и на хората. Важното е да ни чуят", настоя Гуцанов. "Този кръговрат на безумието ще продължи, ако продължат и ниската избирателна активност, купеният вот и всички безобразия. Затова е важна справедливостта", категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 7 Отговор
    Щом ще управляват експерти защо хрантутим толкова много партии.Да се закрият и президентът да назначи експерти.

    Коментиран от #2, #3, #21

  • 2 Делян Пеевски

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Радевите експерти ги видяхме е Граф Игнатиево
  • 3 Баце

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Президентът не познава експерти, той все пак е военен и познава само
    Хрантутници.
  • 4 Хохо Бохо

    13 7 Отговор
    Аз пък искам извънредно положение, суспендиране на конституцията и временен кабинет под контрола на президента. След това разчистване на кочината от олигарси и престъпници и ново начало
  • 5 !!!

    19 2 Отговор
    Джeндъpската левица няма бъдеще, гуци, гуци.
  • 6 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Мъпета не се е усетил, че вече 10 годин сме със полу правителства за около 6 месеца и после Пак Уж Изборчета до пълно тралялясване на останките от матрял на територията!
  • 7 Тоя

    17 1 Отговор
    само иска , цял живот е така !
  • 8 Да не правите като Курнела!

    13 1 Отговор
    Пред социалистите не сте с ГЕРБ. А редите делавери с ГЕРБ под масата.
  • 9 Даниел

    15 1 Отговор
    В какво качество изисква?
  • 10 Неизбрани марионетки не щем!

    13 2 Отговор
    Неизбрани от народа индивиди нямат място в управлението! Ако някой "необвързан" има такова желание, да излезе на избори и да се бори за вота на хората!
  • 11 И аз искам

    14 0 Отговор
    много неща, ама няма. Това управниците само искат, но нищо не дават.
  • 12 Предател!

    12 0 Отговор
    "Достойният минимум" осигурява единствено живот на оцеляването. Но това няма как да го знае един цоциалист милионер.
  • 13 Делян Пеевски

    14 0 Отговор
    БСП - Милионерите държат хранително вкусовата промишленост в България. Спокойно могат да намалят цените и увеличат заплатите..
  • 14 Да,бе

    15 0 Отговор
    Заради такива,като тоя нещастник БСП ще гледат парламента отвън...И слава,Богу!
  • 15 Бийк

    12 0 Отговор
    Гуци гуци Гуцанката милее за преходно правителство,което да подготви почвата за нов 9ти септември
    Ама няма да стане
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хан Ауспух

    10 0 Отговор
    тия мишки от бкп са под въпрос зали изобщо ще влязат в кочината , те за управление говорят.
  • 18 БСП-антинародна Партия-античовешка

    8 2 Отговор
    Как може Партия социална, да е за отнемане на ЖИВОТ, понеже трябвало насилника, терориста, мародера да е въоръжен, а жертвата да няма оръжие да се защити.
  • 19 БСП, ДПС, герб, итн-вън от парламента

    4 3 Отговор
    Хайдее и БСП запяха с ППДБ и Бойко.Ама изобщо защо ще гласуваме.Те щели да си сложат сламен човек.
    Некадърни да управляват, ама се натискат за депутати.
    Това не означава ли, че нямат там място.
  • 20 Отец Нафърфорий

    7 0 Отговор
    За Гуцито е по важно строежите на съборения дом Младост да вървят. Другото е прах в очите.
  • 21 Отец Нафърфорий

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нали президентът цял живот е бил хрантутник, какво чакаш
  • 22 даката

    6 0 Отговор
    Навремето въртеше контрабандата на дънки и цигари във Варна
  • 23 българка

    4 2 Отговор
    Комунистическият режим 1944-1989 е признат за престъпен! Който е опитал от доброто на "социализЪма" едва ли иска да го изживее отново и особено с руски ботуш на врата!
  • 24 Почна се

    2 0 Отговор
    "БСП-нова левица" натиска за депутатски мандат" в Трети МИР-Варна.

    Дуото "ГуцановДобрев" напира за ляв и корпоративен вот, а интригата в тандема е къде ще насочи своя Иван Иванов?!

    Бившият депутат от "БСП за България" наистина има ресурс за 2-3 000 гласа в града и още толкова в областта, което се доказва от общинските съветници, които бяха избрани с подкрепени от него листи.

    Само че как да направи "партия" с Борислав Гуцанов, стар негов опонент в БСП, и с Кирил Добрев, бивш партньор, който направил "партия" с Гуцанов.

    Румен Петков щял бил да убеди Иван Иванов да даде рамо на "БСП обединена левица", след като тандемът "ГуцановДобрев" реди схемата във Варна.
  • 25 Веса

    0 0 Отговор
    Обединение вътре в БСП не виждам,напротив.С всички действия сегашното ръководство ра боли против партията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове