23 Септември, 2024 10:32 797 40

Как Кремъл ще действа спрямо държавите с „деструктивни нагласи”

  • валерий тодоров-
  • чавдар стефанов-
  • русия-
  • черен списък

България е в нов "черен" списък на Русия

Как Кремъл ще действа спрямо държавите с „деструктивни нагласи” - 1
Снимка: NOVA

България попада в списък на Кремъл с държави с "деструктивни" спрямо Русия нагласи. Руският премиер Михаил Мишустин одобри листата на страните, които противоречат на духовните и морални ценности на Кремъл.

Документът е подписан на 20 септември и е издаден в съответствие с указа на президента Владимир Путин от 19 август за предоставяне на хуманитарна подкрепа на лица, които споделят въпросните ценности. Указът предвижда опростена процедура за преместване в Русия за тези, които не приемат "деструктивните неолиберални нагласи" в своите страни. От такива кандидати няма да се изискват познания по руски език, култура или история.

Защо Москва обяви, че ще насърчава политическите имигранти от тези страни? Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха журналистите и бивши кореспонденти на БНР в Москва проф. Валери Тодоров и Чавдар Стефанов.

"Погледнато отстрани, законът си е хуманен, тъй като позволява на хората, несподелящи "деструктивните нагласи", да се изселят в Русия. Руската Дума започна заседанието си в неделя с антиимигрантски закони, които ще гласува и приеме. Аз даже пуснах една информация във Facebook, че Путин нареди да бъде направено това хуманно дело, да се спасят желаещите от гнета на либерализма, да се приобщят към духовните ценности, като тук може да прибавим и руската църква. Тя в момента подкрепя премахването на Дарвиновата система от учебниците", заяви Стефанов.

По думите на проф. Тодоров в указа има едно противоречие. "Желаещите да емигрират трябва да споделят руските духовни ценности, но може да не знаят езика и историята. Тогава по какъв начин те ще се приобщят към тези ценности? Друг момент е, че въпросните хора, за да се заселят, трябва да имат определен профил. Не знам дали хора с нетрадиционна сексуална ориентация може да бъдат кандидати за убежище? И дали са добре дошли? В момента чужденците в Русия се пререгистрират на всеки три месеца. Така че как тези хора, които ще получат убежище, ще бъдат третирани?", попита проф. Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наташките се изпотрепаха

    18 15 Отговор
    да искат българско гражданство! Подават масово молби. Хвалят се, че от цяла Европа само тук ги пускали!

    Коментиран от #26

  • 2 Стратегическата грешка на САЩ е,

    20 19 Отговор
    че даде на маскалите салам през 1991 г.
    Руската хиена беше умряла. Защо я съживиха, непонятно?

    Коментиран от #27

  • 3 Вчера бившият руски президент Медведев

    18 17 Отговор
    пак за пореден път заплаши България! Каза, че ще и изпрати една Сарма и щял да изтрепе сумати русофили!

    Коментиран от #10

  • 4 Презвитер Козма

    22 17 Отговор
    Сармата гръмна на полигона тавариши копейки, изби ракетчиците и унищожи изпитателната площадка. С това ли ни плашехте, че ще ни затриете? Мъка, мъка ватнишка 😂😂
  • 5 Путинофил

    19 15 Отговор
    ​Путин покани всички русофили в Раша! Айде всички чемодан, вокзал, мацква! Ама не щат! Ганя иска да шета в ЕС и да кара мерцедес, не иска да кара масквич!

    Коментиран от #28, #37

  • 6 Вацев, Григорова и другите професори

    14 11 Отговор
    ветеринара Пасков, Коце от Максуда да дадат пример и да хващат чемодана и айде на вокзала и към мацква!
  • 7 Чудесно

    15 13 Отговор
    Законът е прекрасен. Очакваме всички копейки да се изселят. Само, че надали. Няма да се откажат лесно от западните благини и евровите сметки.

    Коментиран от #38

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хахахаха

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Вчера бившият руски президент Медведев":

    Той Сармата я изпрати, ама тя гръмна в дупката! Не искала да напуска "рая раша"! И гръмна там.
  • 11 Българка

    19 12 Отговор
    Нека всички от форума путинисти, които мразят НАТО, ЕС и българската ориентация да побързат и съберат багаж и кураж и да се редят на опашка пред Мутрофанова за руско гражданство. Така България ще бъде по-екологично място
  • 12 Кирпича

    11 9 Отговор
    Идиота Путин е в състояние да взриви собствената си държава с неговият страшен Сармат

    Коментиран от #16

  • 13 Къде стеее, дрОгари ватници,

    15 11 Отговор
    стягате ли чемоданите, или се нacpaxте при мисълта, че бункерният нацист иска да си прибере троловете в необятната блатна кочина???
    Нефелни крепостничета! 🤣😆😆🤣😆🤣🤣😂😂😂
  • 14 az #СВО

    12 9 Отговор
    Все по-ясно се очертават контурите на последната битка на доброто със злото, т.е. на Апокалипсиса!

    От едната страна е нормалността, богоподобното, в лицето на традиционните ценности, а от другата страна в са силите, които изповядват ултралиберализъм, т.е. сатанизъм.

    Коментиран от #20, #23

  • 15 лекуващ лекар

    9 12 Отговор
    На руснаците изобщо не им пука за запада и точно по тази свирка играят глобалистите, но има невидими граници, след които и китайци, и индийци, а и всички останали ще разберат, че руснаците са нямали друг избор и тогава линии вече няма да има, а ще започнат да растат ГЪБКИ по западните територии !!! Защото на запад дори мечтите са безплатни, за това и ние сме тръгнали на там !!! Запад значи залез, или сте забравили къде залязва слънцето ???

    Коментиран от #17, #19, #24

  • 16 Хахахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Кирпича":

    Сармата се е взривила на площадката, явно при опит за изстрелване или при зареждане. Сателитните снимки показват кратер 62 метра и цялата площадка изгоряла! Както и, че е засечена радиация на границата с Норвегия, която се получава при изстрелване или тестове на ядрено оръжие. Площадката е унищожена напълно. Така, че Сармата не полетя на Вашингтон.
  • 17 Трай пък

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "лекуващ лекар":

    Ти бе путиниста тебе как ще те излекувам от русофилството.
  • 18 Сармата е измислица

    7 5 Отговор
    Като Т 14 Армата и Су57
  • 19 Хахахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "лекуващ лекар":

    Япония, която е страната на изгряващото слънце също е от страните на запада! Така, че сме на вярната страна! Хахахаха.

    Коментиран от #32

  • 20 Забрави да

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "az #СВО":

    Споменеш диктатура на властимащите въввсички области и който не е съгласен затвор.Който измрънка нещо срещу ка Путин затвор,който не отиде на фронта затвор,.Сибирското джудже играеше театър с др.джудже Медведев аз ще съм президент ти ще си.Докато не си гласува доживотен мандат..Марода му беден той войни.Вчерс ефна баба от Курска пбласт каза ,че взима 13 000 рубли пенсия.260 лв.във Великата бензиностанция.И каза добре са в Московията другите сме забравени.А ти заминавай тук място нямаш.
  • 21 Хахахаха

    3 2 Отговор
    Факти пуснете видеото, има доста интересна информация в него, за хората.

  • 22 Ххахх

    2 2 Отговор
    Тоя от дясната страна ми е любимия покемон. Невероятни глупости дрънка 😄
  • 23 Καραγκιόζης

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "az #СВО":

    Έχεις Δίκιο, Κόκκινη Βπλε και Πράσινη Δημοκρατία και Κίτρινο Ρεπουμπλικάνων Αμερικής
  • 24 Чук и гек

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "лекуващ лекар":

    Предпочитам виенски шницел пред китайски ориз или руски булгур. Това изток запад го измисли джуджето. Няма такива понятия. Има места където се живее добре и където не като в русия. Япония и Южна Корея са още по на изток и живеят добре. Това е. Другото е буламач за абдалите. Като новата им Нива.
  • 25 Япония

    3 2 Отговор
    Предпочитам виенски шницел пред китайски ориз или руски булгур. Това изток запад го измисли джуджето. Няма такива понятия. Има места където се живее добре и където не като в русия. Япония и Южна Корея са още по на изток и живеят добре. Това е. Другото е буламач за абдалите. Като новата им Нива.
  • 26 Какво означава ?

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Наташките се изпотрепаха":

    "Деструктивни нагласи" на първо място означава, че се опитваме да унищожим собствената си държава България, заедно с народа - духовно, исторически, физически. Такива деструктивни нагласи са неориемлими за Русия.
  • 27 Морски

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Стратегическата грешка на САЩ е,":

    Не се опитвай да мислиш няма смисъл!Не забравяй че тази "хиена"ти е дала свободата,иначе сега щеше да си с фес и малката ти.........щеше да е обрязана,или щеше да си африканец,защото баба ти дядо ти и родителите ти щяха да копаят мини някъде там за третия райх.И ако наричаш "хиена" Русия какво определение трябва да дадеш за САЩ или Израел а защо не и Англия?

    Коментиран от #30

  • 28 Морски

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    Ти караш ли Мерцедес?
  • 29 Сандо

    1 4 Отговор
    Козячетата-джендърчета пак са се превъзбудили!Да не са им раздали допълнителни грантове по случай Деня на независимостта?
  • 30 Точно

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Морски":

    С тези опорки не вървиш. Малко си чел или си копейка по рождение. Русия е искала излаз на Босфора. Затова е обявила война на Турция. Освобождението е мужду другото.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Морски

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Япония която е страната на изгряващото слънце да,е окупирана от САЩ след края на ВСВ и то на документи както казваме в БГ разбрали?Какви сте тези дето коментирате тук световната политика и история като дори не знаете на коя улица живеете в селото си?
  • 33 !!!?

    3 1 Отговор
    Осем десетилетия след началото на ВСВ САЩ довършват започнатото унищожаване на фашизма - след хитлерофашизма дойде ред на путлерофашизма !!!?
  • 34 Демократ

    4 2 Отговор
    Голям майтап Русия е да дава подслон на политически емигранти! Политическите емигранти по света търсят спасение от диктаторите в своите държави в други свободни държави. Много интересно е кой ще потърси убежище при най-страшния диктатор на 21 век путлер? Копейките трябва да са първи на опашката, защото ще търсят спасение от свободата и демокрацията. Най-голям брой политически емигранти по света има от Русия от 100 г.досега, но Путин държи първенство, защото след като нападна Украйна 2 млн. интелектуалци избягаха от него и потърсиха убежище по света. Политическите затворници от Русия са допълнителен брой. Така че пожелавам добър път на всички българи, които мечтаят за Путин, той ги очаква и България очаква да се освободи от тях.
  • 35 Морски

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Точно":

    Това не са опорни,това са факти!Какво са искали няма значение,фактите са България е освободена след 500 години робство по време на руско-турската война.Мога много да ти разкажа какво са целяли руснаците с руско-турските воини,но няма смисъл,ти така или иначе не може да го проумееш
  • 36 Добро пожаловать

    2 1 Отговор
    Набират Копейки за първа линия на фронта срещу гражданство но дори и копейковците имат повече мозък от рублите за да си останат в Европа
  • 37 факуса

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    ами отивайте в ес и шетайте бе центавоси,и не се връщайте в кремълска българия,таман да видите наживо колко сте мили на западняците
  • 38 факуса

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Чудесно":

    хи хи къде видя тез благини бе центавос,само дългове и ес боклуци по магазините,да не са на загуба великите,и за капак и отпадаците си изнасят у нас
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гориил

    0 0 Отговор
    Веднага след като Русия обяви програма за спасяване на европейските семейства, пред вратите на руските консулства в Берлин, Стокхолм, Амстердам, Копенхаген, Виена и Париж се извиха дълги опашки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове