23 Септември, 2024 13:38 1 111 29

Йорданка Фандъкова разкри защо се бави строежът на метрото

  • йорданка фандъкова-
  • герб-
  • метро-
  • строеж

Нужен е диалог, посочи бившият кмет на София

Йорданка Фандъкова разкри защо се бави строежът на метрото - 1
Снимка: БГНЕС

Моята кауза е качественото образование. Строежът на метрото се забави заради политическата конфронтация и политическата нестабилност.

Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС и водач на листата в 24 МИР, след като беше регистрирана листата.

Фандъкова изрази надеждата си предстоящите избори да бъдат последните предсрочни парламентарни избори, защото страната ни има нужда от стабилност и хората имат нужда от стабилно управление. Знам какво е нестабилност за местната власт, каза още тя и посочи, че през последните четири години са се забавили различни проекти, като един от тях е метрото. По думите ѝ продължението на отсечките на метрото се е забавило заради честата смяна и политическата конфронтация. Тя посочи, че близо две години са били нужни да обяснява и убеждава поредното правителство, че метрото е стратегически проект и не трябва да се вади от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Моята кауза е качественото образование, каза още Фандъкова и допълни, че в листата на 24 МИР има много млади и опитни хора. За да има качествено законодателство, трябва да се чуе мнението на хората в диалог с професионалните общности, с неправителствените организации и др., и сме готови да обсъдим програмата си, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    27 4 Отговор
    Необяснимо е защо Файдупкова не е във Сливен!

    Коментиран от #7, #22

  • 2 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Работят само роми и постоянно аварии.В метрото на Владимир Вазов първо имаше пожар а наскоро и наводнение.На месец напредват с 10 метра.
  • 3 фандупкова

    22 2 Отговор
    кога ще се наядеш/накрадеш ?
  • 4 Качествено

    25 1 Отговор
    образование ѝ било каузата ? Затова години наред граби и руши София в комбина с един "качествено образован" , прочел една единствена книга в мизерния си живот !
  • 5 Оги

    12 1 Отговор
    Данчето видя, че безработен не е работа, даскал пак да става не е бизнес и сега шат в парламента за пълнеж за 10 бона на месец. Яко. Нека взема жената, ако не е тя, друг ще е. Жива и здрава.

    Коментиран от #16

  • 6 Българк

    25 1 Отговор
    Мутресата Фандупкова, която като кмет с подкрепата на ГЕРБ попиля София, сега да ни агитира предизборно, да се оправдава, си е цинично. Но пък кога ГЕРБ не са постъпвали нагло и цинично
    И защо ,като иска качествено образование ,не се върне към професията си и не влезе да преподава? Дали защото заплатата не е толкова голяма, а и най-вече няма да има имунитет?
  • 7 любител

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    прав си пич че е за дисципа ама я пази боко тиквата и компания крадци като него.
  • 8 Бамбука

    15 1 Отговор
    Ами , защо не си подаде оставката като кмет ? Колко милиони потънаха безславно по време на твоите мандати ?
  • 9 ФЕЙК

    13 1 Отговор
    Тази "политПтичка" защо не я подложат на ремонт на ремонта на ремонта ? Там е царица!
  • 10 закривай

    12 3 Отговор
    6 000 000 държава, от които 2 000 000 в столицата. Що пара потрошиха по това метро, вместо да ги инвестират в работни места по селата и малките градове
  • 11 Фандъкова, учителката по руски!

    6 8 Отговор
    Мотрисите в метрото са руско производство от Уралмашвагон, където се произвеждат танкове стрелящи по детски градини и старчески домове в Украйна!

    Коментиран от #24

  • 12 Батман

    10 1 Отговор
    Софийското метро е бездънна яма. Колко още пари ще се хвърлят в нея?
  • 13 Просто човек

    22 1 Отговор
    Как имаш очи да се показваш, не.кадърнице?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината:

    15 0 Отговор
    Йорданка Фандъкова разкри защо се бави строежът на метрото!
    Защото с бойчето откраднахме много от метрото!
  • 16 В парламента отиде

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Оги":

    За имунитет.
  • 17 Мнение

    8 0 Отговор
    Фандъчке, метрото Нямаше място в Плана за развитие и устойчивост, защото този Европейски план НЕ е, за да си развиваме само Столиците, а за да се подпомогнат ИЗОСТАВАШИТЕ райони!
    Явто тази учительница по русщи така и не разбира политиката и макар, че беше некомпетентна и без никакъв управленски опит, ГЕРБ я бяха инсталерали за кмет на Столицата!!!!!
  • 18 Дупничанин

    5 0 Отговор
    Крадло, правителство НЕМА ДА ИМА! Набий си го в кухата тиква!
  • 19 Герб са корупцията у нас!

    10 0 Отговор
    Ако ГЕРБ не бяха на власт 12 години и тази некомпетентна некадърна кметица не беше на власт толкова години, досега метрото щеше да е отдавна готово!!!
  • 20 Немо

    3 0 Отговор
    Бави се метрото, понеже досега държавата наливаше стотици милиони всяка година в този корупционен проект. Сега когато Герб поне официално не е на власт, това явно е спряло. Боко и Сие взимаха пари от всевъзможни програми, даже и тези специално предназначени за дунавските общини, за да ги наливат в метрото. Това ако е "политическа стабилност", за която мечтае Фандъкова, здраве му кажи. Метрото трябва да се строи от пари само от общината, все пак България не е само София

    Коментиран от #26

  • 21 българка

    3 0 Отговор
    Всеки "диалог" с ОПГ ГЕРБ води България до задънена улица и отново тръгваме от нулата, пак до задънена улица. Лъжите и завояджийското /въздържам се от по-точното определение/ поведение на ОПГ ГЕРБ загробват всяко усилие за развитие и напредък още в зародиш. И няма ли най-после българите да разберем кой какво ни крои и кое е доброто за нас ???
  • 22 Обяснението е просто

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    България е правова държава. В затвора се влиза след присъда от съда. Съдът осъжда въз основа на обвинения и доказателства. Ти доказателства имаш ли? Защо не ги представиш пред Прокуратурата? Хайде давай. Тъкмо ще научим как се казваш и ще те направим национален герой.
  • 23 Мислител

    3 0 Отговор
    Линия 3 до овча купел беше планирана за 2018. Откриха я 2020. Фандъкова дали спомена защо се забави с две години? Мерси.
  • 24 Фалшива новина

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фандъкова, учителката по руски!":

    Новите мотриси са Skoda и Siemens. Онзи завод в Нижни Тагил се нарича Уралвагонзавод.
    Руските метровлакове се произвеждат в:
    Мытищинским машиностроительным заводом (позже — «Метровагонмаш» с 1976 по 2021 годы);
    Ленинградским вагоностроительным заводом им. И. Е. Егорова с 1980 по 1995 годы;
    Октябрьским электровагоноремонтным заводом (отдельные модификации серий 81-540.2/541.2 и 81-717.5П/714.5П для Петербургского метрополитена).
  • 25 УдоМача

    4 0 Отговор
    И тази овца като каква се изявява моля ви се???

    Коментиран от #29

  • 26 Говориш глупости

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Немо":

    Европейски пари не могат да се пренасочват. Освен че има сериозен контрол европейските пари се дават след изпълнен проект, а не предварително. Заявяваш, че ще направиш метро за 100 лева, одобряват ти плана, правиш метрото и ти дават стоте лева.

    Като гледам нивото на троловете не се учудвам, че проектите се бавят. Няма качествени хора.
  • 27 Ламбо

    2 0 Отговор
    Твоята кауза беше "паричките в плик или торба"
  • 28 Цзсщофн

    1 0 Отговор
    ДА ВИ .ПИКАЯ НА ГЛУПОСТИТЕ
  • 29 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "УдоМача":

    Оправдава се, понеже идват избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове