27 Септември, 2024 12:20 807 10

Панчугов: ГЕРБ ще спечели изборите с много сериозна преднина, но недостатъчна, за управленска алтернатива

  • христо панчугов-
  • избори-
  • герб-
  • спечелване-
  • управленска алтернатива

"Няма значение дали ще е съставен от 7 или 9 формации. Поведението на депутатите преди началото на предизборната кампания го видяхме - ще отблъсне избирателите още. Такъв тип сеирджийство няма да резултира в нещо различно от пълен отказ от демократичните практики", коментира и политологът Георги Киряков

Панчугов: ГЕРБ ще спечели изборите с много сериозна преднина, но недостатъчна, за управленска алтернатива - 1
Снимка: Нова телевизия

Възможно е да се появи нов инженерен проект, който да каже всички неща, които хората искат да чуят и да влезе в парламента, абсолютно неспособен да направи каквото и да е. Другият вариант е да видим тежка радикализация около псевдопопулистки проекти, а това да доведе до радикална управленска алтернатива. Изглежда ГЕРБ ще спечели изборите с много сериозна преднина, но недостатъчна, за да създаде управленска алтернатива около себе си. Това каза в студиото на "Твоят ден" политологът Христо Панчугов.
"Можем да очакваме повече от същото след предсрочния вот. След като няма промяна в структурите на партиите, така че няма такава и в очакванията ни. Българските граждани вече не са апатични, има тлеещо недоволство. Големият въпрос е кога ситуацията ще се взриви и как ще изглежда това. 70% от гражданите не могат да понесат много повече от същото. Няма обаче практика на самоорганизацията, няма гражданско общество, което да предложи алтернатива, а не просто да протестира", смята той.

От своя страна политологът Георги Киряков смята, че следващият парламент би изглеждал така зле, както е било и при сегашния. "Няма значение дали ще е съставен от 7 или 9 формации. Поведението на депутатите преди началото на предизборната кампания го видяхме - ще отблъсне избирателите още. Такъв тип сеирджийство няма да резултира в нещо различно от пълен отказ от демократичните практики. Да се промени нещо има много малка вероятност. Алтернативите на статуквото катастрофираха много бързо и не пожелаха да направят радикална промяна в себе си, в това число и ПП. Има ужасяващо запушване на политическото пространство, едни и същи лица на едни и същи листи", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С фалшифицирани избори

    9 3 Отговор
    Махнете купен, корпоративен, мъртви души, етнически и фалшифициран вотове. ПП, ДБ, СДС, ДПС и ГЕРБ, общо няма да получат десет процента. 35 г. години жестока фалшификация на избори депутати с чували, Констинброд гейт, фалшифицирани бюлетини и агенциите, журналистите срам нямат да узаконяват подобни фалшификации. Държавана на фалшификаторите, на на-високо ниво. Нито един в това НС не е легитимен, това е омразено правителство, на което трябва да се деанонсират всички меж. договори, да се опростят омразни заеми и Законодателство. Костинбротгейт, Депутати с чували, алабала и коне, продадоха България за жърти стотинки.
  • 2 абе малък е електоратът

    2 3 Отговор
    да получи , трябва да даде . кат нема пари - с друго . а македонците за ЕС америка ги иска скоро . това го събаря него . елитните гласове от армия, полиция, предишни такива , съдии и прокурори ще го подкрепи . но работата дето върши по пеески го отдалечи от доктрината му и от бсп . това е 2 минус . крилата на върбанов, цветанов , гешев няма да му помогнат .
  • 3 Ще спечелят те

    11 1 Отговор
    Като купят всичките лилави
    Не става така вече пак сме на избори пролетта
  • 4 Няма отърване от пъдарната икономика

    8 2 Отговор
    Явно ще продължим а бъдем нация от крадци, пъдари и останало население!
  • 5 За да спечели ГЕРБ

    10 1 Отговор
    За това Главчо е премиер. Уредено от ДПС , Шопарлъ,
  • 6 честен ционист

    2 6 Отговор
    Легендата гласи, че това събитие било предизвестено от появата на еднорог, който държал в устата си нефритена плочка с изписан текст: „Чисто като кристал дете ще се роди и ще стане цар без царство”
  • 7 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Съществото е взело едни кинти за Рекламка по Телевистан да! ХАХАХХ ХИГИЕНАТА Е НА НИВО!
  • 8 Ало панчугов

    0 3 Отговор
    Радев няма да позволи отново ББ да му стане съсед.
    Само чака отново да вдигне юмрук и триото с галева идва веднага
  • 9 Демократ

    2 0 Отговор
    Чалгата е пренесена културно и съвсем точно в българския политически живот, в който няма нищо свято и грам висококултурно, няма дори обратен порив за вид културна нормализация.

    Т.е. чалгата е да не знаеш повече, дори да не знаеш изобщо, да не се самоиздигаш и самонадграждаш, а "да бъдеш себе си". И понеже не обичам щастливите краища, да напомня: тя прилича на онова клише, при което вече изстисканата паста за зъби няма как да бъде върната в тубичката. Т.е. няма как да бъде натикана обратно в кръчмите, където ѝ е мястото, особено след официализирането ѝ по националните телевизии.

    Управляват ни чалгаджии

    Съответно, българската политика охотно я използва, разбирайки, че тя определя средата – и на липсата на граждански порив, и на негласуването.

    Така бъдещето никога не идва, или пък се бави. Просто защото ни управляват чалгаджии в културен и политически смисъл. И това вече прилича на общонационално културно предубеждение – че единственият начин за правене на политика в България е през кражби и измами.

    Честито на печелившите чалгаджии.
  • 10 гост

    5 0 Отговор
    Аман от неграмотни полито ЛОЗИ и социоЛОЗИ! с 23, ДОРИ С 43 ПРОЦЕНТА ИЗБОРИТЕ НЕ СА СПЕЧЕЛЕНИ! За да бъдат спечелени трябва партията да има най-малко 50% + 1 гласове ! с 23 % съответната партия е класирана първа, но не е спечелила!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол