3 Октомври, 2024 10:03 1 386 37

Всички сметки на "Топлофикация София" са блокирани от "Булгаргаз"

  • булгаргаз-
  • топлофикация софия-
  • блокирани сметки

Най-вероятно отново става въпрос за просрочени задължения от страна на топлофикационния оператор

Всички сметки на "Топлофикация София" са блокирани от "Булгаргаз" - 1
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" са блокирали всички сметки на "Топлофикация София". Това научи ексклузивно "Фокус" от сигурен източник. Най-вероятно отново става въпрос за просрочени задължения от страна на топлофикационния оператор.

Фактите сочат, че "Булгаргаз" за първи път пристъпва към подобна стъпка.

Назад във времето от дружеството са пращали писма до всички компетентни държавни институции, свързани с просрочените задължения на "Топлофикация София" по договор за доставка на природен газ. През 2022 година дори бе назначена проверка от КЕВР.

Припомняме, че през април 2024 година служебното правителство отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация София". Това може и да е вероятната причина за запорираните сметки сега - непогасен дълг.

Съществува и реален риск софиянци да останат без парно точно преди старта на отоплителния сезон.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фъндъка да каже

    38 2 Отговор
    Къде са 1,6 МИЛИАРДА ЛЕВА?

    Коментиран от #23

  • 2 да минат на водород . има инвеститори .

    6 3 Отговор
    идва гръцка зима - топла с много , около 3 вида грипове . сметките отдавна са тройни . нито слагат радиатори , нито повее отопляват . 60 те се сложиха тези технологии за отопляване . сега е различно . търговия и влияние .
  • 3 Ейй

    23 1 Отговор
    Тия измамници от Топлофикация когато изчезнат пак ще е късно. Нямам нито топла вода, нито парно, и дори не минават тръби през нас, но пак изискват да им плащам всеки месец. Като опиташ да ги осъдиш ти казват, че съда а приори отсъжда в тяхна полза. Понякога се чудя защо се прибрах в тая държава.

    Коментиран от #7

  • 4 БКП - румен пилона и буда ломоносов

    15 7 Отговор
    Булгаргаз трябва да плаща всеки ден по ЕДИН МИЛИОН на руско-турския консорциум Боташ, имперски данък, осигурен от националния предател и руски резидент румен кРадев !
  • 5 Едно време,

    15 4 Отговор
    Мини и Тецове,плащаха парното на София.Слагаше се печалбата на масата,70% отиваше в София,30% оставаше в дружеството.По старите и тези,които са останали живи,бивши служители в системата,знаят прекрасно за какво става дума.Сега няма печалба,и държавата трябва да си намери друг донор.И понеже всички не искат въглищната черна енергия,да се включи новата любимка,зелената енергия.Там печалбата е добра,а и държавата много добри субсидии и даде,от пазара на СО2 емисии.....

    Коментиран от #17

  • 6 Мафията в България

    12 3 Отговор
    се казва "Топлофикация"!
  • 7 Много апартаменти на бабите

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ейй":

    така бяха откраднати от ЧСИ, осъдени от Топлофикация. Дори са били без радиатори. Това може да се случи само в тази кочина.
  • 8 Данко Харсъзина

    14 2 Отговор
    Булгаргаз няма пари. Плаща по милион на ден на турците. Васко ухото го закъса. Софиянци остават без топло и ще го гъгат.

    Коментиран от #26

  • 9 Бай Курти

    5 15 Отговор
    Топлофикация е задлъжняла просто защото много софиянци не си плащат сметките с години. И ние ли трябва да им плащаме? Законът трябва де се промени. Когато един не плаща в блока, то спираш на целия блок, освен ако неплатеното не се поема от съвестните абонати. Етажната собственост има механизми с които да си търси правата.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Съчки събирам

    8 3 Отговор
    Закривай!
  • 11 Плащат се сметките

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Курти":

    Парите изчезват от касите и счетоводството на Топлофикация в разни посоки.

    Коментиран от #14, #37

  • 12 Хайде де

    12 2 Отговор
    Тази Топло фалшификация трябваше да е закрита преди десетилетия... Работи на загуба милиард на година, а услуга и инфрастуктура няма...
  • 13 Няма икономическа полиция и съдилища

    9 1 Отговор
    И всеки про--с--так с малко власт и възможност краде и с г@за си , откръдето му се оттдало..1,6 милиарда лева дълг много беше да има, ако никой й абонат на топлофЕкация не си беше плащал сметките 5 години, което е лъжа, тъй като пари се прибират и от всички, които са си изключили парното
  • 14 Към

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Плащат се сметките":

    Политическата мафия.
  • 15 Задлъжняла е,

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Курти":

    Защото не се управлява добросъвестно! Не си търси неплатеното! За какво получавате заплати ? За да си говорите за автомобили и да пиете бира! Какво работи енергетика? А техника на района и заплати в хиляди лева! Всичките ви приходи си раздавате за заплати!

    Коментиран от #21

  • 16 Кмета Терзиев защо?

    5 1 Отговор
    Не им прави счетоводни проверки , а си трае. Нали са общинско дружество.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Само дето зелената енергия е частна собс

    5 3 Отговор
    ..собственост на 3-4 депетата, а не държавна собственост като ТЕЦ Мариците и почти убития вече АЕЦ Козлодуй, останал с един атомен реактор -5ти, работещ на 40% мощност заради некачествено и опасно краварско гориво, 6 ти блок го развалиха поради същото опасно краварско гориво и го изключиха ..Положението в държава стана взривоопасно, минимум граждански войни очаквам, минимум...Ако не и истинска война с "руския агресор", тъй като пр--ос--т-- ак--ът на Бойко Борисов Главчев подписа т.нар. украинско споразумение за въвличане на България във войната на украина ...това защо не го пише тука, а само на сайта Обективно бг...от кво ви е стеак бе еврокраварски х клуци прости!?
  • 20 Сметките на Топлофикация блокирани

    5 2 Отговор
    Сметките софийска градска мрежа блокирани, държавата в теглене на милиарди кредити и пак на 10% дефицит и то септември- много преди края на годината!? Кво става бе, ней-- адърници от гербппдбдос, това е една партия - на американските агентурни и и шпиони, наети да унищожат българия
  • 21 Търсят си неплатеното постоянно

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Задлъжняла е,":

    Сметките са им неясни и надписани до двойно и гражданите го знаят и не плащат рекет , пари напред , на база ползвал не ползвал.
  • 22 Данко Харсъзина

    1 3 Отговор
    Сега ЧСИ ще налетят като хищници на пенциите, които не си плащат парното.

    Коментиран от #24

  • 23 ........

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Фъндъка да каже":

    Питай Кокорчо.Неговите тролове даже в коментарите от време на време се изпускаха,че искат да го фалират,за да го купи на безценица някакъв турчин.Сигурно като го фалират ще го купи за 1 лев,а после ще го продадат за милиони.Сехамата е ясна.Сметките е ясно,че ще ги увеличат.После пак ще се молим на Господ да е по-топла зимата и за северни сияния да не стоим на тъмно нощем понe,a по медиите пак ще опищят света как уж било имало измениния някакви в климата и атмосферата...
  • 24 Не тъп мръсен цървул

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Данко Харсъзина":

    Щеналеъят на твойти жилище и ще те изхвърлят, за да покриват държавните дългове..всичко, което имаш, вече се конфискува, за да се изплаща външния дълг на държава а, който стигна 100 милиарда лева вече..трябва да платиш този дълг първо, преди да се стигне да плащаш за дълговете на Топлофикация...разбра ли, овцо
  • 25 Ей това е,

    1 1 Отговор
    Да нямаш собствен ресурс.Държавата да беше имала собствен ресурс,криво ляво можеше да се оправи.Като нямаш,ходи се заигравай с покупко-продажби,но там сиренето е с пари.
  • 26 Лалугер

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Данко Харсъзина":

    Добре че не съм зависим от тия изроди.В къща съм и се отоплявам с пелети.Имам си мое парно,бойлер включен към парното.Дано скоро да изчезнст тия рекетьори и нарпда да се куртулиса.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дед

    3 1 Отговор
    Вярно ли е , че в Топлофикация редови счетоводител е с петцифрена заплата? За един преател питам, щото така се говори.
  • 29 Бай той Толстой

    1 2 Отговор
    Дай боже да фалират.
  • 30 ХАРОН

    1 1 Отговор
    Предизборен студ за размисъл на столичани. Пак да гласуват за "работа, работа, работа, или за променяме и налагаме нови невиждани стандарти!
  • 31 Стефанов

    2 0 Отговор
    Топлофикация има задължения от близо 2 млрд.лева, натрупани през годините управление на общината от ГЕРБ. Сега, ден след като дружеството обяви, че е готово за новия отоплителен сезон, сметките му са блокирани от държавния доставчик, а правителството се оглавява от човек с шест мандата депутат от ГЕРБ.
    През юли с гласовете на ГЕРБ, БСП и ИТН "Топлофикация София" се сдоби с временно ръководство, назначено без конкурс. Кметът Васил Терзиев наложи вето върху избора, но то бе отменено от Върховния административен съд, доминаран от ГЕРБ и ДПС.
  • 32 Пламен

    1 0 Отговор
    Проблемите на "Топлофикация" не са от днес. Ясно е, че опитвате да прехвърлите вината на Терзиев, но точно той няма как да има вина. Вместо това, може да обобщиш кой управлява София повече от 20 години.
  • 33 Потърпевш

    2 1 Отговор
    Служители на Топлофикация не си плащат сметките. На третата година им се опрощава дълга, а на петататърпевш опростява. Това не се случва с лоялните платци; Лоялните платци плащат чрез общия топломер дълга на нелоялните. Затова нелоялните се дуят с по три мерцедеса, а лоялните духат супата.
  • 34 Хахахаха

    1 1 Отговор
    Нали си гласуваха бюджет от 2 милиарда и половина, да не би да свършиха или е по-лесно държавата да плати?
  • 35 Динев

    2 0 Отговор
    Ти прочете ли изобщо статията? Кой е наложил вето на новият екип от Герб? Васил Терзиев. Кой е върнал ветото? ВАС.... колко години герб управляват софийска община? Над 20. Колко години са необходими на Топлофикация да натрупа дълг 2 милиарда? Със сигурност не са няколко месеца управление на кмета... аз разбирам троловете и неадекватните им съждения, ама ти официално счупи тъпомера. Честито на печелившият ;)
  • 36 Потърпевш

    1 0 Отговор
    Служители на Топлофикация не си плащат сметките. На третата година им се опрощава дълга, а на петата им се опростява. Това не се случва с лоялните платци; Лоялните платци плащат чрез общия топломер дълга на нелоялните. Затова нелоялните се дуят с по три мерцедеса, а лоялните духат супата.
  • 37 Бош

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Плащат се сметките":

    Към Бояна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол