11 Октомври, 2024 08:21 2 046 20

Какви са версиите за тежката катастрофа в София, при която загина пешеходка

  • загинала-
  • катастрофа-
  • софия

Припомняме, че жената загина при катастрофа между две леки коли на столичния булевард "Владимир Вазов"

Какви са версиите за тежката катастрофа в София, при която загина пешеходка - 1

Висока скорост или неизправност в светофар са сред основните причини за тежката катастрофа в столицата, при която загина пешеходка.

Припомняме, че жената загина при катастрофа между две леки коли на столичния булевард "Владимир Вазов". Двата автомобила са се ударили, вследствие на което единият се е качил на бордюра, навлязъл е в тревните площи и блъснал 40-годишната жена, която е вървяла по тротоара. Полицията е направила тестове за наркотици и алкохол и на двамата шофьори. Те са отрицателни.

Очевидецът Стефан Иванов и Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България потвърждават, че са извършвани промени в програмирането на един от светофарите във въпросното кръстовище, предава NOVA.

"Целият проблем е, че когато на първия светофар свети зелено, на втория свети червено. Но някои решават, че е зелено и на двата", каза Георгиев. Той добави, че вече няколко пъти са променяли схемата, по която работят светофарите в това кръстовище и след последната промяна, инцидентите са намаляли значително. "Не оправдавам участниците в ПТП - движили са се с висока скорост и са били пренебрегнати сигналите на светофара".

По думите на Стефан Иванов в близост до мястото на фаталния инцидент има училище и "по обяд е пълно с деца".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ветринар

    19 2 Отговор
    Големи коняри сме
  • 2 Буха ха

    24 3 Отговор
    Още от времето на соца, когато милиционерите говорят за развален светофар, има "наш човек" замесен. Иначе е несъобразяване с пътните условия
  • 3 456

    20 1 Отговор
    Как взимат книжки сега? Какво е това оправдание за "светофара не видял"? Няма значение как светят светофорите и на какво разстояние са един от друг-те определят движението.
  • 4 Марко

    26 0 Отговор
    Да напомня: колкото и "неизправен" да е светофарът, при каране с позволената в този участък скорост / а там тя е минимална, защото тече строежът на метрото и има временна организация на движението с ограничения на скоростта!/ - такъв сакатлък след изхвърчаване през бордюри и зелени площи няма как да се случи. Поне една от колите / тази на убиеца/ е карала на чалга-макс. А това по законодателството на много държави е 100% опит за убийство.
    Фактът, че в списъка на основните версии е и тази за светофара означава само едно: джигитът е "наш" / колега вече го отбеляза/. Ще му сварят условна в съдебната тенджера за наши хора и после ще продължи да се забавлява в уличните ралита из столицата.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 4 Отговор
    Най вероятно според мен :Светофарите не са регулирани правилно.Преди години водих дело срещу кат за светофара на Кръстовището при хан Кубрат метро спирката.Левия завой бе много кратък и сигнала за пешеходци също.естественно загубих и 500лв загубих ,но ...след не много време оправиха светофарната уредба.при мен на влизане в кръстовището светна жълто и аз преминах.Някакъв катаджия след 100метра при невидимост от негова страна на светофара ме спря и се почна...отидох до съд и от тогава катаджиите са силно внимателни с мен и съветската кола....която управлявам!В софия се страхувам от зелен светофар....там съм на щрек!

    Коментиран от #20

  • 6 Чалга-ганя

    16 0 Отговор
    Така ще е, като е пълно с чалга-ганя тулупи в таратайки.. Ай приятна война на пътищата сг.ан, и приятно вдигане на данъците и горивата. ПОздрави от спаси софия и карачитена колела.

    Коментиран от #10

  • 7 Дааааааааааааа

    7 0 Отговор
    Във Враца на автогарата е същото, светофара е строшен от 4 години?

    Коментиран от #9

  • 8 Последния Софиянец

    6 0 Отговор
    На това кръстовище на Герена строят метрото и пътя е стеснен.Цял ден има задръствания и не мога да разбера как двете коли са развили голяма скорост.

    Коментиран от #18

  • 9 456

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дааааааааааааа":

    Този си е работел, но джигита решил, че го няма или че не се отнася за него.
  • 10 Гошо

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чалга-ганя":

    На всеки километър трябва да трошиш тиквоча на някой ганяк
  • 11 Джоко

    13 0 Отговор
    Като гледам фотоса мпс-та са фучали сериозно на фона на щетите и премятанията. Прави впечатление, че при преминаване през кръстовище със светофар се дава газ, все едно се преминава през финалната линия на моторно състезание.

    Коментиран от #13

  • 12 ами да направят кръгово

    4 0 Отговор
    Светофара е най-добрия приятел на задръстването.
  • 13 Последния Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Джоко":

    Там строят метрото и пътя е стеснен.Цял ден има колони коли.Не разбирам как са карали бързо като е невъзможно да се промушат.
  • 14 ЗОРО

    6 0 Отговор
    Аз мисля, че няма другаде като в територията Бг толкова нагли шофери на пътя! Тука на пътя се бориш за оцеляване от всякакви състезатели, дрогирани, пияници и нагляри, често всички изброени качества "гордо" съчетани в една личност! Отврат!
  • 15 е светофарджията не е новобранец

    2 1 Отговор
    а 40км/ч лесно се достигат . завилия наляво не е изпълнил маневрата . направо движещия се зад него , го е праснал. Задния е виновен . Застраховки има . цветков така го удариха отзад . спрял или рязко намалил до 10 км/ч е лоша мишена . хората бързат . решават сложни улични задачи според възможностите си . не е карала жена . няма и деца в колите . Невнимателно шофиране е причината . Да .
  • 16 Като

    2 0 Отговор
    Гледам на какво мязат колите , не е трудно да се сетя , каква е причината ....кинетиката не прощава
  • 17 война по пътищата

    2 0 Отговор
    Всеки ден управлението на автомобил в България е борба за оцеляване. Пълно е с взаимоизключващи се знаци по улиците и липса на елементарна хоризонтална маркировка. Собствениците на пътя са спокойни, че местните си знаят как да преминат. А останалите са без значение. Напоследък на няколко пъти ставам неволен свидетел на коли с несофийска регистрация как спират и хората се хващат за главите. Ами няма как да знаеш че по един път на който в тази лента си бил за направо на предишния светофар, сега изведнъж е лента само за на ляво. Или най-елементарното Бул България на светофара с Граф Игнатиев посока стадиона - от средна лента преди светофара изведнъж трябва да си в лява лента след светофара, но зомбито си кара в средната лента и настава едно вайкане и скубане на косите след това. Отврат. И разбира се няма дори и хоризонтална маркировка.
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    При челен удар се АКумулира силата на удара....достатъчо е и двамата да са били на 50 и удара е като от 100км.явно е нямало голямо движение и затова е станала .......тази трагедия.прави ми впечатление една постоянно цъфва на телевизора ми и коментира ...личи си ...голяма е...има и много пари,защото когато си платих глобата в изи-пей и не ми бе до пеене,я платих на нейното предприятие по сметка....Никой не казва колко пари е събрал фонда за безопасно движение ,което тази.........управлява иколко ....клати....работят в този фонд....
  • 19 Селко Селков

    0 0 Отговор
    Сега щи покажа ко праи БиИмВиТу на триета и бам.
  • 20 Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Прав сте, при добре регулирани светофари шофьорите биха могли спокойно да карат и с 200, а не като тези бабугери, които са били стресово принудени да пъплят само със сто!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове