11 Октомври, 2024 09:00 970 74

Тома Биков: Няма реални пречки да имаме редовен кабинет след изборите

  • тома биков-
  • избори

„Формулата с непартиен премиер и правителство е за временно правителство“, смята кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС

Тома Биков: Няма реални пречки да имаме редовен кабинет след изборите - 1

„Опитваме се да убедим хората, че има някакъв шанс за съставяне на редовен кабинет. Представихме и нашата програма – надграждаме с малко на всички избори“.

Това каза в „Тази сутрин“ кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той не смята, че има реални пречки България да има редовен кабинет след тези парламентарни избори.

„Моето категорично мнение обаче е, че той не бива да бъде с временен характер, а да бъде с ясна заявка за пълен управленски мандат“, посочи Биков.

По думите му трябва да се поеме ясна политическа отговорност и да бъде ясно кой управлява. Кои са министрите, коя партия носи отговорност за техните действия, а това означава в правителството да участват хора с политически опит, които представляват групи от обществото.

„ПП-ДБ представят своята формула с непартиен премиер и правителство. Аз твърдя, че тази формула е за временно правителство. Ако на тези избори поемем ангажимент да направим кабинет за една година и след това пак да ходим на избори, за мен това не е добре“, смята Тома Биков.

Според него след вота на 27 октомври партиите трябва да направят много ясен анализ на изборния резултат и да се отрази вярно гласът на българските граждани, а не да бъде подменян.

„Не смятам, че с ПП-ДБ имаме непреодолими различия. Трябва да положим усилия, за да съхраним възможностите за диалог след изборите“, допълни кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 както си беше

    41 1 Отговор
    И вие няма да сте част от него!
  • 2 Иван Грозни

    45 0 Отговор
    Ще видите кабинет през крив макарон. Никого вече!

    Коментиран от #59, #66

  • 3 Бойко Разбойко

    30 2 Отговор
    Каквото каже Козяк

    Коментиран от #68

  • 4 И тоя полуде

    44 0 Отговор
    А какви бяха пречките предните 7 пъти като имаше избори????

    Коментиран от #10

  • 5 ТаУмВзе

    30 0 Отговор
    Хигиенатаааа ей!
  • 6 Верно ли

    33 4 Отговор
    "Не смятам, че с ПП-ДБ имаме непреодолими различия." - ми естествено, че нямате, стига да не се изпокарате пак за баницата!!!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ти пък

    40 0 Отговор
    мазен , мазнико , за къде си се загладил изобщо , барабар с престъпната ви шайка ? Селските ти хитрини и бръщолевене не са нужни никому !
  • 9 Кравата Милка

    27 0 Отговор
    И преди това нямаше пречки, но тиквата го е страх.

    Коментиран от #69

  • 10 хмм

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "И тоя полуде":

    Причината е неврастения. В хиперстенна форма.🤭
  • 11 Защо

    28 5 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    ги свалихте тогава по най - долен и подмолен начин , защо свалихте с гнусни мушенгии работещо правителство ? От жажда за власт и за още пари и от страх за черните ви кожи !

    Коментиран от #14

  • 12 Баце ЕООД

    30 1 Отговор
    Вие колко дървени столове бихте счупили в Тома Биковата глава? аз около 73

    Коментиран от #16, #20, #33

  • 13 Доротея

    30 1 Отговор
    Доротея е против редовен кабинет! Това означава пари от джипката, перчене по гербераски и безкрайна корупция! Но! Мерси! Този бе антигербераст преди два - три мандата и с познати на публиката способи бе изкупен и стана по голям гербераст от самия Борисов! Сачева, Антон Тодоров, антикомуниста, сътворил четиво за ,,Шайката", също бяха изкупени по този почин! Много са, верни са, еничари на Простата партия! Но, много хитра котерия! изкупуването на семпли електорални единици се вихри в масов мащаб! Местен кмет, земеделец зърнар, директорка на основно училище - всичко е на макс! У трепки, които никой не забелязваше преди две седмици, сега получават покани от местия герберунгел, усмивки, защо не се обаждаш, какво правиш, ела да се видим, започнаха да си говорят на фамиллии и хоп - електорална първа сила! Наред със стандартното изкупуване на още по семпъл електорат, който такива неща като лицемерно демонстриране на загриженост не го впечатляват, а си знаят тарифата и получават заслуженото за своя свещен глас!

    Коментиран от #26

  • 14 Верно ли

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Защо":

    Аз нито съм ги качвал, нито съм ги свалял. А ти ако на някакви, които разсипват остатъка от държавността ни, викаш "работещо правителство", значи е крайно време да се отеглиш в някое лечебно заведение. Те сами "свалиха" работещото правителство, защото, както казах, не можаха да си поделят "баницата"!
  • 15 ьикас

    31 0 Отговор
    Кажете в коя друга страна, такъв пръдльо ГЕРБ, дето от нищо не разбира и нищо не е работил, та в коя друга страна такъв ще гласува закони и ще "управлява" държава? От 16 г. този куклен артист дето сигурно и от това нищо не разбира е в парламента и държи речи и закони гласува? Сещате ли се защо сме под дъното? Иначе е амбициозен, за 12 г нищо не е постигнал освен да крадат и лъжат, но иска пак. По 20 хиляди лева на месец заплата от всички българи взема този очилат палячо дето съсипа с другарчетата си всичко. Понеже не ги наритаха още в началото, съвсем нагли станаха, но никога не е късно да му фръкнат очилата. А такъв хубав затворник ще бъде, така ще му ходи едно райе. ГЕРБ са некадърни крадци и интриганти дето лъжат като сигани и Слава Богу има шанс да бъдат изритани от властта на изборите. Никакъв глас за лъжливите и крадливи сигани ГЕРБ, мИрси.
  • 16 Въх, нидей!

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Баце ЕООД":

    Ще му развалиш прическата.🤭

    Коментиран от #17

  • 17 ами

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Въх, нидей!":

    всичко ще му оправя ...
  • 18 инж. Ганчо Илков

    12 4 Отговор
    Пречки за съставяне на Разширена Престъпна Група ("СГЛОБКА") в България никога не е имало. Проблемът е с колко ще бъде ограбен Бюджета и с колко ще се намали Броят на Българите до следващите Парламентарни Избори. Кой Политически Проект ще се Разпадне? На къде ще се запъти България, към ЕС или БРИКС?.
  • 19 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    8 3 Отговор
    има мишок ,има и тя е едно - АПАШУНГАТА БОЙЧЕТО
  • 20 цсока

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Баце ЕООД":

    Ако има повече столове, може и повече. За да му се наместят очилата и за да спре поне малко да лъже ще трябват още. Колкото има все ще са малко.
  • 21 Доротея

    11 3 Отговор
    По цели нощи не спя, пия чай и размишлявам...., какво друго ми остава на преклонна възраст!? Денем дремя и коментирам, не знам какво да мисля и си мисля тази нощ, понеже новините с това започват кой Хасан Джейхан Ибрям бил спипн с белязани пари, подкуп, купуване на избори и СРС доказателства! И питам се изведнъж, Боже мой, то тези служби и прокурор Ангел Кънев примерно, когато са мотивирани, все пак знаят и могат да поработват! Защо не приложат същите знания и средства, СРС - та спрямо лицата от списъка, който Мирчев качи и са публично известни - Коча, Пръча и Главоча !2 Все ще има един сгазил магданоза! Но - няма! Почтени хора! Повикайте една израелска частна детективска агенция и ще цъфнат диби дюс!

    Коментиран от #27

  • 22 Анани

    18 0 Отговор
    Томата е безсрамник.

    Коментиран от #44

  • 23 Тома Биков:

    18 0 Отговор
    Няма реални пречки да съм наричал Началника си-Г-н Борисов-,,Карикатура на Диктатор" ,а сега пък-да му лижа подметките( и не само...)...!
  • 24 Боруна Лом

    13 0 Отговор
    И ТОЗИ ГЕЙ ДА Е МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ПО ЛИЗАНЕ НА ЗА. Д НИЦИ!
  • 25 Карл три

    12 2 Отговор
    Просто всички трябва да засмучат, каквото г-н Пеевски им подаде и правителство може да има не 4, а 40 години! Герб разбира се, точно това и желаят. Само трябва да се намерят още някои други с подобни желания!
  • 26 БЕНОВСКА

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Перфектно
  • 27 ьдерф

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Доротея":

    Да ама тогава ще хванат и ГЕРБ как купуват сиганските махали и как цели комисии купуват. Ще хванат и ПП и ДБ дето в северозапада купуват като животни цели села. Няма само ДПС да хванат а ще хванат и себе си ПП и ДБ и за това вдигат малко шум уж че са борци, но внимават да не ги хванат и тях.
  • 28 Това е Въпрос На Желание!

    3 0 Отговор
    Това е Въпрос На Желание!
  • 29 Стенли

    9 7 Отговор
    Аз не виждам причина за съществуването на ПП те бяха създадени с идеята да "изчагъркват " какво и да значи това Борисов и да разградят модела Пеевски и Борисов а те пиха мазно турско кафе и се прегърнаха с герб дб и те са толкова виновни и не не съм избирател на ГЕРБ и няма да гласувам за ГЕРБ
  • 30 Курдо Коленков

    6 8 Отговор
    Ако ГЕРБ направят сглобка с мошениците от пп, няма да гласувам повече за тях!
  • 31 До колкото

    13 0 Отговор
    чух вие подкрепяте разбойника Сарафов за главен прокурор .
    Така че, вие сте същите разбойници.
  • 32 Гост

    7 1 Отговор
    Има пречка, при това само една, всички политици за последните 30 години
  • 33 Табуретки може ли?

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Баце ЕООД":

    Питам за един приятел.
  • 34 ПО ТОЧНО

    8 0 Отговор
    ПРЕЧКАТА Е......🎃...!
  • 35 редовен кабинет

    10 1 Отговор
    от нередовни хора си е чиста заплаха за националната ни сигурност. Като ги гледам тези кретени дето се точат да управляват по добре даже кабинет да нямаме . Ни редовен, ни нередовен. Бюджета да гласуват и до там. Да остава една администрация само и да се ограждане с китайска стена от всякъде че страшно става в Европа
  • 36 ПРЕЧКИ НЯМА , НО

    7 0 Отговор
    ВЕДНАГА ЩЕ ГО СВАЛИМ , ДОРИ И ТАНКОВЕТЕ НА НАТО ДА ПРЕЧАТ !
  • 37 Реално погледнато

    8 1 Отговор
    МС само вреди нанася. Държавният печат трябва да го заключим някъде и да не излиза от там 10 години. Никакви договори повече, никакви ангажименти
  • 38 ПРАВИТЕЛСТВО ОТ КРАДЦИ

    8 0 Отговор
    НЯМА ДА ИМА - ПИСНА НИ ОТ ВАС БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !
  • 39 Стенли

    6 3 Отговор
    Гледам тука че някои ми пишете минуси само ще кажа че съм ако бяхме една нормална държава тогава всички тези щяха да са за затвора говоря за Борисов Пеевски Доган но и от ПП дб също има хора които хич не са невинни
  • 40 НАКРАЯ ПУТИН ЩЕ ПРАТИ СЕВНОКОРЕЙЦИТЕ

    6 1 Отговор
    ТЪДЯВА И БОКЛУЦИТЕ КАТО ВАС ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО !
  • 41 Бай Ставри

    6 0 Отговор
    Има две! Едната е че, си слагаш прекалено много гел и приличаш на п..а и другата е, че днешните политици на вързано куче, хляб не може да дадете! Да не говорим, че хора като теб и твоя гуру, трябва да ми станете сакилийници в най скоро време!
  • 42 Идва Сулю и разписва разходи

    6 0 Отговор
    После идва друг Сулю и разписва разходи.....а ние сме баталясали от всякъде а някакви пък други кретени по цял ден с Еврозона, Шенген и пръдни ни занимават
  • 43 мюмюнчо

    3 0 Отговор
    уйдурма 2,5!
  • 44 Иво

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анани":

    Точно! Най смешното е, че такива хора наричат себе си - ПОЛИТИЦИ:))) Аз пък ги наричнам ПРОДАЖНИ БОЯДЖИЙ и НАГАЖДАЧИ!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Учител

    6 0 Отговор
    На теб лично аз не вярвам никога за нищо,поради факта,че смени милиони партии и се отметна от много думи ,които си изрекъл
  • 47 Мнение

    5 0 Отговор
    Трябва да се даде възможност на гражданите да гласуват не само да ви правят депутати, Мони затворници. След три неуспешни опита, трябва да има избори за затвор, а не за парламент
  • 48 Марко

    6 0 Отговор
    Нима тъпотата, алчността и егоистичната безотговорност на българските политици е "нереална" пречка?
    Този интелектуалец халюцинира публично, мисля...
    🤪🤪🤪
  • 49 Коментар

    5 0 Отговор
    Елементарни хора като Биков не представляват народа, а своя лидер. Трябва да се осъзнаят от ГЕРБ и да издигат други кандидати
  • 50 Факти

    6 1 Отговор
    Не знам какви пречки може да има,НО, ако се появи партия дето ще вкара всичката тая пасмина в затвора дето бяха на власт от 90 год., насам и да обещае да върне откраднатото на хората, ще гласувам за тях! Но, не да обещае а после да прави сглобки с престъпници а да предприеме реални действия и да по-напълни затворите с крадливи и гелосани костюмарчета!!!!
  • 51 Тома Биков? Няма да съберете Ортаци за

    3 1 Отговор
    Нова сглобка! БСП ще се Издъни!
  • 52 грую

    4 1 Отговор
    пак правителство на войната.
  • 53 50-100 лева от бюджета

    5 0 Отговор
    НА ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! Това е единственият вариант. Може и като приспадане по данъчните декларации на хората към края на годината да е
  • 54 За кабинет на войната не гласувайте !

    6 2 Отговор
    Ако Украйна или Израел подкрепя някой просто го забравете
  • 55 За украински депутати

    4 0 Отговор
    в българският парламент не трябва да се гласува, независимо от коя партия са
  • 56 ЗДРАВЕЙ П .Е .Д .Е .Р А. С

    4 0 Отговор
    Не ми липсваше КРАДЕЦО ЦВЕТЕН! И НЯМА ДА МИ ЛИПСВАШ!!!
  • 57 ДОМ

    2 0 Отговор
    Ренегат Биков сутрин става и първото което прави е да провери какво му е спуснала Севда да говори днес. Платен жрец.
  • 58 Боклуците на Боклука

    3 0 Отговор
    Затвор за всички от ГЕРБ.
  • 59 Бацо Гацов

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    А бе както вървят нещата имат шанс за кабинет (ГЕРБ/СДС+ПП/ДБ+ДПС-Пеевски). А и си бяха на семейни начала у предния парламент. Всичко зависи от изборната активност и колко гласа ще купи Пеевски, не без помоща на родната милиция, прокуратура и съд.
  • 60 Даа!

    3 0 Отговор
    Абсолютно ненужно е,да си изливаме тук нашите виждания, одобрение или не! Масово гласуване,в такива мащаби,че да нямат възможност за манипулиране с нисък процент участие в изборите.Отделете два часа бе,хора! Два часа са нищо.Но може да ни струват прескъпо,в прекия смисъл на думата.Цели четири години! Ще се договорят,повярвайте на трезвия си разум.В името на десет милиарда ( програмен период изтича 2027 г) и с рогатия ще се съберат.Гласувай за малките,масово.По съвест и убеждения.Да има кой да им обърква плановете.Иначе ни очаква поредна сглобка.биковия не случайно,подава тези " виждания". Не гласуване, означава по скъп ток в пъти само след месеци, еврозоната ,която ще вкара в мизерията милиони.Гарантира бюджет със 2,5% от БВП за железария годишно.Над 3,5 милиарда.Волтаци с километри и перки по язовири, включително морето.Мислете,или два часа отделяме,или получаване изброеното в пъти.

    Коментиран от #65

  • 61 Велико Народно Събрание трябва

    1 1 Отговор
    И НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ НА ПОЛОВИНА ПОНЕ. Премахване прага за влизане в парламента и 50% мажоритарни кандидати. Дори 60%
  • 62 50-100 лева от бюджета

    2 0 Отговор
    НА ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! И автоматично поне 95% избирателна активност и представителност на парламента. Така няма да правим избори през месец
  • 63 НЕ на еврото

    3 1 Отговор
    ДА на лева. Предателите в затвора
  • 64 българка

    4 0 Отговор
    ОПГ ГЕРБ изигра всичките си сценарии, освен един - да се разкара окончателно от политическата сцена!
  • 65 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Даа!":

    За такива моменти в историята си турците са казали в пословица : - "Ya devlet başa , ya kuzgun leşe ! - Или държава на власт, или гарвани на леш ! " 😢😢
  • 66 Хан Крум

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    При тези некъдърни лидери на другите партии какво му има да спечелиш избори Та те се борят само да влезат в парламента / С 1 до 3% от общия вот искат да управляват / те в селото не ги пущат те за попската къща питат
  • 67 Има пречки

    3 0 Отговор
    И това сте вие
    Мазна кратуно
  • 68 Селяник

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко Разбойко":

    Никои не обича успялите хора / това е болгарская черта/
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Без пари

    0 0 Отговор
    От Европа пари няма търсят се балъци за управление този филм сме го гледали, НЯМА ДА СТАНЕ НОМЕРА.
  • 71 българин

    1 0 Отговор
    Има главчо, има, правителство от престъпници, обслужващо престъпници, няма как да е редовно!
  • 72 Далавера

    0 0 Отговор
    Пуделчето джавка заучени и подсказани му фрази, за да може сикаджията да види реакцията и да си извърти туловището в друга посока!
  • 73 Борислав Дичев

    0 0 Отговор
    Програмираният от Бойко Борисов робот отново като кречетало започна да плещи пропаганда и да се умилква като хиена. Ами вие нямате непреодолими различия и 6 Пеевски, г-н глашатай на Банкята! Ами направете си правителство, с пълен мандат! Защо бягате от такова правителство, ами сте се впили като кърлежи в ПП-ДБ?! Непартийно правителство е нужно, за да се види колко сте искрени и да не се даде възможност на главатаря ви пак да ни издърпа столчето под краката. Това правителство трябва да изпълни програма с приоритети, за да видим колко ще я подкрепите. Оставете бръщолевенията на вжда ви за "политическа" отговорност - с това той си отваря вратичка да се отметне когато му е удобно. Същите приказки ги приказвахте и преди сглобката, а после ни забихте ножа в гърба. Правете си правителство с Пеевски, той ви чака с отворени обятия. И с него нямате различия - еднакво сте се овъргаляли в блатото на корупцията!
  • 74 Застъпник

    0 0 Отговор
    За това трябва да има застъпници във всяка секция! Величие в момента търсят застъпници (не е нужно да си им фен). За един ден се научават правилата и ставате по-компетентни от председателите на комисиите. Просто хората искат изборите да са честни, а има ли независим наблюдател във всяка секция и ще има ШАХ-МАТ за купени и нагласени неща! От опит ви го казвам! Дарете един ден от живота си и гарантирайте поне в една секция, че няма да има манипулации! И гласувайте масово, защото всеки глас е важен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове