18 Октомври, 2024 09:38 878 23

Алгафари: Никой с никой не иска да направи правителство, няма да имаме редовен кабинет

  • нидал алгафари-
  • партии-
  • правителство-
  • редовен кабинет

"Ако ИТН влезе, в зависимост от това колко представители ще има левицата в този си вид, може да се мисли за някаква четирипартийна коалиция или сглобка, за да може все пак да има някаква редовна власт. Говоря за някаква коалиция анти-Пеевски“, каза журналистът Стояна Георгиева

Алгафари: Никой с никой не иска да направи правителство, няма да имаме редовен кабинет - 1
Снимка: bTV

Остават по-малко от 10 дни до предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Какви са възможните формули за управление след това и ще успеят ли да съставят редовен кабинет партиите?

„Никой с никой не иска да направи правителство, няма да имаме редовен кабинет. Даже да се прегърнат и да се заобичат много ПП-ДБ и ГЕРБ – няма да са им достатъчно гласовете. А оттам нататък да се доверят в ръцете на Слави Трифонов, „Величие“ или на МЕЧ, ако успеят да влязат, смятам, че не биха го направили, защото са ги предавали няколко пъти преди това“ каза Нидал Алгафари, политически PR експерт, в ефира на „Тази сутрин“ по bTV.

„Въпросът е дали ще поискат помощта на г-н Пеевски, смятам, че нито едната, нито другата страна ще посмеят да го направят. Така че по-скоро март/април отново ще се събираме и ще си говорим за това дали въобще ще има правителство“, обясни още той.
Ако „Има такъв народ“ влезе, в зависимост от това колко представители ще има левицата в този си вид, може да се мисли за някаква четирипартийна коалиция или сглобка, за да може все пак да има някаква редовна власт. Говоря за някаква коалиция анти-Пеевски, защото също като г-н Алгафари мисля, че ПП-ДБ ще бъдат спирачка за каквото и да е участие на Пеевски. Така че плеймейкърът е Бойко Борисов“, каза журналистът Стояна Георгиева.

„Дали той ще поеме тази отговорност да сложи Пеевски до себе си на масата за преговори за какъвто и да е кабинет – няма значение. Рискът за Бойко Борисов ще бъде много голям и ако до момента той се е движел от някаква амбиция да занули „Продължаваме промяната“, аз мисля, че вече си дава сметка, че ще се върви към зануляване на ГЕРБ“, обясни още тя.

„Аз обаче смятам, че от БСП подкрепа няма да има за кабинет – поне до конгреса. До конгреса на БСП е много трудно някой да излезе и да каже „Аз искам да стана лидер на БСП, но и правя кабинет с ГЕРБ или ПП-ДБ“. Те по-скоро ще се опитат да останат неутрални, или пък да бъдат много ярка и крещяща опозиция, за да могат да си подредят техните редици“, заяви Нидал Алгафари.

По думите му политиците не биха имали доверие на „Има такъв народ“, а Стояна Георгиева смята, че възможни партньори биха били и „Алианс за права и свободи - АПС“.

„В действителност въпросът е колко малки ще бъдат големите партии в този парламент и какво мнозинство може да бъде направено?“, допълни още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този господин

    15 1 Отговор
    Защо не си гледа бизнеса с прекарването на мигранти ами се занимава с политика?

    Коментиран от #10

  • 4 Сталин

    13 11 Отговор
    Ало факти,кво става с Лена ,не пишете нищо ,пепейците няма ли да правят предизборна кампания,или се надяват на машините в посолството да им направят процентите,ами Киру,намерете го този чи киджия да каже нещо "умно" и да се посмеем ,последния месец е много скучно
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факти

    10 2 Отговор
    Никой с никого не иска да дели авантата !
  • 7 Лаик

    16 2 Отговор
    Едва ли ДПС и Пеевски щяха да имат толкова голяма тежест през годините и да завладеят институциите на държавата, без любезното съдействие и съучастие на г-н Бойко Борисов и Герб. Така че те са си дупе и гащи.
  • 8 Не , благодаря !

    12 10 Отговор
    Да гласувам ли ???!!! От какъв зор ??? За да запазя откраднатите милиони (или милиарди) на Кокорчо , за да слушам несвързаните , налудни брътвежи на Кирчо , за да гледам Ленчето по телевизиите (вместо в Сливенският затвор) , за да слушам ББ колко нещо бил (бил) построил , за да се докопат някои (от новите) БСПейчета до баницата , за да спася пирамидката "Исторически парк" на ИвИлинчо , за да гледам мазните борби между Делян и Доган , за да спася дългият чалгар от фалит или за да се "наслаждавам" на гракането на Костя и копейковата му дружина ??? НЕ , благодаря !

    Коментиран от #14, #17

  • 9 УРА,, УРА

    17 1 Отговор
    Имам усещането, че Алгафари нощува редовно в някое от студията. Всеки ден е на линия. Като се знае, че синът му е депутат от ГЕРБ е ясно накъде клонят ежедневните му коментари.
  • 10 Много добре

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Този господин":

    Най-добре е, че този пушач, няма определя кой ще прави правителство. Какви идеи може да има човек, който защитава тютюнопушенето?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алоу

    11 4 Отговор
    А защо свалихте работещото правителство ... Габриел къде е да обясни ... Сачева и Рая защо искаха да пробутат друг списък на президента с министри... Бойко докога ще "печели" избори и ще бяга по тъча...На Боташ кой ще плаща
  • 13 Синчето нали

    10 3 Отговор
    е гербав и той обърна дупето към Боко. Ей, парите и келепира какво не правят.
  • 14 Има ни пак

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Не , благодаря !":

    Като не ти харесва се изнасяй от държавата! И никой да не гласува пак ще има управляващи и управлявани. Така че такъв е редът в света и никой никого не пита дали му харесва или не. За теб е хубаво да живееш в ивицата Газа и тогава ще обърнеш плочата. Със сигурност.

    Коментиран от #18

  • 15 Фактъ

    7 3 Отговор
    Никой не иска с банкянският ром , оти иска само той да краде , а после другите да са виновни .
  • 16 Кой ще

    8 3 Отговор
    иска да прави правителство с ГЕРБ , ми кажи ?
  • 17 Фактъ

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Не , благодаря !":

    Не споменаваш ОПГ герб ?! Мръсните , крадливи ръчички на Буци , откраднали милиарди !

    Коментиран от #20

  • 18 Не , благодаря !

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Има ни пак":

    Ндаа , четейки "призивите" ти , установявам (с прискърбие) , че овчедушието и "преклонената главица" наистина са основното житейско верую на нацията ни . Уви !

    Коментиран от #19

  • 19 Уви !

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Не , благодаря !":

    Ми ,нали 1300 години Бълагия , а па то 200 г. под византийско и 500 години под турско . И все такива като доброжелателчето ти са населявали територийката .

    Коментиран от #21

  • 20 Не , благодаря !

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Фактъ":

    Под инициалите ББ кого мислиш че визирам - Бриджит Бардо ли ?
  • 21 Промяна

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Уви !":

    И кои влизат в парламента ЕДНИ И СЪЩИ МНОГО ДЪЛГИ ГОДИНИ ИЛИ ТЕХНИТЕ СИНОВЕ ДЪЩЕРИ ВНУЦИ СЛАВИ УРЕДИ СЦЕНАРИСТИТЕ СИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ШАРАНИТЕ ТУК В ПАРЛАМИНТА ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ ОСВЕН ДА ПРИБИРАТ ЗА СЕБЕ СИ КАКВО ДРУГО ПРАВЯТ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ЛЪЖИ КРАЖБИ ГРАБЕЖИ ЕДНИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА СВЕТЦИ ВЕЧЕ МЕ Е ГНУС ОТ ВСИЧКИ ЗАЩО ТОГАВА ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ЩОМ НЕ ИСКАТ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ЗАЩО ВИЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ПОСТОЯННО СЕКАРАТЕ ЗАРАДИ ТЕЗИ НИЩОПРАВЕЩИ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Всички

    0 1 Отговор
    искаме правителство но без вождовете ти , боко и шиши.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол