23 Октомври, 2024 22:43 555 5

Важните новини във ФАКТИ на 23.10.2024 г.

  • бойко борисов-
  • вмро-
  • сирене-
  • ф-16-
  • отбрана-
  • станислав младенов-
  • кирил петков-
  • борислав сарафов-
  • цончо ганев-
  • андрей райчев-
  • тошко йорданов-
  • спирка-
  • кирил домусчиев-
  • балон-
  • да българия-
  • депозити-
  • кон-
  • минимална работна заплата-
  • сметища

По-добре да е Петков, по-добре да е Денков, да съм аз или Росен Желязков, а не някой задкулисен, равноотдалечен, който няма да знаем кой го е довел, заяви лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 23.10.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов: Най-подготвен съм. Ако сме първи с добър резултат, аз ще съм премиер

"Няколко са ни решенията за министър-председател. Ако сме първи и имаме добър резултат, това ще съм аз. Защото няма по-подготвен от мен.

С факелно шествие ВМРО отбеляза в Кюстендил 131 години от създаването си

ВМРО отбеляза тази вечер в Кюстендил 131 години от създаването на организацията. Факелно шествие премина от паметника на "Освободителят на Кюстендил" Ильо Войвода до центъра на града, където е паметникът на Тодор Александров. Заради шествието имаше специална организация на движението в центъра на града, а участниците в него скандираха „И преди и сега – Македония е българска“.

BG парадокс или спекула: Над 200% е надценката в цените на прясното мляко от фермата до магазина

Над 200% е надценката в цените на прясното мляко от фермата до магазина. Цените на едро на прясното мляко у нас са по-високи с 19% спрямо миналата година, показват данни на Комисията по стоковите борси и тържищата. Киселото мляко е поскъпнало с 12 на сто.

Димитър Стоянов: Бъдещето на българската бойна авиация е F-16

Бъдещето на българската бойна авиация се нарича F-16! Първият полет на български F-16 е определено исторически момент! Твърде дълго мъжете и жените във ВВС чакат своя нов боен самолет и ще им пожелая още търпение, докато го посрещнат на родна земя догодина.

Министерство на отбраната призна за сигнали за сексуално насилие и изнасилвания в армията и дотук....

Сигналите за сексуално насилие в армията, които са представени в доклада за равнопоставеността между мъжете и жените за 2023 г., не са били доказани и по тях няма заведени съдебни дела. Това уточняват от Министерството на отбраната в съобщение до медиите.

Според доклада, който бе приет миналата седмица от Министерски съвет, девет жени, които работят за армията, или са партньорки на военни, са се оплакали от сексуален тормоз. Други 7 са подали сигнали за сексуално психическо насилие, а 22 за сексуално физическо насилие (включително изнасилване или опит за такова).

Млади пионерчета протегнаха ръка към отлъчени членове на БСП

"В последната седмица от предизборната кампания от районната организация на БСП във "Връбница", поставихме началото на една друга кампания - вътрешнопартийна и дългосрочна. Крайно време е нашите членове, които бяха отблъснати от БСП по една или друга причина, да опитаме да си ги върнем. Този път обаче няма да ги каним да дойдат в партийните клубове. Ние тръгнахме при тях. С писмо, с партийна значка, с пионери и с добро отношение".

Кирил Петков: Не вярвам в честността на изборите

Не вярвам в честността на изборите. В Северозападна България се очаква да има над 400 000 купени гласа. Това каза в интервю за "Дарик радио" съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков, цитиран от novini.bg.

"Човек с прякор Галата ходи по малките населени мета и купува гласове. Това не може да ни изплаши и обезкуражи. Сега трябва свободните хора да излязат и да гласуват", призова той.

По думите му доходите на хората са се качили повече заради последните 4 бюджета, които са техни.

"Ще продължим да се фокусираме върху здравеопазването. Ако доходите продължават да се качват в следващите 4 години, както в последните 3, средната работна заплата трябва да се качи до 2 000 евро", обеща съпредседателят на ПП.

Кирил Петков посочи, че чува в предизборната кампания на ГЕРБ една лъжа: че в бюджета има "дупка" в размер на 18 милиарда лв. И цитира данните на Евростат, според които България е с най-ниско ниво на държавен дълг към БВП в ЕС.

Според него, фигурата на "равноотдалечения премиер" съдържа следните компоненти: уважение в обществото, исторически и кариерно да не е обвързан с която и да било политическа партия и да има чисто минало. "Трябва да покажеш история, в която си устоял на корупция. Когато е имало напрежение към теб, но ти не си се поддал", обясни съпредседателят на ПП.

Борислав Сарафов подаде на ВСС своята концепция

Кандидатът за главен прокурор Борислав Сарафов подаде във Висшия съдебен съвет концепцията си за управлението на прокуратурата през следващите седем години, предаде dariknews.bg.

Съюзът на съдиите призова ВСС да не избира главен прокурор и председател на ВАС

В документа той посочва, че излага своите възгледи, „но и идеи, които са споделяли с него колеги от различни структури и звена на прокуратурата и следствените служби“.

Цончо Ганев: Българският народ трябва да бъде попитан дали иска да приеме еврото

„Ние от „Възраждане” дадохме вариант, в който народът ни, който е обезверен, да си върне доверието в институциите и да повярва, че всичко зависи от него". Това заяви кандидатът за депутат Цончо Ганев в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Андрей Райчев прогнозира управленска коалиция от четири партии

Това са много важни избори, те имат уникален аспект. Винаги сме избирали между идеи – либерални, леви, контрол (ПП-ДБ), прагматична политика (ГЕРБ). За пръв път имаме ситуация, при която се бият идеи и технология в лицето на г-н Пеевски. Имаме традиционното суетене на идеите и един човек, който не разказва някаква идея – говори се само за технология. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Тошко Йорданов каза "НЕ" на Бойко Борисов, Кирил Петков, Николай Денков, Лена Бориславова и Асен Василев в МС

„Не си представяйте Бойко Борисов като министър-председател. Кирил Петков – също не. Николай Денков – също не, както и Лена Бориславова. Асен Василев в Министерски съвет – също не“, поясни той.

200 лева глоба за шофьора на колата, прелетяла над спирка в София

Глоба от 200 лева ще бъде наложена на водача, който предизвика зрелищна катастрофа на булевард "България" в столицата, при която автомобил "прелетя" над трамвайна спирка.

Кирил Домусчиев разговаря с директора на НАСА

Българската индустрия има много голям потенциал да си партнира с НАСА във високите технологии и изкуствения интелект. И посещението на Бил Нелсън в страната ни го потвърждава. За мен беше удоволствие и чест да се срещна с администратора на Американската космическа агенция като представител на утвърдения български бизнес и КРИБ.

Балонът, от който скочили парашутистите, е без регистрация, пилотът няма лиценз

Балонът, от който са скочили парашутистите край Ботевград, няма документи, регистрация и летателна годност. Пилотът, който го е управлявал, пък е без лиценз. Това заяви Анелия Маринова, главен директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“, цитирана от Нова тв.

“Да, България” обяви своята антикорупционна програма в 10 точки

Детайлна Антикорупционна програма със законодателни и управленски мерки предлага “Да, България” като ключова част от програмата си За просперираща и конкурентна България. За “Да, България” борбата с корупцията и премахването на системните предпоставки за злоупотребите с власт са фундаментални условия за просперитета на страната.

Депозитите на домакинствата нарастват

Депозитите на домакинствата в търговските банки у нас нарастват с 11,4 на сто на годишна база през месец септември, достигайки 85,140 млрд. лева, сочат данните на Българската народна банка, цитирани от БТА. Повишението на депозитите на домакинствата (и НТООД) забавя темпа на растеж, тъй като през предходния месец август ускорението достигаше 12,1 на сто на годишна база. Депозитите на домакинствата се равняват на 43,5% от брутния вътрешен продукт (БВП) на България.

Кон предизвика катастрофа с бус с деца

Кон е предизвикал катастрофа с бус, превозващ деца, съобщи БТА като се позова на полицията. Инцидентът е станал в с. Коняво, община Кюстендил, в началото на тази седмица.

Вече е официално: От догодина минималната работна заплата става 1077 лв.

Минималната работна заплата се увеличава от 933 лв. на 1077 лв. от януари 2025 г., реши Министерският съвет.

Доклад: Отличници пред Европа, пълни сметища у дома

Ниски изисквания и значителни пропуски в данните водят до драстичната разлика между високите резултати с рециклирането на отпадъци от опаковки, които България докладва към Брюксел, и слабите постижения, които се наблюдават на местно ниво. Нов доклад на Екологично сдружение „За Земята“ разкрива сериозни проблеми с официалните данни относно управлението на битовите отпадъци в България и показва нуждата от дълбока реформа на съществуващата система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    6 0 Отговор
    до като тая мутра е в политиката българия няма да се оправи
  • 2 граф Монте Кристо

    4 0 Отговор
    Как ще епремиер,на инат ли,най-добар резултат не оозначава мнозинство,или се надява да обедини всички десни парии?Това е безотговорно и престъпно,народа е възмутен от неговата наглоост,проопищял е кански от безчинствата на върлуващия чорбаджилък.В какво доминира сега в България,натрупалия начален капитал олигархат прилага неистова експлоатацияи борба за хлляба,такава странаа е оббречена на жалка вегетация и си чака деня и часа в който да бъде бастисана от агресивни страни и разкъсана на части.
  • 3 гробар

    4 2 Отговор
    yтpenkaта град Koзлoдyй пykнa ли вече? крайно време е за да може до другия хелуин да му използваме коколяците
    преди това червеите и бръмбарите чистачи...до 1 година само кокаляци трябва да останат. За целта ще се рaзлoжи в парник.
  • 4 Да не стане като в Австрия!

    2 0 Отговор
    Да не стане като в Австрия!

    Доколкото за Пдготовката ти!) Знаем Каква е Тя! -Отнемане на човешките права на Българските Граждани! и Най-вече на Хората с Увреждания!

    Циганин !
  • 5 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Вижте му суратя на това говедо на снимката и се замислете, това ли искате да ви бъде новия -стар премиер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол