28 Октомври, 2024 21:13 1 690 37

Боряна Димитрова: По всяка вероятност "Величие" ще оспорва и ще иска преброяване на част от резултатите

  • боряна димитрова-
  • величие-
  • оспорване-
  • избори-
  • преброяване-
  • резултати

„В такъв случай трябва да има решение на съда и да се мине през доста дълга процедура. В този момент имаме такъв резултат от ЦИК, но той оставя висящ, предвид малката разлика, която вади партията извън парламента", коментира и социологът от „Маркет ЛИНКС“ Добромир Живков

Боряна Димитрова: По всяка вероятност "Величие" ще оспорва и ще иска преброяване на част от резултатите - 1
Снимка: bTV

Около 25 гласа не достигнаха на партия „Величие“ да премине 4-процентната бариера и да влезе в 51-ия парламент. По думите на социолога Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" такава малка стойност досега никога не е имало.

„Имали сме случаи на около 2000 гласа, но 25 – не“, коментира в ефира на bTV тя.
Според нея „Величие“ ще оспорва и ще иска преброяване на част от резултатите.

„В такъв случай трябва да има решение на съда и да се мине през доста дълга процедура. В този момент имаме такъв резултат от ЦИК, но той оставя висящ, предвид малката разлика, която вади партията извън парламента. Трябва да се има предвид и информацията за влошената работа на комисиите по места от поне няколко вота насам“, коментира социологът от „Маркет ЛИНКС“ Добромир Живков.

Една хиляда от процента не достигна на партия "Величие" да влезе в парламента - те получават 3,99% в период, или малко над 97 000 гласа. Заради тази оспорвана битка ЦИК тази вечер обяви процентите до третия знак след запетаята.
Според социолозите е трудно да се прогнозира ще има ли редовно правителство след тези избори.

„Много нараства антисистемният вот. Ако видим всички партии, които прескочиха 4-процентната бариера, този вот вече може да стигне между 25 и 30%, което е един натиск върху системните партии да помислят и да сгъстяват правителство. Смятам, че ще има сериозен обществен натиск да има правителство“, смята Боряна Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спилий

    49 3 Отговор
    повече от ясна че тука стана някаква измама

    Коментиран от #4

  • 2 Чичака

    27 1 Отговор
    Пълна трагедия сме. И управляващи и гласуващи и негласуващи, това е истината. Всички сме пълна трагедия.
  • 3 Последния Софиянец

    33 5 Отговор
    В много секции се зануляват малките партии и се пишат на големите.Вижте колко нули има в протоколите за партия Величие което е невъзможно.Ако се преброят наново бюлетините ще получат не 25 гласа а 2225

    Коментиран от #22

  • 4 Последния Софиянец

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "спилий":

    Погледни в сайта на ЦИК колко протоколи има с нули за малките партии.Това е невъзможно.

    Коментиран от #14

  • 5 Русофили.

    3 11 Отговор
    Тази на Мария Захарова да не е рода
  • 6 оня с коня

    19 4 Отговор
    Ако величието поиска преброяване на част от Бюлетините,ГАРАНТИРАНО тия липсващи им Гласове ще се увеличат на поне 100.Остава и някой да му Уйдиса на Акъла...

    Коментиран от #8

  • 7 Актуална Антена

    22 1 Отговор
    Изборите трябва да бъдат касирани. Изборния закон променен.
  • 8 Последния Софиянец

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    По традиция малките партии които нямат членове в СИК се зануляват и гласовете им се разпределят на големите партии.Погледни в сайта на ЦИК колко много протоколи има с нули за малките партии което е невъзможно.

    Коментиран от #18

  • 9 Феникс

    5 1 Отговор
    А тук е разковничето на част, а не на всички! :)
  • 10 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    Улавите ще се изтрепат за да се докопат до Кражбията и тва си е! Леката Подробност, че вече няма матрял за Щавия на територията! Аре на пролет Пак уж Изборчета, със същият Крадлив матрял и тва е. Хахах
  • 11 Сатана Z

    31 2 Отговор
    Не съм фен на Величие ,но измамата е очевадна.
    Не е важно кой как гласува ,а кой брои резултати те.

    Коментиран от #30

  • 12 Величие са с основателни искания.

    34 1 Отговор
    25 гласа на общият фон изборни измами говори за умишлено , за нещо не наред в ЦИК.

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Величие са с основателни искания.":

    Погледни в сайта на ЦИК колко много протоколи са с нули за малките партии.Невъзможно е всички малки партии в протокола да са с нули.Все двама трима са гласували за тях.
  • 14 циций

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    само IQ то ти е О
  • 15 М3 голд

    27 3 Отговор
    Как така ЦИК ще обяви до третия знак след запетаята? Защо не е след втория или петия знак? 4 процентната бариера не значи ли, че закръглени ето е към цяло число или към две числа след запетаята? Понеже 25 гласа не стигат за тази една хилядна от процента, до третия знак. Ако бяха 5 гласа, щеше да е до 4ия или 5ия знак. Чий са тези номера? Вероятно Бойковия. Защото техните места, около 12-16 на брой се разпределят на останалите партии. Кога се е смятало до третия знак? Срамота! Аз, на негово място, ще осъдя държавата. Сега ще се заровя в изборния кодекс да видя истината.
  • 16 Гробар

    11 1 Отговор
    Мммама ви фашистка.
  • 17 15 години ГЕРБ победа

    18 1 Отговор
    Едина попълва празни бюлетини, другия щрака на машината, третия ги отмята в списъците. МВР пази отвън, някой да не влезе
  • 18 оня с коня

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    за разлика от тебе съм бил НЯКОЛКО ПЪТИ в Комисия на различни длъжности и ГАРАНТИРАМ че няма как някой да посмее да манипулира Протокола след като бюлетините се броят от Членовете на Различни партии и всичко това - пред погледа на насядали на 1,5- 2 метра поне 10 Застъпници пак от различни партии.Ама се "занулямали" Малките партии...ами те САМИ се зануляват поради липса на Избиратели,иначе щяха да са в НС!

    Коментиран от #21, #23, #28

  • 19 Сопата

    25 2 Отговор
    Не съм гласувал за тях, но нещата намирисват ЯКО. ГЕРБ печелят 4 мандата от отпадането на Величие.
  • 20 фийак

    8 1 Отговор
    Ами те се отказаха да се занимават с вас. Ще ви оставят да ви управляват тези за които сте гласували. Както ви крадоха 35 г. така ще ви оставят да ви крадат още. Дето се вика колко е един човешки живот? Вече 35 г. ви крадат ще ви крадат още, какво толкова, свикнали сте. За каквото сте си гласували това и ще получите. Първо ще ви вдигнат хляба и тока, само за начало, вече ви почнаха.
  • 21 Последния Софиянец

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Членовете на СИК се наговарят да занулят малките партии без представители в ЦИК.Виж в колко много протоколи малките партии са с нули което е невъзможно.

    Коментиран от #36

  • 22 бай Даньо

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Пак ли си в революцията !? Тоя път за какво се бориш за 18-та партия да влезе в парламента ли!? Ка не се уморяваш !?
  • 23 Актуална Антена

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    По лесно е да купиш 15 застъпника и двама милиционера отколкото да купуваш гласоподаватели. В предната статия е показано как и кой го прави.

    Коментиран от #24

  • 24 Последния Софиянец

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Актуална Антена":

    Снощи в цялото училище нямаше нито един застъпник.
  • 25 Бибитко от Банкя

    11 0 Отговор
    Ами правете правителство пак с незаменимата Тиква от Банкя. Или по-добре го провъзгласете за цар на България, че поне изборите нататък да не протичат с машинации, манипулирани хартиени бюлетини, сгрешени протоколи и купуване на гласове, за да излиза винаги ГЕРБ победител.
  • 26 Няма лошо

    2 11 Отговор
    До голяма степен е добра новина.Не следва да се изтърпят отново "величавите "лични драми и драматурги в НС-в единствения законодателен орган в РБ.Както писа един коментиращ ,с Величие бяха превърнали НС от обикновен самодеен театър в психиатрично отделение за групова терапия на биполярни разстройства. Така че до някаква степен е по добре.Напр.Ивелин отстрани свои депутати защото гласували Правилника на НС.Е това какво е?За какво са влезли ?За саботаж?
  • 27 Обективен

    12 0 Отговор
    Няма нужда от възражения и проверки! Правосъдие няма при мутринско феодално владение!
  • 28 Посетител

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Има. На мен от протокола ми изчезна преференцията, хем гласувах с машина!!! Именно да видя дали ще се случи нещо... И се случи.
  • 29 Бай араб

    2 6 Отговор
    97 000 души са гласували за Величие , стига простотии,таз и тя искала да се брои на ново,повече от 200 гласа няма как да има реални.
  • 30 Бибитко от Банкя

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Хората на Бойко и Шиши броят бюлетините и те определят кой хечели и кой губи.Борисов знае как се манипулират резултати, нали по същия начин прецакаха Ваня Григорова за кмет на София, променяйки резултатите с почти символична преднина в полза на договорения с ПП-ДБ кандедат Васко Ухото. Сега аналогично ощетиха "Величие", за да си осигурят ГЕРБ четирима депутати повече.
  • 31 Чики-Рики

    7 0 Отговор
    Дългата ръка на Б.Б и Д.П.!Я си представете още 10 или 11 депутати, които са ,,анти Буци,, и ,,Шиши,,!
  • 32 123456

    10 0 Отговор
    Ние сме пародия на държава и спазване на закона !
    Величие наистина са нарочно ощетени за назидание - за това , че не склониха глава и застрашиха тъмната страна на мафиотите ! Омерзен съм !
  • 33 Задава се нов 10ти ноември!

    11 0 Отговор
    Евроатлантическото ЦИК и посолството си вкараха голям автогол с тези 3,99999% в последната секунда!!!!! Сега на всички заблудени българи ще стане очевАдно ,че всички избори досега се фалшифицират в ползу евроатлантическата мафия!

    Коментиран от #35

  • 34 да бе, да

    11 0 Отговор
    И да пред кого ще обжалват? Пред съда на Шиши, който с лекота отне ДПС от хората на Доган и я връчи на тепсия на феномена, който ги е направил съдии? Трябва да е достатъчно ясно - на нито една институция в България вече не може да се разчита. Те са частна собственост и служат само и единствено на благодетелите си. Нито със съд, нито с избори ще стане спасението на България. Може да сме останали малко, може младите да ги няма, но трябва да съберем последните си сили и като опълченците на Шипка да спасим България или да умрем. Друг избор и изход няма.
  • 35 Джуджето

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "Задава се нов 10ти ноември!":

    Задават се на баба ти шортите 😀😀😀😀
  • 36 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Те ГЕРБ-ДПС занулиха Продължаваме Промяната, откраднаха им половината гласове, защото Продължаваме Промяната нямат човек в ЦИК, та едно хшлаво Величие няма да занулят!!!
  • 37 пгжн

    2 0 Отговор
    пак шашми
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол