Last news in Fakti

16 Март, 2006 00:00 518 0

Германци предлагат гараж на балкона

  • апартамент-
  • колата
Германска строителна компания предлага на бъдещите собственици на апартаменти в нова луксозна сграда в Берлин да паркират колите си направо на балкона. Дизайнерите на Eleven CarLoft претендират, че са пионери в прилагането на този подход, а по строежа на зданието вече се работи.

Откъм улицата сградата ще е снабдена с асансьори, които ще качват колата до желания етаж. Пред всеки апартамент има площадка, на която могат да бъдат паркирани две, дори три коли, в зависимост от техния размер. Цената на апартамент от 224 квадрата с парко-място за колата на балкона е около 450 000 евро.

Помислено е и за обезопасяване на апартамента при евентуално запалване на спряната на терасата колата. Стените на жилищата и дограмата са от специални устойчиви на огън материали, който гарантират задържането на пламъците за поне половин час. Това време е достатъчно за пристигането на пожарникарите и евакуацията на хората от застрашения апартамент.

Eleven CarLoft вече е патентовала своето изобретение и започва да търси пазари за него в 93 страни в цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА