Last news in Fakti

16 Юни, 2006 00:00 911 0

"Оркид дивелопмънтс" строи жилищен комплекс във Варна

  • оркид-
  • дивелопмънтс-
  • проектът-
  • търговски-
  • лондонската-
  • борса-
  • предвижда-
  • хълмове-
  • варна-
  • комплекс-
  • орхидеите-
  • оркид дивелопмънтс-
  • във варна-
  • лондонската фондова борса
Комплекс от затворен тип ще бъде изграден във варненския кв. "Възраждане", близо до хипермаркет "Кауфланд" и бул. "Република". Проектът е на инвестиционния фонд "Оркид дивелопмънтс" (Оrchid Developments), който преди три години купи парцела във Варна. Жилищният комплекс Оrchid hills ("Хълмове на орхидеите") ще има 22 самостоятелни сгради, всяка от които ще е на шест етажа. Общата разгъната площ ще бъде над 70 хил. кв.м. "Харесахме парцела във "Възраждане", защото районът е добре развит и е до основни пътни артерии. В близост има училище, болница, спортни зони, детски градини и предстои да се изгради хипермаркет от веригата "Кауфланд", обясни Шибер Риувен, маркетинг специалист в "Оркид дивелопмънтс".

Проектът ще бъде изпълнен на два етапа. Първият трябва да приключи до пролетта на 2008 г. и ще предложи на пазара 467 апартамента. Цените ще бъдат съобразени с предлагането в момента за района и ще се движат около 500 - 600 евро за кв.м. Луксозните жилища, които вече се предлагат за продажба, са с площ от 36 до 135 квадрата. Всяка сграда ще има отделен вход и се предвижда да бъде свързана в обща отоплителна система на газ.

От бул. "Република" ще бъде направена отбивка към "Хълмове на орхидеите". Входът към комплекса ще е само един и ще е под постоянно видеонаблюдение. Ще се изградят около 400 паркоместа, разпределени в подземни и надземни нива. За да се осигури спокойствие на жителите в комплекса, проектът предвижда автомобилите в него да се движат встрани от постройките с апартаментите. Втората фаза ще включи изграждане на места за отдих, развлекателен и спа център, както и търговски площи.

Проектът е дело на арх. Искра Николова от варненското бюро Lagis. Все още не са избрани строителната фирма и надзорникът на обекта. "Хълмове на орхидеите" ще предлага денонощна охрана, поддръжка на парковете и общите части. Цялото менажиране ще се осъществява от "Оркид дивелопмънтс".

В края на май инвестиционният фонд откри във Варна свое представителство. То се намира на бул. "Владислав Варненчик" №10 и е първото след офиса в София. Официалното му откриване обаче все още предстои.

През март "Оркид дивелопмънтс" е приключил още две сделки по придобиването на парцели във Варна. Единият е с площ 26 хил. кв.м и се намира зад автогарата, а другият е 6500 кв.м и е разположен на ъгъла при бул. "Чаталджа" и "Осми приморски полк". Британският фонд е платил общо над 20.7 млн. евро за земята според RNS, новинарският сервиз на лондонската борса. Предвижда се върху терените да бъдат изградени търговски обекти и офиси.

Компанията притежава и два хотела на Златни пясъци - "Явор" и "Голдън явор". Другите мащабни проекти на фонда са жилищен комплекс "Оркид хилс" в София, офис сграда на "Цариградско шосе” и "Порше център" - също в столицата.

Средствата по проектите на "Оркид дивелопмънтс" в България се осигуряват от публичното предлагане на акции от компанията на алтернативния пазар на Лондонската фондова борса и Европейската банка за възстановяване и развитие. Книжата на фонда се търгуват на Лондонската фондова борса от юли 2005 г. Главният му предмет на дейност включва строеж и управление на офиси и индустриални обекти, жилища, хотели, както и на търговски и развлекателни центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА