Last news in Fakti

7 Август, 2008 00:00 831 0

Pirelli вдига завод в Русия за 250 млн. евро

  • завод-
  • автомобилни-
  • компания-
  • автомобилни гуми
Руската държавна корпорация "Ростехнологии" и италианската компания Pirelli подписали договор за изграждането в Толиати на завод за производство на автомобилни гуми, съобщава московският вестник "Коммерсант". Капацитетът на предприятието ще бъде 4,2 млн. автомобилни гуми за леки коли годишно.

Според изданието договорът предвижда да бъде създадена смесена фирма с равно участие на руската и италианската компания. В новия завод ще бъдат инвестирани 250 млн. евро. Pirelli ще предостави своите технологии, а руснаците ще се заемат със строителството и организацията на производството. Освен това от управата на Самарска област са обещали да дадат известни данъчни облекчения.

Предприятието ще бъде изградено недалеч от Волжския автомобилен завод (ВАЗ), който може да стане основен клиент на бъдещото предприятие за автомобилни гуми. В новия завод ще се произвеждат и по около 700 хил. гуми за товарни автомобили и най-вероятно основен купувач за тях ще бъде заводът КАМАЗ, който също се намира наблизо.

В момента в Русия се произвеждат само две чужди марки автомобилни гуми - Michelin и Nokian. Интерес за отваряне на завод вече прояви и японската компания Yokohama.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА