Last news in Fakti

21 Април, 2009 00:00 692 0

Делят мезонетите на гарсониери

  • купувачи-
  • хил евро
Строители преграждат мезонетите на едностайни и двустайни апартаменти, за да могат да ги продадат по-лесно. Подобна практика за първи път се появи в столичния Студентски град, установи проверка на в. "Стандарт". До преустройство прибягват собствениците на луксозни кооперации, които все още са на фаза груб строеж, обясниха от агенцията за недвижими имоти "Явлена". Разделянето на огромните жилища на няколко по-малки е единственият шанс да се намерят купувачи във времето на криза, твърдят брокери. А който иска да изтъргува многостаен апартамент, ще трябва драстично да му смъкне цената.

През последните месеци купувачи се намират единствено за малки жилища. Цените на гарсониери в Студентски град с квадратура от 44 до 52 кв. м варират от 43 хил. евро до 70 хил. евро. Така от продажбата на три апартамента, на които може да се раздели един мезонет, се изкарват от 130 хил. до 210 хил. евро. Сумата далеч надхвърля единичната цена, на която в момента може да се продаде мезонет. Луксозният апартамент с размери от 120 до 130 кв. м се предлага на цена от 113 хил. до 141 хил. евро.Нова схема за привличане на купувачи се появи и на пазара с офис площи. Заради ниския интерес и увеличаващия се брой на празни офиси строители са склонни да разсрочват вноските при покупка за срок до 10 г. При подписване на договора купувачът обаче трябва да плати между 20 и 30% от цената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА