Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 21:27 1 964 1

И Италия си създаде „лоша” банка

  • банка-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • италия

По примера на Испания, и Италия реши да си учреди „лоша” банка, чиято цел е да изкупува имоти, купени с ипотечни кредити, които не се обслужват.

Италианските власти се опитват да съживят икономиката на страната и да помогнат на големите местни кредитори да се освободят от „неработещите” заеми. Като приемливо решение е създаването на „лоша” банка.

Към момента по проекта „Нов кредит за икономически ръст” работят правителството и „Банка Италия”. Все още не е определен делът, с който държавата ще участва в новата финансова институция. Във всеки случай той няма да бъде под 49% и над 81%. „Банка Италия” и частни инвеститори ще могат да станат акционери, чийто първоначален капитал е 3 млрд. EUR.

Една от причините за създаването на „лоша” банка е влошеното финансово състояние на девет банки, сред които Banca Monte-де-Paschi и Banca Popolare di Milano, които не минаха успешно ревизията, извършена от Европейската централна банка миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Докато не се спре с тия масови кредити няма да се оправят.