Last news in Fakti

25 Май, 2015 09:37 11 046 14

Новите панелки в Москва до 30% по-скъпи от старите

  • панелка-
  • цена-
  • москва

И докато в България продължават опити да бъдат санирани старите панелки, то някъде не само се строят такива от нов тип, но се очаква и цената им да е с 20%-30% по-висока от старите. Става дума за Москва. А причините за по-високите стойности са няколко. На първо място новият вид панелки са по-качествени от старите. Макар да са типови жилища, те са с подобрени характеристики. На второ място – свободната планировка, която липсва при старите дава възможност на собствените на тези ново строителство сами да решат кое разпределение е най-добро за тях.

От 1 септември 2015 г. се прекратява строителството на панелките от стария тип. Новите изисквания за архитектурно градоустройствените решения на многоквартирните сгради, приети от правителството, стават задължителни за всички строителни компании. Сред тях са етажността да е между 6 и 17 етажа, гъвкави архитектурни решения, разнообразна и разноцветна фасада. Партерните етажи ще бъдат нежилищна площ, а на фасадата на тези в центъра на Москва се забранява поставянето на климатици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Панелката при жилищата е както "Эапорожеца" или "рабанта" при колите.А да си купиш нов тип панелка е все едно да си купиш нов модел от споменатите коли.Естествено с "до 30%" по-скъпо.Москва също вдига цените на жилищата,эащото наплива на търсещи работа от провинцията е огромен-също като в София.С тая раэлика,че в Сф климатиците са раэрешени!
  • 2 do onq s konq

    0 0 Отговор
    Защо под панелки веднага правиш асоциация с квартал Люлин или Дружба дори тук в София има много качествени панелни блокове за пример мога да дам високите дипломатически блокове в кв Изток които са въпреки, че са панелки и стари са много по качествени от поливната ново строителство.
  • 3 plamendev

    0 0 Отговор
    Май не правите разлика между панел и ЕПК. Високите сгради в кв. Изток са ЕПК.
  • 4 Спри да пишеш

    0 0 Отговор
    Кога ще спре да пише тази?
  • 5 коперник

    1 0 Отговор
    купите здесь кирпичные квартиры 30 % скидка
  • 6 1111

    0 0 Отговор
    Пейката пред входа направо ме просълзи....Сигурен съм,че зад блока има беседка за белот...хахахахаха
  • 7 панел панелов

    0 0 Отговор
    панелката стара или нова си е кочина
  • 8 гостевой

    0 0 Отговор
    Абе някой има ли представа, че една подобна панелка в Москва струва около 200 000 евро, освен това околоблоковите пространства са градинки и детски плошадки, което може да е само мечта за некои новодомци у Маанастирски уивади, каде и асфслт нема...
  • 9 европеец

    0 0 Отговор
    за какво им е саниране в Русия?! имат си газ и парно хората

    Коментиран от #11

  • 10 Спеца

    0 0 Отговор
    Като не знаете не пишете глупости това не са панелки а бетоннь сгради от или както е популярно в България ЕПК
  • 11 ани

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "европеец":

    Ох , ако са рубли да си отишъл ! Уж са против САЩ , а си правят сметките в долари ! Да ви кажа , че панелката си е панелка . Нещо като стара баба в булченска рокля !

    Коментиран от #12

  • 12 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ани ":

    глупости. времената на долари в Русия приключи отдавна. всичко е в рубли, дори парите в банките си ги държат в рубли
  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    пожелавам на всички путинофили,панелки :)!нека ви се сбъдне желанието и никакви долари само рубли за щастие.ние простите ще си живеем в новите кооперации и ще ползваме долари за да ни е гадно!
  • 14 путинсербез

    0 0 Отговор
    Възражда се руската икономика !След новите панелки следват новите ижета, новите москвичи.....Че и новите танкове гледам добре вървят!