Last news in Fakti

3 Юни, 2015 16:42 2 176 0

Ключови възможности за инвестиции в Африка

  • африка-
  • инвестиции-
  • имот
Ключови възможности за инвестиции в Африка - 1
Лагос (Нигерия)

Standart bank – основната група банки в Южна Африка, разкриха значителни възможности за инвестиции в сектора на недвижимите имоти в редица африкански държави. Основната им задача през настоящата година е да работят за подобряване на икономическия профил на континента, като акцентът е популяризиране на района сред чуждестранните инвеститори. Динамичният процес на урбанизация и нарастващата средна класа спомагат за ръст на инвестициите. В голяма степен това се отнася за Нигерия, Гана, Кения, Ангола, Мозамбик, Замбия и Намибия.

Чуждестранните вложения в природни ресурси в посочените държави предизвикват търсене на качествени офисни, търговски и жилищни имоти. Така например, населението на Нигерия, което наброява 170 милиона души, превръща страната в един от основните пазари на недвижими имоти на континента.

Standart bank посочват, че чуждестранните инвеститори са склонни да разглеждат Африка като един общ пазар, тъй като нямат информация за всяка страна по отделно. Ангола и Мозамбик, където се говори португалски, са типичен пример, че познаването на местните особености играе първостепенна роля за разкриването на инвестиционния потенциал на въпросните страни. Замбия също е регион, в които инвестициите в усвояването на природни ресурси, пораждат търсене на качествени имоти. Там също се наблюдава дефицит в предлагането на имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА